Tina produk, distribusi sareng distros

Istilah producto Éta ngagaduhan kagunaan anu bénten-bénten, contona nunjukkeun yén hiji hal mangrupikeun hasil tina padamelan anu urang sebutkeun: «Éta mangrupikeun hasil tina ...»

Dina ékonomi sareng pamasaran (anu mangrupikeun bidang anu dipikaresep ku urang dina téks ieu) seueur definisi ku sababaraha panulis.

Sababaraha sakumaha dasar salaku:

Produk sadayana anu tiasa dijual.

Anu langkung kompleks:

Produk nyaéta anu saé atanapi jasa, nyata atanapi teu berwujud, anu ngahasilkeun kauntungan dina kas atanapi produk sanés ka produser dina waktos tukeur (katelah SALE)

Tapi sadayana nganggo pangagem umum produser-pambayaran.

Dina akhir abad ka tukang lahir di leungeun tina Proyék GNU konsép komputasi politik - sosial - anyar, anu software bébas.

Anu hiji ieu, sanaos tiasa dijual, ku hartos sanés produk.

-Kuring ngundang sadayana anu ngantepkeun pikasieuneun, nyandak tempatna sareng hayu urang teraskeun maca.

Jalma anu ngaku dirina, digolongkeun kana a fallacy tina gancangan generalisasi.

Tapi upami sanés mangrupikeun produk, maka kumaha nyauran éta parangkat lunak anu disebarkeun "ti tangan ka tangan" tanpa éta dijual?

Sebaran! Naha ngadistribusikaeun, éta distribusi.

Sanaos tangtosna, istilah éta umum pisan sareng lumaku pikeun perangkat lunak gratis.

Proyék GNU teras difokuskeun kana sistem na GNU operasi ka anu a Kernel Linux, ngahasilkeun sistem GNU / Linux sareng ledakan anu urang sadayana terang.

Tapi pikeun disebatkeun distribusina, éta matak lieur sareng teu pasti, janten istilah kasih sayang diciptakeun sebaran.

Kuring nyarios kaasih, sabab éta sanés téknis salaku seueur anu ngaku, janten henteu, anu bertentangan sareng sebaran, éta henteu kapendak dina kamus.

(Kuring nempo dina Rae, kamus tina Énsiklopédia Britannica, sareng anu ti Encyclopedia Cambridge)

Kacindekan.

Parangkat lunak gratis sanés a producto.

diagram tingali sebaran

Una sebaran Parangkat lunak gratis nyaéta sadayana perangkat lunak gratis anu disebarkeun, distribusi LibreOffice, salaku conto.

Una sebaran linux, nyaéta parangkat lunak anu kalebet kernel Linux, (Di dieu anjeun tiasa ngalebetkeun Android atanapi sistem naon waé anu dilebetkeun ku kernel anu disebatkeun).

Una sebaran nujul kana GNU / sistem (Linux, HURD atanapi naon waé).

Bahasa sanés hal anu statis, éta henteu diatur atanapi didikte.

Hanjakalna, perusahaan parangkat lunak propriétari (sareng pamaréntah anu aya di tukangeun aranjeunna) terang pisan, aranjeunna terang yén upami aranjeunna nganggo kecap anu aya pikeun anu sabalikna pisan sareng ngulang deui dugi ka janten modis, jalma-jalma anu lemah pikiran bakal ngalaman pemboman média sareng éta hartos lepat tiasa ditumpukeun.

Sareng aranjeunna ogé nganggo strategi lami ngahasilkeun istilah-istilah propaganda anu teu terang informasi.

Éta istilah mangrupikeun kecap-kecap anu dicandak tina kontéks ku pendekatan péoratif pikeun nyerang pasip, ngarusak gambar musuh sareng ngahasilkeun kauntungan pasar.

Pasti anjeun parantos maca, nguping, bahkan bahkan ngulang seueur diantarana: hippie, mesias, nabi, bajak laut, anarkis, komunis sareng sajabana anu sajabana.

Akhirna kuring ngantepkeun anjeun kutipan terkenal sareng kuring ngajak anjeun nyauran hal-hal ku namina.

"Tapi, barina ogé, para pamimpin nagara anu nangtoskeun éta kabijakan sareng éta mangrupikeun hal anu saderhana pikeun nyeret masarakat, naha éta démokrasi, atanapi rézim fasis, atanapi parlemén atanapi diktator komunis. Sora atanapi henteu, masarakatna tiasa teras-terasan kana kahoyong pamimpin. Éta gampang. Anu anjeun ukur kedah terang ka aranjeunna nyaéta yén aranjeunna diserang, nyalahkeun para pasifis kusabab kurang patriotisme sareng nempatkeun nagara éta dina bahaya. Éta sami dianggo pikeun sadaya nagara. "

(Sareng dina sababaraha tingkatan.)

-Hermann Göring, Jenderal Nazi.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

133 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Tina Toledo cenahna

    Naon pendapat anu teu diuntungkeun!
    Jujur Staf Kuring henteu terang upami anjeun diajar pamasaran, tapi upami anjeun diajar éta ... Ains! nyuhungkeun artos anjeun deui jalu.

    Anjeun kedah langkung tanggel waler sareng potongan opini, punten.

    1.    x11 tete11x cenahna

      Kuring henteu terang damn ngeunaan pamasaran atanapi ékonomi, milikna komputer, tapi kuring hoyong negeskeun, naha tulisan éta salah?, Saur kuring, kusabab gampang nyarios yén aya anu lepat, tanpa masihan alesan. Sareng kuring netelakeun, kuring henteu ngalawan anjeun atanapi pikeun atanapi ngalawan tulisan éta, sabab éta ngan saukur masalah anu kuring henteu nanganan, tapi langkung saé nampilkeun arguménna ..

      1.    Giskard cenahna

        Abdi satuju sareng anjeun. Abdi hoyong terang naha réncang Staff bakal salah. Mudah-mudahan Tina Toledo netelakeun kanggo urang. Salawasna alus pikeun diajar anu anyar.

      2.    Tina Toledo cenahna

        Nya éta kanyataanna teu aya ogé anu gaduh alesan atanapi gaduh élmu anu hébat pikeun sadar yén tulisan éta, tina sudut pandang kuring, jelas bias.

        Kahiji, definisi Produk anu ngadukung argumenna ditepikeun kaluar tina kontéks sareng tanpa rujukan. Konsep saha aranjeunna? Staf nyatakeun yén aranjeunna ku panulis anu rupa-rupa, éta ngan ukur milih dua tapi henteu nyarios saha waé pangarangna, ogé henteu nawiskeun tautan atanapi masihan rujukan pikeun buku, risalah atanapi konperénsi anu nyandak éta.

        Sanés dina pamasaran boh dina ékonomi éta mangrupikeun kaayaan yén produk ngalangkungan tahap urus moneter pikeun dianggap produk. Produk mangrupikeun hasil tina produktivitas. Éta pisan.
        (Produk: http://www.wordreference.com/definicion/producto )
        (Ngahasilkeun: http://www.wordreference.com/definicion/producir )
        (Produksi: http://www.wordreference.com/definicion/producci%C3%B3n )
        (Produktif: http://www.wordreference.com/definicion/productivo )
        (Produktivitas: http://www.wordreference.com/definicion/productividad )

        Ayeuna, produk éta sanés anu ngahasilkeun artos, ékonomi gumantung langsung kana tingkat kapuasan atanapi kabutuhan anu ditutupan ku produk. Dina logika éta aya produk anu kami moal nganggo atanapi pasihkeun.
        Di tempat ieu aya sababaraha definisi Produk anu sigana akurat pisan: http://www.promonegocios.net/mercadotecnia/producto-definicion-concepto.html

        Batur bakal nyarios "muhun Tina ... aya dua atanapi tilu pangarang anu nyebatkeun kecap" Dijual "... sanés hartosna transaksi artos salaku tukeran pikeun sesuatu" Leres, tangtosna. Penjualan SETIAP waktosna nyaéta: mayar kontan kanggo kéngingkeun produk, tapi sanés sapertos kieu.
        Ngajual nawiskeun produk, saé atanapi jasa tapi éta henteu kedah awis. Artos mangrupikeun produk anu nyalira pikeun urang nyumponan kabutuhan anu sanés-bahkan anu émosional sapertos anu ngempelkeun kabeungharan ku proxy- maka artos teu ngagaduhan nilai upami henteu nyumponan kabutuhan.
        Dijual mangrupikeun bursa anu nyugemakeun pikeun anu sanés.

        Sigana kuring mah conto anu jelas nyaéta blog ieu: éta mangrupikeun hasil -produk- tina upaya tim jalma anu ngasilkeun inpormasi - artos, waktos, ilmu, sareng sajabana- pikeun nyumponan kabutuhan batur. Di dieu topik ditawarkeun sareng bersaing ngalawan blog anu sanés sareng konsumén mutuskeun karesepna dugi ka kabutuhan éta leres-leres katutup. Naha ieu ngalibetkeun tukeur artos? NO. Tapi pastina jalma-jalma anu ilubiung dina prosés produksi blog tiasa nyugemakeun deui.
        Kumaha bae batur sok ngéléhkeun sesuatu.

        Naha parangkat lunak gratis mangrupikeun produk? Leres. Naha aranjeunna disebat "distros" sabab disebarkeun gratis? ABDI HENTEU TERANG. Anu kuring jelaskeun nyaéta urang tiasa nyauran sadaya perangkat lunak gratis anu disebarkeun "distro", abdi henteu naroskeun éta, tapi éta kedah dijelaskeun yén seuseueurna produk didistribusikeun dina hiji cara atanapi cara anu sanés, janten istilah henteu kaasup atanapi henteu eksklusif tina GNU / Linux.

        Jujur, kuring mendakan téma Staff teu percanten, teu cocog, nuduh anu sanésna ngagunakeun kasalahan tapi tulisan éta sorangan pinuh ku aranjeunna, kasimpulanana didasarkeun tina cutatan anu teu didukung sareng dipungkas ku pidato anu henteu aya hubunganana. Kaleresan kuring henteu terang naha Staff ngabahas pidato na dina kerangka pamasaran sareng ékonomi atanapi dina politik.

        1.    Pagawe cenahna

          Entong nyebatkeun panulis pikeun definisi produk, sabab anu kuring pikahoyong nyaéta, salaku kontéksna, ngan ukur émut (naon anu kuring pikir urang bakal terang) yén istilah éta rupa-rupa sareng ngandung hartos anu béda-béda gumantung kana poko sareng pasualanna.

          Tapi upami anjeun hoyong font, OKÉ.

          http://es.wikipedia.org/wiki/Producto_(marketing)

          Di dinya anjeun ningali éta maos jelas
          "Dina pamasaran, produk mangrupikeun pilihan anu layak, layak sareng tiasa diulang deui yén tawaran nawiskeun kana paménta, pikeun nyumponan kabutuhan atanapi minuhan kahoyong ngalangkungan panggunaan atanapi KONSUMSI."

          "Sanés dina pamasaran ogé dina ékonomi éta mangrupikeun kaayaan pikeun produk ngalangkungan tahap urus moneter pikeun dianggap produk. "

          Nanging, definisi wikipedia henteu nunjukkeun yén produk sayogi pikeun paménta.
          Di sagigireun éta, kuring henteu kantos nyarios yén pasti aya penukaran artos.

          Abdi ngadugikeun:
          "Éta ngahasilkeun kauntungan dina kas atanapi PRODUK sanés ka produser dina waktos tukeur"

          Éta pisan anu sami sareng anu anjeun carioskeun.

          "Penjualan mangrupikeun bursa anu nyugemakeun pikeun anu sanés."

          Sareng naon anu nyugemakeun tapi produk na?

          Naha parangkat lunak gratis mangrupikeun produk? Leres.

          Punten jelaskeun kunaon.

          Sajauh konsép produk dina wikipedia ngamungkinkeun kuring ningali, kedah aya pasokan sareng panginten konsumsi, ku alatan éta, produser / pamasok, konsumén sareng bursa diantawisna.

          Tapi dina Free Software anjeun tiasa janten panyipta (sanés produser) sareng pangguna dina waktos anu sami, janten teu aya bursa, kauntungan, atanapi kapuasan kabutuhan ngalangkungan PRODUK.
          Kasus khusus parangkat lunak gratis nyaéta nalika kode batur dirobah sareng jalma ieu henteu mendakan, ogé teu aya jinis bursa.
          Kasus ieu mangrupikeun umum, pengecualian asalna tina penjualan jasa (produk) anu aya hubunganana sareng perangkat lunak gratis.

          Naha aranjeunna disebat "distros" sabab disebarkeun gratis? ABDI HENTEU TERANG.

          Henteu, aranjeunna disebat DISTRIBUSI sabab disebarkeun.

          Sareng aranjeunna disebat DISTROS, kanggo ngabedakeun DISTRIBUSI tina sagala perangkat lunak gratis sareng sistem GNU / x thing.

          "Tuduhkeun batur tina panggunaan kasalahan tapi tulisan éta sorangan pinuh ku aranjeunna"
          Punten, sorotkeun aranjeunna, upami anjeun parios éta kuring bakal narik éta sareng ngabenerkeunana, kalayan panghampura kalebet.

          "Kuring leres henteu terang naha Staff ngabahas pidato na dina kerangka pamasaran sareng ékonomi atanapi dina politik."

          Kuring ngajelaskeun ka anjeun, Istilah parangkat lunak gratis nyaéta sosial, politik sareng élmu komputer, tapi seueur anu lieur ku produk (sapertos dina pamasaran atanapi ékonomi) sareng éta sababna téks kuring nyobian janten disambiguasi. Mustahil moal némpél duanana.

          1.    pandev92 cenahna

            Jigana éta saderhana pisan, naon waé anu teu berwujud atanapi nyata tina usaha, janten moneter, fisik, kanyaho, sareng sajabana, mangrupikeun produk. Éta mangrupikeun produk tina usaha anjeun anu ngaliput kabutuhan anu pasti, masalahna nyaéta kami yakin yén pikeun janten produk, éta kedah nyandak lisénsi swasta atanapi hal-hal sapertos kitu atanapi dibayar.
            Upami urang angkat ka kamus rae, ngeunaan produk éta bakal nyarios:
            produk.
            (Tina lat. Productus).
            1. m. Hal dihasilkeun.
            2. m. Aliran anu diala tina barang anu dijual, atanapi anu tiasa dibayar.
            3. m. Mat. Kuantitas hasilna tina perkalian.

          2.    pandev92 cenahna

            Kanggo inpormasi lengkep, kuring ngalampirkeun tautan ieu:

            http://www.marketing-free.com/producto/definicion-producto.html

            Sareng kuring bakal cicing sareng dua definisi dasar:

            Susunan atribut (ciri, fungsi, manpaat sareng kagunaan) anu masihan kapasitas pikeun ditukeurkeun atanapi dianggo. Biasana, éta mangrupikeun gabungan tina aspék anu nyata sareng teu langsung. Janten, produk tiasa janten ideu, entitas fisik (hiji barang anu saé), jasa, atanapi kombinasi mana waé di antara tilu. Produkna aya pikeun tujuan tukeur sareng pikeun kapuasan tujuan individu sareng organisasi

          3.    Pagawe cenahna

            @ Pandev92
            Jigana anjeun jelas ngeunaan konsép produk dina pamasaran.
            Tapi sanés software gratis.
            «Sét atribut (ciri, fungsi, manpaat sareng kagunaan) anu masihan kapasitas pikeun ditukeurkeun atanapi dianggo. Biasana, éta mangrupikeun gabungan tina aspék anu nyata sareng teu langsung. Janten, produk tiasa janten ideu, entitas fisik (hiji barang anu saé), jasa, atanapi kombinasi mana waé di antara tilu. Produkna aya pikeun tujuan bursa sareng pikeun kapuasan tujuan individu sareng organisasi »
            Dumasar kana éta, kuring naros ka anjeun:
            Naha harga diri mangrupikeun produk (ékonomi atanapi pamasaran)?

          4.    pandev92 cenahna

            @Patugas

            Naha anjeun tiasa ngajual, ngadistribusikaeun haratis, sareng sajabana harga diri? Naon henteu?

            Janten sanés produk

          5.    Pagawe cenahna

            @ Pandev92
            Janten naha kedah ngajual sareng / atanapi ngadistribusikaeun pikeun janten produk?

          6.    Tina Toledo cenahna

            Tingali Staff, kuring biasana debat sareng alesan, tapi dina hal anjeun teu mungkin pikeun ngalakukeunana sabab anjeun henteu gaduh ideu samentawis hartos, dina hal pamasaran sareng ékonomi, tina konsep "produk".

            Kuring parantos maca jawaban anu anjeun pasihkeun kana posisi arguméntasi anu sami sareng kuring sareng kuring ningali yén debat kasus sareng anjeun dina kaayaan sapertos kieu bakal kabobodo. Bener nya éta kuring henteu kuciwa kaayaan ieu pikeun anjeun sabab sadayana tiasa bebas napigasi lautan pamanggihna sorangan sakumaha aranjeunna resep, sanaos aranjeunna lepat.
            Naon anu sigana kuring, sareng kuring hoyong nyarios sareng sadaya seratna, nyaéta jalma anu henteu terang masalah pamasaran sareng ékonomi hoyong sumping dina korsi sareng, saliwatan, nyauran anu masihan rébuan ngahurungkeun masalah-masalah ieu salah.
            Sigana kuring henteu leres pikeun nyobaan topik bari henteu terang, kuring henteu deui naroskeun ka MASTER, anu kedahna kumaha.

            Kusabab di sagigireun éta, éta bahkan henteu nyobian janten bagian opini; Kuring henteu ningali dimana-mana frasa sapertos "Sigana kuring mah ...", "Tina sudut pandang kuring ..." atanapi "Numutkeun kuring ...". Henteu, cariosanna tumpul sareng argumenna matak lieur sareng bias. Tempat anu samar sareng tunduk kana interpretasi dobel bahkan tilu pikeun ngahontal kasimpulan anu dipaksa sareng dipintal. Naha kuring ogé kedah nambihan kareueus dina nyatakeun yén argumén éta sanés milik anjeun tapi urang Cambrige. Naha éta universitas anu bergengsi parantos ngaleungitkeun?

            Staf, langkung seueur pikeun lalaki pikeun rendah haté ngaku yén anjeun salah - kaseueuran koméntar pikeun ngabantah "argumen" anjeun - tapi hé ... dina kabébasan éksprési anu salah ieu sadayana bébas nyerat omong kosong sareng ngagorowok Opat angin anu bebeneran anu hébat ... tapi anu leres Staff, saatos maca unggal-unggal koméntarna, naha anjeun leres-leres mikir yén anu anjeun dalilkeun dina tulisan anjeun leres? Patarosan ieu sanés pikeun anjeun ngajawab, éta ngan ukur pikeun anjeun muhasabah.

          7.    elav cenahna

            Jigana teu aya gunana pikeun neraskeun diskusi ieu. Punten, hayu urang cobian hormat sareng ngartos pandangan masing-masing sareng éta waé. Damai sareng Cinta 😀

          8.    Pagawe cenahna

            @Tina Toledo
            "Tingali Staff, kuring biasana debat sareng alesan, tapi dina hal anjeun teu mungkin pikeun ngalakukeunana sabab anjeun henteu gaduh ide anu paling tipis tina hartosna, dina hal pamasaran sareng ékonomi, konsép 'produk'. "
            Argumen hominem ad.

            "Kuring parantos maca jawaban anu anjeun pasihkeun kana posisi arguméntasi anu sami sareng kuring sareng kuring ningali yén ngabahas kasus sareng anjeun dina kaayaan sapertos kieu bakal kabobodo. Bener nya éta kuring henteu kuciwa kaayaan ieu pikeun anjeun sabab sadayana tiasa sacara bébas milarian lautan pendapatna masing-masing sakersakeunana, sanaos aranjeunna lepat. "

            Panasaran yén teu aya anu masihan alesan pikeun ngadukung yén aranjeunna cilaka.

            Naon anu sigana kuring, sareng kuring hoyong nyarios sareng sadaya seratna, nyaéta jalma anu henteu terang masalah pamasaran sareng ékonomi hoyong sumping dina korsi sareng, saliwatan, nyauran anu masihan rébuan ngahurungkeun masalah-masalah ieu salah.

