Tip Kaamanan Komputer pikeun Sadayana Iraha waé, Dimana waé

Tip Kaamanan Komputer pikeun Sadayana Iraha waé, Dimana waé

Tip Kaamanan Komputer pikeun Sadayana Iraha waé, Dimana waé

Dina tulisan ieu kami bakal nyebatkeun sababaraha praktis «Consejos de Seguridad Informática» pikeun sadayana, pikeun dilarapkeun iraha waé sareng tempat dina kahirupan urang, naha pribadi atanapi damel.

Hayu urang émut yén sababaraha kali, naha di bumi, di jalan atanapi di padamelan, Kami biasana dina nami produktivitas atanapi kanyamanan, ngalaksanakeun kagiatan atanapi ngalaksanakeun tindakan anu sering bertentangan sareng prakték anu hadé dina hal «Seguridad Informática», anu dina jangka panjang, maka tiasa nyababkeun masalah atanapi biaya anu langkung ageung pikeun dirina atanapi batur.

Kaamanan Komputer: Perkenalan

Nanging, éta justru integrasi tina ukuran anu penting sareng penting tina «Seguridad Informática» dina kagiatan urang, pribadi sareng padamelan, salah sahiji cara anu pangsaéna pikeun ningkatkeun urang «productividad» pribadi atanapi salaku padamel, atanapi ti perusahaan atanapi organisasi urang dimana urang damel.

Tip, rekomendasi, ukuran atanapi mékanisme, anu tiasa dibasajankeun ngan saukur ngagunakeun atanapi miceun aplikasi anu tangtu pikeun mastikeun yén pagawé aman liwat «Seguridad Informática» dilaksanakeun dina cara ngalaksanakeun kagiatanana.

Tip Kaamanan Komputer: Vitals

Tip Kaamanan Komputer

Penting

  • Ngurangan jumlah pelanggaran kaamanan

Kadeteksi mimiti sareng turunkeun jumlah pelanggaran «Seguridad Informática» naon anu urang lakukeunÉta tiasa nyéépkeun waktos urang anu cukup, gumantung kana sumber daya anu urang kedah laksanakeun, tapi éta tiasa ngahemat seueur waktos dina jangka panjang, sabab tibatan nyéépkeun waktos pikeun ngabenerkeun masalah anu ditepikeun, urang nyéépkeun éta nyegah kajadianana.

Malah nyingkahan akibat anu aya hubunganana sareng «incidentes informáticos», sapertos ngadamel béwara internal sareng hukum, kamungkinan kaleungitan klién, sareng bahkan nurunkeun moral kerja. Rencana anu saé «Seguridad Cibernética» ngajamin yén ieu henteu kajantenan.

  • Otomatiskeun sadayana prosés kaamanan anu mungkin

Otomatisasi sering sami sareng nyederhanakeun. Sareng nyederhanakeun prosés anu aya hubunganana sareng «Seguridad Informática» dina kagiatan pribadi atanapi padamelan urang, hindarkeun tugas repetitive anu rentan ka kagagalan manusa.

Contona, pamakean «tecnologías RFID» atawa «escáneres biológicos»siga «lectores de huellas digitales», tiasa ngagampangkeun sareng ningkatkeun aksés ka tempat anu sénsitip dina fasilitas kalayan cara anu langkung aman. Anu nyingkahan waktos anu boros sareng nyandak kanaékan produktivitas pribadi sareng umum. Atan ngajadikeun otomatis dina «acceso remoto» kana komputer atanapi catetan inpormasi anu aya dina éta, éta bakal nyegah jalma tina sacara fisik di tempatna atanapi tina masihan kecap akses sareng kode aksés rahasia ka batur.

  • Ngamangpaatkeun konéksi internét anu saé

Di bumi atanapi kantor, aksés gratis sareng pinuh pikeun «Internet», Nyayogikeun aksés kana sajumlah sumber halaman wéb anu henteu ngahasilkeun atanapi henteu aman, salami jam produktif pikeun sadaya jalma anu ngagaduhan aksés kana éta, hartosna cara atanapi mékanisme miceun jam produktipitas.

Ku alatan éta ngawatesan aksés ka situs-situs tangtu anu condong ngaganggu, sapertos situs média, jaringan sosial, atanapi halaman eusi multimedia (musik, pilem, video, sareng anu sanés) tiasa ngabantosan ngahémat sajumlah ageung «horas de tiempo productivas» tina diri anjeun atanapi padamel, anu pastina bakal diinvestasikeun dina jam produktif. Salian ti hadé ngagunakeun éta «ancho de banda» sadia.

