Tetep minimum sareng Bodhi distro

Diantara sebaran anu teu aya tungtungna di Linux, masing-masing didamel kalayan ideu ngaoptimalkeun fungsi dina sistem. Antarmuka grafis, modus gim, browsing wéb, pamekaranIeu mangrupikeun sababaraha daérah anu dipikaresep ku pangguna pikeun ningkatkeun komputerna. Nanging, henteu sadaya komputer ngagaduhan sarat minimal anu kedah dijalankeun ku sistem. naha pikeun alat lami, atanapi sumber anu kawates, anu teu mungkin dipasang distribusi anu mantap sapertos kieu. Kieu carana muncul garis sebaran anyar, anu tujuanana nyaéta nyiptakeun sistem operasi anu saé pisan ku sarat sistem minimal pikeun ngajalankeun, gunana pikeun komputer anu kuat sapertos anu henteu kuat. Upami anjeun resep kana ideu sistem anu enteng, sareng sagala kaunggulanana, anjeun panginten tiasa resep Bodhi.


LOGOTEXT

Bodhi mangrupikeun sebaran Linux ultra lampu sareng gancang dumasar kana Ubuntu. Éta ngagaduhan nami kana istilah Pali sareng basa Sanskerta (बोधि) anu hartosna «Penerangan ". Logo na nunjukkeun kana tangkal Bodhi, tangkal dimana Buddha biasa dumuk sareng ngahontal pencerahan spiritual.

Syarat

Persyaratan Bodhi kana sistem minimal. Tiasa ngajalankeun lancar sareng RAM 128MB, Prosesor 500Mhz y ngan ukur 4Gb tina rohangan disk. Sanaos pamekar nyarankeun 512MB, 1Ghz prosésor sareng 10Gb ruang disk.

fitur

Bodhi, dumasar kana dua unsur:

  • Minimalism
  • Lingkungan desktop moksha

Pilihan_748

Ideu Bodhi nyaéta nampilkeun sistem anu ringan sareng modular, ku cara kieu, pangguna bakal mastikeun naon anu diperyogikeun pikeun ngajalankeun distro teras, gumantung kana kabutuhanana, aranjeunna tiasa nambihan bungkus sareng aplikasi kana sistem pikeun karesepna. Ku cara kieu, Bodhi nyayogikeun sistem anu saderhana tapi 100% fungsina, sareng sakumpulan aplikasi anu dumuk kirang ti 10Mb tina total rohangan. Ieu kalebet:

  • ePad: Éditor téks
  • PCManFM: Pangatur file
  • ePhoto: Pamirsa gambar
  • Midori: Navigator wéb
  • hal istilah: Terminal
  • eep Tanggal: Éditor manajer

Kusabab Bodhi dumasarkeun kana Ubuntu, dimungkinkeun pikeun masang sadayana bungkus sareng program ti Repositories Ubuntu, salaku tambahan, portal Bodhi ngagaduhan AppCenter, dimana éta ngandung daptar aplikasi ultralight khusus pikeun distro ieu sareng program anu disarankeun sanés.

AppCenter

Bodhi gaduhna Lingkungan desktop moksha - Pencerahan17, Dirancang janten fleksibel, gancang sareng praktis sakumaha dipikahoyong. Éta ngamungkinkeun seueur épék sareng animasi anu meryogikeun minimum sistem, sareng ngajaga desain dasar desktop Linux. Salajengna, Moksha tiasa disesuaikan, ngalangkungan grup téma anu ditawarkeun ku Bodhi AppCenter.

Bodhi 3.2.1

Sanaos dikabarkan panutupanana proyék Bodhi, kusabab katinggaleun sadaya pangembangna, pamimpin proyék Jeff Hoohgland Kuring junun ngabentuk tim kerja anu anyar sareng ayeuna proyek teras-terasan, teu lami saatos janten rolling realease, kalayan versi ayeuna Bodhi 3.2.1 stabil, diluncurkeun Maret kamari.

