Tren 2019: Statistik ngeunaan Software Gratis sareng GNU / Linux

Tren 2019: Statistik ngeunaan Software Gratis sareng GNU / Linux

Tren 2019: Statistik ngeunaan Software Gratis sareng GNU / Linux

Dina ieu publikasi kami bakal nyobian nampilkeun gambaran anu jelas sareng tepat pikeun tren taun 2019 dumasar kana statistik dina milarian topik anu aya hubunganana sareng «Software Libre y GNU/Linux», ngagunakeun pakakasna «Google Tendencias (Google Trends)».

Data di handap, ku sabab kitu, sanaos ngan ukur tina alat cenah, tiasa dicandak salaku conto indikatoria anu hadé tina, kumaha ku waktos sareng tempat, jalma-jalma di seluruh dunya resep kana sagala rupa konsep atanapi topik anu aya hubunganana Komunitas urang anu saé sareng hébat.

Statistik Google Trends

Pikeun tulisan ieu kedah jelas yén data ditampilkeun handap pakait jeung jaman antara antara Nopémber 25 ti 2018 sareng minggu pakait sareng dinten-dinten 17-23 Nopémber, 2019.

Tren dina Parangkat Lunak Gratis

Tren 2019: Minat kana waktos di dunya

Karesep kana waktos di dunya

Kumaha urang tiasa ngahargaan minat pangguna Internét kana istilah atanapi topikna «Software Libre» salami 2019 mimiti tinggi (67%, Nov-18), kagungan curug anu signifikan (18% dina 23-29 Des-18, 36% dina 14-20 Apr-19 sareng 33% di 28Jul-03Aug 19) sareng nutup dina panarima Maksud milarian 46% atanapi minat, anu caket kana rata-rata taunan anu kagambar dina grafik pikeun istilah atanapi topik ieu.

Tren 2019: Minat kana waktos dumasar daérah

Karesep kana waktosna dumasar daérah

Analisis gambar gambar luhur nunjukkeun urang kumaha nyarios istilah atanapi topik, anu «Software Libre», anu paling dipikahoyong ku Pangguna internét ti nagara Amérika Kidul, sapertos: Kuba, El Salvador, Ékuador, Vénézuéla, Méksiko, Bolivia, Uruguay, Kolombia, Honduras sareng Peru, diantara 10 top dina daptar. Sareng dimana nagara resep Spanyol urutan nomer 18, Jérman # 20, dituturkeun ku Itali, Inggris, Kanada, Amérika Serikat sareng Australia.

Tren 2019: Jejer sareng pamundut anu aya hubunganana sareng Software Gratis

Jejer sareng pamundut anu aya hubunganana sareng Software Gratis

Dina kategori ieu, anu Google Tren nunjukkeun urang yén jejer anu paling seueur dipilarian anu patali sareng frasa «Software Libre», sacara manual bolos jelema anu teu aya hubunganana sareng istilah IT atanapi topik na, nyaéta:

  1. FreeCAD
  2. LibreOffice
  3. Biantara tina 4 kabebasan
  4. Parangkat Lunak Gratis dina Pendidikan
  5. GeoGebra
  6. Sebaran Linux
  7. GIMP
  8. kreatif Commons
  9. Hukum
  10. Parangkat lunak atikan

Sedengkeun, pikeun pamundut anu paling dipilarian sareng anu aya hubunganana, aranjeunna nyaéta:

  1. Conto Parangkat Lunak Gratis
  2. Bédana Parangkat Lunak Gratis sareng Komérsial
  3. Parangkat lunak atikan
  4. Kaunggulan sareng kalemahan Software Gratis
  5. Parangkat Lunak Gratis sareng Komérsial

Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan tren ieu, anjeun tiasa pencét dina tautan ieu Google Trends (Tren) dina Parangkat Lunak Gratis, pikeun aksés langsung kana data anu ceuk.

Tren dina GNU / Linux

Tren 2019: Minat kana waktos di dunya

Karesep kana waktos di dunya

Kumaha urang tiasa ngahargaan minat pangguna Internét kana istilah atanapi topikna «GNU/Linux» salami 2019 mimiti tinggi (92%, Nov-18), kagungan curug anu signifikan (51% dina 23-29 Des-18, 63% dina 14-20 Apr-19 sareng 62% dina 21-27 Jul-19) sareng nutup dina panarima Maksud milarian 75% atanapi minat, anu sakedik langkung handap tina rata-rata taunan anu kagambar dina grafik pikeun istilah atanapi topik ieu.

Tren 2019: Minat kana waktos dumasar daérah

Karesep kana waktosna dumasar daérah

Analisis gambar luhur nyarios ka urang kumaha nyarios istilah atanapi topik, «GNU/Linux», anu paling dipikahoyong ku Pangguna internét ti nagara Amérika Kidul, sapertos: Kuba, El Salvador, Bolivia, Uruguay, Vénézuéla, Ékuador, Guatemala, Kolombia sareng Chili, diantara 10 top dina daptar. Sareng dimana nagara resep Spanyol urutan nomer 7, Perancis # 21, dituturkeun ku Kanada, Brazil, Amérika Serikat sareng Inggris.

