Naon anu kudu dilakukeun saatos masang Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn

Tulisan ieu mangrupikeun pembaruan ti urang Pitunjuk paspor pamasangan Ubuntu 14.04.

Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn ningali cahaya sababaraha dinten ka pengker. Sakumaha anu urang lakukeun ku unggal sékrési distro populér ieu, ieu aya sababaraha hal anu kedah anjeun lakukeun saatos ngadamel a instalasi pas ti mimiti.

1. Ngajalankeun Update Manager

Kamungkinan saatos peluncuran Utopic Unicorn, pembaruan anyar parantos muncul pikeun bungkusan anu sanés anu disertakeun ku gambar ISO ku Canonical.

Kusabab kitu, saatos réngsé pamasanganana sok disarankeun pikeun ngaji Ngamutahirkeun Manajer. Anjeun tiasa ngalaksanakeunana ku milarian dina Dash atanapi ku ngaéksekusi hal-hal ieu ti terminal:

sudo apt update sudo apt update

2. Masang Bahasa Spanyol

Dina Dash kuring nyerat Pangrojong Basa sareng ti ditu anjeun bakal tiasa nambihan bahasa anu anjeun pikaresep.

Kamus dina basa Spanyol pikeun LibreOffice / OpenOffice

Upami anjeun henteu ngagaduhan pamariksaan mantra dina basa Spanyol, dimungkinkeun pikeun ditambahan ku cara kieu:

1. buka Pusat penyuluhan LibreOffice

2. Tingali pikeun Kamus Spanyol

3. Unduh kamus anu anjeun pikaresep (umum atanapi khusus pikeun nagara anjeun)

Kalayan ieu kami bakal gaduh file OXT. Upami henteu, anjeun kedah ngarobih perpanjangan file anu diunduh.

4. Buka LibreOffice / OpenOffice, pilih Parabot> Panjangan teras pencét Tambihkeun, urang angkat ka diréktori tempat file anu diunduh ayana sareng urang masangkeunana.

Kamus Spanyol pikeun LibreOffice sareng OpenOffice

Pikeun ningali pituduh lengkep ngajelaskeun kumaha cara masang éjahan Spanyol sareng pamariksaan basa dina LibreOffice / OpenOffice, kuring nyarankeun maca anu lami ieu artikel. Kami ogé parantos nyiapkeun a pitunjuk pikeun masang spell checker Spanyol dina Firefox / Chromium.

3. Pasang codecs, Flash, font tambahan, driver, jsb.

Kusabab masalah hukum, Ubuntu moal tiasa nyertakeun sacara standar sababaraha rangkep anu, di sisi séjén, diperyogikeun pisan pikeun pangguna mana waé: codecs pikeun maénkeun MP3, WMV atanapi DVD énkripsi, sumber tambahan (seueur dianggo dina Windows), Flash, driver pamilik (pikeun ngagunakeun fungsi 3D atanapi Wi-Fi) anu langkung saé, jsb.

Untungna, installer Ubuntu ngamungkinkeun anjeun masang sadayana ieu ti mimiti. Anjeun kedah ngaktipkeun pilihan éta dina salah sahiji layar pamasang.

Upami anjeun henteu acan, anjeun tiasa masangna sapertos kieu:

Supir kartu vidéo

Ubuntu kedah otomatis ngadeteksi sareng waspada ka kasadiaan supir 3D. Upami éta, anjeun bakal ningali ikon kanggo kartu vidéo dina panel luhur. Pencét kana ikon éta sareng turutan pitunjukna. Éta ogé dimungkinkeun pikeun masang supir proprietary ti Dash> Supir Tambahan.

Codecs proprietary sareng format

Upami anjeun salah sahiji anu teu tiasa hirup tanpa ngupingkeun MP3, M4A sareng format proprietari anu sanés, ogé anjeun moal salamet di dunya anu kejem ieu tanpa tiasa maénkeun pidéo anjeun dina MP4, WMV sareng format propriétari anu sanés, aya solusina anu saderhana. Anjeun kedah pencét kana tombol di handap:

atanapi nyerat dina terminal:

sudo apt install Ubuntu-diwatesan-extras

Pikeun ningali sababaraha pidéo sareng ningali kontén wéb flash dina panyungsi wéb anjeun, anjeun kedah masang flash plugin. Tiasa waé pikeun dipasang langsung tina Pusat Perangkat Lunak sareng ngalebetkeun kecap "flash" atanapi tina terminal kalayan paréntah ieu:

sudo apt-meunang install flashplugin-installer

Pikeun nambihan dukungan kanggo DVD énkripsi (sadayana "asli"), kuring muka terminal sareng ngetik ieu:

sudo apt install libdvdread4 sudo /usr/share/doc/libdvdread4/install-css.sh

4. Pasang Repositori tambahan

GetDeb & Playdeb

Dina waktos nyerat, paket Getdeb sareng Playdeb pikeun Ubuntu 14.10 henteu acan aya.
GetDeb mangrupikeun halaman wéb anu bungkus Deb anu henteu aya dina Repositori Ubuntu anu biasa atanapi versi anu langkung seueur tina anu aya didamelna sareng disayogikeun pikeun pangguna akhir.

