Ubuntu 14.10 (sareng kulawarga) sayogi pikeun diunduh naha urang ngamutahirkeun atanapi henteu?

Perusahaan Yoyo Fernández henteu peryogi perkenalan, sareng ngalangkungan jaringan Google anjeunna ngalungkeun patarosan anu matak: Naha pantes diunduh sareng dipasang anyar-anyar ieu Ubuntu 14.10 sanggeus parantos dipasang sareng ayeuna Ubuntu 14.04 LTS?

Pikeun ngajawab patarosan (tina sudut pandang kuring) urang mimitina kudu terang naon berita anu dilaporkeun ku pembebasan ieu Ubuntu 14.10 sareng kulawarga.

Naon anu énggal dina Ubuntu 14.10

Dina kasus spésifik Ubuntu 14.10 urang tiasa mendakan sababaraha parobahan leutik (rada leutik) dina karya seni, dina hal ieu aya hubunganana sareng ikon Imah sareng Pidéo di Nautilus, ogé upami anjeun ningali tangkepanna, tombol Maksimalkeun ayeuna gaduh pasagi langkung alit .

Ikon Ubuntu 14.10

Ieu mangrupikeun peluncuran anu rada pikaboseneun nalika anjeun ngémutan yén parobihan utama sanés ngaluncurkeun rokét. Ukur vérsi énggal aplikasi anu paling populér anu ditambihan, sapertos:

  • LibreOffice 4.3.2.2
  • Firefox 33
  • Thunderbird 33
  • Nautilus 3.10
  • Ngabuktikeun 3.14
  • Rhythmbox 3.0.3
  • persatuan 7.3.1

Sadaya ieu dipirig ku Linux Kernel 3.16 (nalika versi 3.17 parantos sayogi), anu parantos nampilkeun masalah ka sababaraha pangguna (anu kuring kalebet diri sareng ArchLinux) kalayan periferal anu tangtu.

Kernel 3.16 mawa sajumlah signifikan perbaikan sareng dukungan hardware anyar kalebet dukungan pikeun platform Power 8 sareng arm64. Éta ogé kalebet dukungan kanggo sistem Intel Cherryview, Haswell, Broadwell sareng Merrifield, sareng dukungan awal pikeun Nvidia GK20A sareng GK110B GPU. Aya paningkatan kinerja grafik dina seueur alat ti Intel, Nvidia sareng ATI Radeon sareng ogé paningkatan audio anu ngadukung énkoder video Radeon.264. Pondokna, dukungan anu langkung saé pikeun grafik hibrida.

GTK parantos diénggalan kana vérsi 3.12, sareng QT kana vérsi 5.3. Ditambahkeun dukungan pikeun printer IPP, Xorg 1.16 ngagaduhan dukungan anu langkung saé pikeun alat sanés pci. Xephyr ayeuna cocog sareng DRI3. Tabel 10.3 pembaruan ngagaduhan dukungan pikeun AMD Hawaii GPU, ningkatkeun pangrojong pikeun unduh dri3, sareng dukungan awal pikeun ngagunakeun nouveau dina alat maxwell.

Naon anu énggal dina Kubuntu 14.10

Pikeun bagian na, Kubuntu 14.10 hadir sareng Plasma 4.14 sanaos waktos ieu, aranjeunna nawiskeun ka kami kamungkinan pikeun ngaunduh gambar sareng Plasma 5, anu tangtosna henteu kedah dianggo dina lingkungan produksi, tapi pikeun nguji éta sareng maénkeunana henteu kunanaon.

Naon anu énggal dina Xubuntu 14.10

Salaku Xubuntu 14.10, éta dipaké pkexec tibatan gksudo pikeun ngajalankeun aplikasi grafis kalayan aksés root ti terminal, pikeun ningkatkeun kaamanan.

Pikeun ngarayakeun codename 'Utopian Unicorn' sareng nunjukkeun kumaha gampang Xubuntu pikeun ngarobih, warna sorotna warna pink dina rilis ieu, tapi tong hariwang, éta tiasa ditumