Tip praktis pikeun ngaoptimalkeun Ubuntu 12.04

Sobat urang Sakumaha, pamimpin blog proyék manusa, parantos nyebarkeun tulisan anu pikaresepeun pikeun pangguna ti persatuan y Ubuntu 12.04 dimana éta nunjukkeun urang naon anu kedah dilakukeun pikeun ngahémat sakedik sumberdaya.

Tip praktis pikeun ngaoptimalkeun Ubuntu 12.04

Panulis: Jacobo Hidalgo (aka Jako)

Halo babaturan, saleresna nyaeta vérsi anyar Ubuntu éta raoseun langkung énggal tibatan anu sateuacana, tapi tetep teras masihan pinjaman pikeun dioptimalkeun sacara lengkep. Kuring parantos marios vérsi anu énggal ti luhur dugi ka handap sareng laun-laun ngaidentipikasi bohlam konsumsi tinggi sareng nyiptakeun daptar tugas anu tiasa dilakukeun pikeun ngaoptimalkeunana. Mimiti anjeun kedah nimbangkeun éta kirang hal anu anjeun parantos pasang langkung saé, janten upami saatos ningali pituduh ieu anjeun ningali langkung seueur hal anu tiasa dicandak maka teraskeun, éta bakal langkung léngkah pikeun ngalakukeun éta langkung gancang.

Anjeun ogé kedah ngémutan éta sababaraha kali konsumsi sistem anu sami béda dina PC kusabab hardwarena henteu sami dina sadaya kasus. Mimitina ku sistem anu anyar dipasang dina PC kuring, nganggo a 32 bit, dikonsumsi sababaraha 260 MB kurang leuwih nalika ngamimitian sési sareng saatos sababaraha susunan Kuring parantos tiasa nga-load kalayan konsumsi awal sakitar 150 MB RAM.

Ieu tindakan anu dilakukeun:

mindahkeun persatuan-musik-daemon

Prosés ieu dipicu ku Lensa Musik tina persatuan. Iraha Ubuntu 12.04 Abdi lebet 2 béta prosés ieu dikonsumsi 30 MB éta gratis, tapi teras dina versi akhir tina Ubuntu ningkat pisan sareng PC mah ngan ukur dikonsumsi sababaraha 10 ka 12 MB. Abdi tiasa ngantunkeunana, tapi kuring resep pisan milari musik kuring Clementine, pamuter audio anu kuring gaduh, éta sababna kuring mutuskeun ngaleupaskeun Lénsa musik, pikeun anu kuring ngajalankeun paréntah ieu:

sudo apt-get remove unity-lens-music

Upami aranjeunna hoyong dipulut deui, aranjeunna kantun masangkeun deui sareng:

sudo apt-get install unity-lens-music

Hapus wengkuan ti toko Musik Online

Muhun lensa tina persatuan pikeun aranjeunna dianggo aranjeunna peryogi a wengkuan, anu mangrupikeun aplikasi leutik anu leres-leres milarian. Lénsa musik tina Ubuntu ngagunakeun ruang lingkup ogé milari musik tina toko musik internét anu nganggo Ubuntu terpadu, ieu pikeun urang di Kuba kami sacara praktis moal ngagunakeunana, éta sababna langkung saé pikeun indit, sabab kuring mendakan yén ti jaman ka jaman prosés ieu disebut toko-toko-musikstore. Pikeun miceun éta nganggo paréntah ieu:

sudo apt-get autoremove unity-scope-musicstores

Cabut Ubuntu One Sync Daemon

Ubuntu Hiji nyaéta sistem anu ngagunakeun Ubuntu pikeun pangguna anjeun nyimpen inpormasi dina awan, urang sadayana gaduh 5GB gratis sareng éta parantos tiasa dianggo tina koneksi anu aya di tukangeun proxy sapertos urang, tapi upami urang henteu badé dianggo Ubuntu Hiji langkung saé urang ngaleungitkeun sagala rupa anu siga kieu. Prosés na Ubuntu One Sync Daemon nyaéta namina nunjukkeun setan anu ngawaskeun kaayaan sinkronisasi antara urang PC y Ubuntu Hiji, prosés ieu dipicu sacara otomatis sareng meakeun sababaraha 18 MB RAM. Janten pami:

sudo apt-get remove ubuntuone-client

Maéhan prosés blu-applet

Hiji hal anu saé ngeunaan Ubuntu nyaéta dukungan standar pikeun Bluetooth Sareng pikeun nyetak, anu nyababkeun seueur alat dianggo pikeun urang ngan ku cara ngahubungkeunana, bahkan tanpa kedah masang supir kanggo éta, upami urang henteu badé nganggo Bluetooth atanapi Printer kanggo ayeuna, hal anu pangsaéna nyaéta henteu ngaleungitkeun éta, atanapi langkung hadé urang milari jalanna prosés na pakait henteu ngajalankeun.

bluetooth-applet Éta kedah mangrupikeun prosés anu ngajalankeun ngantosan alat Bluetooth bakal dideteksi dina PC pikeun nunjukkeun indikator Bluetooth dina panel luhur. Hiji trik pikeun nyegah tina ngajalankeun nyaéta ngaganti nami laksana anjeun. Prosés na blu-applet ngalir otomatis tur meakeun ngeunaan 3MB, enya kuring terang teu nanaon, tapi ogé, janten kuring ngaganti nami na tiasa dieksekusi:

sudo mv /usr/bin/bluetooth-applet /usr/bin/bluetooth-applet-old

Upami anjeun hoyong deui, tinggal balikeun nami aslina ku ngabalikeun urutan paréntah sateuacanna.