Playdeb, Repository kaulinan pikeun Ubuntu, didamel ku jalma anu sami anu masihan kami getdeb.net, tujuan proyékna nyaéta pikeun nyayogikeun pangguna Ubuntu sareng Repository henteu resmi kalayan vérsi anu pangénggalna tina kaulinan.

5. Masang alat bantosan pikeun ngatur Ubuntu

Ubuntu Tweak

Alat anu paling populér pikeun ngonpigurasi Ubuntu nyaéta Ubuntu Tweak (sanaos pantesna netelakeun yén dina sababaraha dinten terakhir sigana pamekaranana bakal tamat, sahenteuna ku panyipta na). Heran ieu ngamungkinkeun anjeun "Ngepaskeun" Ubuntu anjeun sareng ngantepkeun sakumaha anjeun resep.

Pikeun masang Ubuntu Tweak, kuring muka terminal sareng ngetik:

sudo add-apt-repository ppa: tualatrix / ppa sudo apt update sudo apt install ubuntu-tweak

Sétan

UnSettings mangrupikeun alat énggal pikeun ngarobih Ubuntu. Aya program sanés sapertos MyUnity, Gnome Tweak Tool, sareng Ubuntu-Tweak anu sami padamelan, tapi ieu kalebet sababaraha fitur unik.

sudo add-apt-repository ppa: diesch / testing sudo apt update sudo apt install unsettings

6. Pasang aplikasi komprési

Dina raraga komprési sareng ngadékompresikeun sababaraha format gratis sareng propriétari anu populér, anjeun kedah masang bungkus ieu:

sudo apt install rar unace p7zip-pinuh p7zip-rar sharutils mppack lha arj

7. Pasang manajer paket sareng konfigurasi anu sanés

Sinaptik - mangrupikeun alat grafis pikeun manajemén rangkep dumasar kana GTK + sareng APT. Synaptic ngamungkinkeun anjeun masang, ngamutahirkeun atanapi nyabut paket program ku cara serbaguna.

Éta henteu acan dipasang sacara standar (sakumaha aranjeunna nyarios dumasar rohangan dina CD)

Pamasangan: Milarian Pusat Perangkat Lunak: synaptic. Upami teu kitu, anjeun tiasa ngalebetkeun paréntah ieu dina terminal ...

sudo apt masang synaptic

kamampuan - Paréntah pikeun masang aplikasi tina terminal

Henteu diperyogikeun kumargi urang tiasa waé ngagunakeun paréntah "apt", tapi di dieu kuring ngantepkeun pikeun anu hoyong:

Pamasangan: Milarian Pusat Perangkat Lunak: kabisa. Upami teu kitu, anjeun tiasa ngalebetkeun paréntah ieu dina terminal ...

sudo apt masang aptitude

gdebi - Pamasangan bungkus .deb

Henteu diperyogikeun, kumargi nalika masang .deb ku dua kali klik, Pusat Perangkat Lunak dibuka tapi panginten tiasa dipikaresep ku sababaraha urang anu nostalgia.

Pamasangan: milarian Pusat Perangkat Lunak: gdebi. Upami teu kitu, anjeun tiasa ngalebetkeun paréntah ieu dina terminal ...

sudo apt install gdebi

Éditor Dconf - Éta tiasa manpaat nalika ngonpigurasikeun Gnome.

Pamasangan: Milarian Pusat Perangkat Lunak: dconf editor. Upami teu kitu, anjeun tiasa ngalebetkeun paréntah ieu dina terminal ...

sudo apt install dconf-tools

Pikeun ngajalankeunana, kuring muka Dash sareng ngetik "dconf editor."

8. Milarian langkung seueur aplikasi dina Pusat Software Ubuntu

Upami anjeun henteu mendakan aplikasi pikeun ngalakukeun naon anu anjeun pikahoyong atanapi anjeun henteu resep aplikasi anu sacara standar di Ubuntu, anjeun tiasa angkat ka Pusat Software Ubuntu.

