Trik anu kapaké pikeun Firefox

Firefox mangrupikeun panyungsi internét anu hadé. Nanging, seueur jalma henteu terang kumaha ngamanpaatkeunana. Sateuacan ngawadul sareng nyarios "Firefox teu ngagaduhan hal sapertos kitu sareng Chrome henteu, jst." Kuring nyarankeun anjeun maca tulisan ieu.

Di dieu kuring nampilkeun serangkaian tip sareng trik pikeun nguntungkeun; aranjeunna bakal tiasa nyepetkeun sareng ningkatkeun navigasi, tapi aranjeunna ogé bakal tiasa ngaropea kumaha anu dipikahoyong.

1) Nganggo ruang layar anu hadé.

Jantenkeun ikon katingali alit. Buka Témbongkeun> Toolbar> Ngepaskeun sareng parios pilihan "Anggo ikon leutik".

Layar pinuh. Kadang-kadang gunana pikeun nganapigasi nganggo layar pinuh, pikeun éta aya dua pilihan: Tampilan> Layar Pinuh, atanapi ngan saukur F11.

2) kecap konci "Smart". Anggap anjeun teras milarian dimana-mana, sapertos tarjamahan pilem anu anjeun unduh. Upami éta, aya trik hébat anu saeutik pisan anu terang pikeun ngajantenkeun padamelan urang langkung gampil.

Neruskeun conto urang, buka subdivx.com sareng milari terjemahan naon waé. Salin URL anu diciptakeun. Bisi kuring éta http://www.subdivx.com/index.php?buscar=gladiador&accion=5&masdesc=&subtitulos=1&realiza_b=1. Ayeuna anu tetep nyaéta nyiptakeun spidol anyar. Hayu urang ka Tetengger> Atur tetengger. Sakali aya pilih «Menu Tetengger». Ieu henteu diperyogikeun pisan, tapi kuring nyarankeun éta: urang ngadamel folder (anu bakal nyimpen sadaya tetengger gaya ieu anu anjeun jieun). Kanggo ngalakukeun ieu, pencét tombol Atur> Folder Anyar. Teras, milih folder anu nembé didamel, pencét Organize> New Bookmark deui.

Ieu mangrupikeun hal anu matak. Kuring badé masihan anjeun pitunjuk pikeun Subdivx tapi anjeun tiasa ngalaksanakeunana sareng situs naon waé anu ngamungkinkeun anjeun milarian (Google, IMDB, jsb.). Dina Ngaran nempatkeun «SubDivx». Dina URL, témpél URL anu anjeun tiron. Ayeuna, dina URL anu disalin, robih kecap anu anjeun milari dina Subdivx sareng gentos ku "% s" (tanpa tanda petik). Dina hal kuring, kuring kedah ngagentos "gladiator", nyésakeun URL akhir sapertos kieu: http://www.subdivx.com/index.php?buscar=%s&accion=5&masdesc=&subtitulos=1&realiza_b=1. Tungtungna, dimana éta nyatakeun kata kunci, nempatkeun akronim pondok anu ngaidentipikasi pamilarian. Kuring milih "subs". Pencét tombol Tambihkeun.

Ti ayeuna, iraha waé anjeun hoyong milarian subdivx pikeun naon waé, kantun angkat ka bilah alamat, ketik "subs", tinggalkeun rohangan, teras ketik naon anu anjeun badé milari. Ieu super praktis. Kuring nganggo pikeun Google, rujukan Word (dina sababaraha basa: pt pikeun Portugis, en pikeun basa Inggris, sin pikeun sinonim, sareng sajabana), IMDB, subdivx sareng seueur deui.

Sakumaha anjeun bakal perhatoskeun, trik ieu nganonaktifkeun bilah pencarian anu nembongan di sisi katuhu palang alamat. Di antara urang, kuring teras-terasan henteu aya gunana, éta sababna kuring sok hoyong miceun éta sareng ngantunkeun palang alamat anu langkung panjang, gaya Chrome. Anjeun moal mendakan naséhat ieu dimana waé kuring nyarankeun anjeun nyeratna. Pikeun miceun palang éta, kantun ka Témbong> Alat> Ngepaskeun. Sakali aya, sered bar teang kana jandéla anu nembé nembongan. Voila!

