Tutorial Personalisasi KDE (Bespin + EyeCandy)

Nya jalma, ieu mangrupikeun kontribusi munggaran kuring, kuring ngarepkeun éta asli sareng mangpaat, ogé teu nanaon, kuring ngagaduhan cinta ka QT sareng KDE ningali ieu sadayana ti Gnome Shell sareng aplikasi GTK henteu tiasa ngubaran ménu kontéks (leres, éta sigana éta edan upami kuring ningali kana detil na, tapi hé, éta mangrupikeun bagian tina kombo janten rada gélo xD)
singgetan tanpa nyarios langkung, ieu yeuh:

Klarifikasi, kuring tumaros dina Kubuntu sabab éta mangrupikeun salah sahiji distro anu paling gampang xD Abdi lakukeun hal anu sami di Gentoo tapi pikeun nampi anu langkung ageung kuring tumaros di Kubuntu
Upami aranjeunna muka gambar dina tab anyar maka aranjeunna tiasa ditingali langkung ageung upami aya anu henteu katingali.

Nya ieu Kubuntu Default:

x11 tete11x

Urang bakal ngamimitian ku épék, kuring bakal nempatkeun sababaraha gambar kumaha kuring ngonpigurasikeunana:

x11 tete11x

 

x11 tete11x

 

x11 tete11x

 

x11 tete11x

 

x11 tete11x

 

x11 tete11x

 

x11 tete11x

 

x11 tete11x

 

x11 tete11x

Abdi resep pisan tata ruang anu dianggo OSX, janten kuring bakal mindahkeun panel na:

x11 tete11x

 

x11 tete11x

bespin:

/ * Kami masang kagumantungan anu diperyogikeun pikeun nyusun bespin * /
  • ngawangun-kabutuhan
  • cmkeun
  • kde-workspace-dev
  • libxrender-dev
  • libxext-dev
  • libqt4-dev
  • libx11-dev
  • kdebase-workspace-dev
  • kdelibs5-dev
  • subversion

sudo apt-get install build-essential cmake kde-workspace-dev libxrender-dev libxext-dev libqt4-dev libx11-dev kdebase-workspace-dev kdelibs5-dev subversion

x11 tete11x

/ * Unduh kode sumber * /
svn co https://cloudcity.svn.sourceforge.net/svnroot/cloudcity

x11 tete11x

 

x11 tete11x

/ * Kami ngalih kana diréktori anu ngahasilkeun unduhan sateuacanna * /
cd cloudcity

x11 tete11x

/ * Konfigurasi kode sumber * /
./configure

x11 tete11x

nalika anjeun naros:

--> Do you want to compile with KDE support? [Y/n]

Kami ngajawab: y

x11 tete11x

Éta bakal naros:
--> Do you want to run a cmake GUI to adjust the configuration? [y/N]

x11 tete11x

 

x11 tete11x

/ * Kami ngalebetkeun diréktori kompilasi, nyusun sareng masang * /
cd build && make && sudo make install

x11 tete11x

 

x11 tete11x

 

x11 tete11x

/ * Kami netepkeun Bespin salaku hiasan kami * /

x11 tete11x

 

x11 tete11x

 

x11 tete11x

 

x11 tete11x

 

x11 tete11x

 

x11 tete11x

 

x11 tete11x

/ * Kami netepkeun Bespin salaku hiasan kami * /

Kuring bakal nyandak salaku dasar LeoLike Simple V2

http://kde-look.org/content/show.php/Leo-like-bespin%20pack?content=118823

Sakali diunduh sareng unzip, kami ngimpor tina bespin:

x11 tete11x

 

x11 tete11x

 

x11 tete11x

 

x11 tete11x

Kami masihan beban:

x11 tete11x

 

Kuring nyabut SEPARATOR antara tombol (upami éta tiasa ngonpigurasi upami anjeun hoyong antara 2 tombol padeukeut ngagambar garis pamisah atanapi henteu)

x11 tete11x

Pangaruh pikeun perobihan tab. Kuring resep tradisional:

x11 tete11x

Ujung buleud:

x11 tete11x

 

x11 tete11x

Abdi resep kotak-kotak kanggo diangkat (diangkat) sanés dipasang (tilelep):

x11 tete11x

Pangaturan warna dina judul:

x11 tete11x

Aduh, kuring sono ngagentos amarok xD

x11 tete11x

Abdi resep warna na langkung enteng (urang kedah nyered kana tempat anu dipikahoyong)

x11 tete11x

Kieu carana tetep:

x11 tete11x

 

x11 tete11x

Tepi buleud ieu nyarios <3 (ieu anu kuring benci ngeunaan gtk sabab éta henteu tiasa dilakukeun):

x11 tete11x

 

x11 tete11x

Ayeuna pikeun ngatur wates jandéla:

x11 tete11x

 

x11 tete11x

Pangaruh anu kahontal:

x11 tete11x

 

