Tren 2021: 21 Tren dina bidang téknologi pikeun 2021

Tren 2021: 21 Tren dina bidang téknologi pikeun 2021

Tren 2021: 21 Tren dina bidang téknologi pikeun 2021

Kusabab urang parantos ngahontal akhir bulan terakhir ieu taun, Désémber 2020, dinten ieu urang bakal ngalakukeun jinis ulasan pikeun ningali masa depan "Tren 2021", nyaéta, éta Tren IT keur sataun 2021 tina sudut pandang atanapi hubunganana sareng Software gratis sareng Sumber Terbuka.

Maka, dina ieu publikasi urang bakal ngadamel sakedik «Ringkesan Téhnologi» tina anu pangsaéna sareng paling dipikaresep di Dunya IT salami terakhir 3 taun, Pikeun kéngingkeun ide anu saé naon anu bakal datang pasti domain téknologi.

Tren 2021: Eusi

Tren 2021: Kapungkur, Ayeuna sareng Kahareup

Dimana urang asalna sareng dimana kami dina téknologi gratis sareng terbuka

Conto ieu di handap tina tulisan saméméhna disiapkeun ku urang di handap ieu 21 wengkuan, salami 3 taun ka pengker mangrupikeun conto anu jelas dimana parobihan téknologi (tren) nunjuk kalayan hadé ku panggunaan metodologi sareng téknologi beuki seueur gratis sareng terbuka:

1.- Parangkat Lunak Gratis Pro Anyar sareng Organisasi Sumber Terbuka (2018 - 2020)

02.- Kaamanan Informasi: Cybersecurity, Privasi sareng Kaamanan Komputer

Tulisan anu aya hubunganana:
Kaamanan Inpormasi: Sejarah, Istilah sareng Bidang Aksi

03.- Inovasi Téknologi

Tulisan anu aya hubunganana:
Inovasi sareng Software Gratis: Masa depan anu saé pikeun téknologi

04.- Hardware sareng Software Gratis

Tulisan anu aya hubunganana:
Program Sertifikasi Produk Hardware: Hormat Kabébasan Anjeun
Tulisan anu aya hubunganana:
Parangkat lunak Gratis lawan Perangkat Lunak Swasta: Pro sareng Kontra pikeun pilihan anjeun

05.-Transformasi digital

Tulisan anu aya hubunganana:
Parangkat lunak gratis sareng kabuka: Pangaruh Téknologi dina Organisasi

06.- Infrastruktur anu tiasa dikompost

Tulisan anu aya hubunganana:
Composability: trend anyar 2019 pikeun open-source?

07.- Pangwangunan Spasi

Tulisan anu aya hubunganana:
Téknologi luar angkasa sareng Parangkat Lunak Gratis: 50 Taun Kadatangan Bulan

08.- Tina Aplikasi kana WebApps

Tulisan anu aya hubunganana:
Pangwangunan Parangkat Lunak: Tinjauan sajarah dugi ka ayeuna

09.- Interoperabilitas

Tulisan anu aya hubunganana:
Interoperabilitas ngalangkungan Awan: Kumaha carana ngahontal éta?

10.- Sadayana salaku jasa

Tulisan anu aya hubunganana:
XaaS: Cloud Computing - Sadayana salaku Layanan

11.- Kacerdasan Jieunan

Tulisan anu aya hubunganana:
OpenAI: Proyék Kecerdasan Buatan gratis sareng kabuka pikeun sadayana

12.- Komputasi Kuantum

Tulisan anu aya hubunganana:
Quantum Computing: Masa Depan Komputasi Perangkat Lunak Gratis

13.- Pangembangan perangkat lunak kode handap

Tulisan anu aya hubunganana:
Platform open source low-code pikeun pamekaran aplikasi

14.- Data ageung

Tulisan anu aya hubunganana:
Data ageung, Software Gratis sareng Sumber Terbuka: Aplikasi Anu sayogi

15.- Jaringan Desentralisasi

Tulisan anu aya hubunganana:
Desentralisasi Internét: Jaringan Desentralisasi sareng Server Otonom

16.- Parabot Parawatan

Tulisan anu aya hubunganana:
Mikroservasi: Kerangka Sumber Terbuka sareng Arsitéktur Parangkat Lunak

17.- Tepi Komputasi

Tulisan anu aya hubunganana:
Yayasan Linux Yakin Komputasi Tepi Bakal Ngalangkungan Komputasi Awan

18.- Internét tina Hal (IoT)

Tulisan anu aya hubunganana:
Internét Jalma: Tina Internét Hal ka Internét Sadayana

19.- Pertambangan Digital Asét Crypto

Tulisan anu aya hubunganana:
Sistem Operasi Alternatipna pikeun Pertambangan Digital

20.- Blockchain, FinTech sareng DeFi

Tulisan anu aya hubunganana:
Blockchain, Cryptocurrencies sareng Telecommuting: Outlook pikeun 2020

21.- Pendidikan sareng pamekaran pribadi / propésional

Tulisan anu aya hubunganana:
Pendidikan Hacking: Gerakan Parangkat Lunak Gratis sareng Prosés Atikan
Tulisan anu aya hubunganana:
Hacking: Éta sanés ngan ukur ngalakukeun hal anu langkung saé tapi mikiran hal anu langkung saé

Tren 2021: Kahareup

Dimana urang ti mana sareng kamana téknologi gratis sareng terbuka

Revolusi Industri Kaopat

Sakali unggal eusi unggal terbitan unggal daérah éta Komputasi sareng Informatika, atanapi anu Élmu sareng téknologi disebatkeun di dieu, pasti seueur anu bakal kéngingkeun kesan kuat tina ledakan anu luar biasa di Software gratis sareng Sumber Terbuka dina tahap kamajuan manusa anu anyar ieu anu sering disebat ku jalma Revolusi Industri Kaopat.

Hayu urang émut yén, dina ieu Revolusi Industri Kaopat, anu aya Alat ékosistem (Aplikasi, Sistem sareng Platform) Perangkat Lunak Gratis sareng Sumber Terbuka langkung resep kana ngadopsi cenah téknologi anyar, ngamungkinkeun anu organisasi bisa jadi leuwih kalapa sareng nguntungkeun dina waktos-waktos ieu. Sanaos ogé éta faktor manusa éta konci, utamina dina bidang latihan sareng penguasaan jalma dina alat ieu.

"Revolusi Industri Kaopat mangrupikeun révolusi anu dicirikeun ku panggunaan rupa-rupa téknologi anyar anu ngahijikeun dunya fisik, digital sareng dunya biologis, anu mangaruhan kana sagala disiplin, ékonomi sareng industri, bahkan dugi ka nangtang ideu anu aya ngeunaan naon anu dimaksud manusa. Justru, Parangkat Lunak Gratis sareng Sumber Terbuka dina Organisasi ngajantenkeun langkung gampang pikeun téknologi énggal ieu dilaksanakeun unggal dinten kalayan harga anu terjangkau atanapi enol, pikeun tujuan bisnis masing-masing." Revolusi Industri Kaopat: Peran Parangkat Lunak Gratis dina jaman anyar ieu.

Tulisan anu aya hubunganana:
Revolusi Industri Kaopat: Peran Parangkat Lunak Gratis dina jaman anyar ieu

Sawangan enggal-enggal

Sareng pamustunganana, éta tanpa perlu disebatkeun, éta salaku panyipta, pangguna sareng / atanapi aktivis Komunitas SL / CA, kalér urang kedah sareng teras janten:

"Anu cnyiptakeun, nganggona, damel sareng ngadukung Parangkat Lunak Gratis sareng Sumber Terbuka, dina bidang Pamaréntah sareng organisasi masarakat, umum atanapi swasta, kumargi ieu ngagaduhan manpaat langsung pikeun ningkatkeun pangaruh sumberdaya téknologi sareng ékonomi, pikeun kamajuan sareng pamekaran sami sareng Warga sareng / atanapi Pangguna na." Kamajuan sareng pamekaran sosial sareng Free Software sareng Open Source.

Dina raraga mitigasi sareng / atanapi ngajagi supados teu distorsi di tengah panorama ayeuna ieu, dicirikeun ku a prosés ékspansi badag, tina ceruk tradisional tina Komunitas sareng organisasi sosial nuju organisasi bisnis ageung sareng perusahaan swasta. Sakumaha anu urang ngeunteung dina waktos dina ieu publikasi ieu:

Tulisan anu aya hubunganana:
Panorama: Nuju naon masa depan Judul Gratis sareng Open Source?

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" on «Tendencias 2021», nyaéta, éta Tren IT keur sataun 2021, sanés ngan ukur di lapangan Bébas sareng Open Technologies tapi sacara gembleng sacara global; dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)