Tips pikeun milih sebaran GNU / Linux

Nalika pangguna énggal ngadeukeutan dunya Lisénsi / Linux UbuntuAnjeun sering kabebeng ku seueur pilihan anu anjeun kedah pilih. Kusabab kitu sababaraha kabingungan sering dilakukeun, tah dina <° Linux, kami bakal masihan anjeun sababaraha tips pikeun diémut nalika anjeun milih.

Distribusi GNU / Linux

Aya seueur halaman wéb anu nyarioskeun perkawis, bahkan sababaraha, sapertos Zegenie Studios, ngabantosan anjeun milih distribusi mana Lisénsi / Linux Ubuntu anjeun kedah (atanapi tiasa ngagunakeun) anggo, ngalangkungan tes anu cukup saderhana. Kuring khusus nyarankeun aranjeunna. Tapi nyatana, urang kedah jelas pisan ngeunaan sababaraha faktor anu kedah diperhatoskeun nalika urang badé milih hiji sebaran, sareng kuring pikir anu mimiti nyaéta, kabutuhan anu urang gaduh.

Kabeneran ku Lisénsi / Linux Ubuntu, Henteu sadayana hideung atanapi bodas, sareng aya naon-naon pikeun raos, sadaya warna sareng seueur rasa. Hayu urang tingali sababaraha tips anu tiasa nguntungkeun pikeun urang.

Dilegakeun élmu anjeun.

Faktor dasar. Urang kedah jelas pisan dugi ka mana urang mendominasi topik-topik anu tangtu nalika milih distribusi sareng éta sababna, hal anu pangpayunna urang kedah lakukeun, nyaéta ngadokuméntasikeun cekap ngeunaan sababaraha ciri Lisénsi / Linux Ubuntu, utamina kumaha sistem file anjeun tiasa dianggo sareng sadayana anu aya hubunganana sareng disk partisi.

Pikeun nyegah aya kajadian anu teu disangka-sangka ti urang, langkung saé urang nyobian menerkeun élmu anu tiasa urang anggo, dina Mesin Virtual. Di jerona urang tiasa masang, ngabagi, nguji sareng ngarusak nanaon, tanpa résiko kaleungitan data.

Fungsi.

Sacara umum, upami urang mimiti, sareng sajabina, urang asalna ti batur Sistem operasi Como Windows o Mac, logis yén urang hoyong anu gampang, intuitif sareng anu tiasa dianggo pertama kalina. Ngitung jinis pangguna, éta ogé bakal disarankeun yén prosés pamasangan saderhana mungkin.

Sebaran sapertos linuxmint, Ubuntu, openSuse o cuk, aranjeunna nyayogikeun kami ka installer anu kawilang saderhana, anu ngamungkinkeun urang dipasang sistem kami ngan sababaraha léngkah.

Parangkat lunak sayogi.

Ampir dimungkinkeun pikeun mendakan jumlah anu sami pikeun parangkat lunak dina sadaya distribusi, tapi sababaraha diantarana gaduh katalog anu langkung lega pikeun dipilih, sababaraha kali, hatur nuhun ka komunitas éta sorangan atanapi ka pihak katilu.

Urang ogé kedah émut yén kusabab masalah hukum, seueur distros teu kalebet Perangkat Lunak anu henteu 100% gratis kanggo daérah-daérah anu tangtu di planét, sareng urang tiasa diwatesan dina hal éta.

Ubuntu sareng turunanana, salaku conto, ngagaduhan salah sahiji gudang panggedéna sareng paling lengkep anu aya, tapi ogé ngagaduhan anu kawéntar PPA (Repository pribadi), anu salajengna ngalegaan katalog anjeun.

Hardwarena.

Salah sahiji seueur alesan, kunaon Lisénsi / Linux Ubuntu Éta dianggo, éta kusabab éta ngamungkinkeun pikeun ngahankeun deui perangkat keras anu ayeuna panginten tiasa luntur. Kalayan unggal ngaleupaskeun Sistem operasi Como Windows o Mac, langkung seueur fitur anu diperyogikeun pikeun ieu jalan leres sareng hanjakalna, henteu sadayana urang sanggup ngamutahirkeun komputer unggal waktos Microsoft o apel anjeun resep.

Aya distribusi anu berorientasi kana komputer lami anu anjeun parantos tinggaleun di juru. Salaku tambahan, urang tiasa masihan panggunaan anu sanés, sareng ku sakedik pangetahuan, urang tiasa gaduh musik bumi, data atanapi wéb wéb urang nyalira.

PuppyLinux, Crunchbang mangrupikeun sababaraha alternatip anu kedah urang anggo pikeun komputer anu kirang tina 128 Mb RAM.