3) Jalan pintas keyboard. Sakali anjeun janten kenal kana jalan pintas ieu, anjeun bakal janten Firefox Jedi anu leres. Aranjeunna henteu lami diajar sareng aranjeunna bakal ningkatkeun pangalaman browsing anjeun sacara substansial. Ieu sababaraha, anu kuring paling anggo:

  • Spasi bar (Halaman Turun atanapi Halaman Turun)
  • Shift-Spacebar (Halaman Up atanapi Halaman Up)
  • Ctrl + F (milarian)
  • Alt-N atanapi F3 (panggihan salajengna)
  • Ctrl + D (tambahkeun kana tetengger)
  • Ctrl + T (tab énggal)
  • Ctrl + K (buka halaman pamilarian Google Firefox)
  • Ctrl + L (buka palang alamat)
  • Ctrl ++ (tingkatkeun ukuran téks)
  • Ctrl + - (ngirangan ukuran téks)
  • Ctrl-W (tutup tab)
  • F5 (muatkeun deui halaman)
  • Esc (ngeureunkeun mukaan halaman)
  • Backspace (balik deui hiji halaman)
  • Shift + Backspace (maju hiji halaman)
  • Alt-Home (buka halaman imah)

4) Otomatis-lengkep. Pencét Ctrl + L sareng nyerat nami situs anu anjeun badé angkat tanpa "www" atanapi ".com". Upamana, "google". Teras pencét Ctrl + Enter, sareng Firefox sacara ajaib bakal ngalengkepan URL. Pikeun alamat .net, pencét Shift + Enter sareng alamat .org, pencét Ctrl + Shift + Enter.

5) Luncat ngaliwatan tab. Daripada nganggo beurit pikeun pindah tab, anjeun kedah diajar ngagunakeun keyboard langsung. Ieu sababaraha pintasan keyboard:

  • Ctrl + Tab (ngaliwat tab ti kénca ka katuhu)
  • Ctrl + Shift + Tab (sami sareng di luhur tapi dina arah anu sabalikna)
  • Ctrl + 1-9 (Kuring milih nomer pikeun buka tab anu khusus)

6) Jalan pintas beurit. Kadang-kadang langkung gampang ngagunakeun pintasan beurit tibatan nganggo keyboard deui. Anjeun kedah ngawasaan sababaraha hal ieu:

  • Pencét tombol tengah dina tautan (muka halaman dina tab anyar)
  • Geser-gulung ka handap (halaman saencana)
  • Shift-scroll up (halaman salajengna)
  • Ctrl-scroll up (ningkatkeun ukuran téks)
  • Ctrl-scroll ka handap (ngirangan ukuran téks)
  • Pencét tengah dina tab (nutup tab)

7) Mupus riwayat anjeun. Ieu sababaraha pilihan.

Hapuskeun sajarah anu anyar. Buka Alat> Hapus Sejarah Anyar (atanapi Ctrl + Shift + Del). Ieu hal anu kedah terang sadayana, tapi henteu sadayana nyatet hal anu nembé nembé dina versi pang anyarna Firefox. Ayeuna, éta henteu ngan ukur ngamungkinkeun anjeun milih naon anu anjeun hoyong pupus (unduhan riwayat, sungsi, cache, sareng sajabana) tapi ogé ti iraha. Ieu super manpaat sabab urang henteu salawasna hoyong mupus KABEH riwayat, tapi anggap ayeuna. Kami nangtoskeun ieu dina pilihan "Selang waktos kanggo mupus" anu nembongan dina kotak dialog.

Ngotéktak «porno». Pikeun ngotéktak sakedap tanpa halaman dilongok atanapi kecap akses dilebetkeun disimpen dina sajarah, cukup buka Alat> Mimitian browsing pribadi (atanapi pencét Ctrl + Shift + P). Upami anjeun parantos réngsé, turutan jalur anu sami sareng pilih Eureun browsing pribadi.

Hapus alamat tina sajarah. Pencét Ctrl + L pikeun angkat ka palang alamat. Tulis alamat anu anjeun hoyong pupus, nalika nembongan dina daptar, pilih teras pencét tombol Hapus.

8) ngeunaan: config. Ku ngetikkeun kecap-kecap ajaib éta dina palang alamat anjeun bakal tiasa ngonpigurasikeun Firefox anjeun sacara tuntas. Kanggo langkung seueur inpormasi ngeunaan konfigurasi anu béda-béda, kuring nyarankeun anjeun maca tip anu dijelaskeun dina Mozillazin.

9) Tambihkeun kecap konci pikeun téténgger anjeun. Upami anjeun hoyong aksés kana tetengger anjeun kalayan gampang pisan, cukup ku ngetikkeun kecap konci dina bilah alamat, milari tetengger, pencét-katuhu dina éta sareng pilih Properties. Lebetkeun kecap konci anu cocog sareng ciri situs. Voila!