            Argumen ad hominem + argumén ad verecundiam
            Demonstrasi:
            Anjeun nyerang argumen kuring kalayan henteu aya dukungan anu sanés mangrupikeun tekenan anu anjeun ucapkeun.
            Anjeun nolak argumen kuring dumasar kana kanyataan yén aya batur anu ngagaduhan kawenangan anu langkung ageung dina masalah éta, saolah-olah kecap aranjeunna henteu kaéléhkeun.

            "Éta sigana henteu GAMPANG pikeun nyobaan poko bahkan henteu terang, kuring henteu deui naroskeun ka MASTER IT, anu kedahna kumaha kuduna."

            Hal anu sami tiasa janten anjeun, atanapi kolega anu diajar ékonomi. Éta panginten parantos réngsé karirna ku ngahargaan, tapi henteu nyandak semester hiji:
            Insinyur Parangkat Lunak
            sistem operasi
            Étika profesional sareng hukum komputer
            Kaamanan informatika
            Téori komputasi
            Manajemén proyék parangkat lunak

            Saolah-olah badé nyarioskeun perkawis parangkat lunak gratis (kolega ékonom, conto anu pangsaéna, kumargi anjeunna ngalieurkeunana sareng openorce sepanjang waktos), kuring pikeun bagian kuring, upami kuring kedah ngaroko seméter ékonomi sareng pamasaran anu sanés, janten kuring moal janten pinunjul, tapi kuring gaduh dasarna.
            Upami kuring lepat, buktoskeun sareng kuring candak deui.
            "Kusabab salain éta, éta bahkan henteu nyobian janten bagian opini; Kuring henteu ningali dimana-mana frasa sapertos "Sigana kuring mah ...", "Tina sudut pandang kuring ..." atanapi "Numutkeun kuring ...". "

            Kuring ngan ukur nyarios, éta sanés tulisan opini, panasaran yén dina koméntar munggaran anjeun upami anjeun ngémutan.
            "Anjeun kedah langkung tanggel waler sareng potongan opini, punten."
            Sareng ayeuna henteu deui.

            "Henteu, cariosanna tumpul sareng argumenna matak lieur sareng bias. Tempat anu samar sareng tunduk kana interpretasi dobel bahkan tilu pikeun ngahontal kasimpulan anu dipaksa sareng dipintal. "

            Daérah tipe argumen gratis.
            Demotivasi: anjeun henteu nyayogikeun buktina pikeun ngabuktikeunana.

            Naha kuring ogé kedah nambihan kareueus dina nyatakeun yén argumén éta sanés milik anjeun tapi urang Cambrige. Naha éta universitas anu bergengsi parantos ngaleungitkeun?

            Éta bakal luhung ngomong yén aranjeunna alesan kuring, atanapi anu kuring langkung saé tibatan Cambridge.
            Kuring nampi kalayan rendah haté lamun aranjeunna henteu ngagaduhan konsép "Distro" éta sabab éta mangrupikeun istilah anu dicandak tina leungeun baju aranjeunna.

            Staf, langkung seueur pikeun lalaki pikeun rendah haté ngaku yén anjeun salah - kaseueuran koméntar pikeun ngabantah "argumen" anjeun -,
            Sophism anu menyedihkan atanapi narik émosi - Argumentum ad populum

            Demonstrasi:
            Anjeun maksad pikeun ngajantenkeun kuring yakin yén kuring kirang wawanen atanapi hina, upami kuring henteu satuju sareng anjeun sareng nyingkahan alesan.
            Anjeun nyarios yén argumen kuring henteu leres sabab seueur anu henteu ngadukungana, sareng seuseueurna leres. "Jutaan lalay moal tiasa lepat, hayu urang tuang sh * t!"

            Deui, upami kuring nyarios bohong atanapi alesan anu salah, punten kalebet demonstrasi kalayan alesan sareng kuring mundur sareng nyungkeun hapunten.

          9.    Tina Toledo cenahna

            Staf dixit:
            "Lucu yén teu aya anu masihan bantosan pikeun ngadukung yén aranjeunna cilaka."
            Anjeun leres, anjeun henteu lepat ... anjeun HERRED.

          10.    Pagawe cenahna

            @Tina Toledo.
            Janten nalika urang henteu kedah deui nyerang alesan atanapi logika argumen, anu urang tinggalkeun nyaéta éjahan sareng tata basa.
            Wah barang.

            Kusabab urang janten budak, naha kuring ogé tiasa maénkeun gim anu sami?

            «... tapi ieu masalah anjeun, mustahil pikeun ngalakukeunana sabab anjeun henteu ngagaduhan ideu anu paling jauh tina hartosna ...»

            Abdi kedah nyarios:
            "DINA bisi anjeun (teu aya aksen)"
            Dua dina hiji!
            Giliran maneh!
            🙂

          11.    Tina Toledo cenahna

            Leres ... tapi kuring henteu nganyenyeri sareng anjeun.

          12.    Pagawe cenahna

            @Tina Toledo
            ! Wah wilujeng.
            Wilujeng tungtung minggu.

    2.    eliotime3000 cenahna

      Anu tetep diklarifikasi nyaéta naon waé anu abstrak anu ngahasilkeun kauntungan mangrupikeun jasa. Parangkat lunak sorangan nyaéta komponén logis, janten henteu kabedag atanapi kirang raos ku 5 indera.

      Piranti lunak gratis anu dilakukeun nyaéta parangkat lunak anu diperlakukeun sapertos kitu, salaku komponén logis tina alat éléktronik naon waé sareng henteu saolah-olah éta mangrupikeun cau (nyaéta, saé) sapertos anu parantos dilakukeun ku Microsoft tina yayasan na.

      1.    Pagawe cenahna

        Jigana upami kuring netelakeunana.

        "Produk nyaéta anu saé atanapi jasa, nyata atanapi teu berwujud, anu ngahasilkeun kauntungan dina kas atanapi produk sanés ka produser dina waktos tukeur (katelah SALE)"

        Tapi parangkat lunak gratis henteu teras-terasan ngahasilkeun kauntungan, upami éta leres, éta dikecualikeun, sareng éta henteu tiasa digeneralisasi dumasar kana pengecualian.

        1.    Ludwing argenis cenahna

          Parangkat lunak gratis henteu ngahasilkeun kauntungan ékonomi pikeun kaseueuran jalma, sabab henteu sadar yén langkung ti téknologi anu sayogi sareng sayogi sadayana, éta mangrupikeun tambang emas nyata anu anjeun kedah terang kumaha cara ngajual, ngikomérsialkeun sareng ngamanpaatkeun pikeun ngahasilkeun kabeungharan. Kusabab di luhur, kuring ningali pisan inisiatif Canonical sareng nembé ti pamekar eOS pikeun nguntungkeun tina éta. Ayeuna kuring ngembangkeun proyek bisnis anu lumayan lumayan di komunitas kuring dumasar kana jasa perangkat lunak gratis (henteu transendental, ngan ukur hijrah OS sareng instalasi Cloud Computing anu nganggo Cloud Cloud pikeun usaha lokal alit, kusabab ayeuna kuring henteu ngagaduhan prasarana), anu parantos méré kuring kauntungan leutik.

    3.    Pagawe cenahna

      Kuring kabuka pikeun ngabenerkeun kasalahan anu aya dina téks kuring, punten nyorotkeun, langkung saé ku alesan.

  2.   firefox-pamaké-88 cenahna

    Dibaca tina topik anu saé. Anjeun nyekel kuring ti tukang tapi ku rambut xd.

  3.   Diego cenahna

    Di mana waé netepkeun yén distro kedah janten sistem GNU (Linux, Hurd, jst). Distro ngan ukur salah, tapi populér, cara nyingkat kecap distribusi. Kusabab kitu, upami anjeun nyauran sebaran gratisoffice, moal aya anu ngahalangan anjeun nyebut éta distro libreoffice.
    Sareng kuring henteu terang naha kuring atanapi cara nyerat anjeun, tapi kuring leres-leres henteu ngartos naon tujuan tulisan éta, saolah-olah aya potongan anu leungit di tengahna. Tapi hé, sapertos anu kuring carioskeun, panginten éta kuring. Hal anu sami dihargaan.

    1.    Pagawe cenahna

      Hayu atuh ngadugikeun.
      "Bahasa sanés anu statis, éta henteu diatur atanapi didikte."
      Di mana waé pejabat anjeun moal mendakan hartos anu teu jelas atanapi teu robih tina kecap madeg.
      Anjeun tiasa nyauran naon waé anu anjeun pikahoyong, upami janten modis éta bakal menang sareng bahasana bakal dirobih.
      Tapi kuring ngan ukur masihan anjeun sakedik sajarah (kalayan sumber pikeun nguatkeun éta) kumaha istilah distro diciptakeun pikeun ngarujuk kana sistem GNU / X hal.

      Dina cara nulis kuring nampi kritik, kuring bakal nyobian langkung jelas.

      1.    Diego cenahna

        Kuring henteu ngabagi posisi anjeun atanapi alesan anjeun. Tapi sadayana saé, urang pikir béda sareng éta waé. Salam.

        1.    Pagawe cenahna

          Ok, kantun netelakeun yén éta sanés jabatan kuring, ogé argumen MY.
          Éta ti wikipedia, RAE, Cambridge ...
          Upami anjeun henteu satuju sareng aranjeunna, henteu kunanaon.
          Salam.

          1.    Diego cenahna

            Hapunten, tapi anjeun henteu tiasa nyarios yén arguménna tina RAE atanapi Cambridge, ngan ku ngadugikeunana nalika nyarios yén kecap distro henteu aya dina kamusna. Jelas henteu, upami kecap éta teu aya. Kalayan jawaban ieu anu anjeun pasihkeun ka kuring, kuring parantos ngartos naha tulisan éta henteu aya sirah sareng buntutna. Wilujeng kanggo anu salajengna.

          2.    Pagawe cenahna

            Éta intina mah, kecap Distro henteu aya, éta mangrupikeun istilah "amis" pikeun ngabédakeun distribusi GNU tina sebaran perangkat lunak gratis anu sanés.
            Sareng ngalarapkeunana kana distribusi sanés anu sanés GNU, mangrupikeun kasalahan, yén kasalahan tiasa janten umum sareng ngarobih basa, mangrupikeun masalah anu misah.

  4.   Victor cenahna

    Abdi resep pisan kana entri tapi pillorita akhir bérés. Hebat. Hanjakalna, sakedik anu matana parantos siap ningali sareng ngaékstrapolasi kaayaan, sahingga ningali kanyataan sakumaha ayana sareng henteu sakumaha anu ditingalikeun ka urang.

    salam

  5.   isar cenahna

    Kuring henteu ngartos tulisan éta. Anjeun mimitian ku nyarioskeun kumaha hal-hal disebatna (tina anu kuring ngartos anjeun henteu nganggap SL produk. Upami éta, ieu mangrupikeun watesan produk numutkeun rae http://lema.rae.es/drae/?val= produk. Kuring ngarti, numutkeun hartos anu munggaran nyaéta) sareng anjeun tungtungna nyarioskeun manipulasi basa ku perusahaan tapi anjeun ngalakukeun éta sapertos anu abstrak.
    Hayu, kuring henteu ngartos deui henteu ngan ukur arguméntasi tapi naon anu dimaksud tulisan

    1.    eliotime3000 cenahna

      Beda antara ngubaran anu saé sareng jasa nyaéta anu saé mangrupikeun hal anu fisik, sareng jasa nyaéta anu logis. Duanana nguntungkeun, tapi nyampur konsep anu saé sareng jasa ngan saukur gélo.

      1.    Pagawe cenahna

        Di pasar téknis éta henteu wajar.

        "Produk tiasa nampilkeun rupa-rupa kombinasi berharga pikeun ngahasilkeun paménta, anu tiasa janten sasaran:

        Barang atanapi produk fisik: éta sadayana mangrupikeun unsur anu nyata.

        Jasa: sipatna teu berwujud, teu tiasa dipisahkeun (éta dihasilkeun sareng dikonsumsi dina waktos anu sami), variabelna ......
        »
        wikipedia

    2.    Pagawe cenahna

      Rakan, anjeun ngulang naon anu kuring parantos nyarios.

      «Istilah produk ngagaduhan kagunaan anu béda, contona pikeun nunjukkeun yén hiji hal mangrupikeun hasil tina hiji pagawéan anu urang sebutkeun:" éta mangrupikeun produk tina… "

      Éta naon anu dimaksud anu anjeun sebutkan.

      Tapi ogé netelakeun yén di dieu urang nyarioskeun produk dina bidang ékonomi.

      1.    eliotime3000 cenahna

        @Patugas:

        Entong percanten teuing tina Wikipedia dina basa Spanyol, kusabab dina wikipedias anu paling populér, éta mangrupikeun anu paling trolled.

        1.    Pagawe cenahna

          Ogé dina wikipedia dina basa Inggris sigana mah sumber anu henteu dipercaya?

          «Dina ékonomi, barang anu saé mangrupikeun bahan anu nyugemakeun kahoyong manusa [1] sareng nyayogikeun kagunaan, contona, pikeun konsumén anu ngagaleuh. Bedana umum dilakukeun antara 'BARANG' anu sipat nyata (ogé disebut barang) sareng JASA, anu sipatna sanés fisik. »

          Atanapi wartoskeun ka kuring, font anu sigana langkung saé pikeun anjeun.

          1.    eliotime3000 cenahna

            Nya, sahenteuna konsép Wikipedia Inggris langkung saé ditulisna tibatan dina versi Spanyol. Sareng hatur nuhun kanggo inpo na.

  6.   eliotime3000 cenahna

    Kutipan anu anjeun parantos lebet dina tulisan éta leres pisan. Henteu cekap urang sadayana pendak pikeun nyanghareupan "anu kuat", tapi langkung terang kumaha ngabédakeun mana anu saé sareng naon anu goréng, sareng sering aya kabodoan anu langkung-langkung resep kana manipulasi opini masarakat sareng misinformasi anu dihaja.

  7.   F3niX cenahna

    Atanapi kuring ogé henteu ngarep-ngarep akhir tulisan, tapi tina cara ningali hal-hal, GNU / Linux kanggo perusahaan langkung fokus kana "Layanan" tibatan "Produk".

    Aranjeunna nawiskeun jasa, sareng ngadukung éta sareng perusahaanna, ngahasilkeun pendapatan sareng jasa, janten konsép "produk" henteu aya sapertos kitu.

    1.    Pagawe cenahna

      Dina pamasaran, istilah "produk" kalebet barang (anu ku urang lieur sareng produk) sareng jasa.

      1.    rhoconlinux cenahna

        kasalahan.

        Produk mangrupikeun turunan tina prosés produksi. Prosés produksi sumber terbuka hasil dina produk. Software mangrupikeun produk, jasa anu aya hubunganana sareng éta. Aranjeunna ngagaduhan harga, biaya sareng manifestasi matéri. Henteu aya anu ngabahas di dieu purun.

        Istilah barang, kumaha, jauh langkung rumit. Aya pembagian kahiji anu didasarkeun kana ngabédakeun barang-barang anu nyata sareng teu berwujud. Aset anu teu jelas teu kalebet dukungan matérial per se: contona program. Tapi awas, "ideu", "carita" ogé aya dina watesan ieu. Najan kitu, umum, yén aset teu berwujud dihubungkeun sareng dukungan matérial pikeun ngamungkinkeun transfer aranjeunna. Sedeng komputer, sapotong kertas, rékaman vinil ...

        Heueuh lalaki ... kumaha upami kuring naroskeun ka anjeun ka hareup (kalebet nuturkeun intervensi anu anjeun lakukeun) punten punten ... lirén nganggo wikipedia sareng kamus RAE salaku narasumber. Éta ngajantenkeun kuring rada reureuh unggal maca. Serius.

        Aya sababaraha bidang ilmiah anu nalungtik ieu, literatur anu umurna langkung ti 40 taun dumasarkeun kana disiplin ilmu sapertos ékonomi (ékonomi perobihan téknologi, ékonomi pangetahuan, ékonomi inovasi sareng sistem kompléks anu dilarapkeun pikeun ékonomi mangrupikeun sababaraha bidang anu aya hubunganana sareng diskusi ieu. …), Sosiologi sareng sains komputer ... janten anjeun kedah langkung hipu sareng naon anu anjeun nempatkeun…. utamina upami aranjeunna ngan ukur intuisi anu henteu "diayak" ku bahkan hiji artikel anu mangrupikeun bagian tina jumlah kanyaho sateuacanna anu aya akumulasi dina hal ieu.

        Entong salah jalan ... tapi anjeun ngingetan kuring ngeunaan ieu. 😉 http://www.youtube.com/watch?v=suWC2JNmy0I

        sareng wah ... naha leres nyarios "pamasaran"? hahaha ^ _ ^

        1.    rhoconlinux cenahna

          oh enya ... Abdi sami di handap anu ngalakukeun PhD dina ékonomi 😉

          1.    Pagawe cenahna

            "Oh enya ... kuring sami di handap anu ngalakukeun PhD dina ékonomi;)"

            Sareng ieu pikeun ngajantenkeun téks anjeun janten arguméntum ad verecundiam?

        2.    Pagawe cenahna

          Anjeun teras nyarioskeun tentang opensource, di dieu urang kaayaan Perangkat Lunak Gratis.

          «Heueuh lalaki ... kumaha upami kuring naroskeun ka anjeun ka hareup (kalebet di handap intervensi anu anjeun lakukeun) punten punten ... lirén nganggo wikipedia sareng kamus RAE salaku narasumber. Éta ngajantenkeun kuring rada reureuh unggal maca. Serius. »

          Serius? Wikipedia atanapi RAE sigana henteu cukup dipercaya pikeun anjeun?

          Meureun upami anjeun hoyong anu sanés, gumbira, panginten anjeun tiasa nempatkeun sababaraha, di dieu sababaraha kolega parantos nyebarkeun sumber sanés.

          "Numutkeun ka Jerome McCarthy sareng William Perrault, produk" mangrupikeun tawaran anu perusahaan nyiapkeun kabutuhan "[2].

          Stanton, Etzel sareng Walker nyayogikeun kami definisi ngeunaan produk ieu: "Produk mangrupikeun sarupaning atribut anu nyata sareng teu berwujud anu kalebet bungkus, warna, harga, kualitas sareng mérek, salian ti jasa sareng reputasi ti anu ngajual; produkna tiasa saé, jasa, tempat, jalma atanapi ideu »[3].

          Pikeun Kerin, Hartley sareng Rudelius, produk mangrupikeun "tulisan, jasa atanapi ideu anu diwangun ku sakumpulan atribut tangible atanapi intangible anu nyugemakeun konsumen sareng nampi ditukeur artos atanapi unit nilai anu sanés" [4].

          Numutkeun ka Philip Kotler sareng Kevin Lane Keller, produk "nyaéta naon waé anu ditawarkeun di pasar pikeun nyugemakeun kahoyong atanapi kabutuhan" [5].

          Numutkeun ka Kamus Marketing of Cultural SA, produk "mangrupikeun objék, jasa atanapi ideu anu dianggap tiasa nyugemakeun kabutuhan sareng éta ngagambarkeun tawaran perusahaan. Éta mangrupikeun hasil tina usaha kreatif sareng ditawarkeun ka klien kalayan ciri anu tangtu. Produk ogé dihartikeun salaku kamungkinan pikeun nyugemakeun anu dihasilkeun sateuacan, nalika sareng saatos dijual, sareng anu rentan ditukeurkeun. Ieu kalebet sadaya komponén produk, nyata atanapi henteu, sapertos bungkusan, labél sareng kawijakan jasa "[6]."

          Sadayana aya faktor umum pikeun produser, konsumen, paménta sareng bursa.
          Henteu sadayana elemen ieu aya dina parangkat lunak gratis dina sadaya kasus.

        3.    eliotime3000 cenahna

          Keprok !!!

  8.   mario cenahna

    Naha forceps nyobian nyiptakeun istilah misah "distro" kanggo sistem anu ngajalankeun gnu? gnu langkung jauh, éta henteu kedah mésér /, sareng urang kedah ngawangun daptar anu langkung ageung, ku hurd sareng puluhan * bsd. Distro (pondok) sareng distribusi mangrupikeun hal anu sami, kuring henteu terang naon rujukan anjeun pikeun misahkeunana. Pikeun namina sistem operasi linux sareng gnu komposit, anggo distribusi / distro gnu / linux. Kuring kantos maca istilah éta sareng klarifikasi na saprak majalah komputer munggaran kuring, balik taun 2004 (hatur nuhun Santiago Roza pikeun ngamimitian kuring) sareng ogé dina http://en.wikipedia.org/wiki/Linux_distribution jelas pisan yén éta mangrupikeun kernel linux, alat gnu (atanapi anu sami) sareng kedah nuturkeun standar anu disatujuan (lsb sareng anu sanés) pikeun aya dina grup. Tungtungna diklarifikasi yén android didukung ku yayasan linux pikeun ngalebetkeunana, sareng éta ngagaduhan alat anu nyabut.

    GNU sareng pakakasna mangrupikeun hal anu misah di luhur kernel naon waé, éta henteu kedah diturunkeun kana "distro". Badé lebet kana jero http://en.wikipedia.org/wiki/Software_distribution babarengan sareng proyék-proyék parangkat lunak sanés.

    Daripada produk éta bakal janten hal anu teu jelas. Sababaraha abad ka pengker konsepsi Romawi ngeunaan hal-hal ditilar sareng intangibles dilebetkeun pikeun misahkeun aranjeunna tina jasa.

    1.    Pagawe cenahna

      "Naha forceps nyobian nyiptakeun istilah misah" distro "kanggo sistem anu mawa gnu?"
      Pikeun ngabédakeunana tina sebaran perangkat lunak gratis anu sanés.
      Dina cara anu sami kecap "dalmatian" diciptakeun pikeun ngabédakeun hiji jinis tina sadaya jinis anjing, dina cara anu sami anu aya anu nyebut dalmatianna "taringgul" pikeun ngabédakeun éta tina sésa-sésa dalmatians.

      "Distro (pondok) sareng distribusi mangrupikeun hal anu sami, kuring henteu terang rujukan naon anu anjeun kedah pisahkeun."

      Aya seueur sebaran perangkat lunak gratis, ngan ukur sababaraha sistem operasi GNU (distros).

      Kuring ngalakukeun upaya dina diagram venn pikeun ningali éta grafis.

      https://blog.desdelinux.net/wp-content/uploads/2013/10/diagrama-veen-distribuciones-600×600.jpg

      Kuring bakal ningali naha kuring tiasa nambihan kana tulisan.

      1.    carogé cenahna

        "Ngan sababaraha anu sistem operasi GNU (distros)"
        dimana rujukanna pak? Kuring retrucar patarosan sabab anjeun teu acan ngajawab éta. GNU mangrupikeun SATU sebaran perangkat lunak (sapertos anu kuring béjakeun dina pesen kuring saacanna), sami sareng KDE sareng LibreOffice. Pikeun ngadamel sistem operasi, gnu bakal dianggo sareng kernel (n) bakal dicandak sareng program anu sanés sapertos bebasoffice. Diagram Venn direncanakeun parah, kantor gratis ogé tiasa ∩ (set simbol) kalayan set gnu sareng linux sareng éta bakal janten distro gratis, kde sami. Éta sadayana tiasa gampang dikaitkeun. Istiméwa di dieu bakal Android, sabab upami urang ngagambar set na éta moal tiasa dikaitkeun sareng GNU sareng éta ngan ukur tiasa dikaitkeun sareng Linux, sapertos ayeuna

        1.    Pagawe cenahna

          "Dimana rujukanana pak?"
          Punten, anjeun naroskeun rujukan pikeun istilah tina leungeun baju?
          Kuring parantos ngajelaskeun ka anjeun éta mangrupikeun istilah "sayang" atanapi naon waé anu anjeun pikahoyong disebatna, pikeun ngabédakeun OS tina sebaran anu sanés.
          Argumen anjeun sapertos anu religius anu ngaku yén Allah aya, dumasar kana kanyataan yén teu tiasa dibuktikeun yén anjeunna henteu.
          Atanapi anjeun nampilkeun sumber resmi anu ngadukung yén Distro sareng Distribusi sami-sami sami.

          Perkawis diagram, kuring nampi, sét sanésna kedah sasarengan, tapi kuring nempatkeunana pikeun ngabédakeun distribusi sareng distro langkung jelas.

          1.    carogé cenahna

            Kuring nyarios sareng némbalan: "Distro (pondok) sareng distribusi mangrupikeun hal anu sami, kuring henteu terang referensi naon anu anjeun kedah pisahkeun."

            Kuring nyungkeun buktina yén upami aya bédana sapertos kitu, upami kitu bédana teu aya. Pendapat (distro = / = distribusi) anu dicandak tina galéri henteu aya sacara prinsip atanapi palsu, sareng nalika salah sahiji ngadukungana, éta bakal hirup. Kusabab éta kedah logika naon waé sareng sabalikna tina dogma agama. Upami kuring nyarios "putri duyung aya" kuring kedah ngabuktoskeun, sanésna, éta henteu aya.

            Sababaraha conto pikeun «newbies»
            http://www.linuxforums.org/forum/newbie/38757-what-distro.html
            Sareng conto anu langkung serius:
            http://en.wikipedia.org/wiki/Distro

          2.    Pagawe cenahna

            @Marito.
            Sanaos kuring ngingetan yén kuring henteu nganjurkeun ngahasilkeun pamisahan istilah éta, anjeun tiasa nyandak téks kuring salaku nyaritakeun deui sajarah istilah, tetep diémutan yén basana teras-terasan robih, sareng anjeun masihan sumber nyalira.

            Tingali kana sajarah definisi Wikipedia sareng anjeun bakal ningali kumaha dina taun 2006, nyaéta nalika draf mimiti dimimitian, éta ngan ukur ngarujuk kana "sebaran linux" sareng dina sajarahna, katingali yén aranjeunna ngan ukur fokus kana anu ngandung komponén GNU .

            Abdi henteu nyarios yén ayeuna, atanapi anu jelas distro bakal teras janten GNU / Linux sareng teu sanés deui, henteu, kuring nyarios yén ieu kumaha istilah na muncul.

            Kira-kira taun 2000, nyaéta nalika kuring ngamimitian di dunya ieu, kuring ngamimitian ku solaris, sareng teu aya, bahkan dina Internet anu saeutik, disebat solaris distro, atanapi distribusi, naon deui, atanapi BSD disebat distro, anu mawa sebaran nami anjeun.
            Dugi ka munculna halaman sapertos distro-mania atanapi distrowatch, istilah éta mimiti populér pikeun sistem operasi naon waé, sareng engkéna nyebar ka distribusi parangkat lunak mana waé.

            Sadaya ieu kagambar dina sajarah watesan.

            Duyung sareng dewa kuring ngantepkeun, jauh subjek nyimpang, kantun milarian argumentum ad ingorantiam, supados anjeun ningali yén kanyataan yén anjeun moal tiasa ngabuktoskeun hiji hal sanés hartosna éta teu aya atanapi teu aya, sabab éta henteu buktina sami henteuna sakumaha teu aya buktina.

  9.   yermak cenahna

    Panasaran, pesen munggaran anu kuring "hapus" dina halaman wéb ieu.

    Sigana di dieu ngan ukur sababaraha anu tiasa masihan opini.

    Staf, anjeun henteu pantes nyerat, anggap éta sareng juara anu sanés

    1.    elav cenahna

      Pesen anjeun dihapus, enya, pikeun kanyataan anu gampang yén teu perlu anjeun nyigeung salah sahiji pangguna atanapi kolaborator blog ieu. Upami anjeun henteu tiasa hormat, punten, koméntar anjeun moal ditampi.

    2.    Pagawe cenahna

      hehehe, kuring kedah narimakeun, nyerat sanés hal kuring, kusabab profesi kuring téks anu kuring tulis ampir sadayana dilaporkeun, janten ringkes, langsung sareng henteu kedah fasih.
      Sigana mah kuring ngagambarkeun éta dina sagala tulisan anu kuring lakukeun.
      Ieu kuring ngan ukur nyerat salaku rekomendasi / klarifikasi sahingga urang nyingkahan kekaburan, sanés salaku artikel opini dina milarian sababaraha penghargaan jurnalistik.
      🙂

  10.   rhoconlinux cenahna

    Hello babaturan.
    Hanjakal catetan ieu henteu asup akal ... atanapi logika!
    1) Henteu janten masalah upami urang resep atanapi henteu, parangkat lunak dijual sareng dipésér. Maka, éta mangrupikeun produk. POINT.
    2) Upami anjeun hoyong ngadamel divisi perkawis Wujud Produksi parangkat lunak, maka urang ngadamel bédana. Nanging, bahkan bentuk produksi dumasar kana sumber terbuka ngahasilkeun parangkat lunak (produk) atanapi jasa (bantosan, pangropéa, jst.). Duanana akibat tina produksi sumber terbuka tiasa dijual, tiasa dibanderol. Kituna, aranjeunna produk.
    3) Sakumaha urang henteu resep, aya seueur hal anu dijual (sareng bakal dijual) éta, saluareun filsafat anu diciptakeunana atanapi kauntungan sosial anu dihasilkeun, tiasa dijual. Salaku conto, cai. 🙂 Teu kakantun parangkat lunak na haha ​​^ _ ^.
    4) Bentuk produksi pisan nangtoskeun harga produk, sabab mangaruhan biaya. Dina bentuk produksi sumber terbuka aya biaya. Waktos urang gaduh harga. Kanyataan yén kami milih pikeun nanem modal éta dina prosés anu hasilna (parangkat lunak) sipat intelektual open-source henteu hartosna yén biaya na nol. Nanging, éta nunjukkeun, sahenteuna budaya, yén kolaborasi sareng "nol ongkos" (tapi harga surplus = gaji anu urang tampi hubunganana sareng kagiatan kerja urang atanapi katerampilan dina pasar tenaga kerja) ngahontal "harga sami sareng nol". Anu henteu kedah kitu, bahkan sacara budaya. Tapi ku cara naon waé, komunitas sumber terbuka ngagaduhan hiji tujuan: pikeun ngadamel perangkat lunak sumber kabuka. Sareng parangkat lunak digunakeun, dikonsumsi, sareng ku éta ngagaleuh sareng dijual. Kituna éta produk.

    … Maksad abdi ... Kuring henteu terang sabaraha gulung sareng ideu ieu nalika satengah planét nganggo google Chrome. Jelas pisan yén konsép produk sareng anu kabuka-sumber dikaitkeun. Bahkan perusahaan ageung tiasa ngical kami, nyayogikeun masukan komunitas, produk sumber tertutup swasta anu didasarkeun kana élmu kabuka… sadayana ku cara muslihat hukum. Kitu ogé, kromium sareng krom mangrupikeun hiji produk.
    Henteu kunanaon, kuring henteu pura-pura pedantic ... tapi kuring nyéépkeun lima menit nyobian kéngingkeun sakedik poin dina hal ieu, sabab saur pamanggih tulisan éta henteu leres. Éta daun kuring rada hariwang. Hiji-hijina panglipur anu kuring tiasa mendakan nyaéta «Staff», panulisna, umurna 16 atanapi 17 taun…. aya urang dina jalur anu leres. Upami henteu, jujur, manusa… wartosan diri anjeun sateuacan nyerat.
    Halo!

    Rodrigo, Calon PhD dina Ékonomi. Universitas Turin.

    1.    rhoconlinux cenahna

      harga surplus = harga bayangan. ^ _ ^

    2.    Pagawe cenahna

      “1) Henteu janten masalah upami urang resep atanapi henteu, parangkat lunak anu dijual sareng dijual. Maka, éta mangrupikeun produk. POINT. "

      SOFTWARE GRATIS (anu kuring carioskeun) henteu kedah dijual, argumen anjeun palsu, ku jalan éta ogé mangrupikeun kasalahan tina jinis penegasan gratis.

      «2) Upami aya anu badé ngadamel divisi perkawis Wujud Produksi parangkat lunak, maka urang ngadamel bédana. Nanging, bahkan bentuk produksi dumasar kana sumber terbuka ngahasilkeun parangkat lunak (produk) atanapi jasa (bantosan, pangropéa, jst.). Duanana akibat tina produksi sumber terbuka tiasa dijual, tiasa dibanderol. Maka, éta produk. "

      Kuring ngulang deui yén kuring nyarios ngeunaan PERANGKAT LEMBAR GRATIS, henteu sumber terbuka, éta henteu sami.
      -Ada anu nempatkeun harga pikeun barudak, barudak ergo mangrupikeun produk. Naon logika.

      «3) Sakumaha urang henteu resep, aya seueur hal anu dijual (sareng bakal dijual) éta, saluareun filsafat anu diciptakeunana atanapi kauntungan sosial anu dihasilkeun, tiasa dijual. Salaku conto, cai. 🙂 Teu kakantun parangkat lunak na haha ​​^ _ ^. »

      Salah, cai na henteu dijual, jasa angkutan, pembotolan, panyelelanana, mérek, sareng sajabana dijual.
      Cai mangrupikeun hak asasi manusa, di dieu anjeun mendakan inpormasi: http://www.un.org/
      Parangkat lunak gratis tiasa dijual, tapi sanés mangrupikeun anu umum, sareng hal-hal henteu dingaranan dumasar kana pengecualian.

      "4)…."
      Anjeun teras nyarioskeun tentang opensource, henteu.

      1.    rhoconlinux cenahna

        "SOFTWARE GRATIS (anu ieu anu kuring carioskeun) henteu kedah dijual, argumen anjeun palsu, ku jalan éta ogé mangrupikeun kasalahan tina jinis penegasan gratis." = produk kalayan harga nol. Lalaki ... anjeun leres-leres henteu terang naon anu anjeun carioskeun ... lirén sakedap.
        Di dieu kuring lirén. 🙂

        Ok… Abdi henteu tiasa nyalira.
        Sareng leres ... aya anu nempatkeun harga pikeun murangkalih. Anu urang henteu resep éta sanés hartosna éta henteu kajantenan. Free Software mangrupikeun produk perangkat lunak, dina bentuk produksi gratis sareng hak cipta intelektual gratis ... kalayan harga enol upami anjeun hoyong (tapi henteu kedah). Ayeuna enya, cekap. Kusabab anjeun leres-leres henteu terang naon anu anjeun carioskeun sareng sumberna "wiki Inggris". Buka diajar teras urang tingali.

        1.    rhoconlinux cenahna

          naon sih diskusi ieu hahaha XD

        2.    Pagawe cenahna

          "Produk kalayan harga nol"
          Tapi anjeun kedah ngajelaskeun kunaon (numutkeun anjeun éta produk).

          “1) Henteu janten masalah upami urang resep atanapi henteu, parangkat lunak anu dijual sareng dijual. Maka, éta mangrupikeun produk. " Kami parantos terang yén ieu henteu dilarapkeun pikeun kaseueuran parangkat lunak gratis.

          Kuring naroskeun ka anjeun patarosan anu sami sareng kolega anu sanés.
          Naha harga diri mangrupakeun produk?

          Dina cara anu sami anjeun nyarankeun rekomendasi pikeun ngarobih sumber, kuring nyarankeun yén nalika debat titik anjeun nyerang logika arguméntasina sanés sumberna.
          Kuring masih ngantosan sumber anjeun, saliwatan.

          1.    diazepan cenahna

            Aya situs anu nyebatkeun harga diri salaku produk, tapi dina hartos konsekuensi (produk tina pangalaman anu hirup di bubudakeun sareng nonoman).

          2.    pandev92 cenahna

            Naha anjeun tiasa ngajual harga diri? Ngarobih? gaduh batur nginjeumna? Nya jawaban na TEU pikeun sadaya patarosan, janten sanés produk.

          3.    Pagawe cenahna

            @diazepam
            Anjeun kedah maca téks lengkepna, punten.
            Abdi parantos kedah ngadugikeun sababaraha kali 🙂
            "Dina EKONOMI sareng PEMASARAN (anu mangrupikeun daérah anu dipikaresep ku kami dina téks ieu)"

            @ Pandev92
            Janten kedah ngajual, ngarobih * sareng nginjeum naon anu janten produk?
            * Upami dirobih.

          4.    diazepan cenahna

            Kusabab kitu kuring nyarios dina hartos akibat, sanés dina hartos pamasaran.

          5.    Pagawe cenahna

            @diazepam
            Éta henteu asup akal pikeun koméntar anjeun, anjeun tiasa nyarios ngeunaan iklim anu saé di nagara anjeun dina waktos taun ieu sareng hasilna bakal sami, sabab éta parantos terang yén SAGALA nyaéta produk, dina hartos hasilna, bahkan NADA mangrupikeun produk anu ngagaduhan fokus éta.

          6.    pandev92 cenahna

            Pasti, tapi anjeun ogé tiasa ngadistribusikaeunnana gratis. Produk henteu kedah dijual, janten.
            Balik kana masalah harga diri, harga diri sanés jasa ogé barang anu nyata atanapi teu berwujud, mustahil kanggo dijual, moal tiasa diukur… .jst jst.
            Di sisi anu sanésna, sapotong perangkat lunak henteu sanés mangrupikeun produk tina upaya sababaraha pangembang, anu ngetik kode.

          7.    Pagawe cenahna

            Pasti, tapi anjeun ogé tiasa ngadistribusikaeunnana gratis. Produk henteu kedah dijual, janten.

            Ok, janten ngan ukur nyéépkeun tempat, pikeun anu janten produk (dina pamasaran), éta kedah dijual, dipinjam, didistribusikeun gratis ... Hayu, éta kedah dilarapkeun, ditawarkeun di pasar, sakumaha sadaya konsép anu di dieu aranjeunna dicutat (kecap ditambah kecap kirang). Leres?

            "Balik kana masalah harga diri, harga diri sanés jasa ogé barang anu nyata atanapi teu nyata *, mustahil kanggo dijual, moal tiasa diukur… .sjabana jsb."

            Éta kusabab éta pamikiran, ideu, sapertos parangkat lunak, anjeun moal tiasa noél atanapi ngukurana, sareng sanaos anjeun tiasa ngajualna, éta sanés umum.

            "Di sisi sanésna, sapotong perangkat lunak henteu sanés mangrupikeun produk tina upaya sababaraha pangembang, anu ngetik kode."

            Deui anjeun nganggo konsép produk salaku réaksi pikeun hiji hal, sanés tina pendekatan pamasaran.
            Henteu sadaya kode kedah diketik, kuring tiasa émut ideu pseudocode anu ngalir kana sababaraha karakter, atanapi langsung kode C ++ anu ngalaksanakeun loop pikeun mintonkeun "hello world" 10 kali .

          8.    pandev92 cenahna

            Dinten ayeuna ..., ideu ogé tiasa janten hal anu tiasa dipaténkeun ... (kumargi éta henteu langkung ti rencana anu bakal janten produk pikahareupeun).

            Harga diri sanés ideu, éta mangrupikeun perasaan, hal anu béda pisan.

          9.    Pagawe cenahna

            @ Pandev92
            Entong ngalangkungan patarosan pusat

            «Ok, jadi ngan ukur tinggaleun mamang, pikeun anu janten produk (dina pamasaran), éta kedah dijual, dipinjamkeun, didistribusikeun gratis ... Hayu, éta kedah dilarapkeun, ditawarkeun di pasar , sabab sadayana konsép nyarios yén dikutip di dieu (kecap ditambah kecap kirang). Leres? "

            Perkawis harga diri, abdi nampi, éta sanés ideu, kuring mundur sareng leres, kuduna mah, éta mangrupikeun pamikiran, atanapi susunan pikiran, émosina, sareng sajabina.

  11.   Pagawe cenahna

    Héy! hatur nuhun anu kuring ngarobih tulisan pikeun ngalebetkeun diagram venn.
    Kuring henteu mendakan pilihanna, sigana mah sakali diterbitkeun ukur sababaraha anu tiasa ngédit éta.