Lingkungan Desktop.

En Windows urang sok gaduh hiji Lingkungan Desktop. Penampilan na tiasa dirobih, tapi tungtungna urang moal tiasa milih anu sanés. Salah sahiji masalah anu teu disadarahan ku pangguna énggal nyaéta dina Lisénsi / Linux Ubuntu, urang tiasa milih langkung ti hiji Lingkungan Desktop, komo masang sababaraha diantarana.

Masing-masing distribusi ngagaduhan a Lingkungan Desktop standar.

  • Ubuntu »Gnome
  • openSUSE »KDE
  • ZenWalk »Xfce.
  • Crunchbang »OpenBox.

Sareng kitu sadayana. Tapi ieu henteu hartosna yén urang tiasa miceun anu datang sacara standar sareng nganggo anu sanés.

Upami urang hoyong desktop anu lengkep, kuat sareng éndah, urang kedah parios Gnome, KDE sareng Xfce. Upami urang hoyong anu hampang LXDE atanapi E17. Upami urang hoyong anu minimalis, urang tiasa milih pikeun Fluxbox, Openbox, IceWM sareng manajer jandela anu sanés.

Distro sami, tapi ku rasa anu béda.

Upami urang parantos terang éta Lingkungan Desktop urang hoyong sareng tiasa nganggo numutkeun kinerja PC, urang ngan ukur kedah milih mana rasa anu kedah dicobian.

Aya distribusi anu nawiskeun produk turunan, anu ngandung bungkus sareng modifikasi anu tangtu, pikeun dianggo ku Désainer, Musisi, Artis, Pendidik, Panulis, Gammers sareng bahkan diadaptasi pikeun alat sanés di luar PC.

Ubuntu, Fedora Diantara sababaraha batur, aranjeunna ngagaduhan pilihan anu cocog sareng ciri anu tangtu, nyumponan sarat anu tangtu gumantung kana naon anu anjeun badé laksanakeun.

Komunitas sareng Dukungan.

Hiji hal anu urang henteu kedah mopohokeun nyaéta gerakan masarakat ngeunaan distribusi anu bakal urang pilih. Langkung seueur pangguna, tingkat luhur laporan bug sareng kamungkinan solusi pikeun aranjeunna.

Debian, Ubuntu, LinuxMint, Fedora, sareng openSUSE diantarana waé, gaduh komunitas ageung sareng situs pitulung, forum, sareng saluran obrolan dina sababaraha basa.

Pikeun mungkas.

Kuring sok nyarios ka sadayana jalma anu naroskeun ka kuring ngeunaan sababaraha hal sebaranHiji-hijina cara pikeun terang naha éta leres-leres badé dianggo pikeun anjeun nyaéta ku nyobian. Émut yén naon anu tiasa dianggo pikeun kuring, sanés pikeun pangguna sanés, sabab kami sigana henteu ngagaduhan hardware anu sami atanapi kanyaho anu sami.

Urang kedah ati-ati pisan dina masang a sebaran pikeun nguji éta sareng yén éta ngarecah sababaraha hal dina sistem anu parantos dipasang atanapi ngahapus sababaraha data. Disarankeun dianggo Livecd aranjeunna tiasa ngajalankeun tina mémori flash atanapi Mesin virtual tah ieu henteu kajantenan.

Distros <° Linux: Ubuntu | Debian | linuxmint | Fedora | openSUSE | Madriva
Desktop <° Linux: Gnome | KDE | Xfce | LXDE | Openbox | E17 | IceWM


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

9 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Leo cenahna

    Laporan saé.
    Kuring nyobian sababaraha, kuring kataji ku Ubuntu pikeun gampang dipasangna sareng dianggo, tapi kuring parantos lami nganggo Debian. Éta saé pisan, tapi kuring ngarep yén dina vérsi 7 aranjeunna bakal ngajantenkeun pamasangan sareng konfigurasi langkung gampang pikeun pemula, éta janten cara anu saé pikeun ngalegaan panggunaan na.

  2.   Luis Hernando Sánchez cenahna

    Ayeuna kuring nganggo Mageia 2 dina PC desktop sareng Ubunto 12.04 dina laptop. Abdi resep sareng duanana Mageia sareng desktop KDE sareng Ubuntu sareng Gnome. Kuring henteu ngagaduhan masalah sareng salah sahiji, kuring nyarankeun aranjeunna pikeun kapuasan.
    Meh kuring parantos hilap sakedik ngeunaan Win 7.

