Kumaha anjeun terang yén anjeun siap nyumbang?

Héi sadayana 🙂 dinten-dinten ieu kuring parantos minuhan sababaraha prestasi pribadi sareng aranjeunna pastina nyéépkeun kuring pikeun mikir sakedik, janten kuring hoyong ngabagi sareng anjeun hasil rambling kuring, salian ti ngaréspon teu langsung kana sababaraha email anu datang kana kotak surat kuring ti jaman ka jaman waktos 🙂

Urang sadayana gaduh awal

Ieu mangrupikeun anékdot anu parantos kuring carioskeun dina Tulisan munggaran, tapi dugi ka ayeuna éta tetep mangaruhan kuring dina momen-momen anu kuring candak pikeun ngagambarkeun jalan kuring dina ngembangkeun parangkat lunak. Nalika kuring mimiti ngagaduhan Ubuntu dina laptop kuring, kuring émut hiji dinten kantos aya di perpustakaan sareng hoyong ngapdet komputer kuring, kuring henteu kantos ngalakukeun éta, tapi kuring henteu terang kunaon dina waktos éta kuring meryogikeun ... Sigana kuring aya mangrupikeun hal anu kuring badé dipasang pikeun kursus sareng éta henteu muncul dina gudang nalika éta kedahna ... Abdi émut kana hanjelu anu kuring rasakeun sareng pundung kuring ngagulung daptar hasil google dugi ka mendakan solusi ... Kuring masih kedah ngajalankeun paréntah anu poék sareng misterius:

sudo apt-get update

Jelas dina tutorial éta kuring nuturkeun garis:

sudo apt-get upgrade

teu lami saatos sareng maca di tempat sanés anjeunna kantos ningali:

sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

tapi kuring émut panasaran parantos nyerat:

sudo apt-get update && upgrade

mikiran yén ku cara éta hal anu sami bakal dilaksanakeun sabaraha kali éta ...

Urang sadayana gaduh langkung ti hiji awal

Ayeuna teu bisa dihindari yén momen munggaran kuring nguping ngeunaan Kali Linux datang ka pipikiran kuring, kuring pasti kagum ku kaamanan ieu, kuring kantos maca tulisan anu ngeunaan dekripsi konci jaringan nirkabel, kuring siga hacker nalika ngajalankeun john.

Jam kaliwat dina usaha munggaran pikeun mendakan konci jaringan WEP anu aya di caket kartu wifi kuring ... lami pisan kuring mendakan yén daptar konci standar tina john Aranjeunna ngan ukur ngagaduhan kecap dina basa Inggris, hal anu pastina henteu kapake teuing gunana di kota kuring, sareng langkung seueur di caket tempat kuring cicing ...

Buku 'hacker' munggaran kuring

Abdi émut pisan kana buku peretas munggaran kuring, éta pasti lumayan janten tantangan ... mimiti sabab dina waktos éta kuring masih teu biasa maca dina basa Inggris, kadua ... sareng anu langkung penting, kusabab masing-masing garis téks sigana kuring Cina campuran kalayan sababaraha jinis basa asing. Kanggo sadayana anu naroskeun buku naon éta ... jawaban na di dieu 🙂

Sareng éta mangrupikeun titik anu menarik dina jalur diajar kuring, sabab éta mangrupikeun waktos nalika kuring mendakan yén kuring henteu resep ngagunakeun Kali Linux tanpa terang naon anu lumangsung dina unggal léngkah, pastina pikaresepeun pikeun ngajalankeun hal-hal sapertos nmap atanapi sendal atanapi sarébu hiji alat deui anu sacara standar. Abdi terang yén kuring hoyong terang kunaon aranjeunna digawé, jeung kumaha aranjeunna tumaros. Ti waktos éta kuring lirén latihan sareng alat Kali sareng mimiti maca basa programming.

Sareng kami balik deui ka momen anu mimiti dimana sadayana siga anu asing Cina 🙂 Kuring pasti ngarti saeutik atawa teu nanaon tina naon anu kuring baca, sareng dina waktos anu sareng terus-terusan, ngalenyepan inpormasi dina unggal juru internét saloba kuring tiasa ... jelas kuring hariwang ngeunaan kéngingkeun sumber anu pangsaéna pikeun ngeusian kuring kalayan inpormasi.

