Tor Browser: Dirobih kana vérsi stabil 8.0.3

Tor Browser: Banner DeviantArt

Tor Browser: Banner anu diciptakeun ku DeviantArt

Kusabab terakhir kali urang nyarios langsung ngeunaan Tor Browser di FromLinux, dina publikasi samemehna disebat «Tor Browser Bundle atanapi kumaha ngajalajah anonim» ti 2012 jeung «Kumaha diajar Shell Scripting ku cara masang Tor Browser? tina 2016Seueur anu parantos dirobih ku aplikasi ieu, utamina kusabab langkung seueur pembaruan Firefox sumping langkung gancang sareng éta mangrupikeun dasar pangembangan Tor Browser.

Kanggo ayeuna, Tor Browser parantos diénggalan kana vérsi stabil # 8.0.3 sareng vérsi henteu stabil # xnumxaxnumx dumasar masing-masing dina Firefox versi 60.3.0esr. Anu nyandak pangembangan Tor Browser rada caket kana anu pangsaéna anu ayeuna tiasa ditawarkeun ku Firefox tanpa aya parobahan anu radikal ageung.

Tor Browser: Banner Resmi

INTRODUCCIÓN

Pikeun jalma anu henteu nganggo atanapi henteu terang nanaon tentang Tor Browser, urang bakal sacara ringkes netelakeun yén éta mangrupikeun Browser Wéb sareng aplikasi lintas platform (Windows / GNU-Linux) anu matak ngamudahkeun pikeun urang pikeun nyumput sareng / atanapi masker identitas urang dina jaringan.

Nyayogikeun kami jalur anonim ngalangkungan server proxy ngajantenkeun komunikasi wéb urang sesah dilacak ku épisién nyingkahan analisa patalimarga luar.

Jadina, ngagunakeun Tor Browser Web Browser dimungkinkeun pikeun nyieun konéksi sareng host, ampir teu katénjo, nyaéta, tanpa ieu atanapi anu sanés ngagaduhan kamungkinan terang IP kami.

Pastina sadaya téknologi Tor Browser tiasa dianggo sacara terpisah dina Sistem Operasi GNU / Linux, ngalangkungan manajer grafis anu disebat Vidalia dina peramban Internét anu cocog (sapertos Mozilla Firefox) kalayan Torbutton (Komplement / Plugin) anu ngamungkinkeun urang pikeun ngaktipkeunana tina peramban éta nyalira.

Nanging, dina Tor Browser Web Browser, panyipta na parantos tiasa nyederhanakeun sadayana, ngarancang aplikasi (paket) padet sareng mantep ku cara komprehensif, nyaéta, kalayan sagala anu anjeun peryogikeun pikeun dianggo langsung dina distribusi naon waé.

Y ngagunakeun vérsi Mozilla Firefox anu pangénggalna sareng saéDina raraga ngamangpaatkeun fasilitas téknis salah sahiji Pangotektak Wéb anu pangsaéna di Dunya Bébas.

Tor Browser gampang pisan dianggo, sakali dipasang sareng ngajalankeun aya sakedik atanapi teu aya anu tiasa dikonfigurasi, kacuali anjeun pangguna anu canggih pisan atanapi paranoid ngeunaan kaamanan sareng privasi. Tor Browser 8.0.3 ayeuna sayogi dina halaman Tor Browser Project sareng ogé dina diréktori distribusi kami.

Tor Browser: Komunitas Resmi

BERITA

Versi Tor Browser 8.0.3 ieu ngenalkeun pembaruan kaamanan anu penting pikeun Firefox, kalebet:

  • Kaasup versi panganyarna tina NoScript sareng HTTPS Dimana waé.
  • Spanduk sumbangan kalebet kanggo kampanye akhir taun.
  • Hiji paket perbaikan minor pikeun masalah anu dideteksi dina GNU / Linux.
  • Parobihan API énggal kanggo komunikasi sareng NoScript <-> Torbutton.

Dina tingkat global, nyaéta pikeun Browser dina sadaya platform anu dianggo, parobihan saprak Tor Browser 8.0.2 kalebet:

  • Ngamutahirkeun kana basa Firefox kana 60.3.0esr
  • Torbutton update kana vérsi # 2.0.8
  • Kalebetkeun Banner Sumbangan pikeun akhir taun kampanye 2018.
  • Fix Bug # 24172: Patali sareng spanduk sumbangan sareng versi Tor.
  • Ngalereskeun Bug # 27760: Patali sareng panggunaan NoScript API anyar pikeun IPC.
  • Ngamutahirkeun tarjamahan anu sayogi.
  • HTTPS Dimana waé ngamutahirkeun kana vérsi # 2018.9.19
  • Pembaruan NoScript kana vérsi # 10.1.9.9

Dina tingkat spésifik Browser dina platform GNU / Linux, parobihan anu dilaksanakeun tina vérsi Tor Browser 8.0.2 dugi ka ayeuna nyaéta:

  • Ngalereskeun Bug # 27546: Éta ngalereskeun paripolah scroll bar nangtung dina Tor Browser 8 sareng Gtk3.
  • Ngalereskeun Bug # 27552: Ningkatkeun panggunaan diréktori anu kalebet dina CentOS / RHEL 6.

