Tujuh cara pikeun ngonpigurasikeun multiboot sareng Windows 8 sareng Linux

Papan Gigabyte UEFI

Papan Gigabyte UEFI

Sababaraha dinten ka pengker sobat dalit anu berjuang sareng notebook anyarna (anu sapertos anu diarepkeun sumping UEFI sareng Windows 8 tos dipasang) nyobian masang Arch dina 'dual boot' tanpa hasil. Pas saatos kuring ngahapus partisi Windows sareng dipasang hungkul bengkokan, Abdi mendakan hiji tulisan dina salah sahiji situs karesep kuring, anu ngajelaskeun 7 cara anu béda pikeun ngonpigurasikeun multiboot dina sistem Windows 8.

Atosan saran ti réréncangan ieu, anu nampi inpormasi telat, kuring mutuskeun narjamahkeun sadaya tulisan pikeun nyayogikeun sadayana, supados anu teu tiasa maca dina basa aslina ngagaduhan aksés kana naséhatna, nanging, sapertos biasa kuring nyarankeun ka sadayana anu ngagaduhan kasempetan, langsung ka sumber aslina anu bakal langkung euyeub tibatan tarjamahan naon waé.

Salaku inpormasi awal, artikel anu dimaksud mangrupikeun séri terakhir tina 3 ngeunaan hal anu sami, diterbitkeun ku panulis dina bukuna blog di tempatna ZDnet.com, anu kuring nyarankeun maca pikeun sing saha waé anu hoyong wincikan hal éta. Ngeunaan panulis anu sami, namina nyaéta JA Watson sareng anjeunna gaduh resume anu mengesankan anu anjeunna ngajelaskeun sapertos kieu: "Kuring mimiti damel sareng anu urang sebut 'komputer analog' dina pangropéa pesawat sareng Angkatan Udara Amérika Serikat dina 1970. Saatos kuring réngsé jasa militér sareng balik Di universitas, kuring dikenalkeun pikeun mikroprosesor sareng pemrograman bahasa mesin dina prosesor Intel 4040. Saatos éta kuring ogé damel, ngatur sareng ngprogram anu peralatan tina Digital Equipment Corporation PDP-8, PDP-11 (/ 45 sareng / 70) sareng minicomputers VAX. Kuring parantos kalibet sareng gelombang mimiti microcomputers berbasis Unix, di awal taun 80an. Kuring parantos ngerjakeun pamekaran, operasi, instalasi sareng dukungan parangkat lunak ti saprak éta.

Kitu cenah, henteu kedah ditingalkeun deui, ieu tarjamah tina tulisan anu dimaksud, anu kuring negeskeun, sadaya jasa kagungan panulis aslina sareng kamungkinan aya kasalahan anu kuring damel nyalira.

Tujuh cara pikeun ngonpigurasikeun multiboot sareng Windows 8 sareng Linux

Bagian anu saé tina koméntar dina tulisan kuring anu paling anyar ngeunaan masang Fedora dina laptop anyar kuring dina hartos "tibatan ngawartosan naon anu henteu jalan, punten masihan kami sakedik inpormasi ngeunaan pilihan anu urang kedah laksanakeun." .

Éta naséhat anu saé, sareng kuring resep nuturkeunana. Upami anu urang lakukeun nyaéta linggih sareng ngawadul ngeunaan éta boot ganda Linux dina sistem UEFIKami gampang pisan ngahalangan sababaraha jalma pikeun nyobaan, sareng anu leres mah aya pilihan anu tiasa dianggo tanpa usaha ageung.

Mimiti, Nanging, kuring badé ngulang hiji hal anu tos kuring nyarios sababaraha kali sateuacan. Unggal palaksanaan firmware UEFI éta béda - na henteu ngan ukur béda saeutik, naon waé.

Sababaraha dianggo pisan sareng pamasangan Linux, éta ganda boot lancar ti mimiti. Anu sanésna sesah, teu tiasa diprediksi, sareng leres-leres ngambek dina sauyunanana sareng sigana jalan kaluar pikeun nyegah Linux tina boot. Janten upami anjeun hoyong ganda boot Linux sareng Windows, cobian mendakan katerangan anu ditulis ku batur anu gaduh sistem anu sami anu anjeun anggo, atanapi sahenteuna sistem ti pabrikan anu sami.

Ok, janten naon kasempetan na?

1. Pasang loader boot Linux GRUB

Nya, anu pangpayunna sareng mamang pangbasajanna upami éta leres, nyaéta masang bootloader gana Linux salaku obyék standar boot, sareng gaduh kontrol dual boot sareng Windows.

Pikeun ngalakukeun ieu, tangtosna, anjeun kedah gaduh sebaran Linux anu cocog sareng UEFI - Anu kuring parantos nyobian sareng tiasa ngabuktoskeun nyaéta openSUSE, Fedora, linux mint y Ubuntu, tapi aya batur sareng seueur deui anu bakal datang dina waktos anu caket.

Upami anjeun gaduh sebaran Linux anu ngadukung boot aman UEFI, anjeun bahkan henteu kedah ngarobih setélan konfigurasi UEFI, sanaos seueur jalma bakal milih nganonaktipkeun Secure Boot atoh.

Nalika masang sebaran Linux anu ngadukung UEFI, upami sadayana jalan sakumaha mistina sareng konfigurasi firmware UEFI éta tiasa dianggo kalayan saé sareng anjeun henteu kéngingkeun "reboot" anu goréng (hal anu kuring sering ningali kajadian sering), janten ngabalikan deui saatos instalasi lengkep bakal masihan anjeun ménu boot tina gana, sareng anjeun bakal tiasa milih antara Linux (standar) atanapi Windows 8 kanggo boot tina éta.

Dina waktos éta anjeun ampir gratis di bumi - tapi tetep diémutan yén kuring parantos ningali sacara pribadi (sareng gaduh nyalira) sistem anu dina sababaraha waktos engké, ujug-ujug ngareset setélan boot Windows tanpa alesan khusus. Upami ieu kajantenan, anjeun kedah ngémutan nganggo salah sahiji metodeu anu sanés anu ditétélakeun di handap, sabab pangalaman kuring nyaéta yén ieu henteu ngan ukur sakali.