Lebet ka jero

Sakedik waktos kalangkung sareng kuring parantos aya di Gentoo, sareng kuring panasaran pisan kana seueur hal, sareng nalika sababaraha dinten, kuring diajar seueur perkawis kompilasi sareng konstruksi, sareng ngeunaan kaamanan, sareng seueur hal. Tapi buktosna mimitina, sapertos sadaya pangalaman sateuacana, kuring rumaos kuring maca basa Cina asing.

Naha kuring ngitung ieu?

Nya kusabab dinten-ayeuna ieu kuring mimiti ngirimkeun tambalan munggaran kuring (barang anu cukup leutik) ka komunitas kernel, kuring parantos lami kantos nguping yén éta mangrupikeun komunitas koméntar anu kejem, yén éta sanés tempat pikeun pemula dina dunya FOSS, éta selektif pisan sareng naon anu dilarapkeun sareng anjeun terang naon anu kuring mendakan? anu henteu sapertos kitu, upami anjeun terang aturan 🙂

Dina momen anu sanés kami nyarioskeun tentang lebet ka imah batur, sareng henteu ngahargaan aturan imah ... jelas kuring parantos waktos pikeun diajar aturan ieu, diajar ngagunakeun git anu cekap pikeun ngirim tambalan anu leres, diajar nganggo kode statik parangkat lunak analisis, diajar marios padamelan kuring sacara ati-ati, diajar komunikasi sareng komunitas, diajar nganggo vim, diajar C ... sareng leres, mimitina sagalana siga Cina alien, tapi sakumaha sababaraha dinten, ieu sadayana masuk akal sareng anjeun sadar kumaha anjeun parantos maju sareng sabaraha anjeun parantos diajar.

kiwari

Dinten ieu kuring terang langkung seueur paréntah sareng cara ngamutahirkeun sistem tibatan anu kuring tiasa bayangkeun, hal anu sami anu ayeuna kuring terang sareng parantos ngawasa aliran kerja kolaborasi di hiji komunitas dugi ka sababaraha ... dinten ayeuna kuring maca halaman-halaman éta (atanapi bahkan sababaraha anu langkung rumit salah) sareng kuring henteu kuring éléh di jalan ...

enjing

Upami urang nyarioskeun ngeunaan énjing ... sabab masih seueur anu kuring hoyong pelajari, kuring hoyong terang téknologi anyar, kuring hoyong ngawasa basa anyar, kuring hoyong ngawangun komunitas énggal, kuring hoyong ngajar deui jalma, sareng naon parantos kajantenan dina unggal léngkah munggaran pamanggihan téknologi kuring sigana bakal kajadian ... Kuring moal ngarti nanaon mimitina 🙂 Kuring hayang nepi ka ieu ku seueur kecap, seueur anu nyarios ngeunaan zone kanyamanan, Kuring yakin yén ieu tempat dimana sadaya jalma anu yakin yén aranjeunna parantos menguasai sesuatu sumping ... sabab ngan ukur yakin yén anjeun parantos nguasai éta pastina alesan sareng alesan anu cukup pikeun mendakan yén anjeun salah, sareng anjeun masih ngagaduhan waktos anu panjang jalan ka jalan. Mimitina, anjeun panginten henteu ngartos, anjeun panginten lepat, bahkan anjeun hoyong miceun anduk, tapi sadayana diperyogikeun pikeun henteu dugi ka zona kanyamanan, sabab upami anjeun ngan ukur ngalakukeun naon anu anjeun terang, naon anu langkung raoseun tibatan éta. ?

Kuring ngantepkeun ieu dugi ka dieu kumargi ngan ukur sakedik pendapat ... Abdi henteu hoyong anjeun mikir yén kuring langkung terang tibatan anu kuring terang, sakedik anu kuring pelajari nyaéta kusabab kuring masihan padamelan padamelan anu pernah aya dina kanyamanan zona cukup lami pikeun percanten yén kuring "ngawasa" hiji topik 🙂 sareng pikeun anu naros ka kuring iraha aranjeunna bakal siap kolaborasi dina hiji proyek atanapi komunitas, kusabab jawaban na saderhana ...

Upami anjeun parantos siap, anjeun parantos telat.