  • Paporit panggunaan VPN

Desentralisasi tanaga kerja ayeuna mangrupikeun tren global, éta «Teletrabajo» éta mangrupakeun gaya booming. Salaku tambahan, panggunaan perséntase anu padamelan pagawé asing khusus pikeun ngalaksanakeun jasa jauh ku pihak katilu.

Di dieu pamakean «VPNs» ngamungkinkeun seueur jalma damel gampang sareng aman ti mana waé ogé pikeun saha waé, perusahaan atanapi organisasi, umum atanapi swasta. Ku cara kitu, éta a «VPN» nawarkeun aksés kana sumber daya pihak katilu ku cara anu teu ternilai.

  • Ngagaduhan rencana cadangan atanapi kontingensi

Unggal jalma, perusahaan atanapi organisasi kedah ngagaduhan data penting kagiatanana aman, anu jelas aranjeunna kedah dilarapkeun «copias de seguridad» pikeun dijagaan. Sareng pikeun jalma anu ngagaduhan aksés ka tempat éta, tempat panyimpenan sareng integrasi sareng awan, tindakan-tindakan anu diperyogikeun kedah dilarapkeun pikeun ngajamin alokasi anu pangsaéna sareng définisi aksés sareng idin dina data penting anu ceuk éta supados henteu aksés henteu lumangsung. dipikahoyong.

Una «perdida de datos»Henteu ngan ukur hartosna waktos uptime, tapi ogé kaleungitan artos, reputasi komo konsumén. Éta sababna cadangan anu épéktip sareng rencana pamulihan musibah ngabantosan éta «operatividad de las operaciones» sareng hindarkeun akibat parah tina kagagalan atanapi masalah sapertos kitu.

  • Anggo mékanisme auténtikasi dua-faktor

Anggo salaku padika tina «Seguridad Informática» téknologi tina «Autenticación de dos factores (2FA)», dina kagiatan urang atanapi batur, kagiatan pribadi, propésional atanapi padamelan mangrupikeun mékanisme anu saé, kumargi nambihan lapisan validasi anu sanés, nyaéta, nyertakeun kanyataan yén pangguna kedah nyandak léngkah tambahan pikeun mastikeun idéntitasna sateuacan tiasa aksés.

Kalayan sami diterapkeun, pangguna kedah nampi «token one0time» dina telepon pribadi atanapi perusahaan anjeun, anu teras anjeun kedah lebetkeun ngalangkungan aplikasi auténtikasi atanapi panganteur pikeun kéngingkeun aksés anu dijamin. Téknologi ieu ku sabab nambihan a «capa adicional de seguridad» lumayan mantap dina hubungan prosés penembusan batur. Dilaksanakeun leres, éta nyegah aksés anu teu leres kana inpormasi anu penting sareng rahasia, ngaheéat sirah tina akibat anu bakal datang «violaciones de seguridad».

  • Tetep perbarui platform perangkat lunak

Supados pangguna pihak katilu atanapi anu teu sah pikeun kéngingkeun aksés kana data atanapi inpormasi anu penting sareng rahasia, aranjeunna kedah mendakan heula «vulnerabilidad» anu tiasa ngabeledug ngalaksanakeun penetrasi. Sareng pastina kerentanan ieu umumna gampang pisan mendakan dina vérsi lami produk parangkat lunak anu dianggo. Kusabab ngan vérsi anu pang anyarna nyaéta anu kasalahan anu dideteksi dilereskeun.

Ieu lumaku khusus pikeun «Sistemas Operativos» sareng program atanapi prasarana panggunaan kritis pikeun organisasi atanapi pangguna. Conto anu saé nyaéta «Servidores web» anu kedah nyobian ngagaduhan vérsi pangénggalna sareng pembaruan parangkat lunak anu dianggo, sabab biasana mangrupikeun udagan anu mimiti diserang ku anu ngalaksanakeun tindakan sapertos kitu. Hasilna, teu aya anu langkung saé tibatan yakin sareng yakin yén sadaya liang kaamanan poténsial dikaminimalkeun atanapi dileungitkeun dina sistem urang.

