Copilot, asistén AI GitHub nampi kritik anu kuat ti komunitas sumber terbuka

Sababaraha dinten ka pengker urang bagikeun didieu di blog berita Copilot, anu mangrupikeun ahli sihir kecerdasan buatan pikeun nulis kode GitHub sareng anu dasarna kuring nampilkeun salaku alat bantosan pikeun programer.

Sanaos Copilot bénten sareng sistem parantosan kode tradisional kusabab kamampuan ngawangun blok kode anu cukup rumit, dugi ka fungsi siap pake disintésis kalayan ngémutan kontéks anu ayeuna. Sakumaha Copilot mangrupikeun fungsi AI anu parantos diajar ngalangkungan sababaraha juta garis kode sareng éta ngakuan naon anu anjeun rencanakeun dumasar kana watesan fungsi, jst.

waktu Copilot ngagambarkeun waktos anu hémat ku sabab diajar jutaan garis kode, anu parantos ngamimitian ngirut sieun alat éta tiasa ngahalangan sarat lisénsi sumber terbuka sareng ngalanggar undang-undang hak cipta.

Armin Ronacher, pamekar anu kawéntar di komunitas open source, anjeunna mangrupikeun salah sahiji pamekar anu asa frustasi ku cara ngawangun Copilot, nalika anjeunna nyebatkeun yén anjeunna ékspérimén sareng alatna sareng pasang gambar layar dina Twitter anu nyebatkeun yén éta sigana aneh pikeun anjeunna yén Copilot, alat intél buatan anu dikomersialkeun, tiasa ngahasilkeun kode hak cipta.

Kusabab ieu, sababaraha pengembang mimiti ngareuwas ku ngagunakeun kode umum pikeun ngalatih kapinteran buatan alat. Hiji masalah nyaéta lamun Copilot nyalin récéh anu cukup ageung tina kode anu aya, éta tiasa ngalanggar hak cipta atanapi nyucikeun kode sumber kabuka pikeun panggunaan komérsial tanpa lisénsi anu pantes (dasarna pedang bermata dua).

Sajaba ti éta, éta nunjukkeun yén alat éta ogé tiasa ngalebetkeun inpormasi pribadi diterbitkeun ku pamekar sareng dina hiji kasus, nyalin kode anu dikutip sacara lega tina 1999 PC game Quake III Arena, kalebet koméntar ti developer John Carmack.

Cole Garry, juru carios Github, nolak masihan koméntar sareng kontén kana FAQ perusahaan anu aya dina halaman wéb Copilot, anu ngaku yén alatna tiasa ngahasilkeun potongan téks tina data latihan anjeun.

Ieu kajadian sakitar 0.1% waktos, numutkeun ka GitHub, biasana nalika pangguna henteu nyayogikeun kontéks anu cekap ngeunaan pamundutna atanapi nalika masalahna ngagaduhan solusi anu sepele.

"Kami dina prosés ngalaksanakeun sistem pelacakan asal pikeun ngadeteksi conto langka kode anu ngulang dina sadaya data latihan, pikeun ngabantosan anjeun nyandak kaputusan anu saé sacara langsung. Ngeunaan saran GitHub Copilot, "saur FAQ perusahaan.

Samentawis éta, CEO GitHub Nat Friedman nyatakeun yén sistem pembelajaran mesin latihan kana data publik mangrupikeun panggunaan anu sah, bari ngaku yén "harta inteléktual sareng kecerdasan buatan bakal dijantenkeun diskusi anu pikaresepeun." Dimana perusahaan bakal ilubiung aktip.

Dina salah sahiji tweet na, anjeunna nyerat:

"GitHub Copilot éta, ku pangakuan sorangan, diwangun dina gunung kode GPL, janten kuring henteu yakin kumaha ieu sanés mangrupikeun bentuk pencucian uang. Buka kode sumber dina karya komérsial. Frasa "henteu biasana nyababkeun potongan anu tepat" henteu nyugemakeun pisan ".

“Hak cipta henteu ngan ukur nyertakeun copy and paste; nutupan karya turunan. GitHub Copilot diwangun dina kode sumber kabuka sareng jumlah total anu anjeun terang dicandak tina kode éta. Teu aya kamungkinan tafsir tina istilah 'diturunkeun' anu henteu kalebet ieu, 'nyeratna. "Generasi lawas AI dilatih dina téks sareng poto umum, anu langkung hésé pikeun nungtut hak cipta, tapi ieu dicokot tina karya hébat ku lisénsi anu jelas pisan diuji ku pengadilan, janten kuring ngarepkeun koléktif / masif anu teu bisa dihindari tindakan kana ieu ”.

Tungtungna, urang kedah ngantosan tindakan anu bakal dilakukeun ku GitHub pikeun ngarobih cara Copilot dilatih, sabab dina tungtungna, gancang atanapi engké cara ngahasilkeun kode tiasa nempatkeun langkung ti hiji pamekar dina kasulitan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.