2. Anggo tombol pilih boot BIOS

Kamungkinan kadua nyaéta anjeun milih sebaran Linux anu cocog sareng UEFI, éta pamasangan parantos dilakukeun saé pisan, tapi nalika anjeun balikan deui kuring bangun sareng Windows tibatan Linux. Ieu tiasa pikasieuneun pisan, tapi éta sanés sesah damelna.

Anu penting pikeun diinget nyaéta pamasangan Linux parantos nambihan dirina kana daptar ngamimitian - anjeun kedah tiasa sumping kana daptar éta pikeun boot.

Cara panggampangna pikeun ngalakukeun ieu nyaéta ngagunakeun pilihan BIOS Pilihan Boot, anu diaktipkeun ku mencét kenop khusus nalika prosés hurung atanapi hurungkeun deui. Éta 'konci khusus' beda-beda diantara sistem, kuring parantos ningali kabur, F9 y F12 dipaké dina sababaraha sistem kuring, sareng kuring yakin aya deui anu sanés.

Pencét éta bakal ngaganggu prosés boot Windows sareng anjeun bakal kéngingkeun daptar sistem operasi anu sayogi - panginten Windows 8 sareng Linux. Kuring pribadi henteu merhatoskeun pilihan ieu kusabab kuring henteu resep asup kana 'rurusuhan' kalayan prosés boot pikeun mastikeun kuring pencét tombol pilih boot dina waktosna, sareng upami kuring lieur atanapi lambat teuing maka kuring kedah ngaliwat pisan jalan.kali ngalangkungan ngamimitian Windows sareng ngan saukur ngabalikan deui geuwat pikeun balik deui ka menu pilihan boot.

Tapi ieu sigana henteu janten masalah pikeun seueur jalmi, sareng éta pasti mangrupikeun pilihan anu peryogi minimal ngorbankeun sareng berjuang sareng setélan BIOS nakal. Hiji cara ieu tiasa dipermudah sakedik nyaéta lebet setelan BIOS sareng pilih tunda ngamimitian, seueur sistem ngamungkinkeun anjeun netepkeun antawis 5 sareng 30 detik tunda sateuacan Windows leres-leres sapatu bot, anu masihan langkung seueur waktos pikeun mencét sihir konci.

3. Aktipkeun 'Legacy Boot'

Kamungkinan "saderhana" anu katilu nyaéta ngaktipkeun 'Boot warisan'dina setélan BIOS sareng ngan ukur henteu ngémutan sadayana UEFI.

Ieu sanés pilihan anu kuring resep sacara pribadi, sawaréh kusabab kuring nekad sareng sabagean kusabab, sakumaha Adam Williamson ngajelaskeun ka kuring sababaraha waktos ka pengker, aya sababaraha kaunggulan fungsional pikeun boot. UEFI. Tapi éta pasti pilihan anu dimungkinkeun, sareng sacara ketat dina hal Linux dipasang sareng boot, éta panginten tiasa janten solusi anu paling saderhana.

Hiji-hijina masalah anu kuring tingali dina pilihan ieu nyaéta yén sababaraha sistem janten sesah ngaktipkeun 'Boot warisan', naha kusabab pilihan na disumputkeun ogé dina panyiapan BIOS, atanapi kusabab anjeun kedah nyetél kecap akses BIOS sateuacan anjeun kéngingkeun ngarobihna. Kuring kantos nguping panginten aya sababaraha sistem anu teu kaétang 'Boot warisan'henteu pisan, tapi kuring henteu kantos ningali anu sapertos kieu.

Bisi wae, milih jalur ieu henteu ngan ukur ngajantenkeun langkung gampang pikeun setelan sareng panyetelan dual boot, éta ngamungkinkeun anjeun masang ampir sadaya distribusi Linux anu anjeun pikahoyong, henteu paduli kasaluyuan sareng UEFI.

Kuring sacara pribadi nganggo pilihan ieu pikeun masang distribusi non-Linux UEFIsiga SolydXK, PCLinuxOS y LinuxMint Debian Edition dina konfigurasi multi-boot sareng sebaran patuh UEFI sanés. Janten kuring tiasa balik sareng nganonaktifkeun Boot warisan, sareng ngan nganggo gana cocog sareng UEFI pikeun boot Linux anu didukung.

Opat. Coba nganggo bootloader Windows

Kamungkinan kaopat kedah nganggo Windows boot loader pikeun dual boot Linux. Kuring nyarios kuduna, sabab jalma tetep ngeposkeun koméntar anu nyatakeun 'ngan ukur dianggo EasyBCD pikeun ngonpigurasikeunana ", atanapi bahkan" anggo bcdedit'Tapi cobian saageung-saé kuring supados hasilna.

Kuring nyerat perkawis ieu sataun atanapi kapengker nalika kuring gaduh sistem anu munggaran UEFI, sareng kuring nganggap dina waktos éta masalah éta ngan éta EasyBCD henteu sapinuhna diadaptasi pikeun tahan dimimitian UEFI, tapi ayeuna kuring parantos nyobian deui, kalayan vérsi pangénggalna EasyBCD anu kuring tiasa kéngingkeun tina halaman wéb NeoSmart sareng masih teu tiasa kéngingkeun Linux kanggo boot sadayana.

Ayeuna kuring panginten padet teuing kanggo milarian, tapi upami aya anu badé lebet teras masihan koméntar bilih "éta tiasa dianggo saé", maka mangga siap-siap pisan, sareng pasihan detil anu pasti ngeunaan naon anu anjeun lakukeun. gawe. Kusabab kuring parantos nyobian sadayana anu tiasa dipikirkeun, sareng henteu masalah naon anu kuring lakukeun, hiji-hijina hal anu kuring peroleh nalika kuring nyobian boot naon waé instalasi Linux nyaéta pesen "Windows gagal boot".

Kuring ogé parantos milarian wéb kanggo inpormasi lengkep, sareng hiji-hijina conto konkrit anu kuring mendakan nyaéta jalma anu gagal dina cara anu sami sareng kuring. Abdi tiasa mendakan seueur tempat anu nyarios «EasyBCD dianggo ", sareng" kagunaan EasyBCD pikeun multiboot Windows 8, 7, Vista, XP, MacOS sareng Linux ", tapi henteu SATU anu saleresna nyatakeun" kami ngalakukeun ieu sareng Windows 8 UEFI sareng Linux, éta tiasa dianggo, sareng ieu anu kedah anjeun laksanakeun ».

Anu kuring lakukeun nyaéta ieu. Kuring diunduh sareng dipasang EasyBCD 2.2 dina dua sistem Windows 8 UEFI béda (HP Compaq anu nembe kénging sareng Acer Aspire One 725 abdi). Nalika harita kuring lumpat EasyBCD (salaku pangurus tangtosna) Kuring terkejut yén daptar sistem operasi anu nembongan pikeun konfigurasi boot anjeun. Kuring terang bootloader Windows henteu kantos ningali éta atanapi nawiskeun pikeun boot anu sanés salian ti Windows 8. Butuh waktu kuring menit pikeun nyadar yén naon anu didaptarkeun éta sadayana anu aya dina daptar boot BIOS.

Éta pisan anu bakal ditawarkeun upami kuring nganggo pilihan pilihan boot, sakumaha anu ditétélakeun di luhur, tapi upami kuring ngantep Windows boot normal henteu aya tanda anu sanés. Komo upami kuring nempatkeun reureuh 30 detik dina ngamimitian Windows, ngagunakeun bcdedit o EasyBCD, éta bakal lirén sareng ngan daptar Windows 8. Janten naha EasyBCD Naha éta daptar sadayana anu sanés? Abdi henteu ngartos, tapi kuring ngarepkeun éta bakal janten tanda anu saé, éta EasyBCDSahenteuna kuring mendakan pilihan anu sanés, sareng anu kedah kuring lakukeun ayeuna nyaéta nambihan kana ménu bootloader Windows anu normal.

Kuring nyobian ngalakukeun éta, mimitina ngan nyirian salah sahiji distribusi Linux Ubuntu salaku obyék boot standar. EasyBCD Éta ngamungkinkeun kuring ngalakukeun éta tanpa aya keluhan, tapi nalika kuring reboot kuring ningali éta datang deui langsung sareng Windows. Bah !.

Janten kuring nyobian nganggo "Tambahkeun" pilihan dina EasyBCD, sareng kuring masihan anjeunna sadayana inpormasi pikeun salah sahiji partisi Linux. Waktos ieu sahenteuna nalika kuring reboot éta nunjukkeun pilihan Linux dina daptar boot, tapi nalika kuring nyobian boot éta masihan kuring pesen "Windows Boot Gagal". Kuring ngagorowok kana komputer sial yén éta bahkan henteu nyobian pikeun ngamimitian Windows, janten kumaha éta gagal, tapi éta henteu ngabantuan ogé.

Teras kuring sadar yén naon anu kuring leres-leres netepkeun EasyBCD éta mangrupikeun usaha pikeun boot anu disebat /NST/neogrub.efi (atanapi sapertos kitu, kuring henteu ngagaduhan nami anu pas dina sirah kuring ayeuna, sareng kuring gering ka EasyBCD sareng Windows, janten kuring moal ningali deui).

Janten kuring nyobian nempatkeun sababaraha file boot kalayan nami éta - mimitina kuring nyobian gambar grubx64.efi tina salah sahiji distribusi Linux, teras kuring nyobian nyalin blok boot (512 bait munggaran) tina disk sareng / atanapi sistem file Linux. , sapertos anu kedah dilakukeun dina urutan dobel boot sareng Windows XP sareng Linux, teras kuring janten nekat sareng nempatkeun kernel Linux dina nami éta. Tangtosna, henteu aya diantara aranjeunna anu damel.

Kuring tungtungna mutuskeun, dumasar kana pangalaman kuring sorangan sareng henteuna carita kasuksésan atanapi inpormasi konfigurasi anu saleresna dina wéb, éta EasyBCD éta henteu aya gunana pikeun nyiptakeun bootable Windows / Linux dual boot UEFI diaktipkeun. Éta panginten tiasa dianggo upami diaktipkeun Boot warisan, sareng teras nyetél éta persis sareng cara éta dilakukeun dina Windows XP, tapi upami anjeun badé ngalakukeun éta maka cukup nganggo metodeu tilu di luhur sareng anjeun ngahémat nyalira masalah.

Saatos berjuang sareng EasyBCD Pikeun waktos anu lami, sareng akhirna nyerah, kuring mutuskeun pikeun nyobaan utilitas bcdedit, nyaéta metode Windows standar pikeun jenis konfigurasi ieu. Kuring lumayan wawuh sareng program ieu, parantos nganggo éta pikeun nyetél dual-boot sareng Windows XP, janten kuring henteu persis ngulampreng kagok dina poék.

Tapi deui, henteu masalah naon anu kuring nyobian, éta moal boot. Kuring tiasa kéngingkeun barang Linux anu ditambihan kana menu bootloader Windows, sareng kuring tiasa nyetél sagala rupa hal anu béda salaku obyék boot, tapi teu aya anu tiasa dianggo. Anu pamungkas, ngan ukur pikeun ngabuktikeun ka kuring sorangan yén kuring henteu ngan ukur ngalakukeun anu lepat dasarna (atanapi bodo), kuring nyetél obyék boot pikeun salah sahiji usaha Linux abdi janten Windows 8 sareng éta langsung boot. Grrrr!.

Janten kacindekan kuring tina sadayana ieu nyaéta, salah sahiji alesan utama kunaon EasyBCD éta henteu aya gunana pikeun nyiptakeun dual boot Linux, dasarna mustahil ngagunakeun bootloader Windows 8 pikeun boot Linux kalayan boot UEFI diaktipkeun. Deui, panginten tiasa nganggo Legacy Boot diaktipkeun, tapi kuring henteu paduli ayeuna pikeun milarian terang.

Upami anjeun terang yén kuring salah dina ieu, sareng sacara pribadi ngonpigurasikeun sistem Windows 8 pikeun boot Linux nganggo Windows bootloader, maka wartoskeun ka kuring dina koméntar, sareng punten, mangga janten spésifik sareng ngawartosan kumaha anjeun ngalakukeun éta, sabab kuring resep terang.