Ti dinya anjeun bakal tiasa masang aplikasi anu saé ku ngan ukur sababaraha klik. Sababaraha pilihan populér nyaéta:

  • OpenShot, éditor pidéo
  • AbiWordSederhana, éditor téks ringan
  • Thunderbird, e-mail
  • kromium, browser wéb (versi gratis Google Chrome)
  • Pidgin, ngobrol
  • Koruptor, walungan
  • VLC, video
  • XBMC, pusat média
  • FileZilla, FTP
  • GIMP, editor gambar (jinis Photoshop)

9. Ngarobih panganteur

Kana panganteur GNOME tradisional
Upami anjeun sanés kipas tina Unity sareng hoyong nganggo antar muka GNOME tradisional, punten laksanakeun hal ieu:

  1. Kaluar
  2. Pencét kana nami pangguna anjeun
  3. Pilari ménu sési di handapeun layar
  4. Ngarobihna tina Ubuntu kana GNOME Flashback
  5. Pencét Login.

Upami pilihan ieu henteu sayogi, cobian ngajalankeun paréntah ieu heula:

sudo apt install gnome-session-flashback

GNOME Shell

gnome-shell-ubuntu

Upami anjeun hoyong nyobian GNOME Shell tibatan Unity.

Pamasangan: lebetkeun paréntah ieu dina terminal:

sudo apt-get install gnome-shell ubuntu-gnome-desktop

Ati-ati: masang GNOME Shell ku cara ieu kamungkinan bakal masang paket GNOME sanés anu ditingali ku jalma-jalma Ubuntu. Salaku conto, Nautilus. Pasti, meureun éta anu anjeun pikahoyong, janten dina kasus éta moal aya masalah tapi anjeun kedah waspada yén éta bakal mawa anjeun langkung ti hiji nyeri sirah. Upami anjeun hoyong nganggo GNOME Shell, tanpa ninggali Ubuntu, rekomendasi kuring nyaéta nyobaan distribusi anu diturunkeun Ubuntu GNOME.
Cinammon

kayu manis-ubuntu1410

Cinammon mangrupikeun garpu Gnome 3 anu dianggo sareng dikembangkeun ku panyipta Linux Mint anu ngamungkinkeun palang tugas anu langkung handap sareng Start Menu klasik.

sudo apt-get install kayu manis

Upami anjeun resep Kayu manis sareng Ubuntu panginten mangrupakeun ide anu saé pikeun nyobaan distribusi anu diturunkeun linux mint.
mate

mate-ubuntu

MATE mangrupikeun garpu Gnome 2 anu muncul salaku alternatip pikeun pangguna GNOME saatos parobihan anu parah anu dilumangsungkeun di lingkungan desktop ieu nalika nganggo Shell anu kontroversial na. Dasarna, MATE nyaéta GNOME 2, tapi aranjeunna ngaganti nami sababaraha bungkus na.

sudo apt-get install mate-desktop-environment

Cara anu hadé pikeun nguji MATE nyaéta ku cara ngaunduh distribusi anu diturunkeun mate Ubuntu. Ku cara kieu, anjeun nyingkahan naon waé masalah nalika masang lingkungan desktop karesep anjeun.

10. Pasang Indikator sareng daptar Daptar gancang

Indikator - Anjeun tiasa masang seueur indikator, anu bakal muncul dina panel luhur méja anjeun. Indikator ieu tiasa ningalikeun inpormasi ngeunaan seueur hal (cuaca, sensor hardware, ssh, monitor sistem, dropbox, virtualbox, jst.).

Daptar lengkep indikator, sareng pedaran ringkes pamasanganana, sayogi di Tanya Ubuntu.

Daptar gancang - Quicklists ngamungkinkeun anjeun ngakses fungsionalitas aplikasi anu umum. Aranjeunna ngajalankeun palang anu nembongan di kénca dina desktop anjeun.

Ubuntu parantos sumping sareng sababaraha anu dipasang sacara standar. Nanging, dimungkinkeun pikeun nganggo sababaraha daptar gancang. Daptar lengkep, sareng pedaran ringkes pamasanganana, sayogi di Tanya Ubuntu.

11. Pasang Pangatur Konfigurasi Compiz & plugins

Compiz nyaéta anu ngadamel alat-alat tulis anu luar biasa anu ngajantenkeun urang sadayana teu tiasa nyarios. Hanjakalna Ubuntu henteu ngagaduhan antarmuka grafis pikeun ngonpigurasikeun Compiz. Ogé, éta henteu nganggo sadayana plugins anu dipasang.

