Tutorial: Kumaha Nyiptakeun PDF Anu tiasa Diisi tina LibreOffice Writer

El format PDF (Portable Document Format) parantos janten jinis dokumén anu seueur dianggo kusabab ciri sareng kaunggulanana. Boh di tingkat bumi sareng propésional, umum pikeun urang ngagunakeun dokumén PDF ampir unggal dinten. Dokumén ieu diciptakeun ku Adobe sakumaha anjeun terang, sareng ayeuna standar ISO anu didukung ku seueur parangkat lunak.

Dokumén dianggo langkung sacara propésional pikeun masalah birokrasi, dokuméntasi produk, sareng sajabana anu panjang. Sababaraha kagunaan propésional ieu panginten peryogi kualitas tambahan sapertos PDF anu diperkaya dimana tautan, pidéo, gambar, sareng elemen interaktif sanésna dilebetkeun pikeun berinteraksi sareng dokumén anu upami henteu ngabeungharan bakal rada lengit. Tapi dinten ieu urang moal nyarios perkawis éta, tapi ngeunaan PDF anu tiasa dieusian.

The Fillable atanapi Fillable PDF PDF mangrupikeun format PDF anu nampilkeun kotak anu anjeun tiasa berinteraksi ku cara nuliskeun téks. Nyaéta, ibarat dokumén anu tiasa anjeun ngeusian atanapi ngalengkepan, sapertos anu masihan sababaraha administrasi atanapi entitas sahingga anjeun tiasa asup atanapi ngeusian data anjeun. Upami anjeun hoyong terang kumaha anjeun tiasa ngadamel dokumén anu tiasa dieusian Panulis LibreOffice, Ieu léngkah saderhana anu anjeun kedah nuturkeun:

  1. Mimiti urang kedah darmaga atanapi nunjukkeun dua ménu anyar upami urang henteu acan ngagaduhan éta dina antar muka Panulis urang. Pikeun ngalakukeun ieu, buka menu View> Toolbar> Form control. Sareng ogé Témbong> Toolbar> Desain Wangun.
  2. Ayeuna dina palang di handap anjeun bakal ningali dua tombol nganggo titik-titik (Show grid and Adjust grid), aktipkeun.
  3. Ayeuna, urang tiasa ngamimitian nyerat dokumén sakumaha biasana di Panulis, ngan ku alat-alat anyar anu kami sayogi kénca kami tiasa lebetkeun labél atanapi kotak téks anu tiasa dieusian, tabel, gambar, tips pikeun nandaan pilihan binér (Leres atanapi Henteu) , kancing, jsb.
  4. Sakali dokumén anu anjeun pikahoyong parantos didamel, parios yén éta parantos kénca leres. Anjeun tiasa nyetél seueur parameter elemen anu tiasa anjeun lebetkeun, sapertos ukuran kotak téks, jst.
  5. Ayeuna éta sadayana, buka File> Ékspor ka> Ékspor salaku menu PDF sareng dina tab utama anu nembongan, pastikeun pilihan Wangun PDF parantos dipariksa. Narima teras angkat ...

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Gabo Caro cenahna

    Kontribusi anu saé. hatur nuhun