Tutorial: Ngadamel LiveUSB nganggo Terminal

Aya sababaraha cara pikeun nyieun LiveUSB dina Linux, salah sahijina nyaéta ngagunakeun Unetbootin, anu KZKG ^ Gaara ngadamel tutorial Waktos na lami.

Cara séjén pikeun ngalakukeun éta nyaéta ku terminal, ku cara ieu urang henteu masang sakedik program atanapi chorraditas anu dilakukeun ku aranjeunna nyaéta nyandak rohangan dina hard disk.

Hayu urang ka ditu:

Sakali kami parantos ngaunduh ISO, hal anu munggaran anu kami laksanakeun nyaéta lebetkeun folder dimana kami ngagaduhan ISO sareng terminal:

cd "carpeta donde tenemos la iso"

atanapi (upami formulir éta masihan kami kasalahan)

cd /"carpeta donde tenemos la iso"

Sakali aya urang ningali daptar file pikeun mastikeun yén kami henteu lepat map na:

ls

Ayeuna urang ngalakukeun:

dd if=nombredelaiso.iso of=/dev/sdb

tina = / dev / sdb Éta mangrupikeun jalur tina alat USB sacara normal janten sateuacan ngarobih éta kuring nyarankeun nyobian sapertos kieu, upami henteu jalan urang parantos ngarobahna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

29 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   rogertux cenahna

    Ieu cara anu pangsaéna pikeun nyiptakeun live-usb. Langkung gancang sareng langkung éfisién tinimbang alat grapik naon waé.

    pd: Punten kanggo ortografi, xD.

    1.    kawani cenahna

      Kanggo anu pertama kalina kuring bakal ngahampura anjeun tapi waktos sanés anjeun langsung ka RAE hahahahaha

      1.    monyét cenahna

        Hiji patarosan: nganggo metode ieu anjeun parantos gaduh usb live sareng opsi boot (grub atanapi lilo) disetél dina cara anu sami sareng iso pikeun cd / dvd? Kuring naroskeun ka anjeun naha kadang kuring parantos ngalaksanakeunana sareng nalika kuring balikeun deui éta ngalungkeun kasalahan grub, sareng tungtungna mah kuring kedah nganggo unetbootin ... anu ngan ukur nganggo syslinux.

        1.    kawani cenahna

          Kuring parantos nyobian tapi naon anu kajantenan kuring nyaéta komputer henteu ngagaduhan pilihan pikeun boot tina USB atanapi kuring henteu terang kumaha ngonfigurasi dina BIOS.

          Pokokna kuring ngabayangkeun enya tapi kuring henteu bisa mastikeun

          1.    rogertux cenahna

            Bios sanés ngamimitian kuring ti live-usb ogé, sareng éta henteu tiasa ngonpigurasi.
            Kuring mendakan ieu (boot manager) http://www.plop.at, anu ngan kaduruk ka cd sareng ngamungkinkeun boot ti usb.

          2.    kawani cenahna

            Plop super sesah pikeun ngonpigurasikeun, kuring parantos kedah nganggo sakali sareng henteu, kuring henteu sanggup

          3.    rogertux cenahna

            Kuring ngan ukur ngarékam kana cd sareng ngan saukur ku boot tina cd anjeun tiasa boot tina usb

          4.    kawani cenahna

            Nya pastina éta dina Plop aya sababaraha jinis sareng kuring angkat anu paling hese

  2.   StuMx cenahna

    Ieu ngan ukur tiasa dianggo upami iso siap siap boot via USB, upami teu kitu anjeun kedah ngalaksanakeun léngkah tambahan.

    Salaku conto, anu terakhir waktos kuring nyobaan ngalakukeun ieu sareng léngkah tambahan debian diperyogikeun (Abdi henteu nyobian versi anu pangénggalna), sami sareng anu lengkungan iso munggaran.

    1.    Xavier Fonseca cenahna

      Naon léngkah tambahan anu diperyogikeun? Abdi ngagaduhan masalah éta.

    2.    juconta cenahna

      Éta bakal ngabantosan seueur urang terang naon anu anjeun hartosna ku ngalakukeun sababaraha parobihan kana eusi gambar iso anu hoyong dijalankeun ku usb, anjeun pasti tiasa ningali yén aplikasi sapertos Unetbootin ngajantenkeun parobihan dina struktur file anu dihasilkeun tina pelaksanaanna di waktos ngawangun usb bootable.
      Pikeun ayeuna kuring bakal nganggo Unetbootin pikeun muka iso kuring dina USB, tanpa nganggo DD anu leres-leres parantos diarepkeun sabab kuring parantos nyobian kalayan henteu hasil anu sanés nyaéta ngan ukur kagagalan anu parah dina perakitan USB.
      Salam. :))

  3.   pandev92 cenahna

    Cara ieu saé upami urang gaduh hibrida iso sareng urang terang yén ku nyerat di terminal, alamat isohybrid iso

    Upami henteu hibrid biasana henteu jalan, contona éta kajantenan kuring kalayan iso tina lmde, salah sahiji debian stable sareng salah sahiji bsd.

    1.    Saleskayark cenahna

      pandev92:

      Hatur nuhun.

      Saur anjeun leres. Aya langkung seueur inpormasi ngeunaan gambar ISO hibrid di komunitas dot linuxmint dot com / tutorial / view / 744 sareng dina wiki dot geteasypeasy dot com / Hybrid_ISO / IMG_format

      Wasalam

  4.   kik1n cenahna

    Excelente !!!