Tip Kaamanan Komputer: Nyokong

Ngarojong

  • Anggo kecap konci anu kuat (kuat) sareng perbaharui sacara berkala pikeun nyegah aranjeunna gampang ditiru. Nyingkahan hiji nami pangguna sareng kecap akses pikeun sababaraha layanan.
  • Anggo antipirus anu pangsaéna ku apdet pangénggalna.
  • Laksanakeun firewall anu saé pikeun ngajagi aksés ka jaringan pribadi sareng énkripsi inpormasi anu dikirim ngalangkungan jaringan.
  • Nguatkeun koneksi WiFi sareng kecap konci anu kuat, SSID anu disumputkeun, Disaring ku MAC sareng nganggo hiji kanggo panggunaan pribadi sareng anu sanés pikeun panggunaan umum. Sareng ngabaru kata sandi sacara berkala pikeun nyegah aranjeunna gampang ditiru.
  • Hindarkeun nyambungkeun alat pribadi atanapi padamelan urang pikeun muka jaringan pikeun nyingkahan inféksi, sareng anu paling penting pikeun henteu ngalaksanakeun operasi sénsitip, sapertos perbankan atanapi komersial. Sareng ngan ukur ngalaksanakeun jenis operasi ieu ngalangkungan situs anu aman sareng disertifikasi.
  • Nyingkahan nganjang atanapi masang program tina sumber anu teu dikenal atanapi curiga sakumaha mungkin.
  • Konpigurasikeun blokir otomatis sareng gancang-gancang tina alat kami.
  • Masangkeun sakedik inpormasi dina jaringan sosial, khususna damel.
  • Entong sambungkeun alat éksternal ti panyimpenan anu teu dikenal kana alat kami, tanpa aya langkah-langkah kaamanan anu diperyogikeun, sapertos ngagunakeun antivirus dina alat éta sateuacan aksés, sareng nganonaktifkeun palaksanaan otomatis (CD / DVD / USB).
  • Anggo hiji atanapi langkung ISP anu dipercaya sareng aman pikeun ngajagaan sadayana aman sareng sayogi.
  • Nyingkahan leungitna alat sélulér atanapi henteu dijaga ku alat-alat éta pikeun waktos anu lami, pikeun nyingkahan inpormasi anu peka.
  • Jaga entong ngaunduh sareng ngajalankeun lampiran dina email kami. Utamana anu boga ngaran simeut atanapi trendi.
  • Kaluar, ngonci sareng mareuman alat-alat anu diperyogikeun pikeun nyingkahan gangguan anu teu dihoyongkeun, atanapi karusakan kusabab listrik atanapi kagagalan anu teu disangka-sangka. Atanapi jaga éta terputus sambungan tina Internet saloba-gancangna.
  • Tinjauan sacara berkala aplikasi sareng ekstensi anu dipasang dina alat anu dianggo.
  • Kaistiméwaan panggunaan Sistem Operasi atanapi program Perangkat Lunak anu Bébas sareng Buka. Upami anjeun kedah nganggo Sistem Operasi atanapi Perangkat Lunak anu tertutup atanapi tertutup atanapi program Parangkat Lunak, hakkeun panggunaan anu asli nganggo lisénsi masing-masing. Hindarkeun ngagunakeun program anu retak atanapi program anu teu dipercaya anu ngalanggar lisénsiana.

Tip Kaamanan Komputer: Kacindekan

kacindekan

Urang kedah émut yén tautan paling lemah dina ranté kaamanan nyaéta diri, atanapi pangguna platform atanapi alat. Upami urang henteu mopohokeun éta, urang bakal parantos satengah padamelan réngsé. Éta sababna penting pisan pikeun ningkatkeun kasadaran masing-masing tina ukuran anu diperlukeun «Seguridad Informática», yén urang kedah ngalakukeun sacara individual sareng sacara koléktif, pikeun ngajaga diri sareng batur, dina jaman ayeuna tina seueur rasa teu aman sacara online.

Hayu urang waspada sareng waspada dina jalanan sadidinten, kusabab kacurigaan anu hadé dina waktosna tiasa ngahémat gangguan sareng, panginten, waktos sareng artos. Sareng émut, éta penting pisan pikeun énggal ku ayana téknik énggal sareng anu langkung hadé anu ngancem urang «Seguridad Informática», pikeun nyobaan nyingkahan aranjeunna atanapi nerapkeun solusi anu paling épéktip anu mungkin.

Akhirna, upami anjeun hoyong maca jejer anu sanés anu aya hubunganana sareng «Seguridad de Información», «Seguridad Informática», «Ciberseguridad» y «Privacidad» y «Software Libre» dina blog urang Kami nyarankeun tulisan sateuacanna ieu: Pasal 1, Pasal 2, Pasal 3, Pasal 4 y Pasal 5.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)