[Tips] Ngaronjatkeun LXDE

LXDE

Kusabab bagian anu saé tina tulisan blog anu diperyogikeun Xfce, KDE, sareng anu hiji deui sakapeung kritik ka Gnome, Abdi hoyong masihan tempatna ka LXDE. Kami terang yén sacara standar LXDE éta henteu lengkep sakumaha, contona, Xfce. Kadang-kadang anjeun bahkan kedah nganggo bagian tina méja anu sanés kanggo ngantunkeunana sacara gampang. Dinten ieu kuring masihan anjeun sababaraha Tip anu ngamungkinkeun anjeun ngagaduhan LXDE langkung betah 😉

Sateuacan urang mimitian, kuring anggap anjeun parantos gaduh sahanteuna distro siap (upami aranjeunna badé ngamimitian ti mimiti ...). Nyaéta, aranjeunna parantos gaduh Xorg, un gerentes sési (lamun aranjeunna nganggo) jeung LXDE dipasang. Pikeun LXDE eta dianjurkeun LXDM salaku manajer sési, sanaos kuring langkung resep CahayaDM.

Upami anjeun teu acan masang distro, atanapi desktop, éta bakal merenah pikeun ngantepkeun sababaraha didieu:

  • Archlinux: pamasangan basa (TiLinux) (Gespadas), pamasangan LXDE (TiLinux) (Gespadas).
  • Debian: pamasangan basa (taringa), Pamasangan LXDE (Wiki).

Éta nyaéta Dua conto anu kuring tiasa pasihan. Kuring henteu nyerat aranjeunna deui ku tangan sabab parantos aya, anjeun kedah ngaitkeun aranjeunna. Dina kasus kuring, kuring tumaros dina Archlinux, sareng kuring nganggo 4 pituduh, ngabandingkeun sareng nambihan kana anu leungit dina pituduh anu sanés. Abdi nyarankeun éta.

Kuring ogé perhatoskeun yén Elav parantos ngadamel pituduh mini sateuacanna, kuring bakal ngalebetkeun sababaraha hal di dieu kumargi anjeun kedah masihan sababaraha jasa 😉

Saé. Hayu urang mimitian.

LXMED, éditor ménu pikeun LXDE

LXMED

Candak tina LXMED nalika dijalankeun.

 Anu mimiti anu munggaran. Ieu bakal diperyogikeun pikeun sababaraha bagian tina tutorial ieu. LXMenu Éditor didesain sareng tujuan pikeun nyayogikeun LXDE un Éditor ménu saderhana, tapi épéktip. Sareng nyatana, Henteu ngan ukur Éta tiasa dianggo kalayan LXDE, oge Kuring parantos hasil diuji ku Xfce 🙂

Hiji-hijina hal anu meryogikeun LXMED damel téh Java (OpenJDK / Oracle naon waé anu tiasa dianggo) sareng, gumantung kana distro, gksu / beesu / jsb ...

Kami unduh di dieu. Teras, urang unzip, urang lebetkeun folder, sareng dina terminal kami ngalakukeun:

sudo ./install.sh

Sareng éta bakal parantos dipasang. Urang bakal mendakan dina ménu LXDE handapeun kategori «karesep«, Sanaos panasaran bakal aya Nami dina basa inggris. Naha aranjeunna pikir sami sareng kuring? Kami bakal ngédit entri ménu, éditor ménu, sareng éditor ménu nyalira: Menu-Inception 😛

Kami buka LXMED sareng éta bakal naroskeun ka kami pikeun akar sandi. Kami ngenalkeunana, pencét «narima"sareng siap. Hayu urang buka kategori «Tanya»Sareng pencét«Menu Éditor", Teras di"édit«. Dina nami, teras tempatkeun naon anu anjeun pikahoyong. Abdi nyerat "Édit ménu utama".

Pintasan desktop

Desktop LXDE

Desktop bersih dimana jalan pintas ngaapresiasi.

Saha waé anu parantos nganggo méja sanés sapertos Xfce, anjeun panginten perhatoskeun yén ti mimiti aya sababaraha potong kompas keur Polder pribadi, Ruang binarJeung sajabana

LXDE Abdi biasa nyandak hiji kanggo Polder pribadi, éta disebat Dokumén kuring (Windows Dideteksi? xD), tapi éta musna. Janten, urang bakal ngarobih sababaraha peluncur pikeun kéngingkeun hasil anu sami.

