Pendakan Vivaldi, panyungsi éfisién dina édisi kahijina

Diantara alternatif anu aya dina dunya komputasi, anu aya hubunganana sareng browsing wéb, kami mendakan sababaraha pilihan pikeun tugas ieu. Tangtosna, aya waé pamimpin dina bidang ieu sareng ku alesan ieu aranjeunna mangrupikeun pilihan kahiji diantara pangguna. Dina arah ieu sareng dipikaterang diantara panyungsi wéb anu urang ngagaduhan opera, dicirikeun sareng berorientasi pikeun ngahémat data. Tapi waktos ieu kami moal nyarios perkawis éta, tapi ngeunaan panyungsi anu sanésna, didamel ku salah saurang pendiri Opera, sareng anu waktos ieu dipidangkeun dina édisi resmi kahijina. Urang nyarioskeun Vivaldi.

1 ''

Vivaldi lahir saatos pendekatan Opera, saur pendiri na, sacara bertahap distorsi. Gagasan dasar anu didamelna nyaéta ngadamel panyungsi anu ngatur sababaraha sumber, gancang, sareng ngaliput sadaya kabutuhan khusus pikeun pangguna. Saatos pamekaran Opera sareng ku jalanna waktos, ditambah ditambah kolaborator énggal pikeun proyek, seueur ideu awal angkat ka arah anu sanés tibatan anu aslina didirikan ku pendiri na. Ku alatan éta, kacindekan tina ieu nyaéta nyieun panyungsi anyar. Salah sahiji anu ngagaduhan orientasi anu aranjeunna pikahoyong numutkeun salah saurang pendiri na "Paramban anu beunghar fungsina, fleksibel sareng pangguna salaku tujuan utama". Ieu kumaha lahirna Vivaldi.

1

Saatos langkung ti dua belas bulan damel, peramban ieu ngajantenkeun debut salaku Vivaldi 1.0. Mawa pilihan kustomisasi sareng fitur anu bakal ningkatkeun pangalaman pangguna dina produktivitas sistem sareng efisiensi. Dina langkung jéntré kami mendakan solusi, sapertos tumpukan tab; pikeun méréskeun masalah anu kakusutan sareng ngajantenkeun ngalih tina hiji tab ka tab anu langkung gampil. Kami ogé mendakan tumpukan jandéla; pikeun ningali sababaraha tab dina halaman anu béda dina waktos anu sami. Nyaéta, sababaraha tumpukan tab dina layar anjeun.

2

Manajemén peramban bakal langkung maju hatur nuhun kana sési; simpen dina sési anjeun kagiatan anu anjeun laksanakeun teras teraskeun deui dina sési pamulihan salajengna. Di sisi anu sanésna anjeun tiasa nyimpen catetan nalika anjeun meryogikeunana; Cirian naon anu anjeun pikahoyong sareng peryogikeun atanapi aya tangkapan layar, sareng upami anjeun kersa, anjeun tiasa balik deui ka situs tempat anjeun ngajalajah nalika nyandak catetan, kumargi peramban tetep ngadaptar.

Anjeun bakal ngagaduhan aksés kana tab terbuka, téténgger, riwayat, setélan sareng sanésna ngalangkungan a panganteur paréntah gancang. Kéngingkeun pintasan keyboard sareng Speed ​​Dial tina tab kosong mana waé. Atur polder sareng kelompok pikeun langkung gancang, aksés kana téténgger tina panel pikeun ieu sareng tiasa ngatur éta. Anjeun tiasa ningali halaman wéb dina sidebar Vivaldi, anu hartos pangembangna mirip sareng "tombol Boss" kanggo wéb.

3

Anu ngajantenkeun Vivaldi janten adaptasi nyaéta pakakas kustomisasi anu dikandungna. Paramban janten langkung tiasa disaluyukeun ku éta pangguna ngaluyukeunana kana kagunaan sareng sarat anu béda, sareng ogé ngajantenkeun langkung épisién sareng produktif.

4 Sederhana ciri Vivaldi anu urang ngagaduhan saatos:

Napigasi gancang; kalayan aksés kana jalan pintas, ngabalikeun halaman atanapi ngaluncat ka halaman sanés kalayan sateuacanna anu gancang pisan sareng cairan, sareng aksés gancang diatur dina folder, hal-hal anu bakal ngajantenkeun pangalaman langkung gampang.