  3.   waKeMaTTa cenahna

    Halo sadayana article Tulisan anu saé pisan! Éta parantos enchanted kuring. Kuring nganggo Win 7 (sabab kuring Gammer), sareng ti waktos ka waktos Ubuntu nalika kuring ngahurungkeun PC sareng sanés kanggo maén game. xD

    Abdi hoyong nyobian Debian tapi kuring ngantosan vérsi 7.

  4.   minimal cenahna

    Tapi ieu mangrupikeun proyek anu ngabantosan anjeun milih dumasar kana sababaraha patarosan

    http://www.zegeniestudios.net/ldc/index.php?lang=es

    Sigana mah éta bakal ngabantuan pisan sareng gampang

  5.   fistri cenahna

    Pangalaman bulan:
    Acer Aspire One Netbook sareng Windows XP ti 2009. Aranjeunna pasihkeun ka kuring sareng aranjeunna ngawartosan yén aranjeunna henteu kantos tiasa nyambung kana Wi-Fi, sareng ayeuna aranjeunna ngan ukur hoyong kana internét, tingali naha kuring tiasa ngalakukeun hiji hal.
    Kuring gelut sadidinten sareng anu celaka: supir wifi, pembaruan BIOS, firewall ... teu nanaon, éta masalah WPA2, anu anjeunna henteu resep, henteu aya kecap akses upami anjeunna nyambung ... Kamungkinan:
    1) Pasang deui Windows XP Profesional tibatan Bumi anu di bawa, jelas-jelas bajakan. Ieu ngusulkeun kana wéb dina sababaraha forum (sigana wifi sareng xp home mangrupikeun téma anu teras-terasan dina Aspire One anu ..)
    2) Pasang linux lampu dina éta.

    Jelas pilihan 2. Kuring milih SolydX. 20 menit saatosna, wifi tiasa dianggo sareng sadaya aktip (codec, youtube, mp3, pilem…) tanpa ngahurungkeun konsol sakedap.
    Sistem operasi gratis, tanpa peretasan pisan, bersih, diperbarui (sareng janji pembaruan teras-terasan, sabab semi gulung) ... Sareng hé, super gumbira sareng anjeun, anjeun tiasa nyandak kana perpustakaan sareng parios dina internét naon anu anjeun pasihan ngéléhkeun éta.

    Kasus tibalik. Anggota kulawarga mésér laptop énggal, jelas Windows 8 .. Anjeunna parantos nyobian masang photoshop bajak laut salami 5 bulan, anjeunna henteu hoyong nguping perkawis Gimp. Anjeunna henteu terang kumaha sistemna jalan, anjeunna nyauran kuring dinten kahiji nyarios yén anjeunna henteu ningali dimana programna, anu mana palang na, patatin éta ...

    Jelas kuring parantos ngawartosan anjeunna yén kuring henteu tiasa ngabantosan anjeunna, yén kuring henteu ngartos windows deui, sareng kirang ti 8. Mimitina, kuring nawiskeun pikeun masang linux dina partisi anu sanés, saurna henteu. Anjeunna tetep ngumpat sareng nganggo laptop praktis dieureunkeun sareng henteu dianggo.

    Moral: Panjang umur kabébasan. Kabebasan ngagunakeun naon anu anjeun pikahoyong…. tapi ogé kabébasan pikeun nawiskeun bantosan pikeun anu pantes. Ical mangrupikeun taun pangrojong Microsoft pikeun babaturan sareng kulawarga, tambalan, peretasan ... moal deui-deui.

    1.    Heber cenahna

      Hahaha, sobat koméntar anu hadé. Kuring parantos ngalakukeun anu sami salami sababaraha taun. Windows 7? Kuring henteu ngarti, kuring henteu ngarti… (anu Koréa ti pasar swalayan). Tapi langkung saé masang Linux, anu langkung saé sareng gratis sareng gratis.

  6.   shamaru cenahna

    sobat kontribusi anu saé, Abdi resep dunya ieu GNU / LINUX

  7.   Ferna cenahna

    Pos anu hadé, aséptik sareng jamak dina eusina sakumaha anu dikersakeun ku Gusti. Pikeun kuring, pangguna Ubuntu tapi anu resep ka GNU / Linux umumna, éta dihargaan hormat sareng pluralitas nalika nyarios ngeunaan distro sareng ngadamel rekomendasi. ngagaduhan étika henteu bias sareng partisan, mangrupikeun kaistiméwaan sareng latihan anu henteu dilaksanakeun dina sadaya blog Linuxeros.
    Hatur nuhun tur Wasalam

  8.   LEGOLAS cenahna

    Naha distro énggal katelah Elementary OS henteu kalebet conto, anu katalog ku seueur salaku GNU / Linux anu paling indah dina sajarah ???