Dimana nami 10 distro Linux anu paling kawéntar asalna?

Panasaran terang teh étimologi tina 10 distro Linux anu paling kawéntar? Nya, kuring ogé ... sareng kuring mendakan jawaban dina tulisan anu saé ti Alt1040.

Diantara sagala rupa distro Linux kami ogé mendakan seueur pisan nami panasaran anu sering ngajantenkeun urang heran naha aya anu namina sapertos kitu?

Debian

Debian Éta didamel taun 1993, ku Ian Murdock, nami éta sorangan nyaéta sandiwara ngeunaan kecap; Kusabab éta diciptakeun salaku kontraksi nami kabogohna dina waktos éta (ayeuna urut pamajikan), Dekutang sareng anjeun, Ian. Naon cara anu langkung saé pikeun nyatakeun cinta anjeun ka mojang awéwé tibatan ku nyiptakeun distro kalayan namina?

sabayon

Sabayon mangrupikeun distro anu lahir di Trento, Italia sareng dingaranan dessert Italia anu khas di daérah anu disebut Zabaglione, anu didamel ku konéng endog, gula sareng minuman keras. Nyatana éta mangrupakeun panganan cuci mulut anu dikenal ogé di Amérika Latin; di Argentina aranjeunna nyebutna "sambayón" sareng di Kolombia "sabajón".

cuk

Distro ieu sateuacanna katelah MandrakeLinux, anu dijaga ku MandrakeSoft, perusahaan anu éléh perang légal ku nami "Mandrake" - anu kagolong kana Hearst Corporation. Sawatara waktos saatosna, MandrakeSoft dipésér ku Connectivia, hasil tina ngahijina éta nyaéta Mandriva.

OpenSUSE

OpenSUSE mangrupikeun proyek komunitas SUSE, disponsoran ku Novell sareng AMD. SUSE mangrupikeun singkatan tina basa Jerman pikeun "Software Und System Entwicklung" - software and development system. Éta ogé parantos nyarios yén éta mangrupikeun penghormatan ka insinyur Jérman - khusus kana komputer - Konrad Zuse.

RedHat

Aya tilu vérsi resmi ngeunaan naha nami distro ieu:

  • Tutup beureum sok janten simbol kabébasan sareng révolusi; nyatana aranjeunna dibawa ku jalma-jalma anu mangrupikeun bagian tina Revolusi Perancis, a Cap Phrygian.
  • Marc Ewing, ko-pendiri RedHat, ngagaduhan pangirut khusus pikeun topi beureum sareng ngagem salah sahijina - anu mangrupikeun kado ti akina - nalika diajar di Carnagie Mellon, dimana unggal proyek anu anjeunna ngamimitian dingaranan sababaraha hal anu anjeunna ngamimitian. kalayan "Red Hat". Janten pilihan "Red Hat Linux" logis.
  • Carita Marc ngulang deui tapi ku cara anu béda. Di paguron luhur, nalika aya anu ngagaduhan masalah sareng komputerna, aranjeunna angkat ka departemen IT, dimana sadayana nyarios yén aranjeunna kedah nyarios "ka budak anu nganggo topi beureum." Marc janten populér ngalereskeun mesin réncang na - sareng ngasilkeun sababaraha artos dina prosés éta - kanyataanna anjeunna janten terkenal dugi ka waktos, di universitasna, nyatakeun batur éta "cap beureum" sinonim sareng anu gaduh komputasi élmu téknis.

Fedora

Fedora Mangrupikeun proyék anu didamel ku komunitas sareng disponsoran ku RedHat, nami "Fedora" asalna tina nami jinis topi anu ngagaduhan siluét tina logo RedHat. Éta cara saderhana pikeun komunitas Fedora nyarios "ieu asal usulna, tapi kami anu sanés."

linux mint

Linux Mint mangrupikeun halaman wéb khusus pikeun Linux anu ngandung tutorial sareng tulisan anu aya hubunganana sareng perangkat lunak gratis. Dina waktos éta sanés distro. Mint mangrupikeun nami anu gampang pikeun diinget sareng ogé ngingetkeun kasegaran pakait sareng pinguin, maskot Linux resmi.

Gentoo

Gentoo mangrupikeun sebaran dumasar-sumber, naon hartosna ieu? sumur, ieu ngandung harti yén sagalana disusun ti mimiti, anu ngabantosan ngajantenkeun gancang pisan. Éta ibarat ngadamel jas khusus. Pokokna, kanyataanna gancang dilakukeun distro ieu ngarobih namina (sateuacanna disebat Enoch) janten Gentoo, spésiés pingguin anu langkung gancang ngojay (Pygoscelis papuagentoo penguin dina basa inggris).

Slackware

Distro ieu didamel ku Patrick Volkerding, mimitina salaku proyék leutik; nyatana, nyobian tetep tetep teu serius, anjeunna mutuskeun namina teu kendat. Naha ku cara kieu? Nya anjeun tingali, Patrick mangrupikeun anggota tina garéja SubGenios, agama parodi anu dumasar kana filsafatna dina milarian slack, rasa kabébasan, mandiri sareng pamikiran aslina. Saatos éta, namina macét, hasilna mangrupakeun kontraksi kendor sareng parangkat lunak.

Ubuntu

Ieu - tanpa diragukeun - distro anu paling dikenal dina waktos ayeuna sareng panginten hartos namina sanés rusiah pikeun salah sahiji diantara anjeun, numutkeun ka halaman resmi:

"Nami sebaran asalna tina konsep Zulu sareng Xhosa ngeunaan ubuntu, anu hartosna kamanusaan ka batur atanapi kuring sabab kami. Ubuntu mangrupikeun gerakan Afrika Kidul anu dipimpin ku Uskup Desmond Tutu, anu meunang Hadiah Nobel Perdamaian di 1984 pikeun perjuangan ngalawan Apartheid di Afrika Kidul. "

Mark Shuttleworth, papayung pikeun proyék ieu, wawuh kana arus pamikiran ieu sareng mutuskeun pikeun nganggo kasempetan éta pikeun ngamajukeun cita-cita Ubuntu. Maka panggunaan nami ieu, anu ogé ngagambarkeun - dina sababaraha tingkatan - prinsip komunitas parangkat lunak gratis mana waé.

sumber: Alt1040


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

18 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Rockston backston cenahna

    Sakedik langkung sabulan katukang kuring ninggalkeun Ubuntu, sistem anu saé, gampang pisan dianggo, tiasa disesuaikan, dugi ka aranjeunna ngaganti desktop standar na janten Unity, waktos éta kuring ngalih ka Fedora Lovelock anu nganggo Gnome 3 sareng kuring leres-leres resep, bahkan kuring unduh kalayan kagancangan anu langkung luhur sareng stabil, janten kuring boro-boro angkat deui ka Ubuntu dina hiji dinten. Nanging Ubuntu mangrupikeun distro anu saé pikeun kuring sareng tangtosna kuring sok nyandak filosofi sareng abdi.

  2.   Moskosov cenahna

    Tulisanna saé pisan, sareng sapertos batur kuring sono kana panjelasan nami ARCH, di sisi anu sanésna kuring sumpah yén Fedora mangrupikeun nami awéwé Rusia.

  3.   kawani cenahna

    "Dipésér kanggo dipésér"

    Sanés pikeun trolling tapi anjeun kedah lereskeun kalimat ieu.

    Hal ngeunaan pamikiran Arch saeutik panginten sabab moro busur diciptakeun ku lalaki ti tropo ratus rébu taun ka pengker atanapi ku lalaki konstruksi, aranjeunna panginten langkung seueur tibatan urang, anjeun ngan ukur kedah ningali yén éta nahan batu tanpa semén sareng henteu aranjeunna ragrag, salaku conto, dina saluran cai Segovia. Lengkah sanés pikeun jalma anu ngagagas sareng anjeun nganggo éta anu anjeun pikahoyong, éta sababna aranjeunna hoyong émut anu sami

  4.   kawani cenahna

    Anjeun parantos ngalakukeun salah sahiji hal anu paling saé anu anjeun tiasa laksanakeun, tinggalkeun Mierdow $ gratis sareng ngalih ka Linux

  5.   kawani cenahna

    Tingali, éta hal Rusia aya hubunganana sareng landihan "pirang" Mandriva.

    Kuring bébéja Malcer naha nami éta kusabab kuring henteu resep pirang sareng kuring nyerat tulisan ngeunaan éta, kuring bakal ninggalkeun anjeun:

    http://theunixdynasty.wordpress.com/2011/06/02/origen-del-apodo-de-mandrivamageia/

  6.   heimndal cenahna

    Jalma alus. Ieu koméntar munggaran kuring dina Blog.

    Balik deui ka mana nami distro ARCH asalna, panginten éta asalna tina kontraksi tina kecap basa Inggris Arsitéktur sareng upami anjeun ningali saé, simbol distro ngagaduhan penampilan anu sami sareng Katedral.

    Éta ngan ukur pipikiran.
    Salam Jalma.

  7.   Bervariasi cenahna

    Panasaran yén bérés sareng ngeunaan alesan pikeun nami pisan Ubuntu, Mark Shuttleworth nyalira negeskeun yén ieu "sanés démokrasi" (salaku réspon tina seueur pamundut ngeunaan aplikasi anu kedah disertakeun ku Ubuntu sacara standar) ...

  8.   Miguel-Palacio cenahna

    Halo, tulisanana pikaresepeun pisan. Ngan ukur 10 distribusi éta (numutkeun DistroWatch) anu sanés pang populerna ... Kuring leres-leres kuciwa teu ningali Arch: '(

  9.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Leres ... Arch leungit ... didinya kami ngaco. Dimana bakal hartos Arch tina? Naha anjeun ngagaduhan ideu?
    Peluk! Paul.

  10.   dr.z cenahna

    Pisan pikaresepeun, kuring maca lengkep ...

    Hiji-hijina hal anu badé lereskeun nyaéta Sambayón anu ngagaduhan konéng sahingga warnana konéng pisan
    http://www.utilisima.com/recetas/7144-sambayon.html

  11.   Miguel-Palacio cenahna

    Kuring henteu terang, kuring bakal mikir yén dina basa Spanyol éta bakal sapertos Archi-Linux, Linux anu super penting atanapi kuat hahaha xD

  12.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Hatur nuhun! Dilereskeun. 🙂

  13.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Haha! Dilereskeun. 🙂

  14.   Sebastian cenahna

    Abdi resep pisan tiasa maca sadayana panjelasan nami-nami anu gaduh distros, sakapeung detail éta henteu diperhatoskeun, anu panginten mangrupikeun inti tina distro anu sanés!
    Salam!

  15.   rengat03 cenahna

    Éta henteu saé pisan pikeun sadaya inpormasi anu ditulis dina halaman ieu kumargi anjeun tiasa netelakeun keraguan, éta éfisién pisan

  16.   Carlos Ortiz M. cenahna

    Debian hirup.

  17.   Website cenahna

    Pangpangna nyaéta Debian, naon waé anu aranjeunna nyarios 🙂

  18.   Pituitelo cenahna

    Wartoskeun ka kuring tina dasar anu dikonfirmasi asal Arch plss