Navigasi pinter; mimitian ti mesin pencari khusus, catetan nyandak nalika browsing. Panel sisi pikeun unduhan, catetan, sareng téténgger. Nambahkeun panel wéb anu bakal ngajantenkeun anjeun nganapigasi sajajar atanapi ngaksés situs anu anjeun pikahoyong.

Manajer tab; anjeun tiasa tumpukan tab hiji dina luhur anu sanés sareng simpen. Anjeun tiasa ogé ngahemat sababaraha tab kabuka sareng neraskeun sési anjeun dina waktos sanés. Ngarobih ti hiji tab ka tab anu sanés gancang, anjeun ogé tiasa ngagaleuh bilah tab kanggo nilik na. Anjeun tiasa ogé mulangkeun panutup anu ditutup atanapi dikonci sareng anjeun tiasa nyusunna sacara paralel atanapi dina grid.

Aspék visual; anjeun bakal tiasa ngahargaan kumaha panganteur sistem adaptasi kana halaman wéb anu anjeun sumping. Anjeun ogé tiasa ngarobih antar muka upami anjeun kersa, ogé ngarobih gambar latar tukang jalan pintas sareng ngatur komponén antarbeungeut. Tungtungna, aya pilihan pikeun ngalegaan eusi halaman ti luhur ka handap.

5

Pananda; anjeun bakal ngagaduhan bilah alat pikeun ngagampangkeun administrasi sareng aksés téténgger. Salian ti tiasa napelkeun nami kana tetengger pikeun milarian langkung gancang dina bilah alamat.

Potong kompas; Anggo pintasan keyboard pikeun ngaéksekusi tindakan dina sistem ngalangkungan kombinasi konci sareng ngaéksekusi operasi anjeun dina browser nganggo mouse.

Kusabab Vivaldi mangrupikeun peramban wéb anu énggal, seueur pangguna bakal heran kumaha saéna atanapi naha éta pantes dianggo, tibatan panyungsi anu langkung populér. Henteu aya rusiah yén Firefox sareng Chrome mingpin pasar ieu, sahingga éta sigana rada sesah janten salah sahiji pilihan kahiji. Tapi upami urang diajar latar tukang pendiri na, Vivaldi terstruktur pikeun kapentingan kustomisasi, kesederhanaan sareng kagancangan. Anu ngajantenkeun pantes diuji kumaha adaptasi pikeun panggunaan urang.

6

Upami urang bandingkeun sareng Chrome contona, Vivaldi condong janten laut gancang dina sababaraha waktos, sanaos sacara umum kinerja na sami, sabab éta dumasar kana mesin anu sami sareng Chrome, V8 JavaScripting sareng mesin rendering dina Chromium. Nanging, parobihan antar muka Vivaldi langkung lemes.

Sanaos Vivaldi kasohor dina sababaraha hal ngeunaan Chrome, dina kasus MS EdgeIeu tiasa dibantah langkung gancang tibatan Chrome dina sistem kernel dual, ngajantenkeun langkung seueur épisién épisién langkung épisién. Anu ngajantenkeun kami ngartos yén dina hal ieu éta tiasa langkung gancang tibatan Vivaldi. Tapi urang sakali deui nekenkeun yén bedana antara dua sareng Vivaldi, nyaéta manipulasi seueur fitur sistem, anu henteu sayogi dina panyungsi anu sanésna sareng anu kaku ditetepkeun dina hal ieu, kumargi pilihan kustomisasi kirang na kirang fleksibel.

Ngeunaan komponén Vivaldi, urang terang yén panganteur na ngatur JavaScript sareng Réact, sapertos Node.js. Sareng yén kernel anjeun tiasa dianggo sareng Chromium. Salaku tambahan, Vivaldi cocog sareng Linux, Mac sareng Windows, pikeun dianggo dina distro anu paling sering dianggo.