Pikeun masangna, kuring muka terminal sareng ngetik:

sudo apt install compizconfig-setting-manager compiz-plugins-extra

12. Cabut ménu global

Pikeun miceun anu disebut "ménu global", anu ngajantenkeun ménu aplikasi nembongan dina panel luhur méja anjeun, kuring ngan saukur muka terminal sareng ngetik anu kieu:

sudo apt ngahapus appmenu-gtk3 appmenu-gtk appmenu-qt

Kaluar sareng lebet deui.

Pikeun malikeun parobihan, buka terminal teras lebetkeun:

sudo apt install appmenu-gtk3 appmenu-gtk appmenu-qt

Ménu jandéla dina palang judul

Sateuacanna, ménu aplikasi anu henteu maksimal ogé muncul dina ménu global. Nanging, ayeuna dimungkinkeun pikeun ménu dina windows ieu muncul dina bilah judulna nyalira. Jang ngalampahkeun ieu, cukup buka Dash, ketik "Penampilan", buka tab "Perilaku" teras pilih pilihan "Tembongkeun ménu jandela dina palang judul."

13. Cabut pamilarian "komérsial" ti dash

Pikeun nganonaktifkeun pamilarian online, kuring muka dasbor Setélan Sistem> Privasi sareng Kaamanan> Pilarian. Sakali aya, batal pilih pilihan "Kalebet hasil online."

Pikeun nganonaktifkeun ngan ukur "komérsial" anu dipilarian dina dash, anjeun tiasa buka Aplikasi> Hasil Filter> Type> Extensions. Pencét kana plugin na pilih Nonaktipkeun.

Pikeun nganonaktifkeun sadaya pamilarian "komersial" (Amazon, Ebay, Music Store, Popular Tracks Online, Skimlinks, Ubuntu One Music Search & Ubuntu Shop) dina hiji waktos anjeun tiasa muka terminal sareng ngajalankeun paréntah ieu:

wget -q -O - https://fixubuntu.com/fixubuntu.sh | bash

14. Ngahijikeun wéb kana desktop anjeun

Tambahkeun akun média sosial anjeun

Pikeun ngamimitian, kuring aksés kana dasbor Setélan Sistem> Akun Online. Sakali aya, pencét dina tombol "Tambah Akun".

Jasa anu dirojong diantarana Aol, Windows Live, Twitter, Google, Yahoo!, Facebook (sareng Facebook Chat), Flickr, sareng seueur deui.

Aplikasi anu ngagunakeun data ieu nyaéta Empathy, Gwibber, sareng Shotwell.

Webapps

telegram-webapp

Ubuntu WebApps ngamungkinkeun halaman wéb sapertos Gmail, Grouceshark, Last.fm, Facebook, Google Docs, sareng seueur deui, pikeun ngahijikeun sareng seamless sareng desktop Unity: anjeun tiasa milarian situs ngalangkungan HUD, anjeun bakal nampi bewara desktop, daptar gancang bakal ditambihan sareng éta bakal ngahijikeun sareng pesen sareng ménu bewara.

Pikeun ngamimitian, kantun buka salah sahiji situs anu didukung (aya daptar lengkep Ieuh) teras pencét dina "pasang" pop-up, anu bakal muncul sapertos anu dipidangkeun dina gambar di luhur.

15. Pitunjuk Desktop Ubuntu

Henteu aya anu langkung saé tibatan ningali dokuméntasi resmi (dina basa Spanyol) pikeun Ubuntu. Éta mangrupikeun bantosan anu saé pikeun anu énggal sareng, salian ti komprehensif pisan, ieu dituliskeun pikeun pangguna anu paling anyar dina pikiran, janten éta manpaat pisan sareng gampang dibaca.

Anjeun bakal tiasa mendakan inpormasi ngeunaan naon anu énggal dina Ubuntu sareng inpormasi ngeunaan cara ngagunakeun peluncur pikeun ngamimitian aplikasi (anu tiasa ngabingungkeun jalma-jalma anu henteu kantos nganggo Unity), kumaha milarian aplikasi, file, musik sareng seueur deui sareng Dash, kumaha ngatur aplikasi sareng setelan sareng bilah menu, cara nutup sési, mareuman atanapi ngarobih pangguna sareng anu sanésna panjang dll.

Buka pituduh desktop Ubuntu 14.10

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

50 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Sergio cenahna

    Abdi resep éta sabab tiasa dijumlahkeun salaku "Ayeuna pasang Linux Mint." Éta hadir sareng sadayana anu kedah dilakukeun dina Ubuntu anu anyar dipasang.