Maéhan prosés indikator-printer-jasa

Sami sapertos di luhur, tétéla prosés ieu aya hubunganana sareng percetakan, éta mangrupikeun indikator dina panel luhur sareng janten katingali nalika nyambungkeun printer, supados nyayogikeun aksés kana konfigurasi na. Supados éta henteu ngajalankeun, urang ngaganti nami anu tiasa dieksekusi na

sudo mv /usr/lib/indicator-printers/indicator-printers-service /usr/lib/indicator-printers/indicator-printers-service-old

Cabut deja-dup-monitor

Ieu parantos aya artos, sababaraha 500 KB éta anu anjeun nyéépkeun. Prosés na hayu-dup-monitor ngalir sorangan, tétéla éta aya hubunganana sareng alat pikeun nga-otomatis nga-save Ubuntu nelpon ngantep-dup, tapi kumargi kuring henteu nganggo ngantep-dup langkung saé éta pinuh ku sistem kuring:

sudo apt-get remove deja-dup

Cabut Daemon Akun Online Gnome

Ayeuna kuring henteu yakin naha bungkusan na rekening gnome-online-akun Éta dipasang sacara standar dina pamasangan, kuring ngan ukur terang yén kuring boro-boro dipasang nanaon sareng ti waktos ka waktos kuring lumpat kana prosés ieu jalan tanpa aya anu nelepon. Akun Gnome Online nyaéta rute anyar anu dilebetkeun GNOME 3 pikeun nyimpen jasa awan dimana urang ngagaduhan dokumén, email, jsb. Mangrupikeun fungsionalitas anu megah tapi seuseueurna urang henteu nganggo éta. Prosés na goa-daémon meakeun sababaraha 2.1 MB, kumaha ogé:

sudo apt-get autoremove gnome-online-accounts

Ngaleungitkeun One Conf Service

Ngaleungitkeun éta bakal nyalametkeun urang sababaraha urang 13.2 MB RAM. Prosés ieu henteu ngajalankeun sadaya waktos, sakapeung éta micu. OneConf mangrupikeun mékanisme pikeun kéngingkeun inpormasi tina parangkat lunak anu dipasang pikeun dianggo dina Ubuntu Hiji, sareng singkronisasi aplikasi ieu antara sababaraha PC anu anjeun anggo, nyaéta, éta mangrupikeun pungsionalitas anu hébat Pusat Parangkat Lunak anu ngamungkinkeun sateuacana anjeun masang aplikasi dina PC anjeun tiasa nyingkronkeunana sareng PC sanés sareng masangna di dinya, tapi kumargi kuring henteu peryogi éta, éta ogé bakal musna. Urang tiasa miceun éta ku cara uninstall pakétna hijiconftapi: Upami anjeun miceun bungkusan hijiconf anjeun mupus Pusat Software ogé, éta naha langkung saé ngaganti nami dieksekusi anjeun:

sudo mv /usr/share/oneconf/oneconf-service /usr/share/oneconf/oneconf-service-old

Ngaleungitkeun pamariksaan otomatis

Sacara standar, sistem sacara otomatis mariksa pembaruan parangkat lunak anu aya dina Repository, tapi pikeun kajadian éta, prosés anu disebat "Ltd.Anu kuring parantos mendakan 35 MB RAM. Kituna, supados henteu micu, urang ngan ukur tiasa nyaritakeun sistemna pikeun henteu sacara otomatis mariksa pembaruan, tibatan urang bakal ngalakukeun éta sacara manual iraha waé urang hoyong, pikeun éta:

1- Hayu urang ka Ngamutahirkeun Manajer: Menu pareuman »Perbarui perangkat lunak ... Aranjeunna bakal ningali manajer pembaruan, pencét Nyetél… Éta bakal muka jandela énggal disebat ** Sumber parangkat lunak ** nembongkeun tab Apdet.

2- Di dinya aranjeunna nunjukkeun: Pariksa pembaruan sacara otomatis: teu kungsi

3- Aranjeunna nutup jandéla sareng ngabalikan PC.

Ganti Pusat Software sareng Synaptic

Kanggo pangguna énggal panginten langkung intuitif pikeun masang program tina software Center, tapi upami anjeun parantos lebet Ubuntu, Sinaptik mangrupikeun pilihan anu pangsaéna. Anjeunna software Center sanaos ningkat dina vérsi anyar ieu ngagaduhan rahasia sareng kakurangan anu disumputkeun.