Nyaho fitur Vivaldi, éta ngan ukur tetep nyimpulkeun kasimpulan anjeun tina peramban nalika nguji éta. Kanggo ngalakukeun ieu, aksés kana tautan ieu sareng milari pilihan unduhan dina halaman resmi na: https://vivaldi.com/download/


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

12 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   ALEJANDRO MEJIA MATIZ cenahna

    Kuring parantos nganggona sareng éta saé pisan tapi kuring parantos mendakan bug anu paling ngaganggu na nyaéta nalika kuring ninggalkeun Google salaku mesin pencari standar sareng ngalakukeun milarian langsung dina palang alamat atanapi dina rohangan di belah katuhu na Éta mulih kuring halaman utama Google tanpa aya réspon janten kuring kedah milarian langsung ka ditu. Éta henteu sami sareng anu sanés sapertos Bing.
    Kuring parantos ngalaporkeun éta, kuring ngarepkeun aranjeunna gancang-gancang ngabéréskeun sabab éta ngaleungitkeun kahoyong pikeun neraskeun ngagunakeunana

    1.    hai aya naon cenahna

      «Langsung aya» atanapi «langsung aya» ... punten, upami urang badé ngutarakeun pendapat, sahenteuna hayu urang nyeratna ogé

      1.    lalaki cenahna

        Abdi sareng anjeun, whoa, upami urang badé ngutarakeun pendapat, sahenteuna hayu urang "nyerat" na ogé, tibatan "hayu urang nyerat" na ogé.

        Sedengkeun pikeun pangotéktak, dina dinten na kuring nyobian sareng éta nyésa rasa anu saé dina sungut kuring, sareng éta mangrupikeun versi béta upami kuring émut leres.

    2.    Xavier Villanueva cenahna

      Aya pembaruan anu pakait sareng 26 April, panginten bug anu anjeun laporkeun tiasa dilereskeun.

  2.   Alexander TorMar cenahna

    Éta ngalir sampurna dina Xubuntu 14.04 x64 sareng tiasa dianggo sampurna dina Fedora 23 x64 ... Abdi nyarankeun panyungsi Wéb anu hébat ieu anu ditutup

  3.   Daniel cenahna

    Browser anu saé, dugi ka ayeuna kuring nganggo. Gancang, cairan, sareng antar muka anu saé, kuring badé teraskeun ngaevaluasi na sareng upami sadayana saé, sigana kuring bakal tetep pikeun sababaraha lami. Nuhun kana masukanana.

  4.   HO2Gi cenahna

    Nya, pikeun ngaunduh sareng nyobian na saminggu. Pos anu saé.

  5.   Fran cenahna

    halo
    Jinis lisénsi nyaéta freeware, leres? Kalayan kecap séjén, éta mangrupikeun parangkat lunak proprietariat.
    Abdi henteu hoyong janten jalma jahat, tapi ideu na henteu ngirimkeun parangkat lunak gratis atanapi sumber terbuka dina cacat na?
    Tulisan anu saé. Surak
    Francisco

  6.   leillo1975 cenahna

    Kuring nganggo éta pikeun sababaraha jam sareng tungtungna balik deui, sapertos anu biasana, pikeun Firefox. Kuring henteu terang naha éta bakal langkung saé atanapi parah, tapi kuring parantos biasa ... kuring kedah sepuh. Hal sanésna, upami anu dicarioskeun ku Fran leres, anjeunna parantos tiasa ngadamel chiribitas ....

  7.   Edgar Ilasaca Aquima cenahna

    Kuring kedah ngahemat data navigasi kumargi kuring sering ngumbara damel sareng nganggo modem USB pikeun nyambung. Abdi hoyong terang naha Opera mangrupikeun alternatif anu pangsaéna pikeun ngahontal ieu atanapi aya pilihan anu langkung épisién.

    Salam ti Peru

  8.   Kevin Rodriguez cenahna

    Kuring parantos nyobian di Archlinux sareng éta cocog sareng kuring sampurna, kaleresan kuring henteu terang panyungsi ieu.
    Tulisan anu saé!

  9.   valdo cenahna

    Kuring parantos nyobian di ArchLinux tapi sanaos soantenna sampurna, sami henteu kajadian sareng pidéo na, dina YouTube contona, sareng upami kuring hoyong masang vivaldi-ffmpeg-codecs ti AUR éta nyobian ngaunduh 506 Mb (kalebet Chromium ). Naon anu kuring ngalakukeun salah?