Urang muka ménu tina LXDE, sareng urang milarian anu File Manager »Pencét Katuhu» Tambahkeun ka Desktop. Dina total, urang bakal ngalakukeun éta ngeunaan 3 kali. Ieu mangrupikeun muka masing-masing nganggo editor téks sareng ngarobih bagian-bagian anu dituduhkeun di handap ieu:

Pikeun ikon komputer:

Icon=computer
Name=Equipo (o como prefieran).
Name[es]=Igual que en Name.
Exec=pcmanfm computer:///

Pikeun ikon Polder Pribadi:

Icon=user-home
Name=Carpeta Personal (o como prefieran).
Name[es]=Igual que en Name.
Exec=pcmanfm ~

Pikeun ikon tong sampah:

Icon=empytrash.png
Name=Papelera (o como prefieran).
Name[es]=Igual que en Name.
Exec=pcmanfm trash:///

Kalayan éta urang kedahna gaduh tilu ikon dasar dina desktop 🙂 Kalayan léngkah anu sami anjeun tiasa ngadamel jalan pintas anu sanés.

Edit pintasan keyboard LXDE

Jalan pintas LXDE

Candak potong kompas keyboard LXDE Obkey.

LXDE éta henteu datang sacara standar ku alat sapertos kieu. Tapi saprak LXDE ngagunakeun Openbox, urang tiasa ngagunakeun Obkey 🙂 Masang dina Debian nyaéta:

sudo apt-get install obkey

Sareng kanggo Arch:

sudo pacman -S obkey

Sacara standar Obkey muka file ieu Openbox naon anu di ~ / config / openbox / rc.xml. Tapi, upami urang ngaluncurkeun cara kieu:

obkey ~/.config/openbox/lxde-rc.xml

Janten upami anjeun muka file na LXDE. Ayeuna, hayu urang nyarios urang hoyong mencét konci na [Nyitak] lumpat scrot nyandak potret layar ... Kami ngajalankeun paréntah sateuacanna, pencét dina ikon bar luhur kadua (anu nambihan). Dina bagian éta lampah, urang pilih «ngeksekusi«, Sareng di luhur, dimana éta nyarios«parentah»Kami nyerat, contona:

scrot '%Y-%m-%d-%H:%M:%S_$wx$h.png' -e 'mv $f /home/usuario/Capturas/'

Abdi henteu kedah nyarios yén «pamaké»Naha nami pangguna anjeun atanapi leres? Éta bakal nyiptakeun screenshot sareng waktos sareng tanggal, sareng Abdi tetep dina folder "Nyekel"ti anjeun imah. Tungtungna, pencét dina potong kompas keyboard dina daptar, teras pencét konci na [Nyitak]. Urang simpen, sareng voila! Jalan pintas keyboard énggal.

Tambihkeun jalan pintas penting dina ménu LXDE

Jalan pintas ménu

Candak dimana anjeun ningali jalan pintas dina menu LXDE.

Kusabab kuring terang éta LXMED hayu atuh ngarobih menu, kuring lumpat nyiptakeun potong kompas ngarobih pilihan LXDE umum geuwat

Anu nyarios «LXDE otomatis»Mangrupikeun jalan pintas pikeun ngarobih aplikasi atanapi prosés anu dimimitian ku LXDE.

«LightDM GTK Salam»Nyaéta ngarobih tampilan GTK tina CahayaDM.

Kuring ogé nyiptakeun dina bagian asesoris, disebat «Pangatur file (root)"Éta muka PCManFM salaku akar.

Kabeneran, aya ogé anu muka Obkey nunjuk kana file LXDE 🙂 Disebut «Edit pintasan keyboard LXDE".

Ganti LXPanel sareng LXPanelX

LXPanelX

Leres, LXPanelX nunjukkeun jandéla tilik 😀

Kaleresan, ka panél LXDE éta leungit sababaraha fitur anu bakal ngajantenkeun langkung tiasa disesuaikan / mangpaat, janten… naha urang henteu ngarobihna? Sababaraha waktos ka pengker a Garpu panel LXDEdisebut LXPanelX. Meureun éta rada beurat ti LXPanel tradisional, tapi lamun aranjeunna daék méakkeun sakedik deui RAM tong ragu coba 🙂

Mimiti, urang kedah ngarobih file LXDE otomatis. Janten salaku akar, nganggo éditor paporit urang, urang bakal mukakeunana. Salaku conto:

sudo leafpad /etc/xdg/lxsession/LXDE/autostart

Di jerona, urang bakal ningali garis anu nyatakeun:

@lxpanel --profile LXDE

Urang ngan saukur bakal ngarobih sapertos kieu:

@lxpanelx --profile LXDE

Sareng siap. Ayeuna, pikeun nerapkeun perobihanana langsung, sareng mimitian ngonpigurasikeun LXPanelX sakahayangna, kantun muka terminal, sareng ngalakukeun:

killall lxpanel && lxpanelx --profile LXDE

Éta bakal cekap. Atanapi hurungkeun deui PC xD

Aya ogé detil anu pasti. Peluncur tina LXPanelX éta moal kabuka nalika anjeun mencét [Alt] + [F2], sabab éta sacara standar pikeun muka de LXPanel (enya, paréntahna béda-béda). Kitu jeung Obkey, urang bakal muka file na LXDE sareng urang bakal milarian bagian mana jalan pintasna [Alt] + [F2], sareng kami bakal ngédit paréntah anjeun. Kami bakal ngantepkeun sapertos kieu:

lxpanelxctl run

Ayeuna peluncur aplikasi bakal kabuka.

Ganti PCManFM sareng SpaceFM

SpasiFM

Candak ti SpaceFM.

Aya anu parantos sakali nyarios SpasiFM di dieu, éta saurang Garpu PCManFM, disebut ogé PCManFM-Mod, sareng éta henteu langkung sareng teu kirang ti PCManFM kalayan fungsi anu langkung seueur, sareng sacara praktis sami konsumsi. Pribadi, kuring masih nganggo PCManFM, Abdi henteu kedah seueur pilihan. Tapi upami anjeun hoyong anggo SpaceFM sacara standar, Abdi ngajar aranjeunna.

Kami bakal ngédit file na LXDE otomatis. Aya garis anu sapertos kieu:

@pcmanfm --desktop --profile LXDE

Urang bakal robih janten sapertos kieu:

@spacefm --desktop --profile LXDE

Kalayan éta SpaceFM bakal ngatur desktop sabalikna PCManFM. Dina hal ieu aranjeunna duanana sami, janten kuring henteu nganggo 😛 Sanaos font na katingalina rada langkung saé sareng SpaceFM kuring bakal nyarios. Ayeuna, pikeun parobihan janten saharita, urang laksanakeun dina launcher LXDE:

killall pcmanfm && spacefm --desktop --profile LXDE

Kalayan éta bakal siap 🙂

Konpigurasikeun Openbox tina LXAppearance

Légol LXPanémbong éta ngan ukur jaga téma GTK, ikon, fuente y kursor. Tapi urang tiasa nyalametkeun diri urang kedah muka ObConf, masang bungkusan lxappearance-obconf, anu kedah aya dina seuseueurna (upami henteu sadayana) distribusi.

Tata letak anu disarankeun sareng LXDE

Pikeun ngarengsekeun, kuring ngantepkeun anjeun daptar sakedik distro anu kuring parantos nyobian sareng LXDE sareng anu kuring anggap pantes.

Éta distros OOTF (Kaluar tina Kotak, atanapi siap dianggo). Aya ogé pilihan sanésna, sapertos Debian, bengkokan, Gentoo, Magéia 2, Slackware… Mana anu minimal, sareng langkung cocog pikeun sababaraha. Tina éta kuring bakal tetep langkung sareng Debian sareng Arch 😉

Sareng, éta mangrupikeun pituduh pikeun LXDE. Anjeun terang, pituduh ieu tiasa teras-terasan tumuh ... Oh, ideu! Upami aranjeunna gaduh curang pikeun LXDE, tinggalkeun aranjeunna dina koméntar, sareng kuring bakal resep nambahan kana pituduh. Surak! 😀


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

36 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Adoniz (@ NinjaUrbano1) cenahna

    Kabeneran anu pikaresepeun tapi Lxpanelx sabaraha langkung mémori anu bakal nyéépkeun 10 50 atanapi 200 mb langkung?

    Kaleresan éta katingalina méwah tapi anjeun kedah ningali seueur atanapi sakedik domba naék upami aranjeunna 10 dugi 50 megabyte éta bakal méwah.

    1.    AurosZx cenahna

      Anjeun henteu kedah janten ekstremis, sakitar 25 MB RAM langkung atanapi langkung, sapertos anu kuring émut ...

      1.    Adoniz (@ NinjaUrbano1) cenahna

        Éta catetan anu hadé yén téma ikon nyaéta atanapi katingalina sapertos linuxmint khususna dina palang luhur.