    1.    Giskard cenahna

      +1

    2.    joaco cenahna

      -1

    3.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Kurang Persatuan ... 🙂 Haha…

  2.   3ndriago cenahna

    "Naon anu kedah dilakukeun saatos masang Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn"

    Lengkah 1:
    - Cabutinstall Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn… 😛

    1.    elav cenahna

      Hahaha .. Troll !!

      1.    hayu urang nganggo linux cenahna

        Che, ieu pinuh ku troll ... haha!

      2.    elav cenahna

        Nya, tapi troll ieu khusus, kuring resep ka anu ieu sareng éta sababna kuring ngantep anjeunna nyarios sadayana anu anjeunna nyarioskeun .. ogé, anjeunna mangrupikeun Apple Fanboy, janten… 😛

      3.    Sergio cenahna

        Apple fanboy sareng nganggo win 8.1: /

    2.    raulvl cenahna

      JAJAJAJAJJAJAJA CATETAN

  3.   budak miskin cenahna

    worale anu langkung seueur ku perangkat lunak propriétét tibatan mesin cyber dimana kuring nyambung!

    1.    Giskard cenahna

      +1

    2.    Walder cenahna

      tambah 1

  4.   Iguanaicke cenahna

    Hapuskeun Sapinuhna sareng Pasang Mageia oo

  5.   Bla6 cenahna

    Selamat pagi.
    (Kritik konstruktif ON)
    Kuring parantos nuturkeun sababaraha waktos halaman wéb anjeun sareng kuring resep pisan naon anu anjeun masangkeun tapi, upami anjeun badé ngadamel tutorial ngeunaan versi dina unggal sistem, anjeun ogé kedah ngalakukeunana ti anu sanés sareng henteu kaleungitan burit anjeun pikeun unggal vérsi Ubuntu anu langkung ngaleungitkeunana unggal 6 bulan. kaleuleusan numutkeun poin kuring (kuring netelakeun, kuring gaduh ElementaryOS Freya sareng OpenSUSE 13.1).
    (Kritik konstruktif OFF)

    Sakumaha ceuk @ 3ndriago:
    Léngkah 1: - Copot pamasangan Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn… 😛
    Lengkah 2: Pasang 14.04 anu dibarengan ku 12.04 mangrupikeun salah sahiji anu paling stabil anu parantos aranjeunna kahontal sareng Unity henteu beurat teuing: S

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Halo Bla6!
      Kuring ngartos sareng sakedik bagikeun pendapat anjeun. Nanging, kuring tiasa mastikeun yén seueur jalma resep kana jinis ieu pitunjuk pikeun tiap sareng unggal versi Ubuntu. Sanaos aya bédana minor antara unggal vérsi, sakapeung parobihan henteu sakedik sapertos anu dibayangkeun.
      Pokokna ... henteu sadaya panginten sapertos hiji sareng anjeun kedah hormat ka jalma-jalma ... sareng ngabantosan aranjeunna. Ogé, pikirkeun yén seueur jalma anu ngan dimimitian ku versi Ubuntu ieu (langkung saé atanapi langkung parah).
      Pokokna, hatur nuhun pikeun kritik konstruktif anjeun.
      Rangkulan, Pablo.

      1.    DrakeX cenahna

        Leres, dina hal kuring nganggo win 8.1, tapi kuring resep nyéépkeun waktos masang sareng nganggo Linux, dina hal ieu unggal vérsi anu kaluar tina Ubuntu, kuring terang yén seueur anu henteu resep, tapi sahenteuna éta langkung ramah nalika masang, Kuring parantos dipasang ogé OpenSUSE sareng tétéla éta henteu otomatis ngaktipkeun adaptor jaringan nirkabel usb kuring, anu henteu kajantenan ku ubuntu, kuring henteu resep miceun waktos kuring nyobian nyambung kana internét upami versi Linux ieu (sareng kuring terang bakal aya batur) hayu atuh nganggo.

        Kuring hatur nuhun pikeun manual éta, éta parantos ngabantosan kuring pisan, masang hal-hal anu bakal kuring anggo sareng anu sanés anu mungkin anjeun tingali sareng henteu nganggo éta deui, tapi hal éta nyaéta BANTUAN sareng kuring pikir anjeun ngalaksanakeun tugas.