Salaku conto, ieu pikeun masang program anu dianggo di tukang pikeun Ltd., anu parantos didugikeun di luhur, kajadian éta bahkan saatos masang program sareng nutup éta, éta bakal naah Ltd. (30MB) ngajalankeun sareng sababaraha prosés sanés anu naék, sakumaha anu pasti software-puseur-update atanapi anu sapertos kitu anu kuring henteu nyerat nami na, ngabalukarkeun éta bahkan saatos ditutup Pusat Parangkat Lunak anu nyéépkeun langkung ti 60 MB pikeun pelesir.

Solusi optimal, tetep waé sareng Sinaptik. Pikeun miceun Pusat Software Ubuntu sareng masang Sinaptik tibatan urang tiasa ngalakukeun éta ku paréntah ieu:

sudo apt-get autoremove software-center && sudo apt-get install synaptic

Catetan: Nalika nyoplokkeun Pusat Parangkat Lunak aranjeunna ogé kedah nganggo alat pikeun masang éta ku tangan.deb yen aranjeunna gaduh dina PC na, anu kami pasang ku dua kali klik dina éta, pikeun éta kedah masang program ayeuna Gdebi.

sudo apt-get install gdebi

Pareuman jasa percetakan sareng Bluetooth tina ngamimitian sistem operasi

Upami anjeun henteu gaduh printer, tong dicabut pamasangan driver atanapi jasa sapertos kitu, cukup ku omongkeun sistem pikeun henteu ngamimitian jasa cangkir (jasa cetak).

Kuring nyobian ngalaksanakeunana ku paréntah " sudo update-rc.d -f cangkir cabut"Tapi ngabalikan deui PC bakal ngajalankeun cangkir deui.

Solusi kuring teras ngirim pikeun maéhan jasa-jasa ieu nalika sistemna dimimitian, pikeun ieu urang tiasa ngalaksanakeunana ku ngédit file /etc/rc.local sareng sadayana anu urang nempatkeun aya sateuacan garis "Kaluar 0", anu kedah janten anu terakhir, dieksekusi nalika sistem boot, solusina sapertos kieu: Sateuacan kaluar 0 nempatkeun garis ieu:

service cups stop
service bluetooth stop

Pikeun ngédit file ieu salaku super-administrator kami ngalakukeun éta ku paréntah ieu:

sudo gedit /etc/rc.local

Maéhan prosés aptd

Anu hébat Ltd. ngalir sorangan nalika éta hoyong, meakeun sababaraha 30 MB, tétéla éta mangpaat pisan kusabab aranjeunna nganggo pisan Pusat Parangkat Lunak salaku Pangatur pembaruan, upami anjeun uninstall Pusat Parangkat Lunak anjeun tiasa miceun prosés ieu, sakali kuring parantos ngaleungitkeun éta kuring nyobian duanana Sinaptik salaku Pangatur pembaruan jeung sahenteuna dina Sinaptik Abdi tiasa masang program anu saé, nalika dina Pangatur pembaruan Tétéla éta tiasa dianggo saé, tapi kuring henteu terang naha éta bakal ngamutahirkeun ogé atanapi henteu sabab unggal kuring ngajalankeun éta nunjukkeun yén teu aya anu anyar pikeun diperbarui, sareng kuring yakin éta. Janten ku résiko anjeun nyalira cobian ngaleungitkeun Ltd., atanapi tong mupus upami anjeun meryogikeunana, kantun ganti nami sapertos anu kuring lakukeun:

sudo mv /usr/sbin/aptd /usr/sbin/aptd-old

Catetan: Dina hal ieu kuring henteu yakin naha bakal mupus Ltd. Karya masang atanapi ngamutahirkeun parangkat lunak nganyenyeri urang, dugi ka ayeuna sadayana sigana tiasa dianggo, tapi upami waé diperhatoskeun upami aya anu henteu lancar.

Prosés ngajalankeun séjén anu urang tiasa hirup tanpa:

Manajer Modem(2.7 MB):

sudo mv /usr/sbin/modem-manager /usr/sbin/modem-manager-old

Ngabaru Notifier(3 MB):

sudo mv /usr/bin/update-notifier /usr/bin/update-notifier-old

Saur réréncangan émut yén hal anu paling penting dina kasus ieu nyaéta ngagunakeun anu urang peryogikeun, sakapeung urang masang program anu urang henteu terang jumlah hal anu dibangkitkeun aranjeunna. Hal-hal sanés anu tiasa dicandak nyaéta lensa pidéo, anu henteu seueur ngonsumsi, sareng kuring resep ngagunakeunana, janten naon waé anu tambahan dina desktop anjeun hapuskeun sareng sistem anjeun bakal langkung gancang.

Kuring miharep kuring parantos ngabantosan pisan ka anjeun. Salam kanggo sadayana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

79 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   kawani cenahna

    Kuring terang cara anu langkung saé, uninstall na masang Linux

    XD

    1.    Juan Carlos cenahna

      Hahahaaahaha ... langkung parah tibatan bug goréng .... hahahaaaa

    2.    Ernest cenahna

      Bffffff ...