  2.   mikaoP cenahna

    Hatur nuhun pisan AurosZx, ku ieu meureun kuring ngadorong diri pikeun masang arch + lxde 😛

  3.   Ganggang cenahna

    Hatur nuhun kana Tip anu saé ieu pikeun ningkatkeun LXDE sareng kuring bakal nyobian éta

  4.   Marco cenahna

    Kuring kedah maca deui tulisan éta. desktop Sigana spektakuler. Kuring malah panginten éta KDE! 🙂

    1.    AurosZx cenahna

      Hehe, ieu LXPanelX tiasa dianggo éndah ... Nuhun 😉

      1.    Marco cenahna

        kanyataanna kuring kudu jujur ​​ngomong, éta desktop LXDE paling rongkah anu kuring kantos tingali! Kuring henteu terang kuring ngagaduhan kamungkinan éta.

        1.    Jose cenahna

          upami éta tiasa disesuaikan pisan, ngan ukur ménu global anu leungit

  5.   brutosaurus cenahna

    Distro sanés anu kuring resep nyaéta Linux Mint (sigana éta 11) sareng LXDE. Éta spektakuler, kuring langkung resep kana Lubuntu sabab anu terakhir nyéépkeun sababaraha ruang transparan di gigir jam ...
    Abdi henteu terang LxpanelX sareng katingalina méwah !!

    Salam sareng ucapan salamet dina tulisan!

    1.    tamuz cenahna

      éta édisi mint anu terakhir, anu 11 nganggo LXDE, anu 13 (maya) henteu goréng pisan

    2.    AurosZx cenahna

      Hmm, Mint LXDE… Kuring henteu acan nyobian, panginten kedah kitu.

  6.   platonov cenahna

    Nuhun, ku sadayana tips ieu pantes dipasang LXDE

  7.   Versiitis akut cenahna

    Stamina Lubuntu !!

  8.   Oscar cenahna

    Tips anu saé, Ujang anjeun nyobian LXDE, dina net sakedik pisan anu disebatkeun perkawis lingkungan desktop ieu. Nuhun kana masukanana.

    1.    AurosZx cenahna

      Kuring terang, bahkan di dieu teu seueur anu disebatkeun 😉 Kuring terang kuring kedah ngadamel pedoman ieu enya atanapi enya

  9.   ditangtoskeun cenahna

    Desktop anjeun katingali saé.

    1.    AurosZx cenahna

      Nuhun 😉 Fedora LXDE mangrupikeun hal anu saé, abdi hilap nambihan ...

  10.   croto cenahna

    Henteu terang perkawis lxappearance-obconf. Éta busuk pikeun muka duanana. Tip saé pisan!

  11.   Pavloco cenahna

    Pitunjuk anu saé, kuring kantos di Lubuntu bari, tapi kuring henteu kantos ngaraos betah di luar XFCE.
    Salaku data, kuring yakin yén Lubuntu parantos turunan resmi.
    Tulisan anu saé.

  12.   andres daza cenahna

    Abdi milarian distro lxde anu saé ... Ayeuna kuring ngagaduhan Fedora 17 spin lxde sareng kuring nyarankeun éta…. tapi anjeun ngajantenkeun kuring panasaran ngeunaan distribusi lx Rosa ... anjeun tiasa masihan kuring langkung seueur detil?

    1.    AurosZx cenahna

      Nya, kuring ngan ukur nyobian sakedap, tapi kuring tiasa nyarios kieu: éta rupana pikaresepeun (sareng layar utama ogé saé), konsumsi na henteu saluhur (sakitar 100MB sigana mah), manajer paket grafis pisan gampang dianggo (Disebat RPM Drake, sareng leres, ROSA nganggo paket RPM sabab dumasar kana Madriva), éta ngagaduhan sababaraha codecs (ogé henteu, éta ngagaduhan Deadbeef sareng VLC anu ngagaduhan codec tinangtu: D). Éta anu kuring perhatoskeun dina pandangan heula. Abdi badé nyarios yén anjeun ngan kedah masang Compton supados sampurna, sabab éta parantos disayogikeun sareng LXPanelX 🙂

  13.   Guillo Quintero cenahna

    Sababaraha waktos kapengker kuring nyobian lxde, éta tiasa dianggo nganggo compiz tanpa masalah, langkung saé upami anjeun nambihkeun dina tutorial. anjeun ogé tiasa nganggo panel union-2d, upami anjeun resep kana ménu global 😛

    1.    Paulo cenahna

      Guillo sareng kumaha anjeun ngalakukeun éta? Kumaha upami masang ménu global dina lxde? Naha éta ngan masang pakét union-2d-panel, atanapi anjeun kedah ngalakukeun anu sanés?