Tren 2019: Topik sareng Pertanyaan GNU / Linux

Jejer sareng pamundut anu aya hubunganana sareng GNU / Linux

Dina kategori ieu, anu Google Tren nunjukkeun urang yén jejer anu paling seueur dipilarian anu patali sareng frasa «GNU/Linux», sacara manual bolos jelema anu teu aya hubunganana sareng istilah IT atanapi topik na, nyaéta:

  1. Manjaro Linux Ubuntu
  2. Sudo
  3. GitHub
  4. Sistem file
  5. Cp - Unix

Sedengkeun, pikeun pamundut anu paling dipilarian sareng anu aya hubunganana, aranjeunna nyaéta:

  1. Linux Ubuntu 2019
  2. Rufus pikeun linux
  3. mkdir linux
  4. snap linux
  5. Ganti ngaran file linux
  6. Linux béda
  7. Ngadamel diréktori dina linux
  8. vv linux
  9. Linus Torvalds
  10. TOR

Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan tren ieu, anjeun tiasa pencét dina tautan ieu Google Trends (Tren) dina GNU / Linux, pikeun aksés langsung kana data anu ceuk.

Blogger - Profesional Masa Depan: Kacindekan

kacindekan

Tina data anu dipidangkeun di luhur, urang tiasa sacara ringkes nyimpulkeun yén:

  • «Software Libre y GNU/Linux» Aya 2 istilah anu sami, tapi sacara global anu kadua ngaleuwihan anu munggaran dina hajat milarian.
  • Duanana istilah ditangani ku pangguna Internét, dina tingkat Amérika Latin, kalayan skor anu saé, dibandingkeun sareng anu sanés ti daérah anu sanés. JEUNG Kuba mangrupikeun juara dina dua istilah.
  • Sareng éta, aya hubunganana sareng topik sareng pamundut anu aya hubunganana sareng duanana istilah, Distribusi GNU / Linux, Aplikasi sareng platform menonjol, sapertos: Manjaro, FreeCAD, LibreOffice, GIMP, sareng GitHub.

Diantara seueur hal-hal sanésna, anu tiasa diekstraksi upami langkung jero statistik ieu di Google Tren. Upami anjeun hoyong marios naon anu dikomentaran salaku trend di awal taun, kami nyarankeun tulisan kami anu saacanna ngeunaan ieu, disebut: Composability: trend anyar 2019 pikeun open-source?

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Mephisto Feles cenahna

    Abdi di Kolombia, sareng kuring pangguna sareng disseminator Perangkat Lunak Gratis sareng GNU / Linux.
    Kuring resep ningali yén kami aya di tempat anu saé tibatan tempat anu hébat.
    Kuba parantos ngartos na, ogé pikeun urang Kuba !!

  2.   Pasang Masang Linux cenahna

    Salam, Mephisto Feles. Sareng hatur nuhun kanggo koméntar anjeun! Sareng pastina Kuba, kusabab kaayaan geopolitikna anu panjang, kedah kerja keras pikeun panggunaan Software Gratis, terbuka sareng gratis.

  3.   Charlie cenahna

    Jalma anu nganggo Bebek sigana kuring henteu diitung dina statistik.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Surak! Bebek? MX-Linux 19? Abdi ayeuna nganggo Distro éta ... Tapi versi anu dirobah ku kuring, disebat MilagrOS.

  4.   baphomet cenahna

    Diantara parobihan politik anu parantos kajantenan di Kuba ayeuna, aya ogé anu aya hubunganana sareng téknologi anyar anu parantos lami dilakukeun ku aranjeunna, nyiptakeun di Universitas Ilmu Informatika (UCI) Sistem Operasi na sorangan dumasar kana Ubuntu anu dibiayaan ku pamaréntah, pikeun parobihan platform di badan nagara *: Meja Nova. Sanaos di awal éta kénca seueur anu dipikahoyong, vérsi ayeuna (Nova 6.0) lumayan saé; Tapi sakumaha biasana, ilmuwan komputer "tabrakan" sareng opini birokrat anu yakin yén aranjeunna ahli dina Élmu Komputer (sareng hal-hal sanés anu bakal dibahas) sareng anu nempatkeun rébuan hiji alesan pikeun ngeureunkeun prosés migrasi. Hukum anyar masihan kurun waktu 3 taun (2019-2022) pikeun KABEH perusahaan di nagara éta parantos hijrah ka perangkat lunak gratis sareng platform open source ... sareng éta sababna sanaos sok dipikaresep GNU / Linux, éta parantos ngembang éksponénsial taun ieu.

    * Klarifikasi éta kusabab langkung ti hiji pamikiran yén hijrah kusabab rumor anu teu didasarkeun yén éta ogé pikeun jalma alami, anu teu masuk akal kusabab teu aya anu tiasa nyarios naon anu anjeun tiasa gaduh atanapi henteu dina komputer anjeun. Ku jalan kitu, milik kuring nganggo Kubuntu 18.04

    1.    baphomet cenahna

      ERRATA:

      Dina klarifikasi kuring nyerat "éta ogé" nalika kuring kedah ngan ukur nyebut "ogé".

bool (leres)