Kaseueuran petualanganna nyaéta mendakan hal-hal already upami anjeun parantos terang sareng ngawasa sadayana, sadayana kaleungitan hartos 🙂 éta sababna kuring resep diajar ngeunaan GNU / Linux, kusabab éta dunya anu sigana henteu tungtungna. Memang leres anjeun tiasa bakti diri pikeun ngalakukeun tugas anu sami salami sababaraha dinten atanapi taun tanpa tumuh, tapi ogé leres anjeun tiasa ngalaksanakeun hiji tugas tanpa dikuasai, tapi diajar seueur unggal dinten 🙂 Hatur nuhun ka anu sumping di dieu, sareng salam sareng jaga sareng anjeun zone kanyamanan


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

8 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Diego cenahna

    Saé pisan, hatur nuhun parantos ngabagi. Anjeun diajar seueur ku sumbangan anjeun
    Éta saé upami anjeun nyaritakeun sakedik ngeunaan tambalan anu anjeun kirimkeun sareng kumaha urang tiasa ngahargaan aturan gim éta.

    1.    ChrisADR cenahna

      Hai Diego, hatur nuhun pikeun ngabagi, sareng hatur nuhun pikeun kecap anu saé anjeun 🙂 Kuring bakal nyobian nyerat sakedik prosés anu ku kuring parantos diajar ngirimkeun tambalan, tapi kuring kedah minuhan sababaraha paménta sateuacan 🙂 ieu mangrupikeun hal anu luar biasa anu janten émutan saatos maca sababaraha email dina dulang kuring reet Salam

  2.   Lucas Matias Gomez cenahna

    Nuhun manusa, kuring resep pisan kana tulisan éta, éta ngingetan kuring ngeunaan prinsip-prinsip kuring dina Linux ...: * (

    1.    ChrisADR cenahna

      Hahaha hatur nuhun Lucas, éta nunjukkeun yén kami parantos sepuh dina GNU / Linux ieu tapi kuring panasaran pisan naon hal anu kuring bakal terang perkawis didieu sakitar 2 atanapi 3 taun sareng kuring bakal ningali deui sareng nostalgia reet Salam sareng hatur nuhun parantos ngabagi

  3.   arling cenahna

    Hai, abdi énggal dina linux sareng sapertos di awal anjeun, kuring ningali sadayana anéh kalayan naon anu tiasa dimimitian sistribucionbde linux sareng aya sababaraha kali manual panggunaan sareng pamasanganana

    1.    ChrisADR cenahna

      Halo, wilujeng sumping ka GNU / Linux 🙂 pastina mimitina sadayana bakal katingali anéh, tapi anu tiasa kuring nyarankeun nyaéta anjeun janten 2 hal: panasaran sareng sabar, panasaran bakal ngabantosan anjeun diajar hal-hal anyar unggal dinten, kasabaran pikeun tahan diajar anu lungkawing kurva seueur mata pelajaran.

      Sedengkeun pikeun Kali ... Jujur kuring moal nyarankeun anjeun ngamimitian nganggo ayeuna, khususna gumantung kana nagara dimana anjeun ayana, seueur alat Kali tiasa bahaya sareng sababaraha ogé tiasa ngirim anjeun ka panjara, janten sanés hal anu kedah dicandak. enteng, mimitina nyiapkeun pangkalan sareng ku waktos anjeun tiasa ngamimitian ékspérimén dina lingkungan anu dikontrol ards Salam

  4.   Tecprog Dunya cenahna

    Nuhun compadre, kuring resep pisan kana éntri anu anjeun bagikeun, langkung anjeun terang kuring hoyong anjeun nyarios sakedik perkawis Github atanapi Gitlab kanggo kuring upami kuring parantos mariksa sakedik dina Internét tapi henteu saé pisan pikeun kuring ngartos, Kuring henteu terang 🙁, éta kuring hoyong tiasa kolaborasi sareng réréncangan dina proyek di luar sana, ogé pikeun ngadamel halaman sareng Halaman Github, sareng anu sanésna; Nya seueur pisan anu kuring ngarepkeun anjeun tiasa neraskeun nambihan inpormasi, salam babaturan ti Lima - Peru, seueur kakuatan, anjeun hasil pisan sareng sakumaha biasana kuring nyarios # visi sareng # dorongan

    1.    ChrisADR cenahna

      Halo, hatur nuhun pisan, kuring bakal tetep émut kanggo tulisan kahareup, kuring miharep tiasa nyarios ngeunaan Git dina ieu di handap, sareng sanaos sigana rada rumit mimitina, éta henteu leres
      Wasalam