  5.   David Segura M. cenahna

    Kuring biasana ngagunakeun cara ieu pikeun isos anu masihan kuring masalah nganggo aplikasi anu biasa, sapertos OpenSUSE

  6.   Oscar cenahna

    Halo, kuring nyobian masang winxp ti usb ku ubuntu, abdi ngonpigurasikeun biosna pikeun ngamimitian tina HD anu tiasa dicabut (pilihan kanggo ngamimitian ti usb henteu muncul, nalika kuring masang ubuntu éta némbongan) pc hurung sareng nalika sigana pamasangan xp badé dimimitian Abdi kéngingkeun 2 sareng dash anu kedip-kedip. Ti dinya henteu kajantenan.
    Abdi hoyong ngalih ka xp deui kusabab kuring henteu jelas sareng Ubuntu sareng kuring bakal gélo!
    Hatur nuhun pisan kanggo perhatian Anjeun.

    1.    elav <° Linux cenahna

      Wilujeng Oscar (Anu sanés kanggo koléksi: D):

      Kuring nyarankeun anjeun buka forum kami pikeun kéngingkeun bantosan anu langkung saé

      Wasalam

  7.   Annubis cenahna

    Upami anjeun terang jalan dimana ISO aya, anjeun kedah ngalakukeun:

    dd upami = / path / to / file.iso tina = / dev / sdX

    Sareng, sabab dd henteu nunjukkeun kamajuan, upami urang hoyong ningali dimana jalanna, ngaéksekusi ieu, urang tiasa ngalaksanakeunana:

    watch -n 10 kill -USR1 `pidof dd`

    1.    ngepung84 cenahna

      Kalayan dd_rescue upami nunjukkeun palang kamajuan, dina wiki nganggo muka heula aya metode sareng dd, maka aranjeunna ngarobih janten dd_rescue

      1.    mafia_team cenahna

        Sahenteuna di Debian no

  8.   -Chameleon- cenahna

    Mangpaat pisan c:

  9.   Eduardo cenahna

    Anjeun ogé kedah verifikasi jalur usb nganggo fdisk -l

  10.   uyah cenahna

    Hatur nuhun pisan!! Kuring parantos masang Debian 8 sareng LXDE sareng kuring ngalaman sababaraha kasalahan, kuring henteu acan tiasa masang Unetbootin sareng kuring henteu terang kumaha ngadamel LiveUSB, berkat ieu kuring bakal tiasa masang OS deui.

  11.   juconta cenahna

    Kuring nyungkeun hapunten ka sadayana pikeun anu bakal kuring carioskeun, tapi tutorial ieu anu dipikacinta ku blog kuring. Fromlinux.net, nyaéta PALSU, jadi éta PALSU goréng sabab sapertos seueur halaman anu sanés, tutorial video blog, aranjeunna henteu nganggur tapi ngulang deui Éta lepat, kuring leres-leres ngawartoskeun aranjeunna pikeun nyobaan sareng kuring nyobian deui milarian sareng ningali, tapi kuring ngan ukur manggih kagagalan dina prosedur sabab saatos ngalaksanakeun sagala léngkah anu ditétélakeun di dieu…. Hasilna, kuring kéngingkeun salinan eusi iso anu henteu tiasa dianggo nalika éta dieksekusi dina usb, éta kedah didamel, nganggo GRUB atanapi LILO, atanapi syslinux (atanapi cara sanés anu kuring henteu terang anu saleresna) anu bakal ngajantenkeun urang boot tina usb.
    Kusabab kitu kuring nyarankeun ka sadaya pamiarsa, upami aranjeunna nganggo linux atanapi windows, anggo Unetbootin anu bakal ngalaksanakeun sagala hal anu kuring carioskeun di luhur, henteu ngan ukur nyalin eusi iso kana usb tapi ogé ngajantenkeun bootable (anu mangrupikeun aranjeunna hilap disebatkeun ka guru urang.)
    Cheers :))

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Sobat, ieu TEU jalan, sabab dina padamelan kuring kuring sering ngalakukeun LiveUSB kalayan metoda anu sami ieu. Unetbootin ngajantenkeun padamelan langkung gampang Tapi, éta henteu tiasa dianggo saé upami ngeunaan Ubuntu.

      1.    juconta cenahna

        Nuhun KZKG ^ Gaara kana pendapat anjeun, kaleresan kuring nyobian sababaraha kali, nyobian ngalakukeunana sareng CraunchBang, Debian, Slax, sareng kali, kaleresan aya anu henteu kuring tiasa ngalakukeun éta, kalayan metode ieu, ngalirkeun sadaya kontén ti iso kana USB ngagunakeun aplikasi DD.
        Salam.

  12.   Malaikat lavin cenahna

    hai, hé kadang henteu jalan, naha éta kajantenan?

  13.   carlosc cenahna

    CATETAN: Nalika ngamimitian prosés anjeun henteu kedah ngaleungitkeun unit, tutup terminal atanapi béréskeun sateuacan réngsé sabab tiasa ngarusak.

  14.   Julio Hernandez cenahna

    Pikeun pemula sapertos kuring, dina Ubuntu 20.04, perlu ditambahan paréntah "sudo" supados tiasa dianggo, sahingga paréntah lengkep sapertos kieu:

    sudo dd if = isoname.iso tina = / dev / sdb

    Butuh waktu kuring sababaraha menit nepi ka réngsé, tapi éta kabuktosan ... hatur nuhun kanggo babaturan prosedur anjeun!