    3.    SymphonyOfNight cenahna

      Nya, tingali, saleresna mah éta jalanna teu sampurna, tapi kuring anu ngantunkeun Ubuntu lami-lami sareng kuring parantos ngalalana ngalangkungan seueur sebaran Linux ... Kuring nyobian versi ieu deui sareng anu leres nyaéta sadayana saé pisan, ti supir dugi ka grafik jandéla, éta ATI kuring mangrupikeun hal anu nolak éta, kanyataanna nyaéta Unity parantos ningkat pisan, ayeuna ku jalan pintas keyboard kuring mendakan éta cocog pikeun padamelan kuring.

    4.    Jibril Andrade (@zurdo_utm) cenahna

      sareng pikeun anu ekstrem langkung saé henteu ngahurungkeun komputer sareng voila! 0mb ram dikonsumsi XD

    5.    Victor cenahna

      Kabodoan naon. Ubuntu mangrupikeun sebaran Linux.

  2.   Leonardo cenahna

    Panghianatan hihihi XD

  3.   ajag cenahna

    Ngagaduhan seueur hal anu diaktipkeun sacara standar nyaéta harga anu mayar kanggo ngagunakeun distribusi pangguna sacara frendly siap kaluar tina kotak. Pikeun anu henteu hoyong atanapi henteu gaduh waktos kanggo nanem modal dina konfigurasi, éta mangrupikeun pilihan anu saé.

  4.   Jordi Fdez cenahna

    Grup GNU / Linux énggal dina Facebook!
    Gabung sareng komunitas pingguin ayeuna!
    http://www.facebook.com/groups/105353059578260/

  5.   Keopety cenahna

    Abdi sareng Wani, hahahahaha, upami anjeun uninstall sadayana janten langkung saé, hahaha

  6.   KZKG ^ Gaara cenahna

    rm -rf /? ... hehehe ...

    1.    Kampak cenahna

      Haha! +1

  7.   faustod cenahna

    Pikaresepeun…

    Tapi pikeun kuring kuring gaduh mesin anu laun, laun ...

    Thanks.
    faustod

    1.    Kampak cenahna

      Nya maka Ubuntu henteu ngagaduhan desktop anu pas pikeun anjeun. Abdi nyarankeun anjeun nyobian lingkungan anu sanés.

  8.   FrederickLinux cenahna

    Nya, ubuntu nyalira mangrupikeun distro anu saé pisan sareng 12.04 ningkatkeun hal-hal anu seueur, pikeun anu ngagaduhan tim anu sumberdaya rendah langkung saé nganggo Xubuntu atanapi Lubuntu anu ngonsumsi langkung seueur sumberdaya, tapi cobi lengkungan atanapi argo jsb distro lampu, Ubuntu dina nyalira éta saé pisan pikeun kuring kuring henteu nyandak seueur hal sateuacan kuring nambihan kde, sareng aplikasi anu sanés

    1.    rodochopper cenahna

      upami anjeun nempatkeun kde naha henteu masang kubuntu ????

  9.   sengit cenahna

    Kuring ngalaksanakeunana hatur nuhun pisan, sigana kuring bakal masang xfce ogé. Naha aya ppa kalayan versi anyar xfce?

    1.    elav <° Linux cenahna

      Hanjakal PPA anu sayogi ngan ukur ngandung bungkus anu aya hubunganana sareng vérsi na 4.10 sateuacan2.

  10.   Mauricio cenahna

    Kuring ngalakukeun hal anu sami sareng ieu unggal-unggal kuring masang Ubuntu. Tapi henteu kabetot kuring pikeun ngarobih nami laksana (solusi hébat) tapi kuring badé angkat sareng miceun sadayana, ngamuat sistem dina waktos-waktos. Tungtungna, ku alesan anu sami, kuring sadar yén Ubuntu sanés pikeun kuring.

  11.   Alf cenahna

    Mauritius, kuring tiasa nyaritakeun yén aya kajadian anu sami sareng kuring, nalika kuring diajar ngadamel pamasangan minimal éta ubarna.

    Salaku conto dina pc desktop kuring (pamasangan minimal):
    Debian damel langkung gancang tibatan ubuntu

    Debian henteu dipasang dina laptop kuring, kuring kedah tiasa masang lengkungan pikeun ngabandingkeun.

    Inpormasi anu saé pikeun meringan sistem sakedik,

    Wani, entong anjeun wani nganggo Ubuntu salaku sistem utama anjeun? 😛

    Wasalam

    1.    kawani cenahna

      Sateuacan Ubuntu kuring langkung resep nganggo Windows

      1.    leuwih cenahna

        anjeun teu gaduh isin?

        1.    karcelona cenahna

          Sigana mah henteu ... kuring bakal masihan ka kuring.

      2.    carlosmurcialinares cenahna

        Wani, émut "kabodoan mangrupakeun pilihan, sanés kawajiban." Anjeun milih pilihan windows, ogé, teu aya anu maksakeun anjeun henteu.

      3.    Alberto Cortes cenahna

        Nya… .windows pikeun kesed méntal éta saé, éta nyandak sagalana ampir siap sareng seueur gim ... praktis anjeun teu kedah mikir, saé pisan pikeun narik ati otak !!