  14.   rockandroleo cenahna

    Abdi resep pikeun terbitan tulisan ieu, kusabab éta ngabantuan lingkungan desktop karesep kuring, LXDE, ngagaduhan langkung ayana, sabab jelas yén éta pisan tiasa disesuaikan sareng yén éta henteu ngagaduhan dengki ka desktop anu sanés. Naon deui, batur tiasa sirik ka LXDE hal anu teu dipiboga sanés (panginten E17): ringanna ekstrim.
    Salam.
    PS: 'obkey' henteu aya dina Repositories Debian.

  15.   tengah3r cenahna

    Tutorial anu saé sareng sadayana anu jelas pisan, wilujeng sumping. Tapi kuring gaduh patarosan, kumaha kuring tiasa masang lxpanelx?, Kumargi dina tautan anu anjeun nyayogikeun ngan ukur Repository proyék. Upami éta robih pisan, kuring nganggo Lubuntu.

    Hatur nuhun pisan.

    Salam.

    1.    AurosZx cenahna

      Oh muhun kuring mendakan .deb pikeun Lubuntu, anu tiasa dianggo dina Debian sareng anu sapertosna. Anjeun tiasa ngaunduh tina réo ieu https://launchpad.net/~daniel-go-mon/+archive/maloy-lubuntu

  16.   Azazel cenahna

    Kusabab tulisan ieu henteu ngagaduhan pendapat Keberanian, kuring resep maca koméntarna anu sok bertentangan sareng anu sanés. Kuring ngarasa yén Spanyol éta diperyogikeun, sanaos upami kuring angkat ka Spanyol sareng mendakan anjeunna di rumah sakit anu langkung saé, kuring bakal béak sareng angkat ka anu sanés.

  17.   Arturo Molina cenahna

    Pos anu saé pisan, kuring ngadamel program anu handap pisan: p pikeun ikon, di jawa, sanaos kuring émut aya éditor anu henteu nambihan deui kana LXDE dina ménu program: p
    http://kyo3556.wordpress.com/2011/12/03/creador-de-iconos-para-lubuntu/

  18.   javichu cenahna

    Hatur nuhun kana tips na! Dinten Senén kuring ngarencanakeun pikeun nguji éta dina debian. Kanggo ngatur jaringan Wi-Fi, naon anu anjeun nyarankeun? Network-manager, wi-cd, atanapi anu béda?

    1.    AurosZx cenahna

      Kuring parantos nyobian duanana, sareng kuring resep pisan NetworkManager langkung saé, tangtosna, ku frontn gnome. Abdi rumaos langkung lengkep. Ayeuna, upami anjeun ngan ukur nganggo jaringan kabel sareng nirkabel, anjeun tiasa nganggo Wicd sareng éta waé 🙂

  19.   Leandro cenahna

    Haha abdi henteu siga anjeun ...
    Sareng ayeuna kumaha kuring uninstall LXMED?

  20.   Teniazo cenahna

    Abdi hoyong nempatkeun Submenu Tempat dina Menu. Naha aya anu tiasa nyarios ka kuring upami tiasa?

  21.   Rodrigo cenahna

    Abdi hoyong pasang Globalmenu dimana kuring tiasa ngamimitian. Sababaraha tutorial.

  22.   William Prado cenahna

    Kumaha kuring tiasa ngagaduhan méja sapertos anjeun? Kitu ogé dina gambar.

  23.   Erebus cenahna

    Hatur nuhun, purun!
    Hal anu konyol salaku nempatkeun pcmanfm sateuacan ngalebetkeun alamat folder parantos ngumbar kanyeri anu nyata anu kuring kantos. Kuring nembé masang LXDE dina Ubuntu kuring pikeun ngajantenkeun langkung saé pikeun kuring sareng éta henteu ngagaduhan jalan pikeun kuring dimana waé. Anu kuring mendakan mangrupikeun thread forum anu ditingal puluhan taun ka pengker ku solusi atanapi ancaman solusi anu henteu ngabantuan kuring.
    Kalayan ieu, kuring tiasa bérés ngarobih desktop kuring sapinuhna ku karesep kuring. Kaleresan kuring leres-leres resep LXDE.