Tutorial instalasi Gentoo tina Live CD

Budak awéwé

Halo abdi x11 tete11x, ieu mangrupikeun sumbangan anu kadua, sareng waktos ieu kuring nyandak anjeun Tutorial instalasi Gentoo

Mimiti kuring hoyong nyebatkeun yén sagala anu diperyogikeun ku jalma nyaéta dina Gentoo Wiki, atanapi dina Arch Wiki, patarosan anu aya hubunganana sareng instalasi aya dina buku panduan Gentoo. Kuring ngalakukeun tutorial ieu kusabab sababaraha urang parantos naros ka kuring, sareng kusabab kuring badé nambihan granit kustomisasi kuring nalika masang Gentoo.

Nyaho éta jalma anu maca ngahargaan pisan kana distro ieu. Leres, éta mangrupikeun distro dimana kaseueuran masalah tiasa direngsekeun ku maca wiki sareng ngalakukeun sakedik panilitian (nyaéta, upami anjeun naroskeun hal sareng aranjeunna ngajawab "tingali wiki", éta hartosna salaku pangguna Gentoo anjeun anu henteu ngalakukeun anu leres xD). Ieu henteu hartosna yén mamang henteu kajawab
"Sederhana", tapi seueur dokuméntasi nunjukkeun yén anjeun maca pikeun méréskeun masalah anjeun.

Ayeuna kuring badé ngoméntaran perkawis Gentoo ngeunaan, naon anu matak narik ati na, sareng naon anu ngabédakeunana sareng distro Linux anu sanés. Urang bakal ngamimitian tina dasar éta Gentoo mangrupikeun kode sumber dumasar distro, Naon ieu hartosna? , anu henteu sapertos distro konvensional (precompiled) resep Debian, Ubuntu, bengkokan, Manjaro, Fedora, SUSE, sareng sajabana jsb jst; Nalika masang rangkep, éta henteu ngaunduh laksana (binér, .deb, .rpm, .pkg.tar.xz, jsb) teras masangkeunana, tapi langkung saé unduhan kode sumber na, nyusunna numutkeun kana prosésor urang sareng naon aturan kami parantos ngartikeun bungkusan, sareng ku ieu ngahasilkeun eksekusi, anu teras dipasangna.
Prosesor Intel Core i7
Ieu tempat ayana bédana, sareng naon anu ngajantenkeun distro ieu unik, sanés ngan ukur kanyataan yén éta nyusun paket, tapi ogé anu ngagaduhan dukungan pikeun fitur naon anu dipiboga ku unggal pakét. Konsékuansi langsung tina kustomisasi sareng kompilasi bungkusan nyaéta kagancangan. Kunaon Hayu urang ngagambarkeun ku conto:

Hayu X janten distro anu parantos disiapkeun (anu kuring tos sebatkeun tadi), sahingga X distro tiasa dipasang dina sababaraha jinis mesin, perlu bungkus na disusun sareng sét pitunjuk tina mesin anu langkung lami. Ku cara kieu, upami urang hoyong aranjeunna ngajalankeun ti Pentium II sareng salajengna, urang bakal nyusun sadayana bungkus na ku set instruksi Pentium II.

Naon akibatna ieu? Naon Dina prosesor anu langkung énggal, upamana i7, bungkusan na henteu bakal ngamangpaatkeun sadaya kapasitas anu ditawarkeun ku tukang, Kusabab upami aranjeunna disusun sareng sét instruksi anu disayogikeun ku i7, aranjeunna moal tiasa dilaksanakeun di prosesor sateuacan anu ieu, kusabab anu terakhirna henteu ngagaduhan instruksi anu langkung énggal.

Gentoo, ku ngaunduh kode sumber sareng nyusunna kanggo prosesor anjeun, bakal ngamangpaatkeun kapasitas lengkepna, Kusabab upami anjeun masangkeunana dina i7, éta bakal nganggo set instruksi anu terakhir, sareng upami anjeun masangkeunana dina Pentium II, éta bakal nganggo anu saluyu.

Di sisi anu sanésna, anjeun ogé tiasa ngaropea jinis pangrojong anu anjeun pikahoyong pikeun bungkus. Abdi nganggo KDE y Qt, janten kuring henteu resep kana bungkusan anu ngagaduhan dukungan GNOME y GTK, ku sabab kitu kuring nitah anjeun pikeun nyusunna éta tanpa dukungan pikeun aranjeunna. Kucara kieu, nalika ngabandingkeun paket anu sami dina Gentoo sareng distro X, paket Gentoo langkung hampang. Sareng kusabab di distro X bungkus na umum, aranjeunna bakal ngagaduhan dukungan pikeun sadayana.

