Pamendak Mark Shuttleworth ngeunaan aspék visual tina Ubuntu salajengna ...

Sababaraha dinten ka pengker sababaraha reuwas maca yén Shuttleworth dihaja teraskeun nyalin sababaraha visual ti Mac anjeun, kumaha janten citakan tina bar judul dina panel GNOME, sahingga «kéngingkeun rohangan anu langkung nangtung».

Ayeuna, tétéla, jalma-jalma di Canonical terus ngagali kana garis éta sareng panginten ngagentos "gap" anu parantos ditingalkeun dina judul bar urang, kusabab pergeseran tombol jandéla ka kénca, kalayan ideu "inovatif": anu "windicators".


"Indikator jandela", "windows windows" atanapi, upami pondok, "windicators" mangrupikeun indikator anu aya dina palang judul windows. Sapertos indikator dina panel GNOME aranjeunna gaduh ikon anu nunjukkeun statusna sareng nalika anjeun mencét, ménu nembongan. Aplikasi tiasa nyiptakeun, ngapdet atanapi ngaleungitkeun windicator nganggo API anu mirip pisan sareng kerangka AppIndicator anu nembé nembé pisan (ti saprak Ubuntu Lucid).

Aduh kana palang status

Mark boga pendapat yén saderhana langkung saé. Dina hal desain, seueur teuing limbah ruang vertikal dina seueur aplikasi. Ieu hususna goréng pikeun jalma anu ngagunakeun netbook atanapi laptop.

Salaku conto, umum pikeun sababaraha aplikasi ngagaduhan status bar tanpa alesan anu penting. Ilaharna, palang status nunjukkeun: sababaraha ikon status (online, offline, sareng sajabana), sababaraha utiliti (Yslow, jsb), sareng pesen padamelan ("Nyimpen file sapertos kitu ..").

Urang tiasa ngagentos ieu ku kombinasi windicator sareng status bar samentawis sareng tumpang tindih (dina gaya Google Chrome).

Upami anjeun resep kana ide ieu, anjeun tiasa ilubiung dina milis Ayatana sareng ngiringan diskusi desain anu lumangsung di ditu. Mark y Cía. Aranjeunna resep ngembangkeun pola anu umum, sahingga ikon umum sareng kamungkinan éntri ménu anu sami tiasa dianggo pikeun méréskeun masalah anu sami dina sababaraha aplikasi.

Indikator jandela nuturkeun pola indikator Ayatana standar, tapi khusus pikeun jandela tinangtu.

Sababaraha kamungkinan "windicators" kanggo Ubuntu 10.10

  • Online / offline: indikator status sareng pilihan pikeun ngarobih status pikeun klien mail, ngobrol klien sareng aplikasi jaringan sosial (twitter, facebook, jst).
  • Indikator tina "henteu disimpen", Anu masihan pangguna ngartos yén eusi file anu nuju aranjeunna damel parantos robih sareng ngamungkinkeun aranjeunna nyimpen atanapi nyetél sipat otomatis.
  • Indikator kamajuan, anu nunjukkeun kamajuan hiji tindakan, sareng kamungkinan ogé nunjukkeun tingkat kamajuan éta. Ménu anu aya hubunganana ngamungkinkeun pikeun ngareureuhkeun atanapi ngabolaykeun operasi, sareng ogé tangtoskeun tindakan anu kedah dilaksanakeun nalika réngsé.
  • Indikator "karinjang", Anu nunjukkeun lamun aya obyék anu kapilih pikeun dipésér.
  • ngabagikeun, indikator anu nunjukkeun lamun dokumén dibageakeun sareng jalma sanés, sareng ngamungkinkeun pangguna pikeun ngonpigurasikeun sareng saha pikeun ngabagi éta.
  • Jilid, indikator anu nunjukkeun volume aliran audio tina hiji aplikasi sareng anu ngamungkinkeun pangguna ngonpigurasikeun polumeu pikeun tiap aplikasi.

Sadaya indikator ieu bakal lengkep khusus pikeun tiap aplikasi, sareng idealna ngan ukur cocog sareng jandéla tempatna milik.

Sarua salaku indikator dina panel GNOME ...

Tina sudut pandang desain, tujuanana nyaéta pikeun windicators janten simbolis. Ieu ngandung harti yén aranjeunna bakal nuturkeun "gaya" anu sami sareng indikator panel GNOME anu ayeuna:

  • Monochromatic sacara standar, sareng siluét nunjukkeun fungsi indikatorna.
  • Pewarnaan semantik: beureum hartosna aya masalah anu serius, oranyeu hartosna waspada, héjo hartosna kaayaan positip, sareng biru hartosna aya pesen inpormasi anu peryogi perhatian ku pangguna.

Terpadu kana Smart Panel tina Netbook Edition

Minggu kamari, Mark nyatakeun yén niatna pikeun Netbook Edition versi Ubuntu pikeun ngadopsi hiji menu global pikeun sadaya aplikasi, dina panel GNOME. Leres, gaya Mac. Anjeunna ogé nyarios yén aranjeunna bakal ngajajah kamungkinan nempatkeun judulna jandela sareng ménu dina panel, salami jandéla dimaksimalkeun. Tangtosna éta hartosna windicators kedah diakomodir ogé.

Janten nalika jandéla dimaksimalkeun, panel pinter bakal dianggo anu bakal kalebet indikator sareng judul jandéla, sareng windicators ogé bakal diintegrasikeun kana éta. Éta bakal némbongan di belah katuhu di panel, dibarengan ku indikator anu urang parantos terang ayeuna, tapi di kénca éta.

Ieu mangrupikeun skéma supados anjeun tiasa ningali kumaha Ubuntu dina vérsi ka hareup.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   botani cenahna

    Sigana kuring ideu anu endah !!

  2.   Delano cenahna

    Éta henteu cukup ngayakinkeun kuring ... Maksad abdi ... éta ampir fungsi anu sami sareng indikator anu ayeuna ... saur éta bakal jenuh sacara visual ku seueur ikon ...
    Bakal kedah ningali.