    1.    elav cenahna

      Wilujeng sumping 😉

  12.   Jorge M. cenahna

    "Distro" sanés istilah anu pikaresepeun tapi pondok (tingali wikipedia). sanés rae atanapi cambridge atanapi kamus anu terkenal ogé nyebatkeun kecap "distro" sabab mangrupikeun pondok tina kecap sanés (sapertos dina RAE kecap mobil disebatkeun pondokna sareng alihan kana mobil). Anjeun siga anu hoyong nyiptakeun istilah énggal (kalayan otoritas naon?), Pikeun hal anu urang parantos lami nganggo. Abdi nyebatna "Distribusi parangkat lunak GNU" sanés "distro", anu, langkung ti sayang, nyaéta penghinaan sareng éra (Kusabab upami aranjeunna gaduh Linux, sebut éta distribusi, sareng upami aranjeunna ngan ngagaduhan GNU, leres? Pikeun Kaisar naon anu Kaisar.

    1.    Pagawe cenahna

      Distro henteu pondok, upami anjeun resep wikipedia:

      «Metaplasma dimana leungitna atanapi ngaleungitna hiji atanapi sababaraha foném atanapi suku kata lumangsung ATUNG TUNGTUNG sababaraha kecap»

      Upami éta kiamat, éta bakal, ngadistribusikaeun, ngadistribusikaeun, atanapi sapertos kitu.

      Kasalahan sanésna nyaéta kamus teu kalebet kiamat, kanyataanna sabab ngagaduhan bentuk anu pasti.

      "SALAH.
      *** —–> (Apoc.). <—- ***
      1. adj. goréng. U. sateuacan sm Poé goréng. "

      Sanés Ma atanapi M pondok tina goréng, ngan goréng.

      Aya seueur conto anu saé, anjeun milih anu paling teu masuk akal.

      AUTO TEU ditampi salaku singgetan ku RAE.
      "mobil-.
      (Tina gr. -Ο-).

      1. élém. komposisi. Éta hartosna 'gaduh' atanapi 'ku nyalira'. "

      Henteu pikeun kamus dina basa Inggris.

      "Ti Yunani kuno αὐτός (autos," self "), metanalyzed tina auto- dina kecap sapertos otomatis, autopilot, sareng mobil."

      Mangrupikeun unsur komposisi, kumargi mobil mangrupikeun kecap majemuk.

      Kuring henteu hoyong nyiptakeun anu énggal, "distro" parantos nyarios lami, sareng tadina éta dipaké pikeun ngan ukur sebaran GNU, éta intina.

      Sigana sampurna pikeun kuring kumaha anjeun badé nyauran aranjeunna, kuring tetep bakal nyarankeun éta, sanaos peryogi langkung nyerat.

      1.    Jorge cenahna

        Kuring terang yén kuring badé angkat ka RAE sareng milarian istilah anu munggaran, maju bar gulung sakedik sareng:

        otomatis 2. (Pondokeun).
        1. m. mobil (‖ mobil).
        Sareng aya tautan pangalihan. Sakumaha anu kuring carioskeun sababaraha jam ka pengker. Otomatis-seluler sapertos televisi sareng rébuan kecap majemuk anu kami anggo.
        Henteu salawasna kiamat ieu tiasa pas (sapertos basa naon waé), sareng hal-hal sanésna tiasa dianggo, tingali bisi seueur / pisan.

        Entong nyobian ngadamel ésai pikeun istilah énggal (anjeun badé misahkeun distro tina distribusi, anjeun ogé mikir yén distro henteu ngagaduhan akar sebaran), sigana éta biasa pikeun anjeun. Mangtaun-taun sababaraha pangguna parantos janten definisi na dilegaan janten GNU / Linux sareng namina henteu diteukteuk janten "Linux", ayeuna aranjeunna hoyong motong distribusi ka distro.

        Pokokna, ningali diagram venn, éta nyebatkeun "distribusi linux" anu biasa waé. Barudak gnu badé ngambek, ampir teu mungkin gaduh linux tanpa sababaraha alat gnu sareng disebarkeun disebarkeun.

        1.    Pagawe cenahna

          Réréncangan, tangtosna kuring angkat ka RAE, nalika anjeun hoyong terang naha aya kecap sareng naon hartosna, anjeun kana kamus.
          Wikipedia mangrupikeun énsiklopédia, aya anjeun tiasa mendakan bahkan istilah MEME tina internét (bejakeun yén éta ogé aya sacara resmi), pikeun gambar-gambar populér sapertos kitu.
          Tapi sanaos Wikipédia mangrupikeun sumber anu dipercaya, RAE mangrupikeun pejabat anu nyimpen rékor sareng ningali parobihan basa.

          Ayeuna anjeun nyampur pondok sareng apocope, sareng deui sareng conto anu lepat (Herróneo pikeun Tina Toledo).
          Pisan henteu kiamat teuing.
          Muy mangrupikeun kecap katerangan.

          Hapunten kanggo nolak anjeun, tapi kuring yakin yén Distro lahir tina Distribusi, tapi sanés salaku sinonim, tapi pikeun ngarujuk kana jinis distribusi anu khusus, sareng ayeuna janten modéren nganggo éta saolah-olah sadaya distribusi sami.

          Dina diagram kuring nyarankeun anjeun maca anu leutik.
          Ngambek ka GNU? Goréng teuing, éta naon éta. Naon waé perangkat lunak gratis anu disebarkeun mangrupikeun distribusi, henteu masalah naha éta mangrupikeun OS atanapi henteu.

          1.    Jorge cenahna

            Sadayana anu kuring ucapkeun, parantos aya référénsi sareng kuring parantos dipariksa sateuacanna .. Tingali pikeun "Apocope in Adbia". Pisan mangrupikeun kiamat tina muito Spanyol baheula -> pisan.

            Kuring milarian langkung jauh sareng mendakan yén distro mangrupikeun kliping asli basa Inggris, anu diékspor kana sababaraha bahasa.
            http://en.wiktionary.org/wiki/distro

            Kumaha waé ogé. Laksanakeun naon anu anjeun pikahoyong atanapi tiasa, kuring ngan ukur hoyong ngajantenkeun langkung adil, sareng nyauran linux sareng gnu naon waé anu anjeun pikahoyong. Upami teu kitu skala henteu saimbang, sareng dinten bakal datang yén GNU kedah gaduh kawéntar anu sami, sabab Linux anu sapertos kitu bakal teras-terasan kasiksa ku bagian anu ditutup sareng aranjeunna kedah ngambah jalur anu misah. salam

          2.    Pagawe cenahna

            @George
            Abdi henteu tiasa masihan anjeun yén "muy" pondok tina "seueur", sacara harfiah éta pikeun "muito", anjeun nempatkeun éta nyalira, "muito" bercabang sareng ayeuna, duanana mangrupikeun kecap katerangan anu hartosna sareng panggunaan anu béda.
            Salah sahiji salaku superlatif signifikansi sareng anu sanés pikeun nandakeun kaayaanana.

            Misalna kuring gaduh seueur artos henteu sami sareng kuring ngagaduhan seueur artos.

            Janten apocope éta kedah hartosna sareng dianggo pikeun hal anu sami.

            Ngeunaan Distro, sanaos sanés kiamat, kuring ngaluarkeun topi, percanten kuring hoyong masihan na sahenteuna nambahan catetan kana tulisan (hanjakalna kuring henteu ngagaduhan ijin kanggo ngédit na), tapi aya sumber beuratna langkung ageung tibatan dinten ayeuna aranjeunna henteu ngémutan sapertos kitu.
            Salaku tambahan kana draf anu mimiti tina anu anjeun mendakan tanggal ti taun 2005 (sareng ngan ukur dina basa Inggris), sababaraha taun saatos istilah Distro parantos dianggo, dina basa Spanyol henteu muncul, panginten ngan ukur masalah waktos perobihan ka diadopsi dina kamus resmi unggal basa.

  13.   Tong sampah cenahna

    Megah nyaéta naon anu kuring pilari anu aya dina émutan.

  14.   pandev92 cenahna

    Saur kuring yén cekap buktos sareng definisi naon anu disayogikeun pikeun produk, pikeun dianggap yén sapotong perangkat lunak gratis ogé mangrupikeun produk. Naha anjeun hoyong ngaku atanapi henteu mangrupikeun anu sanés.

    1.    Pagawe cenahna

      @ Pandev92.
      Naha anjeun tiasa namina sahanteuna hiji?
      Anu kuring tingali nyaéta pancuran konsép produk, tapi henteu aya argumen anu aya hubunganana sareng konsép perangkat lunak gratis kana définisi éta.
      Naon deui anu kuring hoyong batur ngangkat leungeun aranjeunna nyarios sareng alesan, atanapi sahenteuna kalayan conto, tina:
      Sapertos ideu kabébasan, aranjeunna mangrupikeun produk.
      Kumaha étika mangrupikeun produk.
      Kumaha solidaritas sosial masarakat mangrupikeun produk.
      ...

      1.    pandev92 cenahna

        Anjeun tetep nyampur pir sareng apel, konsép parangkat lunak gratis mangrupikeun hiji hal, sareng sapotong parangkat lunak nganggo lisénsi gratis mangrupikeun hal anu sanés, sapotong parangkat lunak éta mangrupikeun produk, didamel ku hiji jalma sareng éta disebarkeun deui ka ratusan pangguna sanés. jalma, gratis atanapi mayar.

        1.    Pagawe cenahna

          Komo upami kuring ngémutan éta, saha waé anu nyampur pir sareng apel anu serius, kuring kantos nyarios "parangkat lunak gratis" sanés sapotong perangkat lunak nganggo lisénsi gratis.
          Tapi pikeun anu ngamimitian, parangkat lunak gratis henteu tiasa dipisahkeun janten sababaraha bagian sareng tetep sami.
          Kodeu + idéologi, tanpa lisénsi gratis, éta sanés perangkat lunak gratis.
          Idéologi + lisénsi gratis, teu aya kode, éta sanés perangkat lunak gratis.
          Kode + lisénsi gratis, tanpa idéologi, ieu bahkan henteu mungkin, sabab idéologi kalebet dina kabuka kode sareng sah sacara sah dina lisénsi.

          Naon buktina anu luar biasa anu aranjeunna nunjukkeun pikeun mastikeun yén perangkat lunak gratis mangrupikeun produk?
          Naha definisi produk na?

  15.   DanielC cenahna

    Janten budak teu tiasa hasil hubungan, sabab teu aya pembayaran?
    Produk tina operasi henteu tiasa disebat produk kusabab teu aya pamayaran dina panggunaan faktor?

    Produk mangrupikeun sagala hal anu ditawarkeun pikeun nutupan kabutuhan, boh ngalangkungan pamayaran atanapi gratis. Teu kedah dipikir-pikir teuing.

    1.    Pagawe cenahna

      Rakan, baca paragrap kahiji sacara ati-ati sareng lengkep:

      «Istilah produk ngagaduhan kagunaan anu béda, contona pikeun nunjukkeun yén hiji hal mangrupikeun hasil tina hiji pagawéan anu urang sebutkeun:" éta mangrupikeun produk tina… "

      Dina ÉKONOMI sareng PEMASARAN (ANJEUN LEMBAR ANU MENTANGKEUN KAMI DINA Téks ieu) aya seueur definisi ku sababaraha panulis. »

      Hayu urang henteu nyampur pir sareng apel. Hatur nuhun.

  16.   Rodolfo cenahna

    Hai Tina, sigana kuring henteu gaduh parangkat lunak gratis dina hiji hal, éta nawiskeun jasa, salian ti janten produk, éta mangrupikeun hal anu paling penting yén parangkat lunak gratis nawiskeun dirina langkung seueur tibatan produk na tina sudut pandang kuring. Éta dimana kalolobaan kauntungan anjeun sumping.
    Surak !.

    1.    Tina Toledo cenahna

      Halo Rodolfo:
      Sapuk satuju sareng anjeun. Kuring henteu mopohokeun konsép "Layanan" salaku produk, bahkan kuring ngarujuk kana halaman anu ngandung sababaraha konsep produk:
      Ricardo Romero nyarios: "sadayana, saé atanapi jasa, éta sigana bakal dijual"
      The American Marketing Association nambihan: "Janten, produk tiasa janten ideu, badan fisik (barang anu saé), jasa, atanapi kombinasi naon waé di antara tilu."

      Kuring sakali deui ngantunkeun tautan ka halaman éta: http://www.promonegocios.net/mercadotecnia/producto-definicion-concepto.html

      Ayeuna, sigana kuring yén seueur urang didieu nyimpulkeun yén, henteu paduli naha sistem operasi GNU / Linux disebut "distros" atanapi "distribusi," éta, tanpa diragukeun, produk.
      Anu matak di dieu sanés pendekatan ti panyatur utama sareng alesan na, anu penting nyaéta kacindekan anu urang tarik dumasar kana enggoning ditepikeun ku pamilon.
      Naon anu kuring hartosna ku ieu? Jantung perdebatan sanés pikeun ngayakinkeun Staff yén anjeunna salah, anu succulent nyaéta alesan anu parantos ditepikeun sareng anu ngajantenkeun jelas pisan. Pandev92 parantos nyarioskeun: cekap buktosna parantos disayogikeun pikeun dianggap yén sapotong perangkat lunak gratis mangrupikeun produk.

    2.    Pagawe cenahna

      Jasa sanés parangkat lunak sanés.
      Nalika anjeun nyewa tukang kebon, produk / jasa sanés jalma éta, nyaéta kanyataan yén aranjeunna prune kebon anjeun.
      Kolega anu sanés nyarios yén bahkan cai mangrupikeun produk.
      Anjeunna ditingalikeun yén cai sanés produk, anu dijual nyaéta jasa transportasi, pembotolan, panyiri, mérek sareng géngsi ... Éta mangrupikeun produk (atanapi jasa, naon anu anjeun pikahoyong), tapi cai mangrupikeun hak.
      Sarua ogé pikeun parangkat lunak gratis.
      Sadayana nyarios yén éta mangrupikeun produk, sareng aranjeunna nempatkeun hartosna.
      Tapi teu aya anu nyandak definisi produk dina hiji panangan sareng definisi parangkat lunak gratis di sisi sanésna sareng tingali naha éta tiasa disatukan.
      Kuring ninggalkeun anjeun naon anu dibalesna ka pandev92:
      «Naon deui anu kuring hoyong batur ngangkat leungeun aranjeunna nyarios sareng alesan, atanapi sahenteuna ku conto, tina:
      Sapertos ideu kabébasan, aranjeunna mangrupikeun produk.
      Kumaha étika mangrupikeun produk.
      Kumaha solidaritas sosial masarakat mangrupikeun produk.
      ... "

      1.    Tina Toledo cenahna

        Staf, kuring henteu terang naha anjeun nyarios ka Rodolfo atanapi kuring, tapi kusabab kuring ogé nganggo kecap "jasa" sareng éta anu anjeun diskusikeun, kuring bakal nganggap enteng: Kuring parantos jelas pisan, kuring ngulang deui deui sareng kuring bakal nyeratna dugi ka hurup ageung: Kuring TEU MENTANGKEUN KONVINSI ANJEUN. Sareng kuring wani nyarios yén Rodolfo ngabagi posisi éta sareng kuring sareng upami lepat kuring nyungkeun hapunten ka anjeunna sateuacanna.
        Sareng sanés ieu mangrupikeun argumen hom homemem atanapi anu pribadi, ngan saukur kasus anu cukup arguméntasi parantos disimpulkeun pikeun nyimpulkeun yén parangkat lunak gratis, mémang, mangrupikeun produk, hiji-hijina anu parantos ngahukum ngabatalkeun aranjeunna anjeun, teu aya anu sanés.

        Kuring parantos masihan kaayaan éta maca sareng deui kuring nyaritakeun: debat sareng jalma anu henteu nampi argumen naon, kumaha padetna, éta bodo. Éta sanés serangan ka jalma anjeun, éta mangrupikeun kanyataan. Topik ieu ngagaduhan langkung ti dalapan puluh koméntar sareng kuring teu acan ningali pangguna sanés, salain anjeun, sebutkeun "Pandev, Tina, Isar, Rhoconlinux, Mario, Diazepan ... anjeun salah dina posisi anjeun kusabab alesan éta"

        Sareng kuring badé nyarioskeun ka anjeun, Staff, naon bacaanana:
        1.-Éta kanyataanna, urang sadayana anu parantos debat anjeun henteu terang kana hal éta sareng yén argumen anu kami sampikeun henteu dugi ka éksposisi sareng élmu anjeun, sabab, dina sadaya kasus, anjeun henteu masihan kami alesan naon waé.
        2.-Sing saha waé di dieu teu resep ka anjeun sareng kami sapuk pikeun nyaritakeun yén tulisan anjeun salah ngan ukur bertentangan sareng anjeun, sabab dugi ka ayeuna kuring henteu ningali saha waé anu negeskeun yén anjeun langkung leres tibatan anjeun.
        3.-Yén anjeun henteu daék satuju ka saha waé, bahkan lamun alesan anu ditepikeun leres.

        Poin 1 sareng 2 siga anu henteu dipikaresep ku kuring ... Ku teu sangka yén urang sadayana anu parantos perdebatan anjeun, sareng yén kami seuseueurna ageung, henteu sadar kana hal éta ... kuring panginten panginten yén sababaraha urang henteu ... tapi urang sadayana? Kuring tiasa masihan anjeun yén kuring henteu terang kana masalah éta ... tapi naha sadayana anu parantos bébéja ka anjeun "Staf, pendekatan anjeun henteu leres pikeun ieu ..."?. Rasa-rasana henteu. Sareng kuring pikir henteu kusabab, kuring ngulang deui, anjeun henteu masihan alesan naon-naon. Éta ogé henteu gampang pikeun kuring yén kami parantos satuju pikeun anjeun ambek. Sahenteuna henteu aya anu nyarankeun ka kuring.
        Ku didiskualifikasi kuring ditingalkeun ku poin 3: Anjeun henteu daék nampi argumen naon, kumaha ogé kumaha ngadukungana, éta ngubur argumen topik anjeun. Sareng kuring henteu ngabantah.

        Kalayan kuring anjeun ngalakukeun kasalahan, kuring henteu debat sareng anjeun, atanapi saha waé, pikeun ngayakinkeun anjeun. Dina pengertian ieu, kuring hoyong janten jelas ka anjeun yén argumen anu kuring pasihkeun dina campur kadua kuring diarahkeun ka sadaya pamilon sareng sanés ka anjeun, khususna. Naon anu kuring hoyong béjakeun ku anjeun ngeunaan ieu? Éta argumen kuring sanaos mangrupikeun réspon kana topik anjeun umum sareng tunduk kana ratifikasi sareng / atanapi diskualifikasi ku saha waé anu hoyong. Dina logika éta, kuring ogé parantos ngaevaluasi réspon pamilon sanés sareng anu anjeun sorangan, sareng, jujur, pikeun kuring tulisan anjeun parantos kasang tukang sabab, sahenteuna kuring, kuring tetep sareng argumen batur. Masing-masing bakal ngaevaluasi eusi unggal campur sareng bakal narik kacindekan sorangan.

        1.    Pagawe cenahna

          Nalika kuring henteu némbalan langsung ka batur kuring mimitian ku @Pamaké

          "Éta saderhana sareng saderhana kasus yén cukup alesan parantos disajikeun pikeun nyimpulkeun yén parangkat lunak gratis, mémang, mangrupikeun produk, hiji-hijina anu parantos nangtoskeun ngabatalkeun aranjeunna nyaéta anjeun, teu aya anu sanés."

          Anjeunna nyebatkeun hiji argumen konklusif (Hiji parantos cekap) anu parantos dibahas di dieu, kuring ngan ukur maca definisi produk, tapi henteu ngabandingkeun definisi produk - parangkat lunak gratis, anu katingali yén éta sadayana cocog.

          «Éta sanés serangan ka jalmi anjeun, éta mangrupikeun kanyataan. Topik ieu ngagaduhan langkung ti dalapan puluh koméntar sareng kuring teu acan ningali pangguna sanés, salain anjeun, sebutkeun "Pandev, Tina, Isar, Rhoconlinux, Mario, Diazepan ... anjeun salah dina posisi anjeun kusabab alesan éta"

          Deui urang balik deui ka argumentum ad populum.
          Kaseueuran pendukung henteu ngarobah argumen palsu kana argumen anu leres.
          Sareng anjeun nyarios:
          "Anjeun salah dina posisi anjeun Kusabab kitu"
          Kuring sok nawiskeun alesan terbuka pikeun debat. Kuring bahkan parantos mundur sababaraha diantarana, anu henteu katingali ku seueur anu sanés (nyarios anu teu sopan).

          «1.-Éta leres, ...»

          Anu parantos nyebatkeun anu sanés salaku jalma teu paduli kana hal éta (Sacara harfiah) anjeuna, kuring pikeun bagian kuring ngabulkeun aranjeunna unggal alesan nalika aranjeunna ngajelaskeun naon produkna, tapi henteu nalika aranjeunna nyaruakeun éta tanpa nawiskeun definisi parangkat lunak gratis.

          «2.-Hayu sadayana didieu ...»

          Milarian pesen ti pasangan Victor.

          «3.-Éta anjeun henteu kersa masihan anjeunna ...»
          Kuring bosen ngulang yén sateuacan alesan argumen kuring mundur, sareng kuring parantos parantos.

          «… 3: Anjeun henteu daék nampi argumen naon, kumaha ogé kumaha tahanana, anu ngubur argumen topik anjeun. Sareng kuring henteu ngabantah. "

          Sebutkeun salah sahiji argumen anu didukung, ngan ukur hiji.
          Samentawis éta, kuring nyebatkeun anjeun sababaraha conto anu wawatesan kana absurd, kakeunaan sababaraha conto anu sami anu anjeun sebatkeun.

          "Diazepan -Ada situs anu nyebut harga diri salaku produk"
          Kaluar tina kontéks.

          »Rhoconlinux - henteu janten masalah upami urang resep atanapi henteu, software dibeli sareng dijual. Maka, éta mangrupikeun produk. POINT. "
          Kaluar kontéks (kuring ngageneralisasikeun parangkat lunak) sareng palsu, henteu sadayana parangkat lunak gratis dijual.

          «Isar -http: //lema.rae.es/drae/? Val = produk. Abdi ngartos, numutkeun hartos anu munggaran nyaéta) »
          Kaluar kontéks, kuring netelakeunana dina alinea kahiji kuring.

          "Ku kuring anjeun ngalakukeun kasalahan, kuring henteu debat sareng anjeun, atanapi sareng saha waé, pikeun ngayakinkeun anjeun."
          Kuring henteu kantos nyarios atanapi nunjukkeun yén anjeun nyobian ngayakinkeun kuring, sapertos anu kuring henteu.
          Kuring ngan saukur nampilkeun bukti kuring, upami anu sanés hoyong nyebat perangkat lunak gratis mangrupikeun produk, anjing, tangkal, kuring henteu paduli, kuring parantos jelas yén basa na fleksibel.
          Anu henteu tiasa ditampi nyaéta, henteu masalah kumaha pendapat pribadi na, nyarios yén:

          "Tuduhkeun batur tina panggunaan kasalahan tapi tulisan éta sorangan pinuh ku aranjeunna"

          Sareng nalika sumping ka anjeun, tétéla yén arguméntasi kuring gaduh kasalahan, sareng upami kuring nyebatkeun yén éta leres, pancénna mangrupikeun "Kuring henteu ningali aranjeunna."
          Duanana ku nyalira parantos aya kasalahan, 1- Naha anjeun henteu nunjukkeun yén éta aya dina alesan kuring sareng 2. Kusabab ngan kusabab anjeun henteu ningali éta sanés hartosna éta henteu aya, sareng éta sababna kuring nunjukkeun aranjeunna.

  17.   Xeip cenahna

    Salam,

    Kuring ningali dina koméntar kontropérsi ngeunaan rupa-rupa interpretasi tina kecap "produk" sareng téknis anu nyababkeun diskusi sapertos kitu.

    Sababaraha pertimbangan anu tiasa janten gunana pikeun debat:

    1. Numutkeun kana étimologi na, kecap "produk" asalna tina basa Latin "productus" sareng hartosna "dihasilkeun, kahontal, dilaksanakeun." Komponén léksikal na nyaéta: awalan pro- (payun) sareng ductus (dipandu, disetir). Kecap pagawéan Latin mangrupikeun prodereere (pikeun ngahasilkeun: ngadamel lahir, nyiptakeun). Ductus mangrupikeun participle pasif ducere, anu antukna asalna tina basa Indo-Éropa "deuk", anu hartosna ngantunkeun, nyeret.

    2. Numutkeun kana etimologi na, kecap "distribusi" asalna tina basa Latin "distributio" sareng hartosna "aksi sareng pangaruh tina ngadistribusikaeun." Komponén léksikal na nyaéta: awalan dis- (sababaraha pamisahan), tributum (pajak, sumbangan), ditambah ahiran -si (aksi sareng pangaruh).

    Sumber sadaya data ieu, tangtosna, kamus étimologis. Konsultasi éta tiasa masihan kami pitunjuk ngeunaan parobihan sareng modifikasi hartos - sareng naha éta kajantenan - tina kecap-kecap anu tangtu sapanjang sajarah.

    Maca koméntar dina tulisan ieu, sigana sigana aya hartos tunggal sareng ekslusif tina kecap "produk". Ati-ati sabab ieu sanés masalahna. Langkung ti dua rébu taun ka pengker, nalika karuhun urang Latino mimiti nyieun konsensus kira-kira kecap ieu, aranjeunna henteu ngalakukeun éta dina kontéks anu sami sareng anu ayeuna urang lakukeun. Aranjeunna henteu nyarioskeun "konsumen", "pasokan", "barang" sareng "jasa". Ieu henteu hartosna, tangtosna, yén produkna sanés teuing, tapi ogé henteu ogé.

    Luyu sareng masalah anu aya hubunganana urang ayeuna, urang tiasa negeskeun yén parangkat lunak gratis mangrupikeun "program" (atanapi sétélna), utiliti anu didamel pikeun panggunaan komputer, anu masihan opat kabébasan pikeun pangguna na "didistribusikeun" sacara bébas (sering hargana). Program ieu tiasa atanapi henteu mangrupikeun produk komoditi (anu teu sadar tina kecap "produk" dina masarakat kapitalis). Nanging, sigana jelas yén éta mangrupikeun "produk" upami urang nyarioskeun hal "dilaksanakeun". Kusabab kitu didieu kontroversi dugi, kuring ngartos, ku hartos komérsial na.

    Biasana pikeun anu sateuacanna tina perangkat lunak gratis pikeun membela sifatna anu henteu terbatas sareng ngutamakeunana ngeunaan komérsial, kumargi produk komérsial dina dirina nyalira (harga, patén, lisénsi…). Aranjeunna ngaharepkeun yén aliran pengetahuan gratis bakal salawasna (sareng ieu hartosna salawasna) lumangsung. Opat kabébasan Parangkat Lunak Gratis justru cara pikeun ngajagi ieu tina kajantenan. Kusabab kitu, kuring ngarti, nada subversif (tina hoyong ngarobih konsep "asimilasi"; hartosna henteu sadar tina kecap "produk" di masarakat kapitalis) tina pos Staff sareng kersa na mendakan kecap sanés anu langkung lengkep ngahartikeun Parangkat Lunak Gratis. Kuring ngarti yén éta henteu teuing téknisitas salaku daék janten langkung tepat.

    Kuring ngaraos, di sisi anu sanésna, yén kecap "ciptaan" ngahasilkeun langkung konsensus tibatan "produk." Tapi kuring tiasa lepat, tangtosna.

    1.    Pagawe cenahna

      Persis!
      Akhirna, perdebatan habemus.

      Anjeun parantos nyentuh hal-hal anu penting, dua definisi (duanana dina kontéks anu leres) sareng ngabédakeun anu sanés sapertos nyiptakeun sareng produk (atanapi produksi pikeun boot).

      Kalayan unsur-unsur éta dina kasaimbangan anjeun parantos tiasa ngabandingkeun.

      Hayu urang tingali, pikeun nuliskeun kategori produk:

      -Siap produk pasti hasil tina prosés produksi, BENER
      -Sagala perangkat lunak gratis mangrupikeun hasil tina prosés produksi, PALSU

      -Semua produk kedah dilarapkeun (dijual, dipasihkeun, diséwa, sareng sajabana), Bener
      -Sadayana perangkat lunak gratis ditunda, PALSU

      -Siap produk kedah nyayogikeun kabutuhan pikeun pangguna, masihan kauntungan (henteu kedah ékonomi) ka produser. BENER
      -Sagala perangkat lunak gratis nyugemakeun kabutuhan sareng masihan pengembang sababaraha jenis kauntungan, PALSU

      Sigana mah kuring henteu kedah némpél dina politik, étika, sosial atanapi légal parangkat lunak gratis pikeun ngabuktoskeun langkung seueur.

      Kalayan poin-poin sateuacanna jelas ka kuring yén henteu sadayana parangkat lunak gratis cocog sareng ciri pikeun janten produk, janten, parangkat lunak gratis sanés produk per se.

      Upami aya anu resep, kuring tiasa ngajelaskeun naha parangkat lunak gratis henteu cocog sareng tujuan anu anjeun pikahoyong, anu anjeun nyebatkeun.

  18.   Windóusico cenahna

    Abdi gaduh patarosan kanggo panulis. Upami parangkat lunak gratis sanés produk, naha FSF sareng GNU nganggo istilah "produk" pikeun ngarujuk parangkat lunak gratis?
    Hiji conto (sareng aya seueur dina halaman anjeun):
    «Pikeun nyingkahan kekeliruan, nalika perusahaan parangkat lunak nyatakeun yén PRODUK ANDA FREE SOFTWARE (« software gratis »), disarankeun pikeun teras parios istilah distribusi pikeun mastikeun yén pangguna leres-leres dipasihan sadaya kabebasan anu disebatkeun ku perangkat lunak gratis ...»
    http://www.gnu.org/philosophy/categories.es.html

    1.    Pagawe cenahna

      Éta mangrupikeun salah tafsir tina bacaan.

      Sugan ku sorot sanésna langkung ngartos, Ah! sareng hayu atuh nambihan naon anu dikaluarkeun tina cutatan.

      "Pikeun ngahindarkeun kabingungan, nalika PERUSAHAAN SOFTWARE NYAETA yén produkna mangrupikeun parangkat lunak gratis (« perangkat lunak gratis »), disarankeun pikeun teras parios istilah distribusi pikeun mastikeun yén pangguna leres-leres dipasihan sadaya kabébasan anu disebatkeun ku perangkat lunak gratis ... "
      "... Kadang-kadang parangkat lunak éta leres-leres gratis, SOK ETA TIASA."

      Dimimitianna jelas pisan, éta ngagaduhan tujuan pikeun nyingkahan kekeliruan, sabab aya perusahaan anu nyebatkeun yén produkna mangrupikeun parangkat lunak gratis (sabab éta nyarios, padahal dina nyatana aranjeunna NGANDUNG parangkat lunak gratis, tapi produk na kalebet unsur sanésna , anu panginten tiasa gratis, bahkan sanés janten parangkat lunak).

      Ibarat kuring nambalan Perrier kanggo mastikeun yén produk na leres-leres cai murni, sigana henteu aya anu tiasa nyarios naha kuring masihan kategori produk pikeun cai pikeun éta.

      Atanapi anjeun bakal nyandak sapertos kitu?

      1.    Pagawe cenahna

        nyarankeun ka *

      2.    Windóusico cenahna

        Kecap "produk" teras-teras dianggo disarengan konsép "software gratis." Anggo mesin pencari gnu.org maka anjeun bakal ningali éta. Sakumaha kuring ngartos dina téks anu dikutip, parangkat lunak éta atanapi henteu gratis, mastikeun naha pangguna leres-leres dipasihan sadaya kabebasan anu disebatkeun ku perangkat lunak gratis. Teu aya hubunganana sareng komersialisme.

        Sigana mah anjeun terang "freeware". Naha parangkat lunak ieu produk atanapi distribusi? Éta henteu dijual sareng disebarkeun sacara bébas. Numutkeun panjelasan anjeun kuring ngartos yén éta mangrupikeun "distribusi" parangkat lunak propriétari, leres?

        Di sisi anu sanésna, "distro" GNU / Linux anu dipasihkeun pikeun artos artos janten produk sareng sanés perangkat lunak gratis deui. Naha éta? Stallman ngajual aplikasi na sareng ieu kuring hariwang.

        Kecap "produk" henteu aya dina daptar kata-kata dilaknat FSF:
        http://www.gnu.org/philosophy/words-to-avoid.html
        Naha anjeun tiasa ngadugikeun téks resmi anu ngadukung ideu ieu yén parangkat lunak gratis sanés produk? Konsep / definisi "parangkat lunak gratis" henteu jelas ... Tapi Éntri anjeun nunjukkeun yén parangkat lunak anu ngagaduhan lisénsi parangkat lunak gratis sanés produk sareng anu sigana kuring salah, atanapi naha kuring salah maca?

        1.    Pagawe cenahna

          «Kecap 'produk' teras-teras dianggo disarengan konsép 'software gratis'. Anggo mesin pencari gnu.org maka anjeun bakal ningali éta. »

          Y? Di dieu henteu diperdebatkeun naha éta dianggo atanapi henteu, atanapi ku sabaraha jalma éta dianggo, atanapi naon waé sapertos éta, éta parantos dijelaskeun yén istilah produk ngagaduhan hartos anu béda sareng tiasa dianggo dina seueur kontéks.
          Kana masalahna punten.

          "Nalika kuring ngartos téks anu dikutip, parangkat lunak éta atanapi henteu gratis, mastikeun naha pangguna leres-leres dipasihan sadaya kabébasan anu hartosna perangkat lunak gratis. Henteu aya hubunganana sareng komersialisme. »

          Leres, anu kuring henteu ngajelaskeun naha, upami anjeun ngartos éta, anjeun nyebarkeunana, upami di dieu urang nyarioskeun komérsialisme, sareng sanés ngeunaan naon anu ngajantenkeun parangkat lunak gratis.

          «Sigana mah anjeun terang" freeware ". Naha éta parangkat lunak mangrupikeun produk atanapi distribusi? »

          Rupa-rupa gambaran anu salah, ngahaja atanapi henteu, anu ngahasilkeun informasi salah anu matak anu kedah dibaca ayeuna salaku blog.

          «Éta henteu dijual sareng disebarkeun sacara bébas. Numutkeun panjelasan anjeun, kuring ngartos yén éta mangrupikeun "distribusi" parangkat lunak propriétari, leres? »

          Leres (sanaos kedah diklarifikasi dina kontéks naon anu anjeun anggo istilah sebaran), sareng upami anjeun ngartos éta, naon anu anjeun nyobian, ku naroskeun patarosan anu teu kunanaon? sapertos anu hoyong ngabedakeun produk / distribusi.

          Di sisi anu sanésna, GNU / Linux "distro" anu dipasihkeun pikeun artos artos janten produk sareng sanés perangkat lunak gratis deui. Naha éta?

          Henteu, deui anjeun sami, didieu teu dibahas naha atanapi henteu ngarobih parangkat lunak kana parangkat lunak gratis.

          "Naha anjeun tiasa ngadugikeun téks resmi anu ngadukung ideu ieu yén parangkat lunak gratis sanés produk?"

          Henteu, saur kuring teu aya jalma anu ngolo-ngolo anu mutuskeun nyerat pikeun negeskeun anu négatip sakumaha anu anjeun hajat.
          Kusabab kitu, pamundut anjeun mangrupikeun arguméntasi ad fallantiam fallacy.

          Sareng sanaos pasualanna tiasa, éta moal janten resmi, kusabab TIDAK aya lembaga di dunya anu ngatur sareng nandeskeun basa, hal anu paling caket urang Spanyol pikeun RAE, sareng kontén nyimpen catetan parobihan dina basa.

          "Konsép / definisi" parangkat lunak gratis "henteu jelas ... Tapi Éntri anjeun nunjukkeun yén parangkat lunak anu ngagaduhan lisénsi parangkat lunak gratis sanés produk sareng anu sigana kuring salah, atanapi naha kuring maca salah?"

          Anjeun maca kuring ogé, masalahna nyaéta anjeun henteu jelas ngeunaan naon perangkat lunak gratis, sahingga anjeun moal tiasa langkung jero.

          tilas
          Upami kuring henteu terang naon éta cangkir, abdi moal tiasa ngabandingkeun atanapi ngabédakeunana tina gelas.
          Atanapi upami kuring tiasa, tapi kuring henteu kedah, sabab kuring résiko siga jelema bodo.

          1.    Tina Toledo cenahna

            Anjeun teras-terasan ngagulung sareng anjeun henteu ngartos nanaon. Punten anu sanés Staf sareng anu ngajelaskeun langkung saé tibatan anjeunna tiasa ngajawab kuring upami anjeunna marahmay pisan. nuhun sateuacanna

        2.    Tina Toledo cenahna

          Windóusico:

          Aya hal anu kuring henteu ngartos: Kuring sacara pribadi DO percaya yén parangkat lunak bébas mangrupikeun produk, salami debat ieu langkung ti cekap alesan parantos ditepikeun pikeun dipertimbangkeun, tanpa diragukeun, yén SL mangrupikeun produk.

          Anjeun parantos nunjukkeun bukti anu kuat - téks resmi GNU - nunjukkeun yén sanajan GNU henteu percanten nganggo kecap sipat "PRODUK" gigireun "SOFTWARE GRATIS." Sajauh ieu aya deui bukti anu jelas yén SL mémang produk na teu aya téks resmi pikeun nunjukkeun yén éta henteu.

          Kuring naroskeun ka anjeun, sareng ngan anjeun, Windóusico atanapi saha waé anu cukup bageur pikeun ngajawab patarosan kuring, kecuali Staff kusabab kuring parantos terang waleran anjeun sateuacanna: dugi ka ayeuna kuring teu acan maca argumén anu nunjukkeun yén parangkat lunak gratis TIDAK PRODUK , pastina Staf parantos ngadamel pertahanan anu gairah pisan kana jabatanana - sareng kuring hormat éta, percanten atanapi henteu - tapi dugi ka ayeuna sadayana argumenna didasarkeun kana penafsiran nyalira tanpa masihan alesan deui. Salaku conto kuring nempatkeun ieu:
          Hayu urang tingali, pikeun nuliskeun kategori produk:

          -Siap produk pasti hasil tina prosés produksi, BENER
          -Sagala perangkat lunak gratis mangrupikeun hasil tina prosés produksi, PALSU

          -Semua produk kedah dilarapkeun (dijual, dipasihkeun, diséwa, sareng sajabana), Bener
          -Sadayana perangkat lunak gratis ditunda, PALSU

          -Siap produk kedah nyayogikeun kabutuhan pikeun pangguna, masihan kauntungan (henteu kedah ékonomi) ka produser. BENER
          -Sagala perangkat lunak gratis nyugemakeun kabutuhan sareng ngadamel sababaraha jinis kauntungan pikeun pangembang, PALSU »

          Di dieu sababaraha pilihan dilintasi ku "BENER" sareng anu sanésna nganggo "PALSU" tanpa ngajelaskeun metodologi sareng kriteria anu dianggo pikeun nangtoskeun naon anu leres sareng naon anu salah. Kalayan kecap séjén, urang kedah percanten éta kusabab.
          Abdi henteu hoyong masihan conto deui sabab éta sajarah debat.

          Ayeuna patarosan kuring nyaéta: naha bisnis ieu percanten yén perangkat lunak gratis sanés produk mangrupikeun kabisat iman?

          1.    Pagawe cenahna

            «Anjeun parantos nunjukkeun bukti anu kuat - téks resmi GNU - nunjukkeun yén sanajan GNU ogé henteu percanten nganggo kecap sipat" PRODUK "disamping" SOFTWARE GRATIS. "

            Éta ngabuktikeun yén GNU henteu isin ngeunaan ngagunakeun anu sanés ka anu sanésna, tapi Sanés yén éta sami.

            tilas
            -Konfirmasi yén sumber terbuka anjeun mangrupikeun parangkat lunak gratis
            Ieu henteu hartosna yén sumber terbuka sareng perangkat lunak gratis sami.
            -Parios upami produk anjeun cai murni.
            Ieu sanés nyarios yén cai mangrupikeun produk.

            Tina Toledo:
            «Di dieu sababaraha pilihan dilintasi ku" BENER "sareng anu sanésna nganggo" PALSU "tanpa ngajelaskeun metodologi sareng kriteria anu dianggo pikeun nangtoskeun naon anu leres sareng naon anu salah. Kalayan kecap séjén, urang kedah percanten éta kusabab.
            Abdi henteu hoyong masihan conto deui sabab éta sajarah debat.

            Ayeuna patarosan kuring nyaéta: naha bisnis ieu percanten yén perangkat lunak gratis sanés produk mangrupikeun kabisat iman? "

            Abdi:
            "Upami aya anu resep, kuring tiasa ngajelaskeun naha parangkat lunak gratis henteu cocog sareng tujuan anu anjeun pikahoyong, anu anjeun nyebatkeun."

            Upami anjeun resep, kantun naroskeun, tapi teu kedah ngabohong.

            1. Sadaya produk kedah hasil tina prosés produksi.

            Demonstrasi:
            rhoconlinux "Produk mangrupikeun turunan tina prosés produksi."

            Tina Toledo «Di tempat ieu aya sababaraha definisi Produk anu kuring pikir akurat pisan: http://www.promonegocios.net/mercadotecnia/producto-definicion-concepto.html»

            Di dinya urang mendakan yén:

            "Diménsi munggaran produk nyaéta anu ngarujuk kana ciri organoleptikna, anu ditangtukeun dina prosés produksi,"

            ergo 1. BENER

            2. -Sakabéh perangkat lunak gratis mangrupikeun hasil tina prosés produksi.

            «Dina prosés kréatip, manusa -salah sahiji pencipta universal tanpa wates- ngalaksanakeun sareng dilaksanakeun kalayan tingkat sareng tingkat kabébasan sareng kamerdekaan langkung luhur tibatan anu dianggo dina prosés produksi. Kelas sareng tingkatan anu, dina kasus anjeun, ngakibatkeun hasilna atanapi prestasina janten unik sareng ampir éksklusif sareng éksklusif pengulangan anu sami sareng anu sanés tina jinis, kaayaan sareng / atanapi kualitas anu sami.

            Manusa anu diaktipkeun dina prosés kréatip nyusun kabébasan sareng kamerdékaan anu lega, dina istilah konkrit sareng / atanapi abstrak, unsur-unsur anyar pikeun dilebetkeun kana jagad raya-Na, sareng pikeun ngawujudkeun sadayana, nyumbangkeun bagian pribadi sareng sosial na pikeun minuhan individu ku tina produk ciptaan na.

            Dina prosés produksi, manusa nyiptakeun iterasi atanapi pengulangan tina pola unsur sareng variabel anu sami anu dianggo dina produksi hal anu tangtu, sahingga ngahontal hasil atanapi produk anu sami atanapi sami dina tungtung unggal aktip.

            Dina prosés produksi, manusa, per se, atanapi kusabab imposisi lingkungan atanapi kaayaan kagiatan, ngawatesan sareng kaayaan kabébasan sareng kamerdekaanna, ngautamakeun hubunganana sareng produk, lingkunganana atanapi hasil anu dipikahoyong ku panerus pangulangan usaha. Éta bawahan sareng kaayaan variabel atanapi elemen anu tos aya diluarna. "

            http://www.web1x1.org/TeoriaNece/TeoNece9_ProcesoCreativoProductivo.htm

            Dina duanana perangkat lunak, henteu paduli naha éta propriétari atanapi gratis, urang tiasa mendakan unsur kréatip, dugi ka dianggap seni.
            Siga téma desktop Dharma.
            "Sét artistik ieu waktos ayeuna nyaéta Dharma, anu ku kuring parantos dikenalkeun kalayan senang pisan sababaraha minggu ka pengker." Malcer, panyipta téma.
            Kaulinan kalebet soundtracks sareng elemen grafis (latar tukang dicét salaku conto) anu mangrupikeun bagian tina parangkat lunak sareng asalna tina prosés kréatip.

            2. PALSU

            3. -Sakabéh produk kedah ditunda paménta

            Tina toledo «Di tempat ieu aya sababaraha definisi Produk anu sigana leres pisan: http://www.promonegocios.net/mercadotecnia/producto-definicion-concepto.html»

            Di dieu urang mendakan yén:

            «Numutkeun ka Jerome McCarthy sareng William Perrault, panulis buku« Marketing Strategic Plan from Theory to Practice », produk« mangrupikeun OFFER anu perusahaan nyumponan kabutuhan »

            «Kanggo Ricardo Romero, panulis buku« Pamasaran », produk na« sadayana, saé atanapi jasa, éta SUSCEPTIBLE TO SOLD. »

            «The American Marketing Association (AMA) ngahartikeun istilah produk salaku« sét atribut (ciri, fungsi, manpaat sareng kagunaan) anu masihan kapasitas pikeun ditukeurkeun atanapi dianggo. Biasana, éta mangrupikeun gabungan tina aspék anu nyata sareng teu langsung. Janten, produk tiasa janten ideu, entitas fisik (hiji barang anu saé), jasa, atanapi kombinasi mana waé di antara tilu. Produk EXISTS FOR PASANG TURUN na pikeun kapuasan tujuan individu sareng organisasi »»

            "Numutkeun kana Kamus Pamasaran Budaya SA, produk" mangrupikeun objék, jasa atanapi ideu anu dianggap tiasa nyumponan kabutuhan sareng anu ngagambarkeun OFFER perusahaan. "

            3. BENER (hatur nuhun Tina Toledo pikeun sumberna.)

            4. Sadaya perangkat lunak gratis dipénta.

            «Kabébasan pikeun ngadistribusikaeun salinan pikeun ngabantosan tatangga anjeun (kabébasan 2). »GNU.org
            Kabebasan lain Kawajiban.

            «Kuring hoyong netelakeun yén kabébasan ieu sanés kawajiban, éta kabébasan pikeun ngalakukeun hiji hal upami anjeun hoyong.
            Salaku conto, kabébasan 0 mangrupikeun kabébasan pikeun ngajalankeun program anu anjeun pikahoyong, tapi henteu wajib ngajalankeunana kumaha ogé anu anjeun pikahoyong, upami anjeun masokis anjeun tiasa ngajalankeunana kumaha ogé anu anjeun pikahoyong sareng anjeun henteu tiasa ngajalankeun éta pisan. »
            «Anjeun gaduh kabébasan 2 pikeun ngadistribusikaeun salinan TAPI Sanés Kawajiban anu Ditetepkeun»
            Richard Stallman. (Maret 2011, konperénsi di Spanyol)

            4. PALSU

            Upami aya verifikasi penting anu diperyogikeun, kuring aya dina urutan anjeun, kecuali Tina Toledo, tangtosna, naha…. muhun ... éta Tina Toledo 🙂

          2.    Tina Toledo cenahna

            Anjeun teras-terasan ngagulung sareng anjeun henteu ngartos nanaon. Punten anu sanés Staf sareng anu ngajelaskeun langkung saé tibatan anjeunna tiasa ngajawab kuring upami anjeunna marahmay pisan. nuhun sateuacanna

          3.    Tina Toledo cenahna

            ps Éta henteu leres, Windóusico Hapunten pisan parantos kalibet dina ieu, upami anjeun hoyong ngajawab kuring kuring bakal bener-bener ngahargaan éta, kuring hoyong terang pendapat anjeun, tapi anu leres mah kuring parantos ngagaduhan kasimpulan tina sadaya ieu .
            Upami anjeun sadar yén sababaraha urang bahkan henteu acan ilubiung, dinten ayeuna dua diantarana ngawartosan yén topik ieu parantos banyolan sareng teu pantes nyerat deui ... tapi hé ... sahenteuna ieu ngajadikeun kuring bagja soré.

          4.    Xeip cenahna

            Bak,

            Sigana mah jelas pisan anu hoyong dikedalkeun ku Staff, hal anu bénten pisan, upami anjeun ngantep kuring, nyaéta anjeun satuju sareng anjeunna.

            Kuring ngagaduhan kesan yén tulisan ieu parantos aya cacat tina koméntar anu munggaran, rada hanjakal, teras teras janten hal anu pribadi. Sareng ieu henteu ngabantosan diskusi ideu sareng konsep, anu mangrupikeun tempat dimana urang sadayana beunghar.

            Di dieu diperdebatkeun nganggo kriteria anu sama sekali henteu keuna sareng Staff polemikisasi kalayan kahoyong langkung pas dina nangtoskeun parangkat lunak gratis. Anjeun tiasa henteu satuju sareng anjeunna, tangtosna, tapi ti ditu disavow anjeunna kusabab teu kompeten atanapi mecat anjeunna salaku teu boga pamanggih naon anjeunna ngawangkong ngeunaan, sigana kuring, sahenteuna, kaleuleuwihi. Tina sudut pandang kuring, parangkat lunak tinimbang produk komérsial (anu tiasa atanapi henteu) mangrupikeun "parangkat lunak" sareng sanaos naon anu kuring carioskeun siga anu truismeu, éta ngajadikeun kontropérsi anu diangkat ku Staff relevan.

            Pikeun bagian kuring, kuring ngartos sumanget pangarang nalika anjeunna nganyatakeun ideu na sareng kuring ngaidentipikasi kalayan inti ieu. Dimensi ékonomi parantos nyababkeun sésa-sésa diménsi sareng parantos nga-miskinkeun ayana manusa (anjeun tiasa satuju kana naon anu kuring carioskeun atanapi henteu, tapi pikeun kuring, niténan kanyataan dimana cicing di planét ieu, éta mangrupikeun buktina) Pamikiran anu unik anu ngalir sacara suksés henteu betah tanpa ngupingkeun saha waé. Pasukan buta (dewa, tungtungna), anu sateuacanna henteu dikorbankeun korban. Hoyong ngarobih basana sareng nyimpen proposal anu dilahirkeun ku wasiat anu jelas pikeun ngajukeun alternatif kahirupan masarakat dina dunya parangkat lunak, tapi ogé tina henteu patuh sareng perlawanan, kuring ningali éta sacara séhat sareng henteu pisan-pisan "kabisat iman . "

            Salam ka sadaya.

          5.    Windóusico cenahna

            Pas kuring maca yén Staf nganggap freeware mangrupikeun "distribusi" kuring henteu resep deui kana diskusi. Hiji parantos umur pasti, kuring teu tiasa merhatoskeun batur anu nyarios yén Firefox atanapi Thunderbird sanés produk (dina hartos komérsial.

          6.    Tina Toledo cenahna

            Seip:
            Staf ngusulkeun kerangka kontekstual tina masalah: pamasaran / ékonomi. Dina kerangka ieu, naon waé jinis parangkat lunak mangrupikeun produk, urang jujur ​​henteu kedah ngabahasna. Ayeuna, numutkeun anjeun, naon anu diusulkeun ku Staff nyaéta mertimbangkeun parangkat lunak gratis sareng katalog tina sudut pandang téknis / sosial / ékonomi sareng éta mangrupikeun hal anu sanés.

            Ogé, naon anu janten tujuan milari hartos anu sanés kanggo ngagantikeun "produk" dina hubungan sareng perangkat lunak gratis? Staf henteu ngajelaskeun ogé naon anu dimaksad sareng ieu, atanapi naha éta kasus, éta sakumaha anu anjeun carioskeun, aranjeunna ngan ukur hoyong nyabut kecap "produk" sabab dikaitkeun kana kapitalisme kejem sareng ekstremis SL anu nyababkeun sarang hives titik dimana éta pernah masihan aranjeunna sinar panonpoé dina awak?

            Upami kitu, maka éta disababkeun dina istilah-istilah éta, tapi tanpa demagoguery sareng dina hartos langkung praktis. Sacara pribadi, naha kuring parantos nolak Staff? Mimiti kusabab pendekatan sareng argumenna salami debat matak lieur sareng teu merenah sareng, anu kadua sareng anu paling penting, nyaéta yén anu dihaja sanés naékkeun pandanganana tapi maksakeun:
            Staf dixit:
            "Kuring ngan ukur nyarios kitu, éta sanés tulisan opini, panasaran yén dina koméntar munggaran anjeun upami anjeun dipikirkeun."
            https://blog.desdelinux.net/de-productos-distrobuciones-y-distros/#comment-93331

            Upami, sakumaha anjeun carioskeun, Staff polemikisasi sareng kahoyong janten langkung pas dina watesan parangkat lunak gratis, kuring satuju sareng ngadukung ideu éta, tapi teras milarian konsensus, henteu nyobian maksakeun ideu na ka kami siga anu dogma. Sareng percanten kana dogma naon waé nyaéta nyandak kabisat iman.

          7.    Pagawe cenahna

            @ Windóusico
            Anjeun kedah maca sapinuhna, unggal kuring tukeur téks sareng anjeun, kuring kedah ngadugikeun sabab anjeun salah tafsir kana koméntar kuring (ampir-ampiran ngaluarkeun bagian-bagian na).
            Abdi nyarios:
            «Bener (sanaos éta tiasa diklarifikasi dina konsép naon anu anjeun anggo panyebaran istilah)»
            Catetan huruf kapital.

            Sareng hal na nyaéta dina lingkup komérsial, naon waé anu disebarkeun ti produser ka konsumén mangrupikeun distribusi, tina sakotak apél kana CD anu nganggo firefox, sareng kuring henteu nyatakeun.

            «Distribusi nyaéta saperangkat kagiatan, anu dilaksanakeun ti saprak produkna dihasilkeun ku pabrikan dugi ka dipésér ku konsumen akhir, sareng anu tujuanana tepat pikeun nganteurkeun produk (saé atanapi jasa) ka konsumén. » -http: //es.wikipedia.org/wiki/Distribuci%C3%B3n_%28negocios%29

            Dina hal komputasi, aya rékaman kumaha kecap dina waktu kirang ti 15 taun parantos nyoko kana hartos anyar sareng ayeuna leres bilih freeware tiasa disebarkeun, sareng kuring henteu nyebatkeun éta.

            "Éta ogé tiasa janten bentuk sebaran binér, installer (.exe) anu tiasa diunduh tina Internét. Distribusi parangkat lunak ogé tiasa ngarujuk kana jinis-jinis Otherware (sapertos Careware sareng Donateware). »

            http://es.wikipedia.org/wiki/Distribuci%C3%B3n_de_software

            Salami sadaya parangkat lunak gratis henteu tiasa dianggap produk, henteu leres upami nyarios yén parangkat lunak gratis mangrupikeun produk.
            Anjeun tiasa nyarios yén sababaraha tiasa dianggo saolah-olah éta produk, tapi henteu sami.

          8.    Pagawe cenahna

            @Tina Toledo

            "Dina kerangka ieu, sagala jinis perangkat lunak mangrupikeun produk ..."
            Pernyataan sapertos kitu peryogi verifikasi.

            "…, Jujur urang bahkan henteu kedah ngabahas hal éta."
            Ieu ngan ukur ngarobah koméntar kana klaim gratis.

            Maksud kuring henteu sanés nyaéta pikeun nyingkahan inpormasi, sakamampuh kuring mah tangtosna, kumargi écés kuring henteu tiasa, atanapi kuring ngagaduhan minat pikeun maksa saha waé pikeun henteu nyalahgunakeun informasi, tapi upami klarifikasi (atanapi upaya) aya gunana pikeun batur, éta cekap pikeun kuring.

            Tanpa demagoguery atanapi pikaresepeun pikeun naon anu paling dipercaya, kuring parantos nunjukkeun buktina praktis, sareng salaku balesan kuring ngan ukur ningali alesan anu teu leres, diskualifikasi, sareng deui sareng deui, konsép produk, anu nyalira henteu ngabuktikeun nanaon.

            Nya, anjeun moal ngantep kuring ngabohong, nalika nyarios yén cara anu pangsaéna (LOGICAL SCIENTIFIC, PHILOSOPHical, ...) pikeun terang upami 2 hal anu sami, nyaéta PERBANDINGAN, sareng pikeun anu peryogi ngalaan dua konsep ka panilitian.

            Ngusulkeun dogma nyarios "Sadaya parangkat lunak mangrupikeun produk" sareng ngaharepkeun jalma-jalma percanten sabab éta yakin.
            Éta sami sareng nyarios:
            "Unggal batu mangrupikeun senjata"
            "Unggal penjepit mangrupikeun palu"

            Sareng janten kalepatan nalika ngadukung paribasa, dumasar kana kanyataan yén dina sababaraha (atanapi seueur) kasempetan aranjeunna parantos dianggo sapertos kitu.

            Pikeun negeskeun hal-hal ieu mangrupikeun bohong, sareng ngalakukeun éta dina média umum nyaéta inpormasi.

          9.    Windóusico cenahna

            "Anjeun kedah maca lengkep, unggal kuring tukeur téks sareng anjeun, kuring kedah ngadugikeun sabab anjeun salah tafsir kana koméntar kuring (ampir-ampiran ngaluarkeun bagian-bagian na)."
            @Staff, anjeun lakonan hal anu sami sareng kuring henteu ngawadul. Sebaran sareng produk hartosna seueur hal tapi anjeun keukeuh nganggo éta dina kontéks anu ngan ukur anjeun anggo. Nalika Stallman ngical Emacs na ku mail $ 150, teu aya anu ragu éta mangrupikeun produk. Aplikasi sareng lisénsi perangkat lunak gratis anu dikirimkeun salaku distribusi binér (dibarengan ku kode sumberna upami diperyogikeun).

            Distribusi binér sareng distribusi GNU / Linux masihan hartos anu béda pikeun kecap "distribusi" sareng "produk" hal anu sami kajadian. Kardinal katolik henteu sami sareng kardinal subkutan. Urang sadayana terang produk perangkat lunak gratis di pasar komputer sareng basa anu ayeuna ditangani dina istilah ieu. Teu aya anu nyebatkeun "Sebaran Mozilla mangrupikeun hal anu penting dina pasar komputasi," tarima. Visi pribadi anjeun panasaran tapi sanés norma anu mantep. Kuring nyarankeun yén anjeun teraskeun nyebarkeunana, éta tiasa ditumpukeun di pikahareupeun.

          10.    Pagawe cenahna

            Windóusico

            @Staff, anjeun lakonan hal anu sami sareng kuring henteu ngawadul.
            Hayu urang tingali, pikeun ngamimitian, kuring henteu ngalakukeun hal anu sami, janji anjeun henteu ditumpes dina koma atanapi periode, anjeun pondok PARAGRAPH sareng kukituna MODIFI EUSI sareng ngarobah HARTI na.

            Sebaran sareng produk hartosna seueur hal tapi anjeun keukeuh nganggo éta dina kontéks anu ngan ukur anjeun anggo.

            Hayu bejakeun ka kuring anu kuring henteu NGABARKITAKEUN DINA PARAGRAP Kahiji tina tulisan.
            «Istilah produk ngagaduhan kagunaan anu béda, contona pikeun nunjukkeun yén hiji hal mangrupikeun hasil tina hiji pagawéan anu urang sebutkeun:" éta mangrupikeun produk tina… "

            Dina ékonomi sareng pamasaran (anu mangrupikeun daérah anu dipikaresep ku urang dina téks ieu) ... »

            Janten anjeun anu hoyong urang nganggo kontéks sanésna sawenang-wenang.

            "Nalika Stallman ngical Emacs na ku mail $ 150, teu aya anu ragu éta mangrupikeun produk. Aplikasi sareng lisénsi perangkat lunak gratis anu dikirimkeun salaku distribusi binér (dibarengan ku kode sumberna upami diperyogikeun). »

            Y? Anjeun teras-terasan namina sadayana perangkat lunak gratis mangrupikeun produk, ngan kusabab hiji (atanapi sababaraha) parantos dianggo sapertos kitu, nalika LOGIC nyalira atanapi diekstrapolasi kana seueur bidang pangetahuan sanés, kalebet linguistik. Éta nyaritakeun yén UMUM TEU NGARAN NGARAN DASAR KECUALI, (Dina hukum: teu aya panerapan anu didasarkeun kana pengecualian) sareng pura-pura ngalakukeun éta mangrupikeun FASASI CASUISTIC.

            tilas
            «- Kampak és mangrupikeun senjata pembunuhan anu dibunuh ku Leon Trotsky.
            -Siap kampak és mangrupikeun senjata pembunuhan »
            Garis kahiji mangrupikeun argumen anu leres, tapi kacindekan anu dicandak palsu.

            "Sebaran ... bla bla bla ... pikahareupeun."

            Anjeun masih henteu nyarios nanaon anu kuring henteu kantos nyarios tina tulisan éta, sareng pura-pura ngagunakeun éta salaku argumen anjeun anu hungkul kana kasedihan.

            Pagawe:
            «Bahasa sanés anu statis, éta henteu diatur atanapi didikte.

            Hanjakalna, perusahaan parangkat lunak propriétari (sareng pamaréntah anu aya di tukangeun aranjeunna) terang pisan, aranjeunna terang yén upami aranjeunna nganggo kecap anu aya pikeun hal anu sabalikna pisan sareng ngulang deui dugi ka janten modis, jalma-jalma anu lemah pikiran bakal tunduk kana pemboman media. éta hartos lepat tiasa ditetepkeun. "

            Jinis jalma anu lemah pikiran anu sami nyaéta jalma anu yakin yén sumber terbuka sareng perangkat lunak gratis sami, ngan kusabab aranjeunna terus-terusan ngulang deui, sareng ayeuna aranjeunna ogé ngulang deui bahkan dina blogna, tapi aranjeunna henteu terang, atanapi "Aranjeunna henteu jelas" dina konsép parangkat lunak gratis.

            1.    elav cenahna

              Tapi naha aranjeunna masih dina topik kurang ajar ieu? Punten ka sadayana, cekap cekap, dina tungtungna anjeun moal ngahontal konsensus atanapi ngarobih definisi "Produk".


          11.    Windóusico cenahna

            Bahasa sanés anu statis, henteu diatur atanapi didikte ... sareng henteu diciptakeun dina soré anu bosen. Tetep filosofi ngan ukur Staff.

          12.    Pagawe cenahna

            @ Windóusico

            Sareng sahingga anjeun bérés tina argumen, selamat juara.
            Ku jalan kitu, kuring henteu nyiptakeun nanaon, anjeun tiasa mastikeun dina kamus atanapi halaman anu dicutat ku batur, definisi anu kuring sebatkeun dina tulisan kuring.

          13.    Windóusico cenahna

            @Patugas
            «Sababaraha dasar sakumaha:

            Produk sadayana anu tiasa dijual.

            Anu langkung kompleks:

            Produk nyaéta anu saé atanapi jasa, nyata atanapi teu berwujud, anu ngahasilkeun kauntungan dina kas atanapi produk sanés ka produser dina waktos tukeur (katelah SALE) »

            Parangkat lunak anu ngagaduhan lisénsi perangkat lunak gratis tiasa dijual (FSF sareng GNU ngajantenkeun ieu jelas pisan). Definisi anu anjeun sebutan nyandak pikiran anjeun. Sésana mangrupakeun soliloquy saeutik zat. Anjeun kedah milarian definisi produk anu cocog sareng visi distribusi gratis. Anjeun tiasa nyarios contona yén produk mangrupikeun sagala hal anu tiasa dijual kecuali parangkat lunak gratis (atanapi anu sami).

            Kami maca dina éntri anu sanés. Salu2.

          14.    Pagawe cenahna

            Éta tiasa dijual henteu sami sareng wajib ngajualna (tukeur), aya bédana anu hébat, éta kawajiban upami aya dina naon waé anu anjeun hoyong umumkeun salaku produk.

            Émut yén parangkat lunak gratis kalebet naon anu aya dina domain publik, sareng mustahil pikeun ngajual atanapi tukeur ka batur, hal anu parantos aya hukumna.

            Salam.

          15.    Windóusico cenahna

            Numutkeun kana definisi munggaran anjeun, sadaya anu tiasa dijual mangrupikeun produk. Henteu janten masalah upami saha waé anu aya dina pipikiran anu leres mésér hal anu sayogi gratis. Aya buktosna yén aplikasi parangkat lunak gratis parantos dijual dina bentuk CD (pikaresepeun pikeun kabodoan calon pembeli). Nyatana éta tiasa asup akal di tempat anu terasing pisan tanpa aksés Internét (sapertos anu dilakukeun ku Stallman di awal).

            Kuring henteu nyebatkeun éta sateuacanna tapi ieu:
            "Jalma anu nyarios yén aranjeunna kagolongkeun gancangan generalisasi buru-buru" henteu leres. Anu tiasa didahar nyaéta naon waé anu tiasa didahar. Teu tiasa dianggo pikeun kuring yén nini anjeun henteu tuang anjeun "bahan kadaharan", yén dirina "ngeunah." Atawa éta ngabantosan kuring yén aranjeunna henteu tiasa didahar upami teu aya anu ngahakan aranjeunna. Anjeun tiasa tuangeun upami anjeun hoyong, anu anjeun henteu resep éta henteu nyegah tina didahar. Sareng ieu kuring ngeureunkeun masalah ieu. Salu2

          16.    Windóusico cenahna

            Detil sanésna, FSF nyorong penjualan perangkat lunak gratis kalayan harga anu wajar:
            http://www.gnu.org/philosophy/selling.es.html

            Teu dimana-mana ogé yén lisénsi parangkat lunak gratis nyungkeun kapamilikan pikeun sadaya manusa sareng yén ku hukum éta milik anjeun sateuacana. Naon anu dituduhkeun nyaéta ngajual software gratis henteu sami sareng ngajual perangkat lunak proprietary. Dina kasus anu munggaran, salinan distribusi gratis dijual (kalayan kode sumberna sayogi) sareng dina kasus anu sanés, lisénsi pangguna biasana dijual. Ayeuna kuring parantos bérés;).

          17.    Pagawe cenahna

            Kamampuh anjeun pikeun ngarobih eusi sareng hartos kalimat kalayan genah anjeun henteu kantos lirén ngagumkeun kuring.

            Abdi kedah teras janji nalika ngobrol sareng anjeun.

            Atoh, didieu urang balik.

            «Aya seueur definisi anu rupa-rupa panulis.

            Sababaraha sakumaha DASAR salaku:

            Produk sadayana anu tiasa dijual.

            KOMPLEKS langkung sanés: ...

            (Sareng Kuring NGABUNGKEUN :) Tapi sadayana nganggo sebutan umum pikeun produser-pambayaran. »

            Teras, ngalangkungan koméntar anu ngirut éta dirina sorangan, langkung seueur definisi anu dicandak, sababaraha kualitas CIRI MANDATORI pikeun hiji produk tiasa diekstraksi.

            -Jadi hasil tina prosés produksi
            -Nu ayana nyalira Tujuan pikeun ditunda.
            (Duaan éta cekap pikeun kuring, tapi kuring ngajak anjeun pikeun ngalaan langkung seueur)

            Sareng parangkat lunak gratis TEU BOGA KAWAJIBAN pikeun matuh ka dua kualitas ieu, kumargi kitu, sanaos aya kasus-kasus spésipik anu dilakukeun, ITU KUDU DIPÉNGÉRASI.

            Sugan aya "bukti" yén cai botol dijual, kaléng nganggo hawa ti Alps Perancis, yén aya sakola swasta anu ngeusi biaya anu saé pisan, CD kalayan karya Beethoven.
            Tapi negeskeun yén karya cai, hawa, pendidikan atanapi domain publik dijual sareng éta sababna éta produk, ngan ukur nunjukkeun kurangna kamampuan pikeun ningali yén produkna nyaéta médium fisik, angkutan, panyimpenan atanapi palaksanaan.
            Hayu, éta sanaos dina sababaraha perangkat lunak propérétori kajantenan (tapi ayeuna nganggo komputasi awan), nalika Naon anu dijual nyaéta lisénsi anu dianggo.

            Ngeunaan conto anu anjeun tuang, masalah anjeun pasti élmu basa, anjeun moal tiasa ngabédakeun antara kecap barang sareng kecap sipat.
            Edible mangrupikeun kecap sipat, sabab éta mangrupikeun kualitas hiji hal. Sanés produk, éta mangrupikeun nomina.
            Upami nini anjeun nyayogikeun piring sareng sekrup beureum-panas, anjeun moal ngawartosan yén éta tiasa didahar atanapi raoseun.
            Kuring ningali naha hésé pisan pikeun anjeun pikeun ngarti naha TEU KABEH software gratis mangrupikeun produk.

            AH! sareng kuring henteu nyarios yén SADAYANA parangkat lunak gratis aya dina domain publik.
            Maca taliti, janten anjeun teu kedah ngadugikeun kuring deui.
            Sareng upami éta henteu jelas pikeun anjeun, dina halaman fsf sareng GNU aranjeunna ngajelaskeun, kuring ningali yén anjeun ogé resep ngadatangan aranjeunna.
            Salam.

          18.    Windóusico cenahna

            Masalah anjeun nyaéta anjeun ngabingungkeun parangkat lunak gratis sareng parangkat lunak domain umum, tapi saur kuring sadayana parantos didugikeun. Salu2.

          19.    Windóusico cenahna

            Abdi hilap nyebatkeun conto anjeun ... Robah didahar pikeun korsi sareng kelezatan pikeun "tai sareng tonggong", éta sami sareng éta kecap barang. Sadaya korsi mangrupikeun korsi sareng tonggong anu ngan ukur pas pikeun hiji jalma. Upami pikeun anjeun perangkat lunak gratis mangrupikeun "sofa tunggal" maka aya anjeun ^ _ ^.

          20.    Windóusico cenahna

            Sareng didahar ogé tiasa janten kecap barang, saliwatan, salaku sinonim pikeun tuangeun:
            http://diccionarios.elmundo.es/diccionarios/cgi/diccionario/lee_diccionario.html?busca=comestible&diccionario=1&submit=Buscar+

            Janten anjeun tiasa ngahémat sekrup sabab éta henteu tiasa didahar (tuangeun).

          21.    Pagawe cenahna

            @ Windóusico

            Sadaya parangkat lunak domain publik mangrupikeun parangkat lunak gratis, henteu sadayana parangkat lunak gratis mangrupikeun perangkat lunak sumber kabuka.

            Nya, éta mangrupikeun parangkat lunak sanés hak cipta anu cocog kana kualitas wajib perangkat lunak gratis.

            Dugi ka kuring nyungkeun sumber konsultasi, baca sateuacan anjeun masihan koméntar.

            Nya, upami anjeun ngarobih nomina kana nomina, maka kuring teu kedah disangka, argumen na janten leres, tapi anjeunna henteu nolak pertambangan. Nya, dina kasus anu KUALITAS MANDATORA SALAHNA DITEMUI LAIN, maka kuring satuju pikeun nyebut éta sami.

            Bangku sareng korsi saluyu sareng:
            -Tujuanana janten korsi.
            -Jadi pikeun dipaké hiji jalma
            ... (Upami aya KUALITAS WAJIB anu parantos diliwat ku kuring, anu sipatna henteu cocog, urang bakal nyarioskeun hal anu béda-béda)

            Kuring ngajak anjeun ngadamel perbandingan anu sami sareng produk sareng perangkat lunak gratis. Janten anjeun nunjukkeun ka kuring yén aranjeunna sami atanapi jelas ka anjeun yén aranjeunna béda.

            Tapi asumsina naon anu bakal kuring carioskeun tina korsi atanapi tai, henteu, sabab éta ngan ukur pikeun nyegah patarosan.

            Upami anjeun negeskeun yén SADAYANA, kuring ngulang deui, SADAYANA parangkat lunak gratis mangrupikeun produk (DALAM LAPANGAN PEMASARAN), buktikeun.
            Cara anu paling gampang nyaéta ngabandingkeun.
            Candak kualitas wajib pikeun janten produk anu anjeun tiasa sasari tina definisi na sareng verifikasi upami SADAYANA parangkat lunak gratis minuhan éta, atanapi sabalikna.

            Tapi éta parantos nyingkirkeun pengecualian, sabab kuring ngulang anu logis, éta henteu disahkeun / dingaranan dumasar kana pengecualian.

          22.    Windóusico cenahna

            Kuring ningali yén anjeun ngarobih wacana tapi anjeun masih salah. Sateuacan anjeun nyarios yén perangkat lunak gratis sanés produk. Ayeuna anjeun nyarios yén henteu sadayana perangkat lunak gratis mangrupikeun produk. Abdi tiasa nampi yén parangkat lunak domain umum sanés produk, tapi ieu masalahna:

            "Atanapi perangkat lunak gratis ogé henteu kedah bingung sareng" perangkat lunak domain publik. " Anu terakhir nyaéta parangkat lunak anu henteu meryogikeun lisénsi, sabab hak éksploitasi na kanggo sadaya umat manusa, sabab éta milik sadayana sami. Saha waé tiasa ngamangpaatkeun éta, sok pikeun tujuan hukum sareng nyatakeun pangarang aslina. Parangkat lunak ieu bakal janten anu pangarangna nyumbangkeunana pikeun kamanusaan atanapi anu hak cipta parantos kadaluwarsa, saatos waktos ti saprak maotna anu terakhir, biasana 70 taun. Upami pangarang nyatakeun panggunaan na dina lisénsi, kumaha lemahna, éta moal aya dina domain publik. "
            http://es.wikipedia.org/wiki/Software_libre

            Naha anjeun tingali ayeuna jelas? Hal anu ngagaduhan lisénsi ayeuna, hak cipta atanapi copyleft henteu aya dina domain publik. Kuring tiasa ngembangkeun aplikasi sareng nyumbangkeunana pikeun kamanusaan (ngantepkeun bebas lisénsi) tanpa janten perangkat lunak gratis (ngan ukur nyebarkeun binér).

            Conto kuring kanggo anjeun perhatoskeun kasalahan dasar anjeun:
            Produk mangrupikeun sagala hal anu tiasa dijual sareng parangkat lunak gratis tiasa dijual. Pikeun anjeun, sakotak apel sanés produk dugi ka dijual. Daging buah tina tangkal apel henteu kedah aya dina domain umum. Ieu ngan ukur upami tangkal apel teu ngagaduhan. Hayu urang lirén mikiran hal éta, kuring terang anjeun nyobian nyéépkeun kuring ku alesan anu rumit pikeun kéngingkeun kecap anu pamungkas, tapi kumaha waé anjeun ngaco, anjeun masih bakal salah. Janten kuring ninggalkeun diskusi anu steril ieu.

          23.    Pagawe cenahna

            Mimiti, ngan ukur hiji anu ngarobah pidato (bahkan anu sanés anjeun) sareng nyingkahan patarosan
            éta anjeun.
            Cenah mah, ti saprak kuring nulis tulisan, yén PERANGKAT LEMBAR GRATIS TEU KUDU DITANGGAL PRODUK, Kusabab TEU SADAYANA NANGTU CIRI MANDATORI JADI.

            Sareng dina sababaraha hal DIGUNJUKKEUN PRODUK KAPI DITANGGUNG HUBUNGAN DENGAN KASUKURAN ATAWA LAYANAN PAROREL SAMA.
            Tingali RHEL, LibreOffice Novell Edition.
            Éta mangrupikeun parangkat lunak gratis, anu kaala dina médium fisik atanapi henteu, tapi anu leres-leres dijualna nyaéta pangropéa, sareng jasa paralel, tapi sanés kode (sahenteuna henteu bagian anu gratis).

            "Kuring tiasa nampi yén parangkat lunak domain publik sanés produk"

            Nya, anjeun ngan ukur satuju sareng kuring, tapi hayu urang nuturkeun sésa téks anjeun.

            «, Tapi ieu masalahna:… Sesuatu anu ngagaduhan lisénsi ayeuna, hak cipta atanapi copyleft henteu aya dina domain publik. Kuring tiasa ngembangkeun aplikasi sareng nyumbangkeunana pikeun kamanusaan (ngantepkeun bebas lisénsi) tanpa janten perangkat lunak gratis (ngan ukur nyebarkeun binér). »

            Kuring parantos parantos ngawartosan anjeun sareng kuring ngadugikeun: "Sadaya parangkat lunak domain publik mangrupikeun parangkat lunak gratis, henteu sadayana parangkat lunak gratis mangrupikeun perangkat lunak sumber kabuka."
            (Kuring ngan ukur ningali yén kuring aya kasalahan, dina tungtungna kuring kedah nyerat tina domain umum, tapi tetep, sigana kasalahan éta henteu disesakeun teuing, kuring bakal ngajelaskeun naha langsung).
            Kalayan jelas éta, sanaos anjeun henteu kedah nyebat sadaya parangkat lunak gratis "domain publik" upami anjeun tiasa nyauran sadaya perangkat lunak domain gratis parangkat lunak gratis (éta kuduna kuring mimiti nyerat 🙂)

            "Bahan dina domain publik cocog sareng GNU GPL." -gnu.org

            Kasalahan anjeun nyaéta nalika anjeun ngaku yén hal anu dilisensikeun henteu tiasa dina domain publik.

            «CC0 (# CC0)

            Lisensi CC0 mangrupikeun kontribusi ka domain publik ku Creative Commons. Karya anu dipedalkeun dina CC0 diluncurkeun kana domain publik dugi ka maksimum anu diijinkeun ku hukum. "

            GNU.org dina bagian na ngeunaan lisénsi gratis, anjeun ogé tiasa milarian anu disebut unlicense.

            Sareng perkawis kode na, sigana kuring parantos ngajelaskeun ka anjeun yén henteu sadayana parangkat lunak binér, sareng sanajan éta, henteu mustahil pikeun dékompilasi éta. Sareng yén ngabagi kode mangrupikeun kabébasan, sanés kawajiban.

            Sareng ngeunaan, apel, korsi, tuangeun. liren nempatkeun kecap dina sungut kuring sareng nebak naon anu bakal kuring ucapkeun.

            Upami anjeun hoyong lirén mikiran hal éta, surak! Ngadamel perbandingan, sabab kuring parantos naroskeun ka anjeun ti anu sanés dina waktos anu teras-terasan. Tapi sadayana langkung resep ningalkeun "diskusi anu steril" kusabab aranjeunna terang yén aranjeunna henteu tiasa merjuangkeunana.

            Upami anjeun henteu ngagaduhan kamampuan pikeun ngabandingkeun diri, kuring bakal ngabantosan anjeun.

            Naha anjeun satuju sareng Jerome McCarthy sareng William Perraul? nalika aranjeunna negeskeun yén "produk" mangrupikeun tawaran anu perusahaan nyiapkeun kabutuhan ""

            Naha anjeun satuju sareng The American Marketing Association? Nalika anjeunna nyatakeun yén "Produk éta aya pikeun tujuan tukeur sareng pikeun kapuasan tujuan individu sareng organisasi"

          24.    Windóusico cenahna

            Hayu urang tingali naon anu nyerat FSF ngeunaan parangkat lunak domain umum:

            “Parangkat lunak domain umum nyaéta parangkat lunak anu henteu ngagaduhan hak cipta. Upami kode sumberna aya dina domain publik, éta mangrupikeun kasus khusus tina perangkat lunak gratis sanés copyleft, anu hartosna sababaraha salinan atanapi versi anu dirobih panginten henteu gratis pisan.

            Dina sababaraha kasus, program anu tiasa dieksekusi tiasa aya dina domain publik tapi kode sumberna tiasa henteu aya sacara bébas. Dina kasus éta sanés perangkat lunak gratis, kusabab parangkat lunak gratis peryogi aksés kana kode sumber. Di sisi anu sanésna, Kaseueuran parangkat lunak GRATIS TEU DI DOMAIN UMUM tapi dina hak cipta, sareng anu ngagaduhan hak-hak éta parantos masihan ijin hukum pikeun saha waé pikeun ngagunakeunana sacara bébas, nganggo lisénsi parangkat lunak gratis.

            Sababaraha urang nganggo istilah "domain publik" sacara bébas hartosna "gratis" atanapi "gratis." Nanging, "domain publik" mangrupikeun istilah hukum anu hartosna pas na "tanpa hak cipta". Jelas jéntréna, urang nyarankeun panggunaan istilah "domain publik" pikeun ngan ukur nganyatakeun hartos ieu, sareng panggunaan ungkapan anu sanés pikeun nganteurkeun hartos anu sami. "

            Aya parangkat lunak gratis dina domain publik tapi éta mangrupikeun kasus anu luar biasa dina parangkat lunak gratis. Nyebatkeun proyék perangkat lunak gratis kalayan lisénsi enol éta. Teu aya anu nganggo éta sareng éta sami sareng nyumbangkeun karya anjeun pikeun kamanusaan (nolak hak cipta anjeun dina tulisan), anu parantos kuring sebatkeun. BSD / APOSTE ATAWA GPL LISENSI PERANGKAT LIPI TEU DI DOMAIN UMUM JEUNG PERANGKAT LUNJUR GRATIS.

            Dina Konvensi Berne, anu seueur nagara parantos ditandatanganan, sadaya anu ditulis sacara otomatis kalebet dina domain hak cipta, kalebet program komputer. Kusabab kitu, upami anjeun hoyong program anu anjeun nyerat sayogi dina domain publik, anjeun kedah nyandak sababaraha léngkah légal pikeun ngaleupaskeun hak-hak éta; upami henteu program bakal tunduk kana hak cipta. Éta tindakan hukum mangrupikeun lisénsi CC0 atanapi nyerat dokumén anu hak cipta dileungitkeun.

            Janten anu penting nyaéta:

            Software parangkat lunak-umum sanés produk (dina naon anu urang ngaevaluasi).
            Software -Free sareng parangkat lunak domain umum henteu sami (anu jelas).
            -Mungkin aya parangkat lunak dina domain publik anu sanés perangkat lunak gratis (sapertos anu disebatkeun ku FSF).
            Software -Free kalolobaanana mangrupikeun produk, kajantenan anu kalebet kana kategori parangkat lunak domain publik (kuring henteu terang kasus anu aya hubunganana anu menerkeun pertimbanganana).

            Sigana luar biasa yén saurang lalaki anu sok nyobian ngabédakeun parangkat lunak gratis tina parangkat lunak sumber terbuka kusabab sababaraha alesan, ayeuna ngagaduhan artos pikeun ngarobih parangkat lunak gratis kana parangkat lunak domain umum sabab tiasa ningali parangkat lunak anu sami. Anjeun hirup di dunya anjeun, jelas pikeun kuring.

          25.    Windóusico cenahna

            @Patugas
            «Naha anjeun satuju sareng The American Marketing Association? Nalika anjeunna nyatakeun yén "Produk éta aya pikeun tujuan tukeur sareng pikeun kapuasan tujuan individu sareng organisasi"

            Definisi éta saé. Parangkat lunak gratis nyayogikeun udagan masing-masing pangarang sareng organisasi anu ngamajukeun (FSF). Sigana suksés pisan pikeun kuring.

          26.    Windóusico cenahna

            Naha anjeun satuju sareng Jerome McCarthy sareng William Perraul? nalika aranjeunna negeskeun yén "produk" mangrupikeun tawaran anu perusahaan nyayogikeun kabutuhan ""

            Kuring henteu terang naha éta henteu lengkep tapi éta henteu pas pisan. Parangkat lunak gratis mangrupikeun tawaran anu mana FSF nyobian nyayogikeun kabutuhan kabébasan dina komputasi. Masih kuring henteu percanten pisan.

          27.    Pagawe cenahna

            "Sebutkeun proyék perangkat lunak gratis kalayan lisénsi enol éta."

            LEUWIH I CITUTU KA Anjeun 2!, Wikieducator sareng opengameart, komo upami teu aya, kamungkinan ngan ukur ngagunakeun éta ngabatalkeun argumen anjeun sareng nguatkeun kuring.

            "PERANGKAT LEMBAR LISENSI BSD / APAPE ATAWA JENIS GPL HENTEU DI DOMAIN UMUM JEUNG PERANGKAT LUNJUR GRATIS."

            PALSU, ieu bohong jahat, kuring ngadugikeun sacara harfiah naon anu GNU nyarioskeun ngeunaan éta. Deui, upami anjeun henteu ningali éta dina téks kuring sateuacanna:

            "Bahan dina domain publik cocog sareng GNU GPL." -gnu.org

            "Dina kerangka Konvénsi Berne ..."
            Kalayan Konvensi Berne, sadayana tetep aya dina hak cipta, salami X TAHUN, maka hak-hak ieu EXPIRE OTOMATIS, tanpa panulis tiasa ngalakukeun naon-naon, sareng selalu KEMUDAHAN NGADAMUKAN DINA sateuacan deadline parantos kadaluwarsa pikeun langsung ngarobih.

            Sareng anu paling penting:
            «Anu ngagaduhan hak cipta salawasna tiasa nerapkeun jinis lisénsi anu diputuskeun pikeun karyana tanpa kaleungitan pangakuan panulis atanapi kabapakan. Aya lisénsi anu terbatas sareng permisif (sapertos GNU GPL). " -wikipedia.

            "-Prangkat lunak domain publik sanés produk (dina naon anu urang ngaevaluasi)."

            Sareng anjeun satuju sareng kuring deui, kusabab aya parangkat lunak gratis anu dina waktos anu sareng parangkat lunak domain umum, hapé perséntase éta (henteu paduli sakedik alit) parangkat lunak gratis / parangkat lunak domain publik, anu henteu tiasa dianggap produk, ngajantenkeun mustahil pikeun urang pikeun ngageneralisasi sareng nyauran parangkat lunak gratis pikeun produk.

            "-Mungkin aya parangkat lunak dina domain publik anu sanés perangkat lunak gratis (sapertos anu disebatkeun ku FSF)."

            Ngan ukur anu parantos dirobih, ASLI MASIH FREE SOFTWARE, hal anu sami kajadian nalika anjeun ngarobih parangkat lunak gratis tanpa kopyleft sareng ngarobih lisénsi. ("Sababaraha SALINAN atanapi Vérsi anu dirobih panginten henteu gratis pisan." -Gnu.org), sareng dina kasus éta, aranjeunna bakal sigana bakal lirén janten parangkat lunak domain publik ogé.

            "Parangkat lunak -Free kalolobaanana mangrupikeun produk, kajabi tina anu kagolong kana katégori parangkat lunak domain publik (kuring henteu terang kasus anu relevan anu menerkeun pertimbanganana)."

            PALSU. Kacindekan ieu dumasarkeun kana absurd, dimana bagéan téks anu anjeun dutip bahkan nyebatkeun kecap produk, tukeur, kapuasan, atanapi hal anu tiasa ngakibatkeun éta?

            "Sigana luar biasa yén saurang lalaki anu sok nyobaan ngabédakeun parangkat lunak gratis tina parangkat lunak open source kusabab sababaraha alesan, ayeuna nyobian ngarobih parangkat lunak gratis kana parangkat lunak domain umum sabab tiasa ningali parangkat lunak anu sami."

            PALSU, lirén ngabohong, kutip ngan ukur hiji waktos nalika kuring nyarios yén parangkat lunak domain gratis sareng umum sami, sareng upami anjeun teu tiasa, tong nempatkeun kecap dina sungut kuring.
            Kuring anu pangpayunna ngabédakeun éta panggunaan anu salah tina istilah anu béda-béda siga anu sinonim.

            Upami open source, parangkat lunak gratis, atanapi domain publik sami-sami, moal aya kabutuhan ayana anu sanés, sanés OSI, atanapi FSF. 3 mangrupikeun kualitas parangkat lunak, aranjeunna némpél sababaraha mata pelajaran anu béda sareng dina kaseueuran mah aranjeunna henteu saling éksklusif.

            Parangkat lunak anu nganggo lisénsi CC0 nyaéta perangkat lunak gratis sareng domain publik, duanana kualitas tiasa hirup babarengan dina hal anu sami kusabab aranjeunna némpél subjek anu sanés sareng henteu ngahalangan ciri wajib hiji sareng anu sanés.

            Sagampil jalma tiasa jangkung (SL) sareng ipis (domain publik).

            Tapi hal anu bénten pisan nyaéta jalma jangkung (SL), ipis (domain publik) sareng obesitas (produk), anu dimungkinkeun henteu dimungkinkeun, ogé dimungkinkeun pikeun ngageneralisasi sareng nyarios yén sadaya jalma jangkung gemuk.

          28.    Pagawe cenahna

            Definisi éta saé. Parangkat lunak gratis nyayogikeun udagan masing-masing pangarang sareng organisasi anu ngamajukeun (FSF). Sigana suksés pisan. »

            XD, Luar biasa kumaha anjeun nyingkirkeun bagian anu mimiti anu disebatkeun yén éta aya pikeun tujuan pertukaran teras anjeun ngaleupaskeun distraktor sareng FSF (Sapertos ngahasilkeun garis tunggal parangkat lunak gratis, kuring hoyong yakin yén ieu kusabab anjeun TEU NYAHO APA FSF JEUNG FUNGSI na, sanés ngan ukur watek goréng sareng kahoyong salah béja.)

            Tapi atoh, anjeun masih nampi yén éta leres komo nganilkeun saalitna.

            Janten ayeuna anjeun tiasa ngabandingkeun.

            Naha produk sok kedah aya pikeun tujuan tukeur?
            WADA saur YES

            Naha parangkat lunak gratis kedahna aya pikeun tujuan tukeur?
            FSF nyarios NO

            Maka, éta henteu cocog dina unggal hal, sareng ku sabab kitu sadaya parangkat lunak gratis teu kedah digeneralisasi sareng disebat produk.
            Kacuali anjeun mikir anu béda tibatan WADA sareng FSF.

            Kalayan jelas éta, teu kedah milarian deui bédana, éta bakal cukup, tapi upami anjeun resep kami bakal milarian anu sanés.

            "Parangkat lunak gratis mangrupikeun tawaran anu FSF nyobian nyayogikeun kabutuhan kabébasan dina komputasi."

            XD Kalayan ieu lamun anjeun jelaskeun ka kuring yén anjeun henteu terang naon anu FSF (Kuring masih salah, anjeun bakal menerkeun kuring).
            Naon salajengna?
            Bahwa basa Spanyol mangrupikeun tawaran anu RAE nyobian nyayogikeun kabutuhan urang komunikasi?
            Naon tawaran komunis ku pihak komunis internasional nyobian nyugemakeun kabébasan urang pikeun modél ékonomi ayeuna?
            Naon cinta anu ditawarkeun ku ibu-ibu nyobian nyayogikeun kabutuhan afektif orok?
            Sareng naha, sadayana di luhur mangrupikeun produk?

            Nalika anjeun netelakeun naon FSF (sareng kamungkinan istilah sanés sapertos SL, domain publik….), Anjeun tiasa ngabandingkeun:

            Naha produk SELALU maturan perusahaan (atanapi perorangan)?
            Numutkeun ka Jerome McCarthy sareng William Perraul, Nuhun.

            Naha parangkat lunak gratis Sateuacanna tawaran perusahaan (atanapi individu)?
            Numutkeun ka FSF, NO.

            Maka, éta henteu cocog dina unggal hal, sareng ku sabab kitu sadaya parangkat lunak gratis teu kedah digeneralisasi sareng disebat produk.

            Kalayan diémutan éta, teu kedah milarian deui bédana, dua bakal cekap, tapi upami anjeun resep, kami bakal milarian anu sanés ... sareng anu sanés ...

          29.    Windóusico cenahna

            Kumaha anéh. Pesen terakhir kuring ngaleungit:
            http://i164.photobucket.com/albums/u36/Exegames_bucket/discusionstaff-windousicoproductosydistros_zpsfab6f4f5.png

            Kuring miharep éta kagagalan téknis sareng anu sanés.

            1.    elav cenahna

              Kuring henteu terang naon anu kajantenan kana koméntar anjeun, sabab éta henteu aya dina Sampah. Ayeuna, upami éta di SPAM, naha culpa, urang gaduh plugin kanggo ngaoptimalkeun basis data anu ngahapus aranjeunna. 🙁


          30.    Windóusico cenahna

            Hayu urang tingali ayeuna ...
            @Patugas
            "Bahan dina domain publik cocog sareng GNU GPL." -gnu.org »

            Anjeun henteu ngartos kalimat na. Éta cocog henteu hartosna yén éta aya dina domain publik. Éta hartosna anjeun tiasa nyampur kode domain publik nganggo kode lisénsi GPL.

            "LEUWIH I CITUTU KAU 2!, Wikieducator sareng opengameart, komo upami teu aya, kamungkinan ngan ukur ngagunakeun éta ngabatalkeun argumen anjeun sareng nguatkeun tambang"

            Wikieducator sareng opengameart Tapi éta parangkat lunak éta? Aranjeunna henteu komunitas online? Naon anu henteu ngabatalkeun argumen anjeun? Upami anjeun nyarios.

            «XD, Luar biasa kumaha anjeun ngaleungitkeun bagian anu mimiti anu disebatkeun yén éta aya pikeun tujuan pertukaran teras anjeun ngaleupaskeun distraktor sareng FSF (Seolah-olah ngahasilkeun garis tunggal perangkat lunak gratis, kuring hoyong yakin yén ieu kusabab éta TEU NYAHO NYAEUN FSF JEUNG FUNGSI na, sanés kusabab ngan saukur watek goréng sareng kahoyong salah béja.) »

            Tapi anjeun henteu sadar yén bagian kahiji ogé pas sampurna? FSF (atanapi proyek GNU upami anjeun resep) promosikeun bursa éta. Parangkat lunak gratis aya pikeun tujuan tukeur. Abdi henteu ngartos anjeun jodo. FSF mangrupikeun promotor parangkat lunak gratis. Upami éta henteu aya, sadayana bakal nyauran parangkat lunak sumber terbuka parangkat lunak GPL anu dilisensikeun. Éta organisasi di tukangeun GNU sareng lisénsi na. Tanpa yayasan éta, parangkat lunak gratis moal sapertos kumaha éta. Sareng upami anjeun henteu percanten ka kuring, anjeun bakal ngagaduhan definisi anu aranjeunna pasihkeun ka diri sorangan:

            "Yayasan Perangkat Lunak Gratis mangrupikeun organisasi anu didamel dina Oktober 1985 ku Richard Stallman sareng peminat perangkat lunak gratis sanésna pikeun tujuan promosi gerakan ieu.
            Yayasan Perangkat Lunak Gratis (FSF) didaptarkeun pikeun ngaleungitkeun larangan dina nyalin, ngadistribusikaeun, ngartos, sareng modifikasi program komputer. Pikeun tujuan ieu, éta ngamajukeun pamekaran sareng panggunaan parangkat lunak gratis dina sagala bidang komputasi, tapi khususna, ngabantosan ngembangkeun sistem operasi GNU. "

            Ayeuna anjeunna memutar téks sareng nyerat yén ieu teu aya hubunganana sareng naon anu kuring bela. Anjeun gaduh kuring biasa;).

            Sakumaha kuring parantos nyerat sateuacanna, kuring nampi yén parangkat lunak domain publik tiasa dianggap diluar kategori produk sabab éta sapertos hawa anu urang hirup. Éta tiasa janten produk tapi sanés "priori". Tapi kami henteu ngabahas éta, urang nyarioskeun parangkat lunak gratis. Tingali tulisan blog sareng anjeun bakal ningali yén anjeun nempatkeun "perangkat lunak gratis sanés mangrupikeun produk." Janten menerkeun sareng lirén ngabantah barang-barang alit.

          31.    Windóusico cenahna

            Sareng upami anjeun ngarencanakeun kabur sareng ideu yén perusahaan nempatkeun artos kanggo ngaleupaskeun produkna sareng FSF didaptarkeun pikeun ngabungahkeun para sukarelawan perangkat lunak gratis ... Kuring bakal ngantepkeun anu sanés (http://www.fsf.org/about):
            "Kami ogé ngabiayaan sareng ngamajukeun pangwangunan parangkat lunak gratis anu penting"

            Janten FSF ngabiayaan sareng ngamajukeun pamekaran parangkat lunak gratis. Sareng kuring malikan deui, gerakan parangkat lunak gratis sanés produk, tapi parangkat lunak anu ngagaduhan lisénsi parangkat lunak gratis IS (kecuali kamungkinan pengecualian anu henteu dikenal dina domain publik).

          32.    Pagawe cenahna

            "Éta hartosna anjeun tiasa nyampur kode domain umum sareng kode handapeun GPL."

            Sareng naon anu anjeun kéngingkeun tina campuran éta? Parangkat lunak anu aya dina domain publik sareng Gratis, sareng sapertos anu parantos anjeun carioskeun, upami dina domain publik éta sanés produk.

            Aranjeunna henteu komunitas online?

            Éta, tapi upami anjeun nyungkeun waktos kanggo maca sateuacan masihan pendapat anjeun, anjeun bakal terang yén aranjeunna nawiskeun kontén online anu tiasa janten parangkat lunak sareng sadayana aya dina lisénsi CC0.

            Naon anu henteu ngabatalkeun argumen anjeun? Upami anjeun nyarios. "

            Henteu, sanés kuring nyarios kitu, tapi sing saha waé, anjeun atanapi kuring tiasa nyandak proyek sakola na sareng ngaleupaskeun éta dina lisénsi CC0, kusabab aya kamungkinan sapertos kitu. Éta anu ngabatalkeun argumen anjeun.

            Seolah-olah anjeun nyarios ka kuring yén manusa moal tiasa ngahontal bulan, dumasar kana kanyataan yén dina momen ieu teu aya sasaha, sareng upami aya anu angkat seueur teuing pikeun nganggap éta leres.

            "Parangkat lunak gratis aya pikeun tujuan tukeur."

            Sanés sadayana, sabab henteu wajib ditukeurkeun pikeun ngajantenkeun perangkat lunak gratis. Janten henteu kedah digeneralisasi.

            «FSF mangrupikeun promotor parangkat lunak gratis. Upami éta henteu aya, sadayana bakal nyauran parangkat lunak sumber terbuka parangkat lunak GPL. "

            Mimiti nempatkeun bola kristal, sareng teras émut yén istilah perangkat lunak gratis sateuacan nyiptakeun FSF, sareng istilah open source engké. Hayu urang henteu nebak nanaon.
            Sareng hayu urang dugi ka titik éta, FSF henteu ngagaduhan tempat dina peranna

            Produser (Perusahaan, organisasi atanapi individu) - Bursa - Klién.

            FSF henteu ngembangkeun sahingga henteu tukeur parangkat lunak gratis, tangtosna ayeuna anjeun tiasa ngarobih cariosan, sareng nganggo GNU, tapi tetep, anjeun nganggo pengecualian, émut yén GNU sanés hiji-hijina otorisasi pikeun nyiptakeun parangkat lunak gratis.

            «Ayeuna anjeunna distorsi téks sareng nyerat yén ieu teu aya hubunganana sareng naon anu kuring bela. Anjeun gaduh kuring biasa;). »

            Buktikeun ku tanda petik. Upami anjeun tiasa, kuring nyandak deui, upami henteu, entong ngabohong.

            Sareng tong ngalangkungan sual babandinganana.

            "Parios tulisan blog anjeun sareng anjeun bakal ningali yén anjeun nempatkeun" software gratis sanés mangrupikeun produk. "
            Sareng kuring ngadukungna, sabab kuring parantos nawiskeun bukti-bukti parangkat lunak gratis anu henteu dipénta, buktina kasus-kasus anu dina waktos anu sareng éta mangrupikeun parangkat lunak domain publik, sareng bukti yén anu dijual mangrupikeun jasa paralel sapertos pangropéa sareng konsultasi.
            Sadaya kasus ieu ngamungkinkeun teu umum.

            Pikeun bagian anjeun, ngan ukur negeskeun gratis yén SL mangrupikeun produk, sanaos anjeun nampi kamungkinan pengecualian, kumargi anjeun sok nyingkahan perbandingan anu ngabuktoskeunana.

            Abdi henteu kedah nyatakeun yén urang Afrika hideung, sanaos kanyataanna seuseueurna hideung sareng kuring tiasa masihan sarébu conto Husus.

            Éta bakal cekap pikeun saha waé pikeun nyebatkeun Mark Shuttleworth sareng klaim kuring runtuh.
            Logika saderhana sareng murni.

  19.   alunado cenahna

    jauh distro sareng sababaraha kacang, hehe.