        1.    boi cenahna

          Kuring henteu satuju sareng anjeun, upami pengacara, arsiték, dokter, insinyur atanapi propésional sanés nganggo Windows kusabab anjeunna henteu ngagaduhan waktos kanggo limbah sapertos urang dina Internét, naha anjeunna méntal males? Naha saur anjeun bakal saé pikeun aranjeunna kaleungitan jam berharga milarian sabab Wi-Fi, grafik sareng anu sanésna henteu tiasa dianggo?

          Turunkeun pangguna fanboys Linux anu paling parah.

          1.    krt cenahna

            Jelas yén dokter anu ngantosan nyaéta pasiénna, sareng anjeunna moal gaduh waktos cekap pikeun naroskeun OS sabab sanés lapangan na, atanapi hobi na, dianggap yén pendapat didasarkeun kana anu ngagaduhan karesep, pangalaman sareng ngadamel Informatoca cara hirup atanapi hobi dina unggal kaayaan, aya jalma anu henteu resep kana kumaha OS tiasa dianggo, anjeun ngan ukur hoyong dianggo pikeun anu diperyogikeun, janten éta henteu tiasa digeneralisasi, kuring pangguna linux sareng kuring henteu milampah nyarios yén win langkung parah atanapi langkung saé, sadayana damel sareng naon anu tiasa dianggo pikeun aranjeunna, tangtosna, upami anjeun resep diajar élmu komputer, sabab ku Linux anjeun ngagaduhan seueur kamungkinan, sabab anjeun tiasa ningali kumaha jalanna sareng ngonpigurasikeun sakumaha anu anjeun pikahoyong, anu sanés kasus win , tapi sanés hartosna win éta goréng, tapi anjeun henteu tiasa ningali kumaha jalanna atanapi ngonpigurasikeun seueur hal, salian ti nambihan biaya lisénsi, anjeun henteu ngagaduhan kabébasan, yén upami Linux ngagaduhanna, aranjeunna ngagaduhan béda anu jelas, kumargi Upami hargana $ 0, anjeun gaduh sistem operasi anu fungsional sareng anjeun ogé tiasa ngarobihna, éta mangrupikeun pilihan anu saé pikeun seueur jalma

        2.    DanielC cenahna

          Lalaki supaya teu nyangka kuring pikir anjeun ngaleuleuwihkeun.

          Kusabab di sisi anu sanésna, dina Linux urang ngagaduhan sadayana di gudang, tanpa kedah milarian di ditu di dieu dina halaman unduhan parangkat lunak (contona, dina hiji sisi samagaha sareng di java sanésna; di hiji sisi, P2P sareng kanggo anu sanésna firewall-antivirus ...), sareng urang sacara praktis tiasa ngeklik dimana waé tanpa sieun ngaco sistem ku bug atanapi virus; Dina hal kustomisasi, dina KDE malahan aya hubunganana sareng kde-look pikeun masang wallpaper, ikon, windows, sareng sajabana), nalika dina windows anjeun kedah nyandak program di ditu di dieu pikeun ngarobih aspek visual ……. Naha anjeun biasa ngabijilkeun méntal, pangguna windows atanapi pangguna linux?

          Saeutik kirang sombong.

          1.    william_oops cenahna

            Hehe ... leres pisan, kuring langkung seueur padamelan nalika janten pangguna MS Windows ti ayeuna.
            Upami anjeun nganggo distro kotak kaluar, sadayana tiasa lancar sareng ngahontal hiji klik, kaéndahan anu parah biasa sareng nyeri.
            ... tapi pamustunganana OS ngan ukur panganteur antara pangguna sareng naon anu badé dilakukeun ku PC, hal-hal sapertos Arch ngan ukur asup akal pikeun sektor tertentu.

        3.    Kemranjén cenahna

          windows atrophy uteuk sareng komputer, nganggo virus, trajanos, jst jst.
          upami ngan ukur éta patut masang distro linux, salam

  12.   Jibril cenahna

    Nya kuring ngan ukur badé nyarios yén langkung praktis pikeun uninstall ubuntu teras nempatkeun debian.

  13.   Pavloco cenahna

    Nya aya instalasi Ubuntu Minimal ieu. Anu dasarna diwangun ku masang gambar sareng anu diperyogikeun pikeun boot teras anjeun ngonpigurasikeunana. Kuring henteu kantos nyobian tapi kuring bakal nyerahkeun ka anjeun bisi anjeun resep.

    https://help.ubuntu.com/community/Installation/MinimalCD

    1.    kawani cenahna

      Hahaha Mamang Mark ngageter méméh KISS

      1.    johnfgs cenahna

        Sakitu seueur distro anu ucul kana gerbong Slackware kalayan ideu KISS yén ayeuna henteu lumaku, dina waktos éta Slack mangrupikeun KISS kumargi pangaruh komponénna langkung saderhana hartosna kirang instalasi sareng perawatan anu langkung saderhana (pangsaeutikna variabel anu tiasa bangsat sistem). Ayeuna seuseueurna distros anu pang populerna ngagaduhan pangembang anu cekap pikeun nanggung sistem kompléks anu gampang dipasang sareng diatur.
        Kuring reuwas ku seueur distro anu "ngahaja sesah" anu nyebatkeun KISS (tadina nyederhanakeun kahirupan pangguna) salaku alesan pikeun ngagaduhan solusi anu langkung rumit sareng sistem anu damel peryogi sababaraha dinten tibatan jam atanapi menit.