      2.    miguelibamar cenahna

        Abdi ngartos jawaban Bla6. Tapi upami teu aya manual pikeun sadaya pembaruan, pangguna anyar bakal sesah. Kuring kaitkeun kana Linux nganggo Ubuntu 10.xx (kuring henteu émut). Upami teu aya manual panginten masih bakal gumantung kana Windows; dinten ieu kuring damel sareng duanana sareng iraha kuring tiasa milih ku Ubuntu.

        Nuhun kana padamelan anjeun.

    2.    neysonv cenahna

      @ Bla6 émut yén ieu mangrupikeun blog komunitas janten upami anjeun hoyong blog ieu nyarioskeun perkawis distribusi anu sanés, anjeun tiasa ngadamel akun sareng nyebarkeun tulisan éta.

      ngeunaan tulisan; anu parantos nuturkeun halaman lami usemoslinux.blogspot.com bakal terang yén unggal versi anyar tina Ubuntu, @usemoslinux (Pablo) ngaluarkeun versi anyar tina tulisan ieu anu salin saderhana & témpél tina artikel tina vérsi sateuacana kalayan sakedik. modifikasi pikeun adaptasi kana édisi anu énggal. Jujur kuring moal nyebut éta kaleungitan burit anjeun.

      Ngeunaan pentingna tulisan éta, kuring ngan ukur nyaritakeun yén nalika éta, sababaraha taun ka pengker tulisan ieu penting pisan pikeun kuring sareng kuring terang éta parantos seueur sareng bakal teras-terasan janten seueur pendatang di Ubuntu.

      Salam.

  6.   Saéron cenahna

    Anjeun nyarioskeun indikatorna, kuring bahkan henteu émut deui. Naha anjeun terang kumaha anjeun tiasa ngonpigurasikeun indikator anu anjeun gaduh dina palang? Maksad abdi, nonaktipkeun salah sahiji sareng aktipkeun deui, hal-hal sapertos kitu.

  7.   Jibril cenahna

    Saé pisan 😉

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Nuhun, Jibril!

  8.   Fernando cenahna

    Ku kaputusan kuring sorangan, sahenteuna pikeun ayeuna kuring parantos mutuskeun henteu tetep sareng 14.04 sareng henteu masang 14.10 sabab numutkeun sadaya data bédana minimal. Kami salah sahiji jalma anu tungtungna henteu tiasa nahan tapi hey waktos ieu kuring pikir kitu. Pondokna, awal ieu pikeun nyaritakeun yén sanaos sadayana saur kuring éta mangrupikeun tulisan anu paling lengkep sareng mangpaat tina: naon anu kedah dilakukeun saatos masang ubuntu ... .. Selamat sareng di luhur sadayana hatur nuhun pisan.

  9.   mmm cenahna

    Sigana kuring atanapi éta -nuju leungit ????
    apt-get ……

    Hatur nuhun kana panduanna, leres yén mimitina kuring angkat ka dunya linux pituduh ieu bantosan pisan pikeun kuring, sacara logis ku jalanna waktos teu raos, tapi pastina seueur anu sanés upami éta.
    Wasalam

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Dimimitian ku Ubuntu 14.04, manajer paket apt ("Advanced Package Tool") ngagaduhan pilihan énggal. Anjeun henteu kedah ngetik deui "apt-get" sareng anjeun ngan ukur tiasa nganggo "apt", (apt bakal tetep jalan).
      Surak! Paul.

      1.    mmm cenahna

        Hahaha, anjeun sok diajar anu anyar! Salam sareng hatur nuhun

      2.    neysonv cenahna

        ogé saé terang. Sigana mah aranjeunna parantos nambihan landihan dina .bashrc

  10.   Ték cenahna

    Kuring henteu nganggap ubuntu distro gnu / linux, éta katingalina langkung sapertos windows tibatan nalika ningkatkeun kana vérsi anu langkung luhur sadayana angkat.

    1.    neysonv cenahna

      lalaki éta gampang dilereskeun, dimutahirkeun unggal 2 taun sareng éta waé. cicing di 14.04 anu mangrupikeun pangrojong jangka panjang sareng pembaruan di April 2016 dugi ka 16.04. ieu sanés hartosna anjeun bakal béak apdet salami 2 taun kumargi bakalan aya pembaruan kaamanan, kernel sareng parangkat lunak tangtu sapertos firefox anu ku pangguna badé diénggalan
      Wasalam

  11.   vinsuk cenahna

    Teu aya nanaon, urang kedah ningali sareng virtualbox ningali naon anu lumangsung

  12.   Ricardo Montalbo cenahna

    Abdi hoyong pasang di mac kuring: D, aya tutorial na?

  13.   Mr N cenahna

    Aya protokol tindakan anu kawéntar akhir-akhir ieu.

    1. Tingali naon asalna Ubuntu
    2. Pupus / reboot boot DVD
    3. Pasang Linux Mint.

  14.   jehu88 cenahna

    padamelan anu saé.

  15.   Brian cenahna

    Halo, kuring masang vérsi ieu ku boot ti USB, aya waktos éta sesah pikeun ngamimitian tapi tungtungna kuring tiasa ngalakukeun instalasi lengkep, dina waktos ngamimitian deui grub dimimitian, kuring milih ubuntu sareng layar hideung tetep tanpa ngalakukeun nanaon. Naon anu tiasa janten? Abdi parantos sapertos kieu sadinten.
    Kalayan distro sanés kuring nampi ACPI error atanapi sapertos kitu.

    Tulung!!!

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Halo Brian!

      Salami sababaraha dinten urang parantos nyayogikeun jasa tanya jawab anyar anu disebat Tanya FromLinux. Kami nyarankeun yén anjeun mindahkeun jinis konsultasi ieu di ditu supados sadayana masarakat tiasa ngabantosan anjeun pikeun masalah anjeun.

      Rangkulan, Pablo.

    2.    DrakeX cenahna

      Coba nempatkeun kecap "kaluar" pikeun kuring, saatos éta Ubuntu dimimitian tanpa masalah.
      Sanaos panginten aya kasalahan anu sanés.

  16.   Walder cenahna

    Sareng Trisquel 7 kaluar! aduh Ubuntu!

  17.   Esteban Giménez cenahna

    Kuring parantos nganggo Ubuntu 14.04 salami sataun sareng teu kedah pormat PC abdi iraha waé, teu aya kasalahan sistem atanapi PC kuring parantos kalem sapertos nalika kuring nganggo Windows 8, Kanggo ngapdet ka Ubuntu 14.10 éta bakal janten anu mimitina waktos kuring pormat PC taun ayeuna, atanapi naha éta tiasa diénggalan ti Manajer pembaruan?

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Jawaban pikeun patarosan anjeun di dieu: http://ask.desdelinux.net/603/como-actualizar-ubuntu-14-04-a-ubuntu-14-10
      Kami ngarékoméndasikeun anjeun nganggo jasa ieu (Tanya Ti Linux) pikeun ngadamel jinis pamundut ieu. 🙂
      Kuring miharep inpo ieu aya gunana.
      Surak! Paul.

    2.    Fernando cenahna

      Naha kanyataanna bédana minimal upami henteu nol. Kuring, anu mangrupikeun "jahat" pembaruan ubuntu, waktos ieu kuring henteu acan ngalaksanakeunana sareng dina laptop anu sanés kuring parantos masang 14.10 langsung sareng saolah-olah kuring henteu masang anu énggal. Kuring anggap yén pembaruan bakal asup ka jero sareng barang-barang tapi kuring henteu kantos merhatoskeun nanaon. Pokokna, kuring bakal tetep nganggo 14.04. Sambutan.

  18.   Des cenahna

    Kuring ningali yén bagian grafik henteu dikembangkeun sacara lengkep (dina hal supir), janten didieu aya sumbangan sakedik kuring pikeun anu ngagaduhan kartu hibrid nVidia / Intel.

    Ahem… Aya palaksanaan nVidia anu disebut Optimus for windows anu fungsina ngalih antara nVidia sareng intel grapik sacara manual sareng / atanapi sacara otomatis numutkeun paménta pancénna. Naon anu ngamungkinkeun laptop pikeun kinerja batre ampir dua kali, upami éta henteu diperyogikeun pikeun sumberdaya.

    Di Linux aya dua palaksanaan téknologi ieu. Hiji disebat bumblebee, anu ku cara nelepon kana paréntah optirun, ngamungkinkeun anjeun ngalengkepan aplikasi sareng kakuatan grafik nVidia, sedengkeun di tukang éta tetep nganggo grafik intel. Anu sanésna disebat perdana, anu ngamungkinkeun anjeun milih nvidia-setting antara 2 propil anu tiasa anjeun laksanakeun pikeun sési X server, hiji profil ngan ukur nVidia, anu séjén ngan ukur Intel. Cara terakhir ieu anu disebat perdana (* ngarepkeun telepon megatron katilu *) kedah dicatet yén éta khusus pikeun Ubuntu sareng seueur pisan kapaké pikeun urang anu ngalakukeun sagala rupa trik supados batréna langkung lami, sanaos épisiénna henteu saalus dina jandéla.

    Upami ieu narik perhatian saha waé pihak anu resep anu badé masang "perdana", léngkah-léngkah anu kedah dituturkeun nyaéta (Ubuntu 14.04 sareng 14.10).
    1) sudo apt-get purge bumblebee * nvidia- *
    2) Pareuman deui
    3) lspci -vnn | grep -i VGA -A 12 // kéngingkeun modél grafik anjeun sareng milari supir anjeun dina> http://www.nvidia.com/Download/index.aspx
    4) sudo add-apt-repository ppa: xorg-edgers / ppa -y && sudo apt-get update // tambahkeun Repositories
    5) Pasang supir tina "Supir dibatesan" atanapi "Supir tambahan"
    6) sudo apt-get install nvidia-prime
    7) balikan deui
    8) Buka setting nvidia, dina bagian propil pilih grafik pilihan anjeun.

    P.S. Upami anjeun hoyong nganggo Bumblebee, kuring nyarankeun anjeun nyobaan manjaro distro, éta ngagaduhan alat anu anjeun terang kumaha gampangna masang driver proprietary, kecuali anu khusus sapertos anu ieu ti Ubuntu.

  19.   waragad ngagugulung cenahna

    hatur nuhun kanggo seueur pitulung pikeun anu buta huruf dina program sareng gampang

  20.   tepublico.es cenahna

    parantos sadayana léngkah hatur nuhun pisan!

  21.   Nicolas Soto cenahna

    kantun saé.

    Hatur nuhun pisan.

  22.   Lampu gorombolan cenahna

    Saé pisan ubuntu

  23.   Linus11 cenahna

    Hatur nuhun pikeun tutorial nalika ngalakukeun pamutahiran kuring mendakan ieu? PERHATOSAN: Ngalangkungan sertipikat duplikat UbuntuOne-Go_Daddy_Class_2_CA.pem
    naha kuring kedah hariwang?
    hatur nuhun

  24.   Ohi cenahna

    Tooooooodo ieu leres-leres henteu diperyogikeun upami urang masang windows.
    Abdi ayeuna di Ubuntu 14.10 nyobian milari kumaha ngarobih Firefox kana basa Spanyol kusabab ti Firefox anu sami dina Preferensi éta henteu nyandak kuring. Teras kuring kedah milarian cara ngaganti kibor kana basa Spanyol Spanyol. Janten kuring henteu tiasa nyerat ennes atanapi aksen sareng Alt + 64 sanés kanggo nempatkeun tanda dina.
    Kuring bade neraskeun uji coba ... tapi anu leres, bakal hésé pisan mutuskeun pikeun Linux upami hal-hal dasar ieu henteu disarengan ku OS sareng butuh seueur waktos.
    Kuring kedah nyalin halaman tina email tina halaman wéb ... saur anjeun?

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Hai Dante!

      Kuring pikir éta bakal langkung saé upami anjeun nimbalankeun patarosan ieu dina jasa tanya jawab urang disebut Tanya FromLinux sahingga sakumna masarakat tiasa ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

      Pokokna, salaku bantosan, kuring nyarankeun anjeun ningali tautan ieu:

      Kumaha ngarobih bahasa Ubuntu (kalebet Firefox): https://www.youtube.com/watch?v=PJyB-oY3CqE

      Kumaha cara ngarobah pamariksaan éja dina Firefox: https://blog.desdelinux.net/firefoxchrome-como-habilitar-el-corrector-ortografico-en-espanol/

      Kumaha carana masang kamus Spanyol di LibreOffice: https://blog.desdelinux.net/firefoxchrome-como-habilitar-el-corrector-ortografico-en-espanol/

      Kumaha ngarobih keyboard di Ubuntu: http://ask.desdelinux.net/1102/elegir-distribucion-teclado-espanol-latinoamericano-ubuntu?show=1102#q1102

      Kumaha cara nuliskeun kode ASCII di Ubuntu: http://ask.desdelinux.net/1042/como-ingresar-codigo-ascii-en-ubuntu-otras-distribuciones?show=1042#q1042

      Rangkulan, Pablo.

  25.   Juanjoc_chan cenahna

    Halo urang! Naha aya cara pikeun nempatkeun peluncur persatuan di handapeun layar dina Ubuntu 14.10? Hatur nuhun sateuacana sareng hampura kabodoan kuring.

  26.   oscar ascona cenahna

    Kuring henteu pati terang dina masalah éta tapi hatur nuhun kanggo naon anu kuring parantos laksanakeun sareng ngan ukur nyungkeun langkung seueur inpormasi ngeunaan subjek dina cara anu saderhana sareng objektif, ucapan salamet