Tutorial: Masang KahelOS

KahelOS mangrupikeun turunan Arch Linux, urang tiasa nyarios éta Arch Linux Ubuntu + Gnome, mangrupikeun distro ti Kapuloan Filipina sareng pamasanganana langkung pondok tibatan Arch Linux, sanaos Prinsip KISS 

Pamasanganana, sanaos langkung pondok tibatan Arch's, ogé dina modeu téks sareng anu tiasa nyingsieunan pangguna énggal, tapi henteu sesah pisan (mitos ngeunaan Arch nyaéta yén sesah, anu leres-leres palsu).

Nalika disk parantos dieusian kami bakal ningali yén terminal dibuka anu urang kedah lebet salaku root.

 Teras we nyerat km sareng éta bakal ngantunkeun urang kana jandéla sapertos kieu

 Di dieu urang milih tata ruang kibor urang

Catetan: Kuring ngaco nalika milih milik kuring, pikeun Spanyol, anjeun kedah milih anu di luhur

Ayeuna dina léngkah ieu urang bade bolos sabab bodo

 Ayeuna di terminal urang nyerat

/kahel/setup

 Sareng jandéla sapertos kieu bakal kabuka dimana urang bakal ngonpigurasikeun sistem urang

Mimiti urang nyingkronkeun waktos

Kami mastikeun:

Kami nyingkronkeun tanggal sareng mastikeun waktosna

 

Ayeuna urang ngabagi hard disk ka karesep urang atanapi urang nganggo sadaya disk

Kami masihan ukuran anu dipikahoyong pikeun boot, swap sareng root partitions

Dina jandéla salajengna urang nampi

Kami milih sistem file kanggo bumi kami sareng nampi 3 windows

 

Kami balik kana ménu utama sareng nampi parobihanna

Dina jandéla salajengna urang nyerat Y terus pencét Enter

Upami anjeun parantos bérés sareng jandéla ieu kaluar, kami nampi sareng ngantunkeunana sakedap kanggo réngsé

Ayeuna urang ngonpigurasikeun sistem kami

Mimiti urang ngonpigurasikeun nami komputer urang

Ayeuna urang nambihan akar sareng kecap akses na

Ayeuna urang nambihan pangguna normal / s

Ayeuna urang nambihan kecap akses root urang

 Ayeuna urang bakal masang boot loader

Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta ngan ukur ngamungkinkeun kami masang Grub, janten kami milih anu ieu sareng nampi dua jandéla éta

Kami milih éditor téks anu dipikahoyong, kuring perhatoskeun yén éditor Vi langkung rumit dianggo tibatan Nano sareng kami ngantunkeun file anu kami kéngingkeun ku Control + X

Kami milih diréktori anu kami badé pasang Grub sareng kami ucapkeun TEU kana jandéla saatos

Maka urang balikan deui sareng kami parantos dipasang


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

31 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   elav <° Linux cenahna

    Hiji-hijina hal anu pikaresepeun anu kuring tingali nyaéta léngkah ngonfigurasi sistem, anu ngahémat kami pikeun nambihan pangguna kami ka grup anu saluyu, sakumaha anu kajantenan sareng ArchLinux. Upami henteu, éta langkung sami. ^^

    1.    kawani cenahna

      Sareng nyimpen sadaya bagian kadua

  2.   Edward2 cenahna

    Kuring ningali yén éta masang sadayana xorg, kuring nganggo arch install xorg-server sareng supir pidéo kuring. Kusabab kitu kuring henteu resep distros éta anu otomatis masang sadayana pikeun jalan dina komputer mana waé.

    1.    Edward2 cenahna

      PS: sabab aranjeunna parantos disalin tina pituduh kuring dina langkung seueur atanapi kirang format. Pitunjuk anjeun sateuacanna ngabandungan.

      1.    kawani cenahna

        Muhun hatur nuhun pisan man, didieu ninggali balna pikeun ngritik kuring HAHA

        Ku jalan kitu, padoman nyaéta dina I, sanés A

        1.    kawani cenahna

          * Tanda aksen

        2.    Edward2 cenahna

          Hahaha pituduh jelema bodo *

    2.    KZKG ^ Gaara cenahna

      +1 ... Kuring resep henteu masang nanaon umum, meta-rangkep atanapi anu sapertos éta ... Kuring ngan ukur masang supir pidéo kuring, teu aya anu sanés, kuring henteu kedah masang kotoran ti Ati, Nvidia atanapi anu anéh.

      1.    kawani cenahna

        Sanés ogé kuring, tapi tetep émut yén sababaraha sieun ku Arch, KahelOS nyingsieunan saeutik kirang

  3.   Oscar cenahna

    @ Eduard2 sareng @Courage, dulur anu kalem, urang sakuduna aya dina jaman Damai, hehehehehehe.

    1.    kawani cenahna

      Hahahahahahaha pikeun kuring siga henteu Natal, éta salawasna sami, ari di bumi tanpa ngalakukeun nanaon

      1.    Oscar cenahna

        Milarian tilu kabogoh sareng anjeun bakal ningali kumaha anjeun bakal sibuk janten anjeun moal ngagaduhan waktos kanggo kuring ..., cobian sareng carioskeun, hahahahaha.

        1.    kawani cenahna

          Éta bakal langkung seueur masalah, saliwatan:

          http://foro.desdelinux.net/viewtopic.php?pid=1111#p1111

          Terang algua

          1.    Oscar cenahna

            Ayeuna ternyata anjeun mangrupikeun reinkarnasi Grinch, hehehehehe.

          2.    KZKG ^ Gaara cenahna

            Naon? … naon éta? … NGABARAKATAK!!!

          3.    Edward2 cenahna

            Langkung seueur masalah leres pisan, tapi langkung seueur kasenangan.

          4.    kawani cenahna

            Bangsat naon kakurangan ...

      2.    KZKG ^ Gaara cenahna

        Hayu ... tingali témbok ieu anu bakal cocog sareng anjeun sapertos sarung tangan:
        http://artescritorio.com/un-paquete-de-wallpapers-especial-para-aquellos-que-no-disfrutan-la-navidad

        1.    kawani cenahna

          Kuring parantos ningali aranjeunna tapi Gabriela sareng kuring henteu ngagaduhan alesan anu sami, salain ti éta ngaganggu kuring pikeun ngadaptar pikeun mairan

        2.    Edward2 cenahna

          Hahaha upami raoseun kedah ngadaptar kanggo masihan koméntar, sanésna kuring nempatkeun +1.

          Ku jalan sampah, naon alesan anjeun pikeun henteu resep Natal?

          1.    Edward2 cenahna

            Sateuacan sumping salaku troll, pasang aksen kana i.

          2.    kawani cenahna

            Nya, pikeun kuring éta salawasna sami, terus-terusan gelut sareng murangkalih alit anu kuring gaduh sadérék, kuring sadidinten di imah kuring, kuring parantos 3 bulan yén teu aya jalan kuring tiasa tenang, sareng singgetna, seueur hal

            1.    KZKG ^ Gaara cenahna

              Aya naon? … Adi-adi anjeun bersaing sareng anjeun? NGABARAKATAK!!


          3.    kawani cenahna

            Aranjeunna sababaraha palacur anu sok ngacowkeun kuring, tapi sacara umum kuring henteu resep barudak kusabab éta sinonim sareng biaya, teu tiasa bobo, sabar sareng omong kosong, janten kesel sareng janten histeris unggal dinten unggal jam pisan, tina gangguan pikeun catetan, mabok, narkoba, jst.

  4.   Oscar cenahna

    Nuhun Wani pikeun input +1.

  5.   Éritérim cenahna

    Kontribusi hébat! Kuring salah sahiji anu sieun ku Arch HAHAHAHA, ieu langkung saderhana, tapi kuring henteu ningali éta salaku distro kanggo dianggo, tapi salaku distro pikeun ngenalkeun anjeun ka Arch, sabab pastina pangguna Kahel antukna bakal langkung resep ngalih, atanapi éta kesan kuring

    1.    kawani cenahna

      Nya éta sudut pandang anu saé

    2.    Perancis cenahna

      Nalika kuring mariksa bédana antara lengkungan, chara sareng pclinux os, kuring sadar yén dina gancangna dina pc kuring, kuring henteu aya bédana, janten kuring teu paduli pisan kana barang anu tos dipasang, dina 20 menit kuring parantos ngaleungitkeun sagala rupa anu kuring henteu kedah XD. Masih teu aya anu mindahkeun kuring tina cakra Linux.

  6.   kik1n cenahna

    Arch pangalusna.
    100% tiasa dirobih.

    1.    pandev92 cenahna

      Gentoo pangsaéna, 200% XD tiasa diédit

      1.    ldd cenahna

        ukur pikeun geeks sareng waktos.