  14.   solidus_00 cenahna

    Kuring bakal nyobian aranjeunna ningali kumaha, hatur nuhun parantos nyungkeun waktos kanggo ngadamel tulisan ^^

  15.   yathedigo cenahna

    Pastina, kuring henteu terang komputer naon anu anjeun gaduh. Anu kuring terang nyaéta konsumsi mémori ram mangrupikeun obsesi konstan dina sababaraha benang ... Kaleresan éta sadayana kanyamanan ieu henteu diémutan sareng ngajantenkeun sistem langkung terjangkau sareng Aranjeunna ngagampangkeun seueur tugas .., Naha nyerah? Kaseueuran peralatan ayeuna dimimitian ku 4/8 Gigs of Ram, sareng prosesor ratusan inti…. cukup pikeun mindahkeun sistem ieu.
    Kuring masih gaduh mamang, naon anu bakal aranjeunna lakukeun ku telepon generasi terakhir sapertos Xperia atanapi Galaxy kalayan jumlah tambahan anu aranjeunna bawa, Oh sareng anjeun ogé tiasa telepon ...
    Éta katingalina sapertos mékanika Ferrari, nyobian nyaluyukeun sareng maksimal sareng nyandak sababaraha kasapuluh waktos ...
    Nikmati perjalanan, sareng pikir yén seueur urang mimitian nganggo memori 64K sareng ngagaduhan AT 4.2 Mghz éta matak héran… (teu kakantun layar resolusi Hercules CGA)…
    ku jalan wani Naha anjeun nyerat ti Windos?
    Salam sareng tong ngaganggu abdi

  16.   Alf cenahna

    yathedigo, penilaian anjeun leres, sistem sareng fungsi anu ngajantenkeun langkung gampang, dina forum ieu kami parantos nyarios perkawis éta, hanjakalna kuring henteu émut judulna sareng ku alesan éta kuring henteu tiasa ngadugikeunana, naha anjeun hoyong na tiasa dianggo kalayan saé? pikeun meakeun ramm.

    Tapi aya hiji hal yathedigo, sistem ngamungkinkeun anjeun ngadamel jinis-jinis konfigurasi ieu, kuring lakukeun pikeun pelesir, pikeun kanyataan saderhana terang kumaha ngalaksanakeunana, tim kuring gaduh seueur ramm, janten anu kuring resep murni.

    Aya, sabab upami aya jalma anu ngagaduhan tim terbatas, anu kedah nyayogikeun jinis-jinis pangaluyuan éta, henteu seueur tim anu kawates? kalayan salah sahiji anu parantos cekap, anjeun parantos peryogi adapters ieu.

    Pokokna, pikeun rasa warna 😛

    Wasalam

    1.    sagara cenahna

      Kuring bakal nambihan, henteu ngantep daemon ngajalankeun tanpa masihan aranjeunna utiliti sareng anu panginten tiasa rentan atanapi bug. Upami urang henteu nganggo éta maka OUT

  17.   auroszx cenahna

    Sae pisan, sanaos sigana kuring yén aranjeunna kirang kumaha ngaleungitkeun supir teu perlu pikeun ngirangan konsumsi sakedik ...

  18.   izre_ur cenahna

    Kumaha carana abdi tiasa nganonaktifkeun sadayana iklan dina gif sareng flash dina FireFOX12?

    (Abdi gaduh masalah anu sanés, komputer kuring anu ngan ukur Ubuntu 12LTS nyaring pisan, kuring jarang ningali pidéo youtube)

  19.   Alberto cenahna

    Abdi resep kana daptar, tapi kuring ogé hoyong terang kumaha kuring tiasa ngalakukeun sorangan pikeun ngaidentipikasi prosés mana anu meakeun kuring sareng sabaraha aranjeunna meakeun kuring teras nami pikeun ngaleungitkeunana, naha aya anu terang?

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Halo sareng wilujeng 😀
      Justru, anjeun tiasa ngalakukeun éta ngalangkungan terminal / konsol: https://blog.desdelinux.net/con-el-terminal-mostrar-los-10-procesos-que-mas-memoria-consumen/

      Tapi ogé upami anjeun hoyong ngalaksanakeunana ngalangkungan aplikasi grafis (sareng sanés ngalangkungan paréntah), anjeun tiasa nganggo Monitor System anu dibawa ku Ubuntu, di sana anjeun bakal ningali prosés na ... mirip sareng Windows Task Manager, tapi ku seueur pilihan 😀

    2.    Jacobo hidalgo cenahna

      Hatur nuhun pikeun ngirimkeunana ka dieu, éta pelesir.

      @Alberto: Tina Monitor System Ubuntu anjeun tiasa ningali sadaya prosés anu dijalankeun, kalebet prosés anu nganggo ijin root, pikeun nunjukkeun sadayana nalika anjeun muka System Monitor buka tab anu disebut Processes, teras dina ménu na pilih pilihan Témbong–> Sadaya prosés. Janten anjeun bakal ningali prosés root na. Dina kaseueuran kasus, ngabayang beurit dina prosés nunjukkeun anjeun alamatna tiasa dieksekusi dina popup.
      Salam.