5. Pasang bootloader anu sanés

Pilihan multiboot kalima UEFI nyaéta masang bootloader anu sanés, sapertos REFIND ku Roderick W. Smith. Ieu gaduh kaunggulan tiasa boot ampir naon waé - Windows, Linux, MacOS - sareng kuat pisan sareng fleksibel dina sacara otomatis milari anu aya dina disk, nampilkeunana salaku daptar pilihan boot.

Hanjakalna, hiji-hijina hal anu henteu direngsekeun nyaéta masalah "uncooperative / unpredictable BIOS setup" anu ditétélakeun di luhur. Upami Windows atanapi prosés boot, atanapi anu sanésna ngaco sareng setelan BIOS sareng ngahalangan anjeun netepkeun sacara permanen gana salaku bootloader standar, maka éta ampir pasti bakal nyegah setting tina REFIND.

6. Coba alternatif samentawis

Pilihan kagenep sanés solusi pikeun masalah konfigurasi BIco uncooperative / teu tiasa diprediksi, éta mangrupikeun solusi samentawis anu awon pikeun éta.

Tétéla salaku tambahan kana daptar "urutan boot" normal dina konfigurasi boot UEFIAya ogé pilihan "boot salajengna", anu netepkeun konfigurasi boot sakali.

Ieu biasana batal, janten sistem nuturkeun daptar urutan boot, tapi upami disetél, sistem bakal nyobian boot barang éta heula, sareng éta ogé kabuktosan yén éta parantos disetél supados boot salajengna deui kana panggunaan standar daptar sekuen boot.

Konfigurasi "boot salajengna" tiasa disaluyukeun tina Linux nganggo efibootmgr -n XXXX, dimana XXXX mangrupikeun nomer barang daptar boot, pikeun milarian nomer instalasi Linux, ngan ukur nganggo efibootmgr kalayan henteu aya pilihan (atanapi efibootmgr -v upami anjeun hoyong ningali sadaya detil anu jelas) - Angka éta bakal hal sapertos 0001 atanapi 0002 dina kaseueuran kasus.

Opsi "boot salajengna" ieu tiasa dijantenkeun padamelan semi-permanén ku nambihan paréntah efibootmgr kana skrip boot Linux, janten unggal waktos boot Linux éta bakal disetél deui janten boot Linux deui waktos sanésna. Sakali. Kuring henteu nyatakeun éta cool, atanapi elegan, atanapi bahkan geulis, tapi tiasa dianggo, sabab kuring parantos nyobian.

7. Curang prosés boot standar

Akhirna, pilihan katujuh nyaéta "nipu" prosés boot standar ku nempatkeun gambar shim.efi Linux (atanapi grubx64.efi upami anjeun nganonaktipkeun boot aman) dimana Windows Boot Manager biasana aya.

Dina sistem anu kuring parantos uji, ieu dina partisi boot EFI (ilaharna / dev / sda2 dina Linux, dipasang salaku / boot / efi), dina nami /EFI/Microsoft/Boot/Bootmgfw.efi. Kuring parantos ngalaman sababaraha kasuksésan dina ngalakukeun ieu, tapi kuring ngingetan yén sababaraha sistem (khususna HP Compaq) agrésip pisan ngeunaan mariksa sareng ngareset konfigurasi boot UEFI Sacara standar aranjeunna kadang sadar yén Bootmgfw.efi sanés sanés program "aslina" dipasang, sareng éta kéngingkeun salinan anu asli sareng nempatkeunana deui dina tempatna, sahingga ngaleungitkeun tipu daya licik. Anjeun panginten tiasa ngabayangkeun kumaha ngairitasi sareng frustasi nalika ieu kajantenan ...

Janten aya anu gaduhna. Tujuh pilihan anu béda pikeun ngonpigurasikeun multiboot sareng Windows 8 sareng Linux.

Sigana mah aya batur anu kuring henteu dipikirkeun, atanapi anu kuring henteu émut ayeuna-ayeuna, tapi ieu anu kuring pikir anu paling jelas.

Kuring parantos nyobian sadayana dina hiji waktos atanapi anu sanés. Anu paling geulis sareng tangtosna anu paling saderhana nyaéta anu pangpayunna, anjeun kedah masang sareng boot gana, upami éta tiasa dianggo dina sistem khusus anjeun. Kuring ogé terang yén sababaraha urang sumpah yén pilihan kadua parantos cekap, ngan ukur ku mencét Pilih Boot, sareng yén aranjeunna pikir kuring janten males sareng nekad ku henteu nganggo anu éta.

Cicih duaan éta, sigana bakal langkung seueur dédikasi, diajar, sareng uji coba sareng kasalahan supados anu sanés damel (sababaraha anu kuring henteu acan kantos damel). Tapi dina jangka panjang, upami anjeun nekad pikeun dual boot Linux sareng Windows, anjeun kedah tiasa ngalakukeun éta.

Nya, dugi ka ayeuna tarjamah tina tulisan aslina, kuring miharep éta ngabantuan jalma-jalma anu ngagaduhan masalah anu sami ...


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

54 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Hola cenahna

    Hapunten kana koméntar kana hal anu sanés téma pusat, tapi naon téma anu anjeun anggo? Kuring resep sareng langkung ti naon waé warna oranyeu tina sisina

    1.    hijiac cenahna

      Lol .. Éta sanés OS, éta UEFI tina papan Gigabyte.

    2.    EVER cenahna

      Persis. Éta mangrupikeun panganteur UEFI

    3.    Charlie-Brown cenahna

      Yup ... sakumaha kolega Isaac sareng eVeR, éta gambar antarbeungeut UEFI tina motherboard Gigabyte 😉

  2.   vidagnu cenahna

    Tulisan anu saé, parantos disimpen salaku paporit pikeun kapayunna.
    Salam,

    1.    Charlie-Brown cenahna

      Nuhun parantos mampir ...

  3.   jony127 cenahna

    Halo, kusabab panasaran.

    Sakumaha panulis aslina nyarios yén éta mamatahan ulah nganonaktipkeun uefi sabab anjeun ngagaduhan kaunggulan fungsional, naha aya anu terang naon ari aranjeunna?

    Salam.

    1.    Charlie-Brown cenahna

      Numutkeun kuring (PISAN pribadi ku cara kitu), UEFI mangrupikeun jalan kaluar tina masalah anu TEU aya; Kuring salah sahiji jalma anu nganggap yén éta mangrupikeun imposisi Microsoft anu sanés (hiji deui), ka pabrik perangkat keras pikeun mempermudah panggunaan produkna sareng nyusahkeun persaingan sareng saliwatan, ngajantenkeun struktur pamasangan OS na (sapertos saha waé anu ngagaduhan mesin nganggo UEFI sareng Windows 8 tos dipasang tiasa ningali). Pokokna, kuring malikan deui, éta mangrupikeun pendapat MY anu sangat pribadi, janten kuring nyarankeun anjeun milarian gancang di San Google kalayan istilah UEFI + kaunggulan sareng anjeun bakal nampi tautan kana inpormasi anu cekap pikeun anjeun tiasa ngawangun pendapat anjeun nyalira.

      Ah! sareng hatur nuhun pisan kanggo sing mampir sareng mairan ...

      1.    jony127 cenahna

        ok Kuring bakal ningali, tapi ngan hiji patarosan deui ngeunaan topik ieu, naon hartosna boot warisan?

        Hatur nuhun.

      2.    mario cenahna

        Éta henteu sami UEFI salaku extension secureboot, hiji ti intel sareng anu sanésna ti MS. UEFI mangrupikeun hal sapertos IPv6, éta bakal ngajawab seueur masalah anu dihasilkeun dina mangtaun-taun. Ngagunakeun GPT ngungkulan watesan MBR duanana dina ukuran sareng maksimum 4 partisi per disk. Éta ogé dianggo dina modeu 64-bit "murni", teu sapertos BIOS, anu masih 16-bit. Sacara pribadi, nalika kuring kedah nganggo multiboot kuring nganggo semanggi EFI (éta ogé dimimitian OSX), éta otomatis ngotéktip OS maca folder anu aya dina partisi VFAT anu munggaran. Sareng upami sistemna henteu ngamimitian, anggo USB langsung atanapi CD, pikeun ngaksés partisi anu munggaran sareng mupus atanapi mindahkeun polder.

        1.    Charlie-Brown cenahna

          Leres, kuring jelas yén UEFI henteu sami sareng Secure Boot, anu kajantenan mangrupikeun hal anu parantos diperyogikeun ("pembaruan" BIOS) kanggo ngeusian kakurangan anu akumulasi ku jalanna waktos sareng kamajuan téknologi, nyaéta éta parantos pulas sapanjang jalan, utamina kusabab pangaruh Microsoft sareng tamba parantos tungtungna langkung goréng tibatan panyakit.

          Di sisi anu sanésna, saran anu anjeun pasihkeun jelas valid, naon anu lumangsung nyaéta dina kaseueuran kasus, upami anjeun nerapkeunana dina laptop kalayan Windows 8 tos dipasang, anjeun bakal kaleungitan garansi alat-alatna ngan ukur pikeun kanyataan ngahapus atanapi ngalih. folder partisi anu diatur ku OS éta

          1.    jony127 cenahna

            Panasaran kaleungitan jaminan. Upami kuring ngarobah ukuran partisi windows dina laptop anyar teras nyiptakeun anu énggal pikeun masang linux, naha éta ogé ngajantenkeun kuring kaleungitan garansi laptop?

      3.    Alejandro cenahna

        Aya naon charly
        Mimiti sadayana tulisan anu saé sareng anu kadua kuring hoyong ningali naha anjeun tiasa ngabantosan kuring.
        Naon anu kajantenan nyaéta kuring gaduh Compaq 18 Sadaya-di-Sareng sareng Windows 8 kaluar tina kotak sareng anu kuring badé lakukeun nyaéta boot dual sareng windows 7.
        Sareng kuring ngalakukeun sadayana ngeunaan partisi disk supados kuring tiasa masang windows dina partisi éta.
        Ogé parantos lebetkeun BIOS sareng angkat mode boot aman sareng aktipkeun modeu UEFI.
        Ayeuna masalahna nyaéta nalika kuring masang windows ... dina bagian tina "install options advanced" Kuring milih partisi disk anu kuring jadian sareng éta ngawartosan ieu "Windows teu tiasa dipasang dina disk ieu. disk anu dipilih ngagaduhan gaya partisi GPT »kanyataanna anu nyaritakeun kuring sareng sadaya partisi anu kuring gaduh.
        Kuring parantos nalungtik solusi dina internét tapi kuring ngan ukur mendakan solusina pikeun jalma anu hoyong ngan saukur masang windows7 sareng sanés Dual boot sabab ku solusi anu sanésna kuring kedah ngahapus partisi kuring sareng bahkan sistem wimdows 8 kanggo tiasa masang éta sareng éta anu henteu kuring pikahoyong.
        Abdi resep upami anjeun tiasa masihan pinjaman

  4.   pandev92 cenahna

    Kaseueuran motherboard desktop sumping sareng boot warisan diaktipkeun.

    1.    Charlie-Brown cenahna

      Leres, tapi kaayaan bakal rumit upami éta laptop ...

  5.   Andi Z cenahna

    Kuring sumping yén sahenteuna dina Indung AsRock boot UEFI aman kuring ditumpurkeun, hal anu narik perhatian kuring

  6.   nada cenahna

    KUMAHA LUCU !!!
    Upami kuring ngan ukur hoyong masang sistem operasi anu kuring resep sareng ayeuna, éta henteu kedah sapertos kitu!

    1.    Noctuido cenahna

      Éta sateuacanna, paling anjeun kedah ngonpigurasikeun BIOS pikeun boot CD atanapi pendrive ku gambar ISO anu ngandung distribusi anu siap dipasang. Éta mangrupikeun salah sahiji cara pikeun nunjukkeun yén komputer Windows tina Microsoft (sanés anu disangka mésér).

  7.   Jorge cenahna

    Halo, kuring ngantepkeun anjeun pidéo ngeunaan cara ngalakukeunana, sanaos henteu dipedar kalayan hadé.
    Masalahna nyaéta anjeun masang cd nganggo ultraiso, tingali éta. Deu.

  8.   Oñaki cenahna

    Kaleresanna, sumbangan anjeun saé pisan, kuring ngan ukur "mundur" sareng buku catetan énggal, anu ngagaduhan konfigurasi éta.
    Hatur nuhun pisan kana sumbangan na,
    Entong hayang istighfar sabab tanpa tarjamahan anjeun moal ngahontal kami.

  9.   Tainin cenahna

    Bantosan kanggo léngkah 7.

    Naha aya anu ngawartosan file mana anu kuring kedah salin atanapi ganti nami pikeun ngaléngkah "7 Bodo prosés boot standar"

    Kuring parantos nyobian tapi kuring ngalakukeun anu lepat sabab éta ngan ukur kaluar dina pront grub> sareng kuring henteu tiasa lebet Windows atanapi Linux, syukur kuring ngagaduhan gambar HD.

    Hatur nuhun.

  10.   Saul cenahna

    alus teuing sakumaha biasa eusi tina linux 🙂
    Kami salah sahiji anu untung anu pilihan 1 dianggo pikeun anjeunna, kuring masang ubuntu 14.04 64bit dina Asus n56vb sareng anu leresna éta sadayana tiasa dianggo sampurna ..
    komentar munggaran anu kuring jantenkeun dina blog ieu yén kaleresan kuring parantos lami nuturkeunana.
    hatur nuhun !! Surak

  11.   hijiac cenahna

    Kuring kedah nyetak ieu pikeun tiasa ngalakukeunana dina laptop XD kuring

  12.   Paulo cenahna

    Mimiti, hatur nuhun pisan kana rekomendasi ieu dina basa Spanyol sampurna.
    Kadua, buku catetan kuring nyaéta hp kalayan win8.1 sateuacana dipasang, kuring tiasa masang Debian tadi wengi sareng teu émut waktosna, kuring terang henteu kunanaon kusabab kuring reboot sareng lebet win8, nalika ngamimitian deui kuring berhasil asup ku mencét F9 sareng milih pilihan tina Debian kuring, anu muka Grub kuring sareng sadayana saé. Janten patarosan abdi aya dina rekomendasi 1 dina "Pasang Grub" Dina partisi mana kuring kedah masang grub pikeun ngajantenkeun bootloader standar? Kedahna aya dina partisi dimana windo $ bootloader? .
    Catetan: Kuring dipasang sareng UEFI diaktipkeun.
    Hatur nuhun pisan.

    1.    x11 tete11x cenahna

      Upami anjeun kersa anjeun ogé tiasa naroskeun dina forum, budakna sok daék mantuan http://foro.desdelinux.net/

  13.   Willy cenahna

    Mimiti sadayana hatur nuhun pikeun artikel anu narik ieu sadayana inpormasi.
    Sanaos kuring henteu ngagaduhan pangalaman dina subjek, kuring ngartos istilah na sareng kuring tiasa nyarios yén ku nalungtik dina seueur forum sareng blog, kuring tiasa sacara gampil ngahontal dual boot sacara épéktip, cara anu paling gampang pikeun ngalakukeun éta nyaéta nuliskeun BIOS sacara langsung sareng dina Konfigurasi EUFI Kuring nganonaktifkeun sareng ngantepkeun langsung kana pamasangan ubuntu Abdi terang yén ubuntu ngadukung uefi tapi kuring sadar yén éta bakal jalan, teras kuring masang os SD sareng janten kuring tiasa neraskeun masang OS's grub anu dipasang nyaéta 1.99 Perlu disebatkeun yén kuring dipasang ubuntu dina partisi windows anu sami naon anu kuring sigana anéh kumargi kuring ngartos yén éta tiasa dianggo dina ext.

  14.   Noe Interiano cenahna

    Kaleresan kuring pikir siga seueur yén éta mangrupikeun imposisi Microsoft kumargi éta henteu nguntungkeun urang sadayana, lumayan janten kamampuan pikeun nga-instal Linux sareng Windows 8 dina komputer anu sami.

  15.   Juan Antonio cenahna

    Hola
    Abdi peryogi bantosan dina netbook sakola, Ubuntu dipasang sareng windows 8.1 tapi nalika ngamimitian éta ngan ukur nembongan sareng ngamimitian, éta beban Ubuntu, para teknisi nunjukkeun yén Windows 8.1 dipasang sareng anjeun ningali dina partisi hard disk.
    Patarosan abdi tiasa dipimilik di awal dua sistem sareng anjeun milih mana anu anjeun badé dianggo.
    sababaraha pituduh léngkah pikeun nuturkeun,
    hatur nuhun ka sadayana
    tulisan megah
    Wasalam

    1.    serabilo cenahna

      Upami anjeun masih teu ngajawab anu katingali di dieu
      https://blog.desdelinux.net/como-cambiar-la-opcion-de-entrada-por-defecto-de-grub2/

      dina internét aya seueur éntri anu nyarioskeun setélan grub, pilihan standar, waktos, gambar latar ...
      Wasalam

  16.   Alfredo Marin cenahna

    Halo sayang Kuring parantos maca tulisan éta sareng kaleresan sigana kuring rada pikaresepeun kuring henteu terang seueur ngeunaan konfigurasi, tapi kuring ngagaduhan masalah, dina komputer kuring kuring parantos masang windows 7 sareng Fedora, ayeuna masalahna nyaéta kuring henteu tiasa ngamimitian aman modeu dina windows Abdi hoyong Dupi anjeun ngajelaskeun ka kuring ku cara saderhana naon anu kuring kedah lakukeun supados kuring tiasa ngalaksanakeun fungsi ieu, salam sareng hatur nuhun Kuring bakal ngantosan waleran anjeun ...

    1.    serabilo cenahna

      Hai Alfredo, kuring panginten lepat tapi cara pikeun asup kana modeu aman masih aya dina boot windows, ku sabab éta langsung saatos milih entri win7 dina grub mimitian pencét F8 sareng balikeun unggal dua detik yén jandéla waktos teu lulus, ieu parantos dilakukeun sareng ogé sistem operasi henteu kedah mangaruhan mimiti anu sanés.

      salam.

  17.   serabilo cenahna

    Akhirna anu kuring lakukeun nyaéta masang Debian anu dipikacinta teras masang program mesin virtual ieu, virtualbox, dimana kuring masang win7 kanggo sababaraha gim 😀 Ku cara ieu kuring mimiti di Linux sareng upami kuring hoyong maén kuring muka mesin virtual.

  18.   deisy cenahna

    Hola

    Kuring panasaran naha anjeun Ngan ukur tiasa masang linux tina boot warisan?

    PC abdi mangrupikeun salah sahiji kasus anu anjeun nyebatkeun yén éta henteu nampi tandatangan UEFI tina OS anu mana waé selain windows 🙁

  19.   Francisca cenahna

    Tulisan anu saé. Nuhun kana tarjamahanana.

  20.   Adrian cenahna

    Halo, naha aya anu tiasa ngabantosan kuring kuring hoyong boot ti usb sareng nalika kuring ngalakukeun menu boot layar janten hideung sareng gion kedip-kedip sareng henteu ngamimitian sareng saur éta sabab kuring kedah mareuman uefi tina bios tapi éta henteu moal ngantep kuring mareumanana sareng kuring henteu terang naha kuring gaduh windows 7 tiasa batur ngabantosan kuring

    1.    serabilo cenahna

      Dina bios (éta gumantung kana naon éta), dina milik kuring sahenteuna kuring ngadeukeutan bagian tina konfigurasi boot, aya barang anu caket anu disebatna "Legacy Mode", anjeun kedah ngaktipkeun mode warisan, janten modeu uefi éta bakal janten dinonaktipkeun, saatos éta ngatur urutan boot tina modeu warisan pikeun ninggalkeun USB salaku pilihan kahiji, simpen perobihan sareng kaluarna. Bios komputer kuring ngingetkeun kuring yén parobihan anu dilakukeun dina bios tiasa mangaruhan kaamanan peralatan sareng slip séjén, janten éta nyungkeun anjeun ngetik nomer dina keyboard anu nempatkeun anjeun langsung dina layar, nalika ieu réngsé sistem dimimitian dina modeu warisan (normal). Salam.

  21.   eeyygg@gmail.com cenahna

    Kuring resep pisan tulisan anjeun, dina waktos ayeuna kuring henteu terang kumaha masang Linux, kanyataanna kuring bakal resep tiasa ngamimitian Puppy Linux, kuring bakal teras-terasan nalungtik pikeun ningali naha kuring nampi, tapi teu aya ragu yén tulisan anjeun parantos ngabantosan kuring ngartos perbudakan anu urang kirimkeun jandéla alit, ogé ka anu sanés, anjeunna henteu néwak kuring deui
    salam séhat

  22.   Mauricio cenahna

    Kuring nembé masang Windows 270 dina mesin Samsung NP7 Kolombia dina modeu efi, kuring mendakan pabrik uefi aktip, tapi tanpa boot aman, kuring ogé mendakan yén éta ngagaduhan pilihan dina bios uefi, hapus! Sadaya tandatangan digital (sertipikat efi) anu disertakeun sareng alat-alatna sareng aya ogé pilihan pikeun nambihan sareng ngagentos tandana pabrik éta sareng Windows 8 kanggo tanda tangan digital tina sistem operasi naon, ku sabab éta kuring nyimpulkeun yén Samsung masih henteu nampi panerapan boot aman…. atanapi henteu hoyong kawatesan ku pangguna pikeun masang nepi ka windows XP …… sabab laptop ieu nyandak pilihan pikeun ngaktipkeun secureboot ku anu anéh disebut csm os ……

    Nuhun kana tulisanna…. Nalika kuring émut, kuring nyobian masang windows 7 dina modeu efi dina laptop acer sareng laptop éta henteu nyandak pilihan secureboot ……. ku sabab kitu moal aya anu tiasa dilakukeun salian ti balikeun sareng sistem pabrik… ..

  23.   agus cenahna

    Halo… tulisan anu pikaresepeun ... tapi hayu urang terang, kumargi kuring dugi ka halaman anjeun, kusabab kuring ngagaduhan masalah sareng konfigurasi uefi dina tablet Cina kuring pipo w4 sareng win 8.1 pro…

    Kuring hoyong masang ubuntu dina partisi (partisi anu kuring henteu lebet dina rohangan anu kalebet sistem pemulihan windows disimpen) anu tanpa masalah, tapi dina waktos ayeuna kuring balikan deui, layar hideung sial témbong kalayan épél cangkang efi versi 2.31 anu anjeun ngan ukur kedah ngalebetkeun paréntah ... Kuring parantos lebet kaluar, (hiji-hijina paréntah anu tiasa dianggo) sareng kuring parantos uih deui kana bios ...

    Sateuacan dipasang ubuntu, kuring parantos nyandak modeu aman uefi, abdi parantos nempatkeun kana modeu warisan, anu kuring lakukeun tina konsol salaku administrator ... anu anéh nyaéta ayeuna modeu windows manager henteu némbongan salaku pilihan boot dina daptar konfigurasi bios… ngan ukur uefi.

    tina bios kuring parantos masihan sarébu konfigurasi tapi teu aya anu tiasa dianggo pikeun kuring, bahkan henteu nganggo tombol f keyboard usb anu nyambung kana tablet ... éta henteu ngadeteksi pendrive usb, kenangan sd, teu aya anu éksternal sigana ... ngan ukur keyboard na ...

    ayeuna patarosan abdi sapertos kieu ... naha tiasa pendnive recovery w8.1 anu tina mémori usb janten manager boot? sanaos sigana henteu mendakan naon-naon ti usb?

    Naha aya metodeu pikeun cageur tablet tina pc, kalayan program boot atanapi éksternal masang driver, atanapi bios? Kuring parantos ningali dina halaman resmi tablet éta aya program pamasangan supir ngalangkungan PC, tapi tétéla éta pikeun tablet Android…. bakal aya cara anu sami pikeun windows?

    Naha aya paréntah anu tina cangkang efi, ngarahkeun kuring ngabalikan deui windows, atanapi ngareset tablet sacara lengkep, atanapi ngenalkeun kuring deui kana dunya windows?

    Atanapi kuring ngan ukur kedah nyandak ka teknisi?

    hatur nuhun kanggo waleran anjeun sateuacana ... salam ti Chili!