10) Gancang Firefox. Upami anjeun nganggo konéksi broadband, anjeun tiasa nganggo pipelining pikeun ngagancangkeun ngamuat halaman. Hal ieu ngamungkinkeun Firefox pikeun ngamuat seueur elemen halaman dina waktos anu sami sareng henteu sakaligus (sabab éta dikonfigurasi sacara standar, sabab éta dioptimalkeun pikeun sambungan dialup). Di dieu kuring ngajelaskeun kumaha ngarobih setélan:

  • Kuring nyerat "about: config" dina palang alamat. Teras "network.http" dina kolom "filter" anu nembongan sareng robih setélan ieu (klik dua kali pikeun ngarobih):
  • Ngarobih "network.http.pipelining" janten "leres"
  • Ngarobih "network.http.proxy.pipelining" janten "leres"
  • Ngarobih "network.http.pipelining.maxrequests" kana angka sapertos 30. Ieu bakal ngamungkinkeun dugi ka 30 barang pikeun dimuat dina waktos anu sami.
  • Akhirna, pencét-katuhu dina tempat anu kosong teras pilih Anyar> Integer. Sebutkeun "nglayout.initialpaint.delay" teras set kana nilai "0". Nilai ieu nunjukkeun sabaraha waktos panyungsi kedah ngantosan sateuacan ngagambar inpormasi anu ditampi.

11) Ngawatesan panggunaan RAM. Kami parantos ningali yén Firefox tiasa ngagaduhan seueur kalemahan tapi nyaéta panyungsi anu nganggo RAM pangleutikna (enya, kirang ti Chrome sareng anu sanés). Nanging, upami anjeun masih mikir yén Firefox ngagaduhan seueur mémori dina komputer anjeun, anjeun tiasa ngawatesan jumlah RAM anu diaktipkeun pikeun dianggo. Deui, kuring ngetik ngeunaan: config dina bilah alamat, dina saringan kuring ngetik "browser.cache" sareng éta milih "browser.cache.disk.capacity". Éta disetél ka 50000, tapi anjeun tiasa nyetél kana nilai anu langkung handap, gumantung kana jumlah mémori anu anjeun gaduh. Kuring nyarankeun anjeun nyobian 15000 upami anjeun gaduh antara 512MB sareng 1GB RAM.

Saolah-olah ieu henteu cekap, anjeun tiasa langkung ngirangan konsumsi RAM nalika Firefox diminimalkeun. Setelan ieu bakal mindahkeun Firefox kana hard drive anjeun nalika diminimalkeun, sahingga nyandak kirang RAM. Trik leutik ieu henteu mangaruhan kagancangan program janten pastina kedah dicobaan. Cukup ketik "about: config" dina palang alamat anjeun, pencét katuhu dimana waé sareng pilih Anyar> Logis. Sebutkeun "config.trim_on_minimize" teras atur BENER. Anjeun kedah nga-restart Firefox kanggo épékna diterapkeun.

12) Mindahkeun atanapi cabut tombol Tutup. Naha anjeun bakal ngahaja nutup tab anjeun? Nya, anjeun tiasa ngalih atanapi nyabut tombol Tutup ku jalan ka "about: config". Edit éntri "browser.tabs.closebuttons". Anjeun tiasa masihan salah sahiji nilai di handap ieu:

  • 0: Tembongkeun tombol tutup hungkul dina tab aktip
  • 1: (standar) Tembongkeun Tutup tombol dina sadaya tab
  • 2: Entong nunjukkeun tombol Tutup
  • 3: Tembongkeun tombol nutup hiji kanggo sadaya windows.

Entong hilap éta, upami anjeun parantos nutup tab atanapi jandéla ku teu dihaja, anjeun tiasa teras waé nga-pulihna ku lebet kana Sejarah> Nembe ditutup tab atanapi Sejarah> Nembe ditutup windows. Anu matak ngeunaan kamungkinan ieu nyaéta henteu ngan ukur nyayogikeun tab atanapi halaman anu ditutup tapi ogé sajarahna (anjeun bakal tiasa bulak-balik siga anu henteu aya kajadian).

13) Pilih sadaya téks dina palang alamat nalika ngaklik. Naha anjeun asalna ti Mac atanapi Windows sareng éta unnerves yén nalika anjeun mencét dina bilah alamat éta henteu milih sadaya téks anu aya di éta? Nya, buka ngeunaan: config, milari browser.urlbar.clickSelectsAll sareng robih nilaina janten "Leres".