  20.   Moralek cenahna

    Blog ieu hatur nuhun ageung pikeun naséhat aranjeunna seueur ngabantosan kuring ku meringankeun sistem

    1.    elav <° Linux cenahna

      Hatur nuhun kana koméntarna. Kami bungah yén blog kami parantos ngajantenkeun anjeun .. ^^

    2.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Kasenangan 😀
      Sarébu nuhun ka anjeun parantos mampir sareng mairan 🙂

      Salam sareng ... WILUJENG 🙂

  21.   anon2 cenahna

    Saé pisan éta ngalayanan kuring pisan.
    hatur nuhun !!
    🙂

  22.   Lex.RC1 cenahna

    Kuring badé nerapkeun sababaraha hal ieu pikeun ningali naon anu lumangsung dina Ubuntu ieu 😀

    Sareng Akun Online, (anu sanés méga) dipasang upami anjeun masang Shell, éta dianggo pikeun ngahijikeun kontak almenak mail tina akun online dina desktop.

  23.   JérmanTrevi cenahna

    Data anu saé pisan, saluareun anu dilarapkeun salaku solusi pikeun tiap kasus.

  24.   Erick cenahna

    Nuhun, éta ngabantosan kuring pisan sareng "ngaraos" resep ngantunkeun seueur beurat. . .

  25.   werkenmapu cenahna

    Nya, saatos maca tulisan éta kuring henteu yakin naon anu kuring kedah lakukeun. Kuring gaduh komputer Pentium IV sareng 1GB dimana Ubuntu 12.04 dipasang. Pikeun nyobaan ngaoptimalkeun kuring ngamimitian ku nganonaktifkeun Bluetooth sapertos kieu http://www.develop-site.com/es/content/bluetooth-applet tapi kuring ningali yén Indikator Applet ogé ngagunakeun seueur sumber daya mémori sareng kuring gaduh mamang naha nganonaktipkeunana. Naon anu anjeun nyarankeun?

    1.    elav <° Linux cenahna

      Upami anjeun henteu nganggo Bluetooth, langkung saé éta dinonaktipkeun. Nalika kuring henteu hoyong anu ngamimitian tiheula, kuring masang bungkus disebut rcconf sareng salaku akar, kuring nganonaktifkeun daemon atanapi prosés anu henteu dipikaresep ku kuring.

      1.    werekenmapu cenahna

        hi abdi bade nyobian paket rcconf sareng nganonaktipkeun prosés na. Tingali naon kajadian

  26.   Pedro cenahna

    Sababaraha kali masalah sanésna nyaéta dina konsumsi browser sareng klien mail.
    Éta pantesna netelakeun mana pangotéktak sareng palanggan email anu langkung énténg.
    Khususna, Firefox sareng Thunderbird meakeun langkung tina 40 Mb masing-masing.

    1.    werkenmapu cenahna

      Leres, Firefox sareng Thunderbird meakeun sakitar 40MG ditambihan naon anu dikonsumsi ku SKYPE sareng PIDGIN dina kasus kuring nyaéta nutup aplikasi pikeun muka batur. Kuring mutuskeun pikeun ngabagi sumberdaya sareng komputer lami dina jaringan sareng janten kuring tiasa nganggo orcendores lami.;)

  27.   ferchmetal cenahna

    Jummm ... kaleresan kuring resep ka Lubuntu, éta 10 sareng gancang pisan sareng sadayana jalan sampurna! Da ku jalan kitu, kuring henteu terang naha kuring henteu ngagaduhan ikon lubuntu kuring tapi ikon ubuntu sareng anu sanésna upami aranjeunna kéngingkeun ikon xubuntu, lubuntu sareng kubuntu?

  28.   Abdi cenahna

    Pos anu saé. Kuring ngaleungitkeun Unity ogé, obsesi na sareng RAM ningkatkeun suhu laptop kuring. Hatur nuhun!

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Hatur nuhun kana komentarna 🙂

  29.   téks tanpa judul cenahna

    Halo, hatur nuhun pisan kana postingan na. Pikaresepeun pisan.
    Abdi mendakan pembaruan ubuntu pangénggalna ngaganggu, Gnome3 lambat pisan dina mesin standar. Henteu aya gunana pikeun ngajalankeun sistem anu laun sapertos masalah anu tetep.
    Nya, hatur nuhun deui kanggo tulisanana.

    Slds!

  30.   werkenmapu cenahna

    Halo, fitur naon anu ngagaduhan komputer anjeun?

    1.    téks tanpa judul cenahna

      Ieu mangrupakeun
      Buku catetan Hp G42-362la
      Inti I3
      hdd 320gb
      Ram 2gb

      Kuring dipasang Ubuntu 12.04 sareng anu leres nyaéta sanés ngan ukur lengo tapi éta ngalungkeun kasalahan sareng ngadat sacara konstan.

      slds

      1.    sumanget cenahna

        Masang xfce atanapi lxde

        1.    téks tanpa judul cenahna

          Kuring masang Linux Mint Mate anu neraskeun proyek Gnome2. Untungna.