x11 tete11x

Nah ayeuna kuring badé masang téma plasma Caledonia:

http://malcer.deviantart.com/art/Caledonia-Plasma-KDE-Theme-213719701

Sakali diunduh sareng unzip, anjeun kedah ngalihkeun folder ieu

x11 tete11x

Ka alamatna:

x11 tete11x

 

x11 tete11x

Ayeuna kanggo ngaleungitkeun task manager sareng nempatkeun ménu global:

x11 tete11x

 

x11 tete11x

 

x11 tete11x

Hayu urang ngalangkungan "dok":

x11 tete11x

 

x11 tete11x

 

x11 tete11x

 

x11 tete11x

 

x11 tete11x

 

x11 tete11x

Hayu urang milarian ikonna:

http://deviantn7k1.deviantart.com/art/Nitrux-OS-Icons-293634207

x11 tete11x

 

x11 tete11x

 

x11 tete11x

 

x11 tete11x

 

x11 tete11x

Nya, éta éta, kuring ngarepkeun éta ngabantosan anjeun, ieu milik kuring (kuring bakal gancang maot kusabab kuring bakal ngaganti distro haha):

x11 tete11x

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

21 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ghermain cenahna

    Nya ... sadayana nyarioskeun kumaha anu pangsaéna, hatur nuhun parantos ngabagi pangalaman.

  2.   Blaire pascal cenahna

    Wooo, kumaha saé éta pikeun anjeun. Éta ngajantenkeun kuring rada Gnome 2-3, saé pisan. Éta saleresna tulisan kalayan struktur anu béda ti biasana hahaha. Kontribusi anu saé.

    1.    x11 tete11x cenahna

      Haha enya, éta reureuhan ku tulisan anu biasa anjeun tingali, anu ngajantenkeun kuring paling parah, tapi kuring leres-leres hoyong ngiklankeun Bespin, éta mangrupikeun proyék anu pikaresepeun, sareng kuring ngarepkeun jalma-jalma ieu ningali naon anu tiasa dihontal ku KDE , sareng tingkat konfigurasi anu ditawarkeun Bespin 🙂

  3.   Marco cenahna

    Pas kuring gaduh waktos, kuring nguji kana Cakra.

  4.   Kalangkang cenahna

    Asik pisan! Dina patarosan, kuring ningali yén anjeun nganggo unsur grafis anu disebut "Window Menu Bar" anu masihan gaya sapertos ménu Mac sareng Ubuntu kana panel

    Henteu yakin kana naha éta sayogi pikeun Arch-Linux?

    1.    x11 tete11x cenahna

      https://aur.archlinux.org/packages/kdeplasma-applets-menubar/ Ieu ieu, tapi dina Archlinux paket appmenu-gtk sok rusak (anjeun peryogi appmenu-gtk sareng appmenu-qt pikeun ngékspor ménu masing-masing)

  5.   Matthews cenahna

    Hatur nuhun pisan kana tutorialna, éta parantos masihan kuring sababaraha ideu.

  6.   Percaff cenahna

    Distro naon anu anjeun bakal robih sareng alesan utama kunaon. Pos anu saé.
    Salam ti Argentina.

    1.    x11 tete11x cenahna

      Salam ti Argentina ogé xD haha ​​ka Gentoo, sareng alesanna, éta kusabab éta distro karesep abdi haha, kuring resep nempatkeun leungeun kuring, sareng pikeun kuring anu paling gancang (jelas kusabab gelar kustomisasi anu nempatkeunana) ayeuna kuring ti Gentoo, kuring aya di Kubuntu, kusabab anjeunna ngintunkeun kuring tonggoheun di Gentoo sareng abdi pegat sadayana haha, kuring nyerah sareng peryogi peryogi kaluar tina masalah xD

  7.   lolopolooza cenahna

    Abdi badé tumaros ayeuna. hatur nuhun pisan

    1.    x11 tete11x cenahna

      😀 sagala jinis mamang, atanapi hal anu anjeun moal kahontal, konsultasi di dieu 😀

  8.   Emanuel cenahna

    Hatur nuhun kana sumbangan, anjeun katingali saé; Kuring nembé masang kubuntu 12.04, mimitina kuring bakal ningali kumaha kuring resep teras kuring bakal ngarobih na.

