Top 5 kanggo Screencasting dina Linux

Screencast dasarna diwangun ku ngarekam sagala kajadian dina layar komputer anjeun, sareng éta tiasa kalebet cariosan sareng audio.

Dina dunya tutorial video, screencast tiasa diperyogikeun, sanaos ogé manpaat dina sababaraha waktos sanés nalika diperyogikeun rékaman rinci ngeunaan desktop anjeun, naha pikeun nampilkeun proyek, ngalaporkeun gagal atanapi ngaevaluasi kinerja Program. Screencasting diwangun ku nyandak sababaraha tangkapan layar pikeun ngarékam tindakan pangguna, sahingga nyieun file video dina format anu tangtu.

laptop

Pokokna, pikeun nalika diperyogikeun, ieu aya 5 alternatif pikeun screencast ti Linux:

ffmpeg

Pikeun aranjeunna anu resep dianggo tina garis paréntah, ffmpeg anjeun gaduh pilihan tina screencasting. Kalayan ffmpeg anjeun tiasa ngarekam desktop ku ngalaksanakeun garis ieu:

ffmpeg -f x11grab -r 25 -s 1024x768 -i: 0.0 -vcodec huffyuv screencast.avi

-f nunjukkeun formatna.
-s nunjukkeun resolusi
-runjuk fps.
-i nunjukkeun "file input", dina hal ieu layar.

Pikeun ngeureunkeun rékaman, pencét waé CTRL + C dina terminal.

Rékam méja kuring

Éta mangrupikeun salah sahiji program screencasting munggaran anu dirilis dina Linux, upami sanés anu sanés. Antarmuka na saderhana pisan sareng intuitif, idéal pikeun ngadamel rékaman audio sareng pidéo dasar. Éta ngagaduhan alat, pikeun pilihan jandéla atanapi area rékaman, konfigurasi audio sareng video. Sanaos éta henteu ngagaduhan layar newak atanapi tampilan rékaman. Mangrupikeun program ti sababaraha taun ka pengker, sareng teu aya pamekar anu nyandak proyék pikeun nambihan seueur fungsi. Kaleresan nyaéta bahkan vérsi na 0.3.8.1 jalan saé pisan, sareng éta saluyu sareng sadayana anu ditawarkeunana.

Recordmydesktop

Anjeun tiasa mendakannana dina Repositories Linux, vérsi tina garis paréntah CLI atanapi versi GTK grafis. Janten anjeun tiasa masang GTK, ngaji:

sudo apt-meunang install gtk-recordmydesktop

Layar Voko

Hiji deui pikeun daptar, alat anu saé pikeun ngarékam sadaya anu kajantenan dina desktop anjeun. Kalayan ciri anu sami sareng sésana, sanaos ngarugikeunana éta henteu ngamungkinkeun anjeun nyandak potret layar. Antarmuka na sigana henteu pikaresepeun pisan, tapi éta ngagentos ku saderhana nalika ngagunakeunana.

vokoscreen-ngajalankeun-on-Ubuntu-12.10

Anjeun tiasa mendakannana dina Repositories, ngajalankeun:

sudo apt-meunang install vokoscreen

Perékam layar saderhana

Éta mangrupikeun salah sahiji program anu paling saderhana sareng kuat pikeun nyaring, éta ngagaduhan fitur anu saé anu janten pilihan anu hadé pikeun ngarékam desktop anjeun atanapi nyandak potret layar. Sapertos sésana, éta ngamungkinkeun rékaman layar lengkep, ngan ukur jandela atanapi ngan ukur sabagian desktop, salian ti tangtoskeun sumber audio, speaker atanapi mikropon. Éta tiasa ngirangan tingkat pigura pikeun dijalankeun dina komputer anu laun tanpa kaleungitan sinkronisasi antara video sareng audio.

layar-perékam saderhana

Pikeun masangna, perékam layar saderhana henteu kapendak dina gudang, janten urang kedah nambihan heula PPA sareng ngapdet

sudo apt-get-repository ppa: maarten-beart / simplescreenrecorder sudo apt-get update sudo apt-get install simplescreenrecorder

Kazam

Mangrupikeun salah sahiji solusi anu paling modéren pikeun screencast dina linux. Éta ngagaduhan seueur fungsi anu ngajantenkeun perékam desktop anu lengkep pisan. Dina konfigurasi pidéo na urang tiasa ngahartikeun format output, MP4, WEBM, AVI. Sedengkeun pikeun audio, Kazam ngamungkinkeun anjeun netepkeun jinis audio anu rék dirékam, yén tina speaker, atanapi mikropon. Dina gilirannana, éta ogé ngagaduhan kamampuan pikeun nyaring layar, jandela, atanapi bagian tina desktop.

kazam

Kazam ogé aya di Repository, janten ngan lumpat

sudo apt-meunang install kazam

Masih seueur perangkat lunak pikeun nyaring dina linux. Di dieu kuring ngan ukur nempatkeun 5 anu saé pisan. Ayeuna ngan ukur tetep pikeun nguji mana anu sadayana paling cocog pikeun anjeun sareng ngawitan ngarékam.



Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

19 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   salju cenahna

    Anjeun hilap pilihan anu pangsaéna nyaéta ngagunakeun GNOME ku ngan mencét tombol * ctrl alt shift r *.

  2.   onetux cenahna

    sateuacan xvidcam ogé sayogi

  3.   Frank Yznardi Davila cenahna

    Sareng anu mana anu tiasa dipasang dina lengkungan?

  4.   Jorgicio cenahna

    Aranjeunna hilap VLC. Éta ogé ngadukung screencast ku audio. Kuring pernah ngadamel vidéo desktop kuring pikeun buket sareng VLC sareng tétéla saé.

  5.   MrBrutico cenahna

    Anjeun ninggalkeun OBS.

    1.    leillo1975 cenahna

      Anjeun ngagaduhan payun kuring:

      https://obsproject.com/

  6.   Felipe Uribe Aristizabal cenahna

    Kuring resep Kazam, sareng upami anjeun nempatkeun kana mp4, sareng pilih diréktori tujuan, éta bakal otomatis ngahemat pidéo, kalayan ieu anjeun ngahémat waktos anu diperlukeun pikeun format sanés pikeun ngahasilkeun pidéo. Salah sahiji utilitas anu dipikaresep ku anjeun nyaéta nunjukkeun konci anu dianggo dina layar nganggo (Screenkey). Surak

  7.   Juan cenahna

    Naha aya anu tiasa ngazum nalika skrénder parantos beres?

    1.    dogotope cenahna

      Patarosan anu saé, mana tina program ieu anu ngamungkinkeun anjeun ngazum gede

  8.   Roberto Ronconi cenahna

    Parangkat lunak anu pangsaéna pikeun screencasting nyaéta OBS Studio (henteu gratis tapi alus teuing) https://obsproject.com/index

    1.    Skorpian cenahna

      Tina naon anu kuring tingali upami gratis, éta ngagaduhan lisénsi GPL2.

  9.   Busindre cenahna

    Open Broadcaster Software mangrupikeun perangkat lunak gratis sareng sumber terbuka pikeun ngarékam pidéo sareng streaming langsung.

  10.   Gambar placeholder Manuel Alcocer cenahna

    Pikeun kuring anu pangsaéna nyaéta: SimpleScreenRecorder

  11.   Leonardo Colmenares cenahna

    Naha salah sahiji program ieu ngamungkinkeun anjeun ngédit pidéo engké, contona pikeun miceun atanapi nambihan audio, gambar, judul, ngazum, jsb ???

  12.   Manuel Serrano cenahna

    Vokoscreen ngamungkinkeun anjeun muka pidéo langsung dina éditor pidéo, sareng ogé ngarékam nganggo webcam sareng layar dina waktos anu sami, éta mangrupikeun karesep kuring pikeun kesederhanaan sareng fungsina.

  13.   ROMSAT cenahna

    Pikeun nambihan Repository anjeun kedah ngalakukeun:
    $ sudo nambah-…
    tapi henteu:
    $ sudo apt- ...
    (tingali Perekam Layar Sederhana)

    Salam ti Malaga.

  14.   David dominguez cenahna

    Pos anu hébat, ngan ukur anu kuring pilari bakal nungkulan Kazam, salam

  15.   JC cenahna

    Hatur nuhun kana référénsi, kuring nganggo Kazam sareng éta lumayan lumayan saé.

    Salam!

  16.   Miguel: 67 cenahna

    Halo Linuxeros!

    Hatur nuhun pisan pikeun nyarankeun kuring Vokoscreen, kuring parantos uji coba mang minggu-minggu sareng anu sanés sapertos RecordMyDesktop (sareng éta lambat pisan) atanapi VLC (anu henteu ngarékam sora dina cara naon waé)
    tapi ku Vokoscreen hal-hal bakal lancar

    Hiji salam.