  31.   bouset cenahna

    Pitunjuk anu saé upami dianggo langkung saé éta kuring masih sono ka Gnome 2 va iva sadayana anu sampurna di Ubuntu 10.04 sareng ti saprak 12.04 kuring parantos ngaluncatan ti distro ka distro anu kuring resep xD kuring parantos nyobian sababaraha kalebet lengkungan tapi kuring henteu nyebarkeun hahaha Tapi upami kitu, ubuntu parantos dianggo pikeun kuring kusabab kuring henteu terang atanapi distro coba hahahaha

    1.    DanielC cenahna

      Naha anjeun henteu nganggo modeu Gnome urang Klasik? anjeun masang desktop sareng nalika anjeun ngamimitian sési anjeun milih Gnome, Gnome klasik atanapi Gnome klasik tanpa épék (upami anjeun teu hoyong nganggo compiz atanapi anu sami).
      Sareng ieu mangrupikeun daptar bewara anu tiasa anjeun tambahkeun kana panel Palasik:
      http://askubuntu.com/questions/30334/what-application-indicators-are-available

      Kuring sapertos kieu pikeun sababaraha bulan dugi ka kuring nyandak kaputusan pikeun ngalih kana Gnome Shell sareng ayeuna yén Gnome Remix ti 12.10 kaluar Abdi resep pisan kumaha éta dioptimalkeun.

      1.    téks tanpa judul cenahna

        Sanaos kuring nganggo "facade" klasik gnome, sistem éta sorangan dijalankeun nyaéta Gnome3. Kuring khususna ayeuna nyobian versi Matte tina Mint anu hadir sareng desktop gnome2. Sigana mah éta mangrupikeun kamunduran pikeun parangkat lunak gratis pikeun ninggali proyék sareng fokus kana sistem anu sumberdaya anu peryogi kartu vidéo anu langkung maju.

        Salam!

      2.    bouset cenahna

        halo teras upami kuring nyobian tapi leres "katingalina" gnome 2 Abdi henteu resep kuring nganggo AWN salaku peluncur sareng kuring parantos turun sareng biasa ngabijilkeun didinya sareng henteu tiasa miceun panel di handap dina gnome klasik kuring asa-asa, tapi ayeuna kuring ku gnome-shell sareng kaleresan bn

        1.    DanielC cenahna

          Tangtosna éta tiasa dihapus, anjeun tiasa, upami anjeun hoyong, bahkan miceun duanana sareng kantun ngan hiji dok.

          Jelas, anjeun mimitina kedah masangna sareng ngonpigurasikeunana pikeun ngamimitian nalika ngamimitian, sabab upami anjeun mupus bilah anjeun kedah sacara manual tutup mesin sareng lebetkeun cangkangna pikeun masang sareng ngonpigurasikeun docky, awn atanapi program anu anjeun pilih.

  32.   Antonio cenahna

    Halo kolega,

    Abdi nembé masang ubuntu 12.04. Sateuacanna, dina Ubuntu 10.04 éta nganggo seueur pilihan sési émut. Nyaéta, nalika kuring ngabalikan Ubuntu, kuring balik kana aplikasi sareng windows anu kuring kantos buka dina sési panungtung.

    Di Ubuntu 12.04 kuring henteu mendakan pilihan ieu diaktipkeun. Aranjeunna terang sadayana tiasa?

    hatur nuhun
    Antonio

  33.   Antonio cenahna

    Abdi énggal dina linux, kaopat serat ieu hatur nuhun pikeun panduan anu saé anjeun parantos didamel

  34.   Antonio cenahna

    Kuring bakal ngahargaan lamun anjeun tiasa ngajelaskeun ka kuring dimana kuring kedah nyerat paréntah sapertos sudo god deamon eccetera

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Dina terminal atanapi konsol. Pencét [Ctrl] + [Alt] + [T] sareng éta kedah dibuka.

  35.   maxtor3029 cenahna

    Kumaha kandelna. !!!

  36.   nelson cenahna

    Hatur nuhun pisan sayang pisan saé tulisan anjeun kuring ngabagjakeun

  37.   Pablo cenahna

    Sadayana katingalina saé dugi ka warna hayu nganggo linux ngagaduhan 😀

  38.   Freddy figueroa cenahna

    Jhehehe Good post ...

    1.    elav cenahna

      Kuring pendak sareng Freddy Figueroa, Kuba tangtosna .. Naha anjeun? 😀

  39.   Pere cenahna

    Halo, kuring énggal pikeun Linux. Ngamutahirkeun versi Ubuntu 12 (psswd administrasi sateuacanna)

    _ beurit kuring parantos diblokir

    - sistem naroskeun ka kuring pikeun sandi konci "standar" deposit anu kuring henteu terang

    nyungkeun bantosan, hatur nuhun

    Pere

  40.   jovi cenahna

    Hatur nuhun pisan, anjeun teuing ngabantosan abdi ... ..hasil

bool (leres)