14) Pareuman tés kasaluyuan tambihan. Nalika ngalakukeun ieu henteu dianjurkeun, éta bakal nyepetkeun Firefox pisan. Buka ngeunaan: config, jantenkeun éntri anu disebat "extensions.checkCompatibility" sareng pasihkeun nilai "Palsu". Ngadamel entri sanés anu disebat "extensions.checkUpdateSecurity" sareng pasihan niléy "Palsu".

15) Daptar sababaraha addon anu manpaat:

  • Édisi: Kalebet palang kamajuan dina palang alamat.
  • Aman Login: hilap eusian nami pangguna sareng kecap akses anjeun.
  • AddThis: ngamungkinkeun anjeun ngabagi halaman naon waé dina Facebook, Twitter, sareng sajabana.
  • Raja tab anyar: nunjukkeun halaman ka anjeun nalika muka tab anyar.
  • NoSquint: upami anjeun ngagaduhan masalah visi, addon ieu tiasa janten kasalametan anjeun.
  • CoolPreview: kéngingkeun sawangan tina halaman anu numbu tanpa nyésakeun anu anjeun browsing.
  • Speeddial: aksés langsung ka halaman anjeun anu paling sering dianggo, gaya Chrome sareng Opera.
  • iMacros: upami anjeun teras-terasan ngalakukeun tugas rutin, gancangkeun padamelan anjeun nganggo addon anu luar biasa ieu.
  • WOT: Wéb of Trust ngamungkinkeun anjeun terang naha toko online dimana anjeun badé mésér tiasa dipercaya.
  • Unduh Flash sareng Video: ngamungkinkeun anjeun ngaunduh kaulinan sareng pidéo anu didamel sacara flash.

Tong hilap anjeun ogé tiasa ningkatkeun pangalaman Firefox ku panggunaan:

  • Addons: Sakumaha anu urang tingali, ieu mangrupikeun ekstensi anu ningkatkeun pangalaman pangguna.
  • jelema: aranjeunna sapertos kulit pikeun Firefox anjeun.
  • Kamus: seueur jalmi hilap ieu tapi ngaunduh kamus basa asli anjeun (sanaos anjeun henteu gaduh Firefox dina basa anu sami) tiasa ngabantosan pisan nalika nyerat email sareng téks "panjang" sanés. Ku cara kieu pamarios éjahan diaktipkeun ku cara anu sami pisan sareng Word, nyirian kasalahan sareng ngamungkinkeun anjeun menerkeunana ngalangkungan ménu kontékstual.

Naha anjeun ngagaduhan tip sareng trik sanés kanggo Firefox anu anjeun badé bagikeun sareng kami? Ninggalkeun koméntar anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Miguel Angel cenahna

    Hatur nuhun pisan Pablo, aya hal-hal anu kuring henteu terang sareng anu manpaat pikeun kuring. hatur nuhun

  2.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Pelesir a!
    Surak! Paul.

  3.   tomasortiz cenahna

    Adi alit, upami aya cara pikeun «Cabut» kotak gunana google gunana google di Firefox….
    1- Naék kana bar menu teras pencét katuhu; anjeun kéngingkeun balon sareng pilihan,
    2- Pencét dina "Sesuaikan" nalika ngantepkeun jandéla, anjeun pencét kana kotak alit ieu sareng sered kana jandéla; jeung! Zuas! bar teang nempatan rohangan éta; Gampang kan?

  4.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Leres, solusi éta kalebet dina tulisan. Nuhun sih!

  5.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Duh! Anjeun leres ... Kuring nempatkeun mundur! 😛 Hatur nuhun pikeun peringatan! Rangkulan! Paul.

  6.   Pak Bangkong cenahna

    «13) Pilih sadaya téks dina bilah alamat ku ngaklik. Naha anjeun asalna ti Mac atanapi Windows sareng éta unnerves yén nalika anjeun mencét dina bilah alamat éta henteu milih sadaya téks anu aya dina éta? Nya, buka ngeunaan: config, milari browser.urlbar.clickSelectsAll sareng ngarobih nilaina janten "Palsu". "

    Abdi hoyong netelakeun masalah ieu, tétéla yén nilai standar nyaéta "Palsu". Pikeun milih sadayana dina palang alamat sacara otomatis, robih nilaina janten "Leres".

    Éta ogé sigana mah éntri anu suksés pisan sareng mangpaat pisan.

    Salam.