Tor Browser: Tombol Unduhan Resmi

Pamasangan

Ayeuna masang Tor Browser Browser dina GNU / Linux Operating Systems gampang pisan, anu kami bakal wincikan di handap ieu, tapi upami anjeun hoyong bantosan anu langkung maju, émut pikeun maca tulisan anu disarankeun saméméhna.

Sapertos: «Tor Browser Bundle atanapi kumaha ngajalajah anonim» ti 2012 jeung "Kumaha diajar Shell Scripting ku cara masang Tor Browser?"2016 atanapi anu sanés pikeun anjeun ngandelkeun dina hal éta.

Tor Browser: Unduh dina basa Spanyol

lengkah 1

Unduh Navigator Situs Wéb Resmi tina Organisasi Proyék Tor, boh dina tombol anu ditampilkeun dina halaman utama atanapi langsung ngalangkungan bagian tina «Unduhan Gampang», atanapi bagian tina «Unduhan Umum» atanapi bagian tina "Unduhan langsung".

lengkah 2

Unzip file anu pastina pikeun kasus 64 bit GNU / Linux Platforms dina basa Spanyol bakal dina format tar.xz dina versi ayeuna bakal disebat "Tor-browser-linux64-8.0.3_es-EN.tar.xz". Saatos unzipping sadayana Wéb Browser éta bakal siap dianggo dina jero folder anu disebat "Tor-browser_es-ES".

Tor Browser: Didownload sareng Unzipped File

lengkah 3

Ngajalankeun file anu disebut "Tor Browser Setup" sareng anjeun tiasa ngamimitian nganggo Tor Browser Browser tanpa aya masalah. Atur deui ku nuturkeun rekomendasi anu parantos dikenal ku anjeun atanapi disarankeun ku ahli Internét.

Tor Browser: Layar Utama

Tor Browser: Layar Utama

Tor Browser: Layar Pitulung / Vérsi

Ieu sadayana aya dina tulisan ieu, kuring miharep anjeun masang sareng resep Tor Browser!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   arazal cenahna

    Tulisan anu lengkep sapertos anu diarepkeun ti editor anu ahli dina sektor élmu komputer sareng khusus kana perangkat lunak gratis, hayu urang rengat

  2.   Jibril Cardenas O. cenahna

    Wilujeng énjing, sareng hatur nuhun kana sumbangan; tapi kuring gaduh patarosan:
    Dina jalur sambungan, naha mungkin pikeun masihan nagara khusus salaku toko?
    Kuring negeskeun ieu kusabab nalika kuring iinditan, sareng badé ngalebetkeun akun email, contona, nalika ngaidentipikasi tina "IP" di daérah anu sanés, tiasa aya panyusutan, sareng cék kasusna dimimitian. Teu kedah dicarioskeun perkawis rekening bank, langkung rumit upami anjeun hilap ngawartosan ka éntitas perjalanan. hatur nuhun

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Pikeun éta, anjeun panginten kedah masang plugin dina peramban anu netepkeun alamat IP dina kisaran nagara anu anjeun badé nyontoan patalimarga.

      Atanapi anjeun tiasa Édit file torrc pikeun maksa alamat IP tina hiji nagara réngsé.

      Conto: sudo nano / etc / tor / torrc

      Sareng anjeun nambihan dina tungtung file nyaéta garis:

      Node ketat 1
      ExitNodes {EN}

      Anjeun nyimpen sareng ngajalankeun Tor-browser.

      Dina conto ieu, anu parantos kami lakukeun nyaéta maksa panyungsi pikeun kéngingkeun IP ti nagara anu dipikaresep kami. Dina hal ieu Spanyol (ES), tapi tiasa janten Argetina (AR), Peru (PE), Venezuela (VE) atanapi naon anu urang pikahoyong.

      Anjeun tiasa parios deui ku cara nuliskeun http://www.ip-adress.com/ sahingga terang yén sadayana tiasa dianggo saé sareng IP lokal simulasi anjeun.