Ayeuna, saurna parantos ngenalkeun, kuring ngantunkeun tautan kana file konfigurasi kuring anu ngiringan pituduh dina PDF naon anu kuring lakukeun ngeunaan kumaha carana masang Gentoo tina CD Live Linux (Ubuntu, Fedora, SUSE, Balik deui, Slax, atanapi naon waé anu aya dina pipikiran) atanapi partisi anu aranjeunna parantos dipasang distro Linux.

Link kana Payil Konfigurasi Kuring

download

Link kana Pitunjuk PDF

download

Kanggo anu paling edan ngeunaan performa, dina panduan anu sami kuring ngantepkeun anjeun tip pikeun kéngingkeun kinerja dugi ka 30% langkung luhur tibatan instalasi konvensional: O

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

59 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   kik1n cenahna

    Haha sareng kuring mimiti ningali buku Panduan pikeun masang gentoo.
    Hatur nuhun kana tuto na.

  2.   medina07 cenahna

    Saé pisan, hatur nuhun pikeun panduan.
    Kuring kantos nyarios yén sieun seueur pangguna kana distro ieu henteu didasarkeun atanapi ngan ukur heureuy pisan.
    Gentoo Linux mangrupikeun kaasih anu munggaran kuring, jaman harita nalika kuring ngagaduhan installer grafis, éta mangrupikeun waktos anu saé.
    Peryogi diperhatoskeun (tanpa nyobian ngirangan padamelan anjeun), yén aya panduan pamasangan pikeun anu hoyong gaduh Gentoo Linux dina waktos kompilasi hemat komputerna, ieu tina Live DVD dirilis pikeun peringatan distro (netelakeun yén bakal install sadayana lingkungan desktop, Gnome, KDE, XFCE, jsb.).
    http://en.gentoo-wiki.com/wiki/Install_LiveDVD_11.2_to_hard_disk_drive

  3.   Blaire pascal cenahna

    Kontribusi anu kadua anu raoseun, henteu saur anjeun? Abdi resep sumbangan anu nilai teoritis tinggi sapertos ieu. Bayangkeun upami anjeun parantos nempatkeun panduan dina pos hahaha. Babaturan anu saé, teraskeun nyerat. Dugi ka bimbingan salajengna ... abdi henteu terang, Crux meureun?

    1.    x11 tete11x cenahna

      haha hatur nuhun!, meureun xD hahaha

  4.   debis cenahna

    «(…) Kami bakal nyusun sadayana bungkus anjeun nganggo set instruksi Pentium II (…)»

    Éta henteu leres pisan. Nalika anjeun nyusun paket anjeun tiasa mutuskeun naon anu mangrupikeun prosésor minimum anu dianggo program anu disusun sareng pikeun anu prosésor anjeun hoyong ngaoptimalkeun kompilasi. Bisi naon, biasana aya pilihan umum anu ngahasilkeun kode binér anu dioptimalkeun pikeun kaseueuran prosesor. Ogé, aya seueur patokan anu ngabandingkeun bédana kinerja antara Gentoo sareng anu sanés, sareng éta sanés hal anu luar biasa sakumaha anjeun sigana nyarankeun. Anjeun tiasa ningali salah sahiji di dieu (http://socios.linuca.org/zub/zubmark-20031230.html), sanaos aya seueur anu sanés sareng pastina moal aya anu tiasa dianggap leres pisan, éta perlu ditaliti sacara rinci naon anu dievaluasi sareng kumaha.

    Jelas yén tujuan koméntarna nyaéta ngan ukur netelakeun, sabab entri anjeun ngakibatkeun patarosan anu henteu lengkep akurat. Meureun éta karep anjeun (kuring ngabayangkeun) pikeun Gentoo, sakapeung kajadian kuring nalika kuring muji kautamaan Debian, saha anu terang.

    Pokokna, salam, sareng teraskeun nyebarkeun kabébasan!

    1.    x11 tete11x cenahna

      Upami éta leres, kuring ngajantenkeun penjelasan kana akun yén upami anjeun pangguna "desktop" anjeun badé milari hasil maksimal tina perangkat keras anjeun sahingga anjeun bakal ngiringan khusus pikeun prosésor anjeun. Kuring ngarti yén naon anu kuring carioskeun saolah-olah éta langkung gancang, dina PDF kuring masihan tip pikeun ngonpigurasikeun sistem kinerja tinggi dimana kuring ngaktipkeun téknologi anu disebut grafit anu dina kecap anu ringkes pisan anu dilakukeun nyaéta ngaoptimalkeun siklus-siklus " pikeun "ngetik sareng" sedengkeun "aya pangguna anu nganggo laporan ieu dugi ka 30% kinerja tambahan, kuring parantos ngempelkeun éta nganggo flag flag sareng -O3 tingkat optimalisasi maksimum, dina sudut pandang kuring, sareng ngabandingkeunana sareng kubuntu, anu ogé Kanggo sababaraha waktos dina mesin ieu, Gentoo, kalayan setelan éta, ngalir langkung gancang. Jujur kuring henteu pati ngartos kumaha jalanna grafit, sigana anu dilakukeun nyaéta nyiptakeun sababaraha "utas" kanggo palaksanaan conto-conto pikeun, ku cara ieu, dina hal urutan waktos pelaksanaan, éta bakal ngahontal urutan 1 (kumargi éta bakal ngagaduhan benang pikeun unggal iterasi pikeun) dibandingkeun sareng urutan n umum pikeun, ieu anu kuring ngartos xD, sami upami aya anu jelas ku ieu, kuring hoyong anjeun ngajelaskeun ka kuring naon anu dilakukeun persis 😀

      1.    x11 tete11x cenahna

        Agggghhhhhh comp Hate yén tablet ngabenerkeun kuring, anjeun badé * nyusun

      2.    msx cenahna

        Nya, upami urang ngabandingkeun diri sareng Kubuntu ... xD

        1.    x11 tete11x cenahna

          Kubuntu henteu goréng teuing, kuring resep pisan: D, utamina saatos Canonical lirén ngadukungana sareng masarakat ngajaga éta, éta kalintang saé pisan. Hiji dinten kuring bosen sareng kuring ngalukis nyalira maén sakedik sareng kubuntu:

          Kubuntu 12.10 32-bit dina boot, henteu némpél nanaon
          http://i.imgur.com/sr3kr.jpg
          Kubuntu dimimitian saatos kuring ngadamel sababaraha modifikasi (narik seueur jasa jst jst jst. Handap nepomuk ganti manager window kuring nempatkeun openbox jsb)
          http://i.imgur.com/gAWeM.jpg
          Dina ieu kuring hilap maéhan prosés VMWare, anu meakeun 50mb, janten éta kedah ngirangan 50, Kubuntu ngahurungkeun 10 jam
          http://i.imgur.com/mL6YQ.jpg
          Sareng sadaya tangkepan ieu nganggo plasma anu diaktipkeun, upami kuring hoyong miceun teras nempatkeun contona BE: Shell, kuring bakal maéhan prosés plasma-desktop
          http://i.imgur.com/evFFZ.jpg

          1.    msx cenahna

            Kuring resep Kubuntu sabab berkat goréngna 9.04 sareng 9.10 éta, kuring ngamimitian pramuka distros anu ngajalankeun KDE ogé sareng éta kumaha kuring terang Arch 😀
            Nalika kuring mimiti nganggo Arch sareng mendakan kaéndahan rékayasa sareng prinsip ngadegna kuring terang éta di / bumi, amis / bumi.

            Kuring naroskeun ka anjeun ngeunaan patarosan anu dicandak: naha palang luhur mangrupikeun panel KDE tradisional? Upami kitu, naon jinis tulisan anu anjeun anggo dina éta sareng sabaraha ukuran panelna? Nyalametkeun warna mangrupikeun hal anu paling caket anu kuring ningali ka MacOS nganggo KDE.

            Ngeunaan ukuran panel dina KDE, sigana luar biasa yén aranjeunna henteu acan ngahijikeun patch openSUSE anu sacara otomatis nyarioskeun kumaha ageungna panel nalika anjeun ngajantenkeun langkung ageung atanapi alit, F / LOSS kurang ajar !!! xDD

          2.    x11 tete11x cenahna

            Msx naha tambalan éta aya? : Atanapi sumpah yén kuring parantos milari dimana-mana, naha anjeun ngagaduhan tautan? Kuring badé merjuangkeun lamun kuring tiasa ngerjakeun éta di Gentoo haha, panel mangrupikeun sumber umum, sapertos anjeun bakal ningali ayeuna kuring ti iPad sareng henteu Oke, sami sareng jangkungna xD, font upami kuring émut leres nyaéta sans serif, salah sahiji anu datang sacara standar, rusiah ngajantenkeun font katingalina saé pisan nyaéta ngaktifkeun sadaya pilihan ngalereskeun font, nempatkeun ngalancarkeun "pinuh", sareng maén sareng dpi, kuring ngagaduhan éta dina 120, sareng ngahontal hasil éta 😀

          3.    msx cenahna

            «Msx naha tambalan éta aya? : Atanapi sumpah kuring parantos milari dimana-mana, naha anjeun ngagaduhan tautan? Kuring badé merjuangkeun lamun kuring tiasa ngerjakeun éta di Gentoo haha, »
            Abdi henteu tiasa mendakan halaman na ayeuna, nalika kuring parantos masihan, kuring bakal masihan ka anjeun.
            Sedengkeun kuring ngantepkeun anjeun salah sahiji seueur tautan dimana patch anu disebut di luhur dibahas ATAWA kamungkinan ngarobah ukuran panel nganggo angka tibatan ojimeter> :(
            https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=193841

            «Pikeun ngajantenkeun font anu saé pisan nyaéta ngaktipkeun sadaya pilihan ngalereskeun font, nempatkeun anti-aliasing" lengkep ", sareng maénkeun sareng dpi, kuring parantos 120,»

            Hmm, kuring henteu tiasa ngajelaskeun ka anjeun naon anu kuring benci pisan ngeunaan font antialiasing, nyatana éta hal anu pangpayunna kuring nganonaktifkeun teras nyetel petunjuk kana lampu atanapi sedeng nalika komposer ngijinkeun éta (sanés kasus KWIN).

            Nalika kuring gaduh waktos kuring bakal ningali lamun kuring ngantepkeun salaku milik anjeun, sanaos kaleresan aya sababaraha parobahan anu dilakukeun kuring ka panel kuring (24px, sababaraha plasmoid tambahan, sareng sajabana) Kuring rada raoseun kusabab kuring cicing dina aplikasi mimitian ti yakuake 😛

    2.    x11 tete11x cenahna

      Kuring nembé réngsé maca patokan, kuring ngulang deui yén tulisan kuring tiasa rusak ku geteran kuring anu hadé sareng Gentoo, tapi éta Benchmark parantos sepuh pisan ._. Gentoo 1.4 (aranjeunna parantos aya dina édisi 12) ogé GCC langkung maju sareng masalah prosésor multicore, nanging pangalaman kuring nyaéta kieu nalika anjeun masangkeunana sareng -O3 atanapi bahkan -O2 rasa dina sungut anjeun anu ninggali anjeun, éta sapertos nyebatkeun patokan éta: "Sacara umum sigana Gentoo ngatur réngsé seueur padamelan langkung lami dibandingkeun sareng Debian sareng binari anu didamel na." Ayeuna nalika kuring nempatkeun grafit ka dinya, kuring sacara pribadi nyatet yén ditanggap yén éta leres-leres ngarengsekeun hal-hal langkung gancang. 😀

  5.   Percaff cenahna

    Sae pisan x11tete11x upami anjeun terang ngeunaan postingan ieu kuring ngantosan sakedik xD. Dina waktos ieu kuring masang X dina Gentoo, anjeun parantos ngadorong kuring pikeun nyobaan deui tibatan Funtoo anu mangrupakeun anu kuring pasang akhir-akhir ieu. Sajauh ieu sadayana jalan pisan, sétting anu anjeun lebetkeun témpél parantos tiasa dilayanan ku kuring ogé. hiji-hijina dilema kuring nyaéta update lengkep sistem, nalika éta langkung leres pikeun ngalakukeun éta. Kali ieu kuring tumaros saatos ngabalikan heula dimana kuring parantos ngagaduhan lingkungan damel sahingga kuring ngapdet gcc sateuacan kuring masang langkung seueur program. Kuring ngamimitian ngaunduh tautan ieu, blog anu hébat kuring raoseun pisan di dieu xD.

    PS: Nembe réngsé nyusun xorg-server tanpa aya kasalahan, gumbira éta henteu rumit teuing upami anjeun maca sacara saksama. Sedengkeun pikeun Blaire Pascal Crux sanés ide anu goréng, distro ieu dimana anjeun leres-leres diajar. Salam.

  6.   kik1n cenahna

    Punten, naha anjeun parantos nganggo freebsd atanapi turunan bsd?
    Leres, dibandingkeun sareng gentoo, naon bedana na? atanapi kaunggulan.

    Salam, abdi parantos maca sadayana pdf 😀 saé ieu.

    1.    x11 tete11x cenahna

      Goréng jauh di luhur FreeBSD kuring ngagaduhan seueur masalah supir, sareng contona mesin anu langkung tiis janten gélo, di sisi anu sanés éta ngajantenkeun kuring rada ketinggalan jaman, sareng kumaha gancangna kernel Linux maju, éta ngagaduhan seueur deui hal anu langkung pikaresepeun, éta sababna kuring milih Gentoo 😀

      1.    kik1n cenahna

        Leres, nyatana kuring nalungtik gentoo vs freebsd (kanggo kuring hiji-hijina anu ngajantenkeun mahal).
        Tapi gnu / linux kuring ningali éta langkung siap pikeun ampir sadaya jinis kaayaan. Langkung ti naon waé dina alat-alat anu langkung modéren.

        Patarosan:
        Naha anjeun ogé masang gentoo dina tablet anjeun? 😀

        1.    msx cenahna

          «Kanggo kuring hiji-hijina anu ngajantenkeun wajahna» ROFL !!!

          1.    Atheyus cenahna

            Hahahaha, Gentoo dina iPad, meureun ku openiboot tapi anjeun kedah nyusun kode sumber na, pas anjeun masang ubuntu, tapi gentoo bakal pikaresepeun pisan 😉

        2.    x11 tete11x cenahna

          Haha henteu henteu, iPad ieu ngagaduhan kuring rada parah, abdi ahli bedah luar biasa xD, kuring resep nempatkeun panangan sareng rebab sagala anu kuring tiasa, sareng dina iPad kuring dihijikeun sareng leungeun, sistem na saé, tapi éta ngan saukur éta, teu aya anu tiasa dilakukeun uu

          1.    msx cenahna

            Che, sababaraha dinten ka pengker sobat nunjukkeun kuring Galaxy Note portabel (sigana mah 7 ″), anu mangrupakeun gimik, sareng hal anu munggaran kuring lakukeun nyaéta buka menu sareng ningali vérsi Android anu ngajalankeun naon (4.04). Ceking teh ngadamel raray WTF !!! sareng anjeunna naros ka kuring naon anu maénkeun éta anjeunna henteu kantos ningali xD éta

            Kuring pikir yén urang nganggap gampang teuing, salaku hal anu alami, kaayaan urang salaku élmuwan komputer sareng tétéla éta sanés hal anu seueur diantara masarakat umum anu upami aya anu henteu katingali éta teu aya; dina kontéks ieu ios sareng Metro pas sampurna - sapertos Android kanggo urang !!!

  7.   msx cenahna

    Pengenalan anu saé pikeun Gentoo pikeun jalma anu henteu terang éta.
    Ngan ukur detilna: Arch Linux ogé tiasa disusun leres pisan tina sumber sareng neraskeun ngagunakeunana ku cara éta, nyaéta salaku distro berbasis sumber kumargi sadaya bungkus anu disayogikeun ku sistem ngagaduhan PKGBUILD anu sami (sami sareng EBUILDs) tiasa diaksés dina saderhana pisan ngalangkungan ABS, Arch Build System.

    Kuring henteu kantos masang nanaon ku cara ieu sareng kuring henteu terang kumaha praktisna, tapi dina tiori mékanika saderhana: unduh PKGBUILD tina pakét pikeun nyusun, édit paraméterna sareng naon anu badé disusun (sami sareng PENGGUNAAN umbul), nyusun sareng masang atanapi nyusun sareng nyiapkeun upami éta kagumantungan kana paket sanés.

    Sedengkeun pikeun ngaleungitkeun dukungan GNOME tina aplikasi KDE sareng sabalikna, kuring henteu yakin kumaha manpaatna, sabab seueur aplikasi penting dilakukeun dina kadua kerangka.

    1.    Juan cenahna

      Leres, tapi Archlinux ABS henteu sacara otomatis nyusun kagumantungan, sareng teu aya kontrol anu gampang pikeun bendera kompilasi anu terakhir atanapi anu sanés. Upami anjeun nambihan katergantungan, teu aya anu ngajamin yén éta aya dina Repository, atanapi anu vérsi na teu cocog. Sareng upami anjeun hoyong pangaruh global, anjeun kedah netepkeun katergantungan éta dina sadayana PKGBUILD's kanggo dipasang. Ogé teu aya validasi sateuacanna kana pilihan kompilasi kagumantungan. Masalah sanésna nyaéta pilihan anu disebatkeun dina PKGBUILD sareng sanés dina file umum, anu ngahesekeun prosés pembaruan.

      Kakuatan Gentoo aya dina kamungkinan pikeun milih, boh sacara global (pikeun sadaya bungkus), atanapi khusus (pikeun hiji atanapi sababaraha bungkus), anu mana pilihan sareng ketergantungan dianggo ngawangun masing-masing tarball sumber (variabel USE global sareng lokal), dina supados ngajaga kontrol anu langkung ageung tina naon anu dipasang. Portage sacara otomatis mariksa yén pikeun unggal pakét anu dijadwalkeun katergantungan disusun, atanapi dijadwalkeun disusun, sareng pilihan anu diperlukeun pikeun nyayogikeun kagumantungan tibalik. Ogé, upami parobihan tunggal dilakukeun kana panggunaan global, atanapi lokal, portage tiasa milih sareng nyusun deui sadayana anu diperyogikeun pikeun parobihan éta tiasa dibayangkeun. Ogé, Portage tiasa nyabut bungkusan anu henteu diperyogikeun deui: muncul –depclean.

      Di sisi anu sanésna, Gentoo nawiskeun alat pikeun mastikeun yén tautan dinamis tetep konsistén, sareng pikeun ngalereskeun anu rusak, masalah anu teu tiasa dielakkan upami anjeun ngamutahirkeun sistem anjeun tina sumber. Nya kitu, aya alat (jsb-update) pikeun ngajaga file konfigurasi anu tetep sareng diénggalan: Kuring tiasa ngalakukeun gabung otomatis atanapi manual, Piceun file anu énggal, atanapi jaga anu terakhir.

      Éta ogé valid pikeun nyatakeun yén pikeun unggal pakét Gentoo ngamungkinkeun anjeun milih antara sababaraha vérsi anu stabil, tés, sareng topéng; sareng hatur nuhun kana slot dimungkinkeun pikeun masang langkung ti hiji versi sakaligus. Sadaya ieu penting pisan pikeun ngalaksanakeun kontrol katergantungan sajati. Misalna waé dina dev-libs / nss kuring gaduh sadayana ieu:
      3.12.11-r1, ~ 3.13.2, 3.13.3, 3.13.4, 3.13.5, ~ 3.13.5-r1, 3.13.6, 3.14 sareng ~ 3.14.1
      Dimana jelema tanpa ~ stabil.

      Kumpulan port Gentoo sakitar 16000 paket sumber (sareng masing-masing vérsi), janten contona Debian Stable, dikenal seueur kumpulan perangkat lunak na, nawiskeun sakitar 29000 binaries tina 14000 paket sumber. Sareng upami bungkusan na henteu cekap, aya overlay anu diwangun ku pengembang, sareng ku masarakat, anu nambihan langkung seueur parangkat lunak.

      1.    msx cenahna

        @ x11tete11x, @Juan
        Naha anjeun nyobian Funtoo?

        1.    Juan cenahna

          Abdi henteu nyobian Funtoo. Tapi éta mangrupikeun hal anu kuring butuhkeun sabab nawiskeun sababaraha hal anu narik pisan, sapertos panggunaan git tibatan rsync pikeun nyingkronkeun ebuilds (anu kuring ngabayangkeun langkung éfisién), jalan alternatif (sareng panginten langkung gancang) pikeun nyusun toolchain , sareng sababaraha fitur sanés anu panginten tiasa kapaké.
          Ku jalan kitu, ayeuna kuring sadar yén kuring nempatkeun Juan sapertos Nick (ayeuna kuring tetep pikeun konsistén), kumargi kuring sering nganggo Ankh atanapi Rubiño. Kuring bingung sareng pangguna facebook yén kuring kedah ngalebetkeun situs anu naroskeun ka anjeun akun dina jaringan sosial pikeun masihan koméntar.

        2.    x11 tete11x cenahna

          Kuring maénkeun sakedik sareng Funtoo, kuring henteu tiasa bérés masangna (dina waktos éta kuring henteu terang nanaon tentang Gentoo atanapi kumaha Paké PAMERAN ditangani) kusabab kuring ngalaman masalah sareng panji panggunaan kusabab Funtoo henteu acan ngapdet "profil" langkung seueur Teras kuring parantos milih pikeun Samaun Samaun, ayeuna kuring ningali éta, naon anu kajantenan kuring mangrupikeun hal anu saderhana pisan, éta mangrupikeun masalah pikeun nambihan sababaraha hal pikeun ngadamel xD

    2.    x11 tete11x cenahna

      Kuring terang ngeunaan 2 taun Arch, ABS sakumaha anjeun nunjukkeun éta ogé dipaké pikeun nyusun, 1 bungkus, sareng upami urang hoyong, lakukeun sapertos di Gentoo, urang kedah ngalakukeunana ku unggal leungeun unggal pakét sareng masing-masing kagumantungan, éta ngagaduhan henteu aya babandinganana sareng Portage, anu ngaotomatisasi sadayana, aya program anu nyonto tuladan portage, anu disebat pacbuilder, tapi éta henteu teras-terasan leres, upami kuring ngartos koméntar anjeun, tapi, aranjeunna ngartikeun dirina salaku Distro anu parantos disiapkeun

      1.    x11 tete11x cenahna

        * pake
        Abdi hoyong nambihan: Pangatur paket standar Arch nyaéta pacman, sareng ieu ditata rapih sareng binaries. Tapi o, klarifikasi éta sah

      2.    msx cenahna

        Leres, persis, koméntar anjeun sareng @ Juan 100% akurat

  8.   diazepan cenahna

    Hiji patarosan. Naha anjeun nganggo aplikasi gtk? Upami kitu, kanggo bendera -gtk naon?

    1.    x11 tete11x cenahna

      Di handap Percaff kuring ngajelaskeun éta kalayan sampurna, aya bungkusan anu kuring aktipkeun gtk, di sisi sanésna program anu merta nganggo naon waé, contona gtk, dina sababaraha éta ngahimpunkeun aranjeunna ngaregepkeun -gtk, sapertos halna sareng setting nvidia, ieu enya atanapi upami anjeun peryogi gtk damel 🙂

  9.   Tuan Linux cenahna

    Gentoo mangrupikeun sebaran anu paling terhormat sareng seueur anu pangsaéna, tapi dina paralel aya inpormasi anu ageung ngeunaan distribusi ieu nyababkeun seueur jalma milih henteu masang éta, berkat kontribusina ieu aranjeunna ngajantenkeun Gentoo caket ka jalma-jalma.
    Hiji-hijina masalah kuring nyaéta yén Gentoo seueur masalah sareng supir pikeun kartu ATI. naha éta leres atanapi bohong?

    1.    kik1n cenahna

      Anjeun bajingan, ayeuna anjeun pundung kuring masang gentoo.
      Tah ieu gentoo atanapi freebsd.

    2.    msx cenahna

      AMD nyaéta jalma anu ngalakukeun anu salah kumargi ATi proprietari goréng di distro naon waé sareng leres-leres rumit pikeun ngajantenkeun aranjeunna jalan saé tanpa kehabisan X: p

      1.    Manuel de la Fuente cenahna

        +1, AMD mangrupikeun masalah anu masihan masalah Linux, sareng sadaya distribusi sacara umum, henteu ngan ukur Gentoo.

        1.    Tuan Linux cenahna

          Tapi aranjeunna henteu némbalan kaprihatinan kuring, leres yén AMD henteu ngagaduhan kualitas anu urang sadayana ngarepkeun, aya distribusi anu saleresna henteu cocog sareng AMD sapertos Sabayon, anu sanésna langkung toleran, dina kelompok anu Gentoo mendakan?

          1.    kik1n cenahna

            Antosan, kuring parantos ngaunduh ISO sabayon sareng Abdi bade nyobian.
            Kuring kataji ku koméntar anjeun.

          2.    medina07 cenahna

            Radeon HD 6870 damel pisan pikeun kuring, tapi pikeun ieu, konfigurasi anu pasti kedah dilarapkeun dina kernel, janten peryogi langkung damel pikeun masang driver gratis ogé supir propriétari pikeun grafik AMD tibatan Nvidia.

          3.    kik1n cenahna

            @ medina07
            Saé pisan 😀
            Nah ku dvd langsung sabayon kuring bakal masang gentoo kalayan tutor x11tete11x sahingga kuring leres-leres ngaleungitkeun mimpi buruk ieu anu disebut debian.

            Teu aya salahna ka urang Debian. Tapi pikeun kuring éta nyeri sirah sareng henteu ngahijikeun ogé kde.

  10.   Percaff cenahna

    Bendera Diazepan anu dinyatakeun dina file make.conf mangaruhan sakabeh sistem. x11tete11x netepkeun gtk flag hungkul pikeun sababaraha aplikasi khusus sareng sanés pikeun sakabéh sistem. Anjeun ngalakukeun ieu ku ngédit file /etc/portage/package.use. Dina hal salah kuring miharep éta x11tete11x bakal ngaluarkeun kami tina ragu.

    1.    x11 tete11x cenahna

      jawaban anjeun sampurna 😀

    2.    diazepan cenahna

      ok

  11.   Mourinho angkat ayeuna cenahna

    Éntri anu saé, kuring resep pisan jinis entri ieu kusabab éta cara jalma tiasa mendakan gentoo, distro «kanggo lalaki macho».

    Pangalusna Wasalam.

  12.   carogé cenahna

    Pamasangan "tradisional" gentoo, konsol murni, tiasa ngaheureuykeun sababaraha, sabab éta ku tangan, ngantep pc sibuk jam-waktos nyusun. Pikeun ngirangan kamungkinan kasalahan (sareng tiasa ngalakukeun hal-hal sanés dina pc), sok pikeun masang kuring nganggo pendrive ti SistemRecue CD, anu parantos gentoo live, anu ngamungkinkeun pamasangan tanpa masalah dina chrooting atanapi milih kaca spion (I kajadian dina ubuntu live), nyalin sareng nempelkeun paréntah tina buku panduan tanpa aya masalah. Anjeun kedah tumut kana akun upami anjeun badé nganggo gentoo sacara grafis, nalika nyusun kernel pastikeun éta cocog sareng xorg ... janten anjeun kedah maca buku panduan sareng xorg supados henteu ngahijikeun deui dua kali. Anjeun ogé kedah nyerat xorg.conf ku tangan kalayan résolusiana, upami henteu tumiba. Pokokna, upami aya kasalahan ngamimitian, anjeun tiasa lebet deui tina cd live sareng mariksa sadayana, tong kaleungitan kasabaran, ngalakukeun sadayana deui, sapertos anu kajantenan ka kuring 😛

  13.   x11 tete11x cenahna

    Jalma, patarosan anu bodo, naha Pos tiasa diédit? sabab sababaraha urang nyarios ka kuring ngeunaan masalah anu béda, sapertos kumaha cara ngajantenkeun kartu vidéo Intel tiasa dianggo (anu kedah disentuh sareng anu sanés kumargi sahenteuna jalma anu ngagaduhan naon anu kuring nempatkeun di dinya (anu ampir sapertos anu disebatkeun ku wiki), éta leres henteu tiasa dianggo pikeun anjeunna), teras engké kuring hoyong ngalakukeun tinjauan nambihan sadaya solusi sareng tautan anu langkung spésifik pikeun méréskeun masalah-masalah éta, naha anjeun tiasa?

