Trinity sareng Moksha: 2 Lingkungan Desktop Alternatip anu Pikaresepeun

Trinity sareng Moksha: 2 Lingkungan Desktop Alternatip anu Pikaresepeun

Trinity sareng Moksha: 2 Lingkungan Desktop Alternatip anu Pikaresepeun

Neruskeun rangkay tulisan kami ngeunaan Lingkungan Desktop aya dina sababaraha urang sareng ngembang GNU / Distros Linux, ayeuna giliran 2 sakedik kanyahoan atanapi populér, disebut Trinity y Moksa.

Duanana nyaéta turunan (garpuh) tina lami Lingkungan Desktop naon anu parantos dimodernisasi pikeun neraskeun operasi dina sababaraha GNU / Distros Linux atanapi sababaraha, khususna pikeun ngamangpaatkeun poténsi na, dina hal konsumsi sumberdaya rendah (RAM, CPU).

Trinity sareng Moksha: Perkenalan

Sakumaha anu parantos urang tingali, kemungkinan seueur pikeun ngagunakeun 1 atanapi langkung Lingkungan Desktop di urang Sistem Operasi GNU / Linux. Sajauh ieu, kami parantos ngajajah anu paling dikenal atanapi universal (GNOME, KDE Plasma, XFCE, kayu manis, mate, LXDE y LXQT, sareng anu sanés anu kirang dikenal, tapi sami sareng modérn sareng fungsional (Deepin, Pantheon y Budgie).

Sareng sanaos, ngitung ieu 10 Lingkungan Desktop Sateuacanna, tambihan Trinity y Moksa, masih aya sababaraha anu sanés anu matak sami atanapi pikaresepeun pikeun dipikanyaho, nalungtik sareng / atanapi nyobian.

Trinity sareng Moksha: Eusi

Trinity sareng Moksha: Lingkungan Desktop

Trinity Desktop Lingkungan

El Lingkungan Desktop disebut Trinity Desktop Lingkungan (TDE) numutkeun Pamekar na, éta diciptakeun sareng dijaga sareng tujuan utama pikeun ngajaga fungsi sareng aspék visual ngeunaan Sistem Operasi anu gratis sareng terbuka anu lami.

tujuan

Khususna, TDE milarian nawiskeun sareng / atanapi nyayogikeun Lingkungan Desktop:

  • Fléksibel sareng tiasa diustomisasi.
  • Pikaresepeun.
  • Dilengkepan koleksi alat tulis anu pas anu masih cocog sareng pakakas anu lami.
  • Éta responsif kana pakakas lami sareng cocog sareng pakakas anyar.
  • Éta ngadukung, tapi henteu meryogikeun akselerasi 3D pikeun jalan, sareng standar hirarki freedesktop.org sareng sistem file Linux, sareng lingkungan desktop anu sanés.
  • Mampuh nganteurkeun efisiensi HCI (Human-Computer Interaction) maksimal dina lingkungan mouse / keyboard.

Ciri utama

Diantara ciri anu ngajantenkeun TDE tiasa disebatkeun:

  • Panel tradisional, taskbar, task manager, sareng peluncuran aplikasi gancang.
  • Repository tina aplikasi parangkat lunak anu cocog, kalebet rupi-rupi editor téks, manajer file, pemirsa gambar, aplikasi kantor, manajer file, sareng pamuter musik klasik Amarok anu asli sareng ningkat.
  • Dialog log masuk sareng desktop anu diropea.
  • Klién béwara DBUS khusus dirombak pikeun ningkatkeun integrasi sareng aplikasi umum sapertos Firefox sareng NetworkManager (henteu kedah HAL).

Historia

TDE dimimitian salaku tuluyan tina K Desktop Environment (KDE) vérsi 3. Ngaran tina Trinity (Trinidad, dina basa Spanyol) sabagian, sabab kecap hartosna "Tilu" sareng TDE nya éta tuluyan tina KDE 3. TDE ayeuna janten proyek anjeun nyalira Lingkungan Desktop pikeun komputer. Proyékna TDE didirikeun sareng teras dijalankeun ku Timothy Pearson, saha pamekar parangkat lunak anu trampil, anu pernah koordinator tina KDE 3.x tina vérsi sateuacana Kubuntu.

TDE henteu sumping dina Distro khusus sapertos Lingkungan Desktop standar, tapi mungkin sayogi pikeun Distros salaku Altlinux, Exe GNU / Linux, PCLinuxOS, Q4OS, Slack sareng sababaraha versi tina Ubuntu. Ogé, ayeuna nuju versi R14.0.7 anu dirilis dina 30/12/2019. Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan TDE anjeun tiasa didatangan anjeun website resmi Dina tautan ieu.

Moksha Desktop

El Lingkungan Desktop disebut Moksha Desktop (MD) Numutkeun ka Pamekar na, éta didamel sareng dijaga sareng tujuan utama pikeun ngajaga fungsi sareng aspék visual tina Windows Manager Pencerahan 17 (E17) anu sering dianggap a Lingkungan Desktop. Ku cara kitu, pikeun adaptasi, ningkatkeun, ngabarukeun deui sareng ngajantenkeunana cocog sareng fitur vérsi kahareup pencerahan, ogé ngaleungitkeun ti dinya, hal-hal pareng atanapi rusak anu éta E17 ngandung.

tujuan

Khususna, MD milarian nawiskeun sareng / atanapi nyayogikeun Lingkungan Desktop:

  • Hayu janten sambungan tina E17 kalayan parobihan, koréksi sareng paningkatan anu dilakukeun dina Bodhi GNU / Linux anu mangrupikeun Distro dimana éta parantos dikembangkeun.
  • Éta kalebet sababaraha fitur anu pangsaéna, modéren, sareng pang gunana pikeun E18 sareng E19. Ogé, sababaraha hal-hal anyar anu saur tim pamekaran gunana pikeun ningkatkeun pangalaman pangguna akhir.
  • Janten langkung stabil tibatan versi engké tina Pencerahan sareng meakkeun kirang RAM pikeun fungsina.
  • Janten Desktop cocog sareng sadaya platform anu basisna Linux, di luar indungna Distro, Bodhi GNU / Linux.

Najan kitu, MD kanggo ayeuna éta ngan ukur gampang didukung dina DEBIAN 8 (Jessie), salami pamekar na henteu ngatur modérenisasi rangkepna supados cocog sareng vérsi anu langkung modéren DEBIAN GNU / Linux. Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan MD anjeun tiasa didatangan na website resmi Dina tautan ieu.

 

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" on «Trinity y Moksha», 2 «Entornos de Escritorio» alternatip sareng pikaresepeun, anu di aranjeunna «Distros GNU/Linux» asli atanapi porting ka batur anu langkung dikenal salaku «DEBIAN GNU/Linux» tiasa ngabantosan pisan dina sababaraha kasus, khususna dina bidang hemat konsumsi sumberdaya, janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y JedIT maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.