    1.    x11 tete11x cenahna

      😀 Naon waé patarosan, atanapi naon waé anu anjeun henteu tiasa kahontal, konsultasi di dieu

  9.   Percaff cenahna

    Kuring parantos nyobian ampir 30 distro sareng henteu kantos tiasa kaluar ti Debian. Gentoo mangrupikeun kaputusan anu saé, kuring satuju pisan, kuring parantos masang sababaraha kali dina virtualbox teras kana disk, tapi nalika kuring mimiti ékspérimén, aya anu sok rusak sareng sanaos masih jalan pisan kuring langkung resep masang sadayana ti mimiti, tapi salah sahiji anu paling saé pikeun kuring Éta jalan nyaéta Funtoo linux, pamasanganana dilakukeun ti Debian Squeeze sareng partisi anu teu ditangtoskeun anu kuring teras-terasan masangkeun linux anu sanés sapertos éta nalika kuring hoyong, kuring lirénkeun chroot sareng kuring teraskeun di Debian tanpa kedah balikan deui sareng sabalikna. Ayeuna kuring sareng Linux mint sareng Debian Wheezy (kde) anu ku cara éta gancang pisan sareng stabil, kuring nganggo tutorial ieu pikeun ngarobihna. Ieu mangrupikeun blog anu saé pikeun sababaraha waktos kuring kantos maca sareng maju pisan, sajaba ti éta aranjeunna leres-leres ngubaran pangguna anyar, anu kuring henteu acan tingali dina forum Debian anu sanés. Someday kuring ngarepkeun gaduh mesin anu ngan ukur Funtoo tapi masih seueur diajar. Salam ti Argentina sareng ulah ditolak ha ha ...

    1.    x11 tete11x cenahna

      haha Kuring kantos nonton funtoo, jujur ​​kuring henteu mendakan seueur bedana sareng gentoo, janten kuring milih anu langkung veteran xD haha, ayeuna kuring nuju ngalakukeun sababaraha operasi ku skrip xD bash, sareng Gentoo tiasa dianggo, kuring gaduh gentoo-update (dasarna concatenates seueur kalimat pikeun muncul, pikeun ngalakukeun pembaruan sacara gembleng) VMware start \ stop anu naékkeun daemon vmware atanapi kanggo xD, sababaraha anu kuring jantenkeun nalika kuring nyambungkeun notebook ka carjer éta nempatkeun kartu vidéo dina pagelaran maksimum sareng kuring Awas ku tanda sareng nalika dina modeu batréna nempatkeun éta dina modeu hemat energi sareng éta ogé ngingetkeun hahaha kuring resep bash xD. Hapunten upami anjeun kedah pencét gambar sababaraha kali pikeun ningali langkung ageung: v

  10.   Percaff cenahna

    Anjeun tiasa nempatkeun sababaraha skrip pembaruan gentoo éta dina PASTE, umbul-umbul dina ngadamel. Conf anu paling mahalna kuring tapi saeutik demi saeutik kuring nyandak tanganna sabab kuring terang naon anu kuring hayang pisan pikeun sistem kuring sareng éta kahontal pisan sareng gentoo / funtoo.

    1.    x11 tete11x cenahna

      http://paste.desdelinux.net/4701
      http://paste.desdelinux.net/4700
      http://paste.desdelinux.net/4699
      http://paste.desdelinux.net/4698

      di mana waé meureun aranjeunna bakal ngalayanan anjeun, dina ngadamelna. mastikeun CFLAGS anu kuring gaduh rada istiméwa, éta kusabab kuring ngagunakeun grafit, téknologi anu pikaresepeun pisan pikeun ningkatkeun kagancangan siklus, pangguna ngalaporkeun dugi ka 30% deui kinerja, jujur ​​tina éta kuring masangkeunana sareng GCC pangénggalna (kumargi anu datang sacara standar henteu mikawanoh bendera prosesor kuring ogé) sareng grafit, gancangna ngagumkeun

      http://www.google.com.ar/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&cad=rja&ved=0CJkBEBYwCA&url=http%3A%2F%2Fwww.cri.ensmp.fr%2Fclassement%2Fdoc%2FE-281.pdf&ei=lxLmUOLpLYOe8gT1hIHADQ&usg=AFQjCNEu8Q9aK2VcLHfBi0wfB_r4TeinpQ&sig2=YdLiy9l-qcctNK2iXmAuSw&bvm=bv.1355534169,d.eWU

      http://gcc.gnu.org/wiki/Graphite

  11.   Percaff cenahna

    Nuhun x11tete11x anjeun bakal ngabantosan pisan, kuring mendakan packuse mesen anu pikaresepeun, hal grafit énggal pikeun kuring. Kuring badé maca ngeunaan éta tapi kuring pikir éta canggih pisan. MAKEOPTS = »- j9 ″ + grafit Abdi henteu hoyong terang naon anu ngajalankeun xD. Salam.

  12.   Juan cenahna

    Hébat, kuring nembé dipasang tanpa masalah ... Sigana kuring nempatkeun gambarna dina G +

  13.   mirage cenahna

    Héi, kumaha kuring ngaunduh téma leo saderhana? : /

  14.   Rafael Ochoa cenahna

    kusabab kagagalan listrik, operasi:
    Kami ngaunduh kode sumber * /

    svn co https://cloudcity.svn.sourceforge.net/svnroot/cloudcity

    ayeuna nyatakeun yén:
    Salin kerja "cloudcity" dikonci
    svn: ngajalankeun "svn cleanup" kanggo miceun kuncen
    tapi kuring henteu ngartos svn ngabantosan pikeun muka konci.
    Tulung