    1.    kik1n cenahna

      Naha anjeun badé nambihan PDF anu sanés?

      1.    x11 tete11x cenahna

        Ideu na nyaéta pikeun nambihan hal-hal kana PDF sareng unggah vérsi anu énggal (ideu pribadi kuring pikeun ngapdetkeun pituduh ieu sareng sadaya tip sareng solusi pikeun kaayaan sapertos kartu vidéo, jst (kuring ngan ukur tiasa nyarios nvidia, sareng pikeun KDE, anu mangrupakeun hal anu kuring anggo so) janten upami anjeun nyarioskeun dewan naon sareng kumaha cara méréskeunana, kuring badé nambihan (kumaha anjeun ngajawab upami aya masalah)

        1.    kik1n cenahna

          Okkk
          Ayeuna kuring masang gentoo, kuring nganggo ati radeon 6450, kuring bakal nyaritakeun kumaha jalanna.
          Kuring ogé nganggo jaringan wifi salaku kabel.

    2.    Manuel de la Fuente cenahna

      Leres anjeun tiasa, nalika anjeun parantos unggah, ngahubungi kuring atanapi salah sahiji admin sareng kami bakal nambihan kana tulisan. 🙂

      1.    x11 tete11x cenahna

        Sampurna! Nuhun 😀

        1.    kik1n cenahna

          Salam 😀
          Nya, kuring mendakan seueur bug sareng sistem install 😀 ieu
          Cobian sabayon's 64 bit live.
          Kuring ngirim kasalahan nalika nyusun, kusabab kuring nyobian masang kernel dina 32 bit sareng ngunduh panggung dina 32.
          Nalika ngagunakeun lokal-gen kuring ngirim kasalahan es.ES-UTF-8 nalika kuring nganggo es.MX-UTF-8.
          Tapi hé, abdi badé masangkeun énjing tina cd live gentoo resmi.

          Ayeuna kuring ningali, sabayon masang 50 gbs. Wow.

          1.    x11 tete11x cenahna

            anjeun kedah nungkulan CD Langsung tina arsitektur anu sami, sareng hal lokal-gen siga anu kasalahan sintaksis kusabab kumaha anjeun nyeratna di dinya,
            anjeun kedah lakukeun:
            nano /etc/locale.gen

            es_MX.UTF-8 UTF-8

            simpen, teras janten lokal-gen

          2.    x11 tete11x cenahna
  14.   kik1n cenahna

    Patarosan.
    Saatos ningal dina partisi KDE sareng pamasangan Sabayon nyaéta 51 bgs sareng dina gparted éta 21 gbs.
    Kunaon ieu?

  15.   x11 tete11x cenahna

    PERHATOSAN: Jalma anu badé masang KDE 4.9.5 bagian tina tutorial anu ngalakukeun:
    «Muncul wget && wget http://git.overlays.gentoo.org/gitweb/?
    p = proj / kde.git; a = blob_plain; f = Dokuméntasi / paket.keywords / kde-4.9.keywords »

    wget henteu ngaunduh file leres, janten anjeun kedah ngalebetkeun tautan sacara manual sareng nyalin sadaya eusina dina file KDE-4.9.5.keywords, di jero /etc/portage/package.keywords/

    Engké nalika kuring unggah révisi anyar tina PDF ieu kuring bakal ngabenerkeun masalah ieu, kuring ogé bakal nambihan «ChangeLog» supados anjeun terang yén kuring ngaganti tina hiji vérsi tutorial kana tutorial anu sanés 😀

  16.   mobil_96 cenahna

    Tutorial ieu sampurna pikeun kuring, kuring ngarencanakeun masang Gentoo énjing nganggo Fedora iso: B

    1.    msx cenahna

      F18 parantos kaluar O_o ??? Naha anjeun ningali peta jalan pikeun vérsi ieu? Dina sababaraha titik F18 bakal répolusionér.
      Turun!

  17.   Statik cenahna

    Salam, unggal léngkah tutorial masih berlaku atanapi naha aya rekomendasi tambahan anu kedah diperhatoskeun, kuring badé masang Gentoo sareng ieu pertama kalina ku distro ieu, kuring ngarepkeun pikeun kéngingkeunana

    Salam sareng tuto anu saé

    1.    x11 tete11x cenahna

      Kaleresan kuring henteu nuturkeun kana surat deui, buku panduan Gentoo bakal nyandak anjeun dina jalur anu leres, kuring nuturkeun tutorial ieu dugi ka ngalakukeun chroot sareng anjeun aya di jero sistem anjeun, teras candak make.conf kuring salaku conto, henteu kaleuleuwihan ngadamelna ku seueur hal dina variabel USE, sareng kuring nuturkeun buku panduan Gentoo resmi