Torvalds: "Sistem patén parantos luntur"

Pencipta kernel anu ngahirupkeun sistem operasi GNU / Linux biasana, dina unggal wawancara, diukur, cerebral tapi dina waktos anu sami, leres-leres akurat dina pernyataanna.

Upami henteu, nonton wawancara ieu dimana anjeunna didorong pikeun ngaluncurkeun na Dartani al sistem patén, pas dina waktos ayeuna nalika sadaya industri nembangkeun pikeun hak cipta, pikeun gelut hak cipta, pikeun réefinisi kerangka hukum


Nalika perang patén sigana getihan Silicon Valley, sareng masa depan SOPA ngajaga komunitas internét dina pédah, pirang anu sigana anu paling sering diterapkeun sakola nyarios: "Patén parangkat lunak henteu masuk akal ... Éta ditambah kaseueuran perusahaan parangkat lunak benci sareng patén. Malah seueur ahli hukum (jero) henteu resep ogé patén-patén (seuri) ... sanaos aranjeunna ngahasilkeun artos seueur ”.

"Kaseueuran perusahaan parangkat lunak benci sareng patén"

Anu dijelaskeun Torvalds, dina wawancara anu disiarkeun ku saluran 360, nyaéta di dunya aya seueur perusahaan anu merjuangkeun "hak cipta", tapi nyatana seuseueurna seueur anu benci ... "Aranjeunna ngan ukur ngalakukeun éta pikeun membela diri, pikeun ngurus diri sorangan , daripada nyerang batur ”. Linus turun tina cangkéng sakedik sareng némbak: "Sistem patén pikeun parangkat lunak parantos luntur."

"Sistem patén pikeun parangkat lunak parantos luntur"

Bisi naon waé, panyipta sistem operasi gratis sareng terbuka anu dianggo ayeuna ti NASA dugi ka Bursa Saham New York, langkung merhatoskeun ngeunaan "troll patén", kolam renang anu ngagaleuh sareng mésér "hak", ampir saolah-olah éta investasi saham, sareng aranjeunna didedikasikan pikeun litigasi di sakumna dunya. Patén salaku chip tawar-menawar, atanapi langkung parah, spekulasi, ngancam kreativitas sareng kamajuan industri.

Lalaki anu nyiptakeun kernel Linux nalika yuswa nembé 21 taun, masihan wawancara ka tipi Argentina pikeun anu munggaran. Laporan éta, dilakukeun ku wartawan Mariano Blejman di Prague, disiarkeun sadayana dina layar TV 360. Ieu potongan:

sumber: Alt1040


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Kronos cenahna

    Kuring badé ngajawab anjeun dumasar kana pangalaman kuring di kuliah sareng pendapat khusus kuring ngeunaan hal éta, tapi upami anjeun maca tulisan Wikipedia, dasarna sapertos kitu, Linux mangrupikeun sistem operasi.

  2.   pasagi tea cenahna

    "Bisi naon, panyipta sistem operasi anu gratis sareng terbuka" NAON!? Anjeunna ngan ukur nyiptakeun NUCLEUS sareng mimitina éta nyaéta kode katutup. NAON INFORMASI LEUNGIT, inti mangrupikeun bagian anu penting pisan, tapi kumaha upami GNU?

  3.   Soyuz cenahna

    Upami éta usang, moal aya anu patén.