    1.    David cenahna

      Halo, sigana nalika ngadamel pendrive ku RUFUS anjeun kedah milih jinis partisi anjeun kedah milih GPT pikeun UEFI sareng ku cara éta bios ngakuanana ... Abdi uji .. upami éta hasil, kuring bakal nyaritakeun SLDS ti Chili

  24.   Luis cenahna

    Pilihan sanés panginten ... formatna sadayana sareng pasang Windows7 teras Ubuntu?

    Hatur nuhun sateuacanna.

  25.   Juan Acuña cenahna

    Ayeuna kuring badé nyobian sadayana, hatur nuhun pisan kanggo anu ngurus anjeun, sareng moal lami kuring bakal masihan anjeun sababaraha waleran .. nalika kuring ngagaduhan. kami dina hak prerogatif anu sami ..

  26.   Antonio cenahna

    Cara anu leres pikeun damel Windows dual boot tiasa dianggo sareng EasyBCD dipedar dina halaman wéb ieu:

    http://www.luisllamas.es/2013/11/dual-boot-windowslinux-configurar-particiones-ubuntu-o-linux-mint/

    Éta ngeunaan ngadamel partisi pikeun Grub di handapeun windows sareng supados tiasa dianggo, saatos linux dipasang, anjeun kedah nganggo EasyBCD 2.2
    Instalasi linux ieu bakal ngamungkinkeun anjeun ngaleupaskeun sacara lengkep tanpa mangaruhan ngamimitian Windows sahenteuna.
    Wasalam

    1.    LuisLLamas cenahna

      Haber Antonio, dina bagian mana tina tutorial anu anjeun ngaitkeun nyaéta konfigurasi EasyBSD? Kusabab kuring maca sakabeh tutorial sareng teu aya hubunganana sareng ieu.
      Abdi gaduh cekap nyeri sirah sareng boot dual Win8-Debian, kanggo ngamimitian nganjang (panginten ieu hiji-hijina hal anu anjeun seuri) sareng maca halaman ngantosan hiji jinis inpormasi, sareng akhirna mendakan anu sanés anu aya hubunganana

  27.   lea cenahna

    Tulisan éta henteu ngagaduhan inpormasi ngeunaan prosedur anu kedah dilakukeun, anjeun ngan ukur nyebatkeunana, sapertos anu kuring nyarios, tuang, anjeun tiasa milih antara pizza atanapi pasta, tapi éta henteu ngawartosan anjeun kumaha cara masak pizza atanapi kumaha nyiapkeun pasta sareng saos anu anjeun pikahoyong.

  28.   EmmaFX cenahna

    Kuring ngagaduhan Asrock H61M-VG3 sareng kuring ngagaduhan masalah ieu, kusabab kuring henteu ngartos sareng éta pangalaman munggaran kuring masang sistem operasi dobel. Éta sumping sareng Windows 8 sareng kuring henteu tiasa masang Windows XP, dugi ka dilakukeun ku ngarobih hal dina BIOS. Éta hasil saé, tapi nalika ngabalikan deui éta henteu nunjukkeun kuring pilihan pikeun milih antara 8 sareng XP. Kuring masang EasyBCD "Kuring ngonpigurasikeunana" sareng teu aya anu ngamimitian. Éta cenah aya kasalahan. Éta file leungit di system32. Kuring nyobian KABEH tumor anu kuring tiasa mendakan dina wéb sareng kuring masih teu tiasa aksés. Abdi laknat dinten kuring mésér dinten wed * ieu.

  29.   tarohan cenahna

    Tulisan anu saé pisan kuring diajar seueur sareng sabab kuring parantos ngémutan perkawis éta sareng kuring nyimpulkeun éta masalah arsitektur, kuring pastina rada teu sadar kana OS dugi ka sabulan katukang sareng kuring mendakan masalah ieu sareng saminggu kamari kuring kantos mendakan hp anu henteu ngijinkeun masang distribusi linux, tong nyobian naon-naon sabab éta sanés komputer kuring tapi sigana éta kedah tiasa

  30.   AntipodaDarkness cenahna

    Kalayan easybcd anjeun tiasa. Diuji dina eMachines 355 kalayan windows 10 saatos nami turorial ieu http://es.ccm.net/faq/10661-realizar-un-multiboot-con-easybcd

    salam.

  31.   Diego cenahna

    Halo, kuring hoyong ngadamel pamundut, kuring gaduh dual boot PC sareng Windows 7 sareng Ubuntu, tapi kuring hoyong ngarobih Windows 7 kana Windows XP. Patanyaan kuring nyaéta prosedur anu kedah pormat sareng masang XP dina partisi Win7? … Éta saderhana atanapi aya anu sanés?
    Hatur nuhun !

  32.   Toshiro cenahna

    Halo Abdi hoyong ngadamel pamundut, kuring gaduh windows 10 tapi kuring masang kali linux, tapi kuring hilap ngalakukeun dual boot, nalika ngamimitian windows 10 henteu deui dimimitian upami sanés kali linux, abdi parantos nyobian windows recovery metode, batur tiasa ngabantosan?

  33.   meunangna payta cenahna

    Kuring boga masalah kuring meunang 7 sareng kuring masang linux centos 7 dina partisi anu sanés tapi aura aura nalika kuring alamat boot di awal pikeun ngasupkeun janda 7

  34.   diego44  cenahna

    nalika kuring masang OS anu enteng tina jandela 10 Naha éta kuring kaleungitan seueur ciri normal na?

  35.   EA Mujica D. cenahna

    Saatos ampir 10 taun sareng urang masih sami sareng uefi sareng Windows 11 upami teu aya uefi dina mesin éta nyatakeun yén éta moal tiasa dipasang atanapi nyarios ngeunaan dual boot anu bermasalah. Kuring ningali yén perusahaan neraskeun peranna pikeun nyegah linux dipasang dina komputerna. Di dinya pangguna kedah ngadamel daptar hideung komputer anu henteu ngijinkeun dual boot. Ieu pikeun ngaleungitkeun kabébasan pikeun milih naon anu kedah dilakukeun sareng alat-alat anjeun sareng pabrikna kedah wajib nempatkeun legenda "Ngan cocog sareng Windows sanés dual boot" nalika damel dina boot loader pikeun nga-normalkeun deui kabébasan Anu ngagaduhan pakakas anu mésér sareng henteu dipasihkeun.