Anjeun tiasa masang Bodhi tina USB drive (disarankeun) ku ngaunduh ISO pikeun sistem 32Bit sareng 64Bit dina anjeun portal web. Éta ngagaduhan dua vérsi, nyaéta Ngaleupaskeun Standar, pikeun pamasangan dasar distro, sareng AppPack Ngaleupaskeun, pikeun pamasangan Bodhi kalebet sababaraha aplikasi tambahan sapertos

  • Kronium
  • Sinaptik
  • VLC Media Player
  • Kantor Gratis 5
  • Pinta
  • Filezilla FTP Klién
  • OpenShot Video Editor
  • Kalkulator Kalkulator

Anjeun tiasa mariksa sésana di dieu.

e-54e2ec590c6104.23427378

Komunitas Bodhi aktip pisan, ngagaduhan Wiki na nyalira. Kalayan inpormasi anu éksténsif pisan ngeunaan distro, ngalangkungan naon anu Bodhi, syarat sistem, prosés instalasi, kode sumber pikeun pangembang, sareng lirén ngitung. Éta ogé ngagaduhan Bodhi Forum, pikeun ngajawab patarosan, sareng ogé ngagaduhan IRC pikeun pangguna distro.

Sederhana, gancang, hampang, sareng dipersonalisasi sakumaha dipikahoyongna. Upami anjeun gaduh komputer kalayan fitur anu saé, Bodhi masihan anjeun kasempetan pikeun ngawangun sistem operasi anjeun ampir ti mimiti, sareng upami sabalikna, anjeun gaduh komputer tingkat rendah, Bodhi ngamungkinkeun anjeun gaduh distribusi Linux anu fungsina lengkep dina éta.



Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Javier cenahna

    Pos anu saé, tapi kuring gaduh hiji mamang: Naon anu anjeun hartosna ku sistem modular?

  2.   NASPAH cenahna

    Abdi cicing sareng Puppy 😀

  3.   Francisco cenahna

    Dear Javier, sistem Modular ngandung harti yén operasi ngamungkinkeun anjeun ngamuat sareng milih unggal pelengkap sistem nyalira numutkeun kabutuhan anjeun. Nyaéta, anjeun tiasa milih naha atanapi henteu ngamuat modul audio, atanapi naha ngamuat modul pangendali lampu latar, naha atanapi henteu ngamuat modul pikeun ngagaduhan panel, jst. kalebet tambihan sareng widget desktop… jsb. Aya bagian dina karesep dimana anjeun ngaktipkeun atanapi nganonaktipkeun unggal modul anu anjeun peryogikeun, teras ngan ukur ngatur éta ...

  4.   Francisco cenahna

    Hai Javier. Sistem modular ngandung harti yén sistem operasi ngamungkinkeun anjeun milih masing-masing komponén anu anjeun pikahoyong yén sistem "dimuat" sareng mana anu henteu ... ku cara éta anjeun pastikeun anjeun nganggo anu leres-leres dibutuhkeun, ngahémat sumberdaya ku nganonaktifkeun naon anjeun teu kedah. Misalna. Anjeun tiasa ngamuat atanapi henteu ngadalikeun volume, sistray, panel, kontrol lampu latar, komposisi, sareng sajabana. Dina karesepna aya bagian pikeun dimuat - unduh modulna.

  5.   Leonel Cali cenahna

    Hai Javier! Kuring parantos lami nganggo bodhi linux, kaleresan mangrupikeun sistem anu kagum sareng modular, dina pangalaman pondok kuring éta modul - pantes kaleuleuwih - anu tiasa dipasang atanapi dipiceun tanpa mangaruhan sistem sareng gaduh kontrol total tina anu dikonsumsi Ram.

    Diantara modulna nyaéta manajer batré, jam, cahaya sareng hal-hal anu teu aya tungtungna anu tiasa anjeun pasang sareng atur. Aya modul anu teu kaetung pikeun anjeun pikeun nguji sareng ngarobih naon waé anu anjeun pikahoyong dina desktop atanapi taskbar anjeun.

  6.   Erick zanardi cenahna

    Éta sanés «Chicharrón de sache». Éta beuratna, AppPack, 1,22GB ...

    Kuring masih ngaunduh…. Abdi hoyong nyobian cahaya Distro ... Sareng ngarobih sakedik tina abadi kuring, salawasna dipikacinta sareng langgeng tinimbanganana ogé LUBUNTU !!!

    Nuhun POSTS !!!!

    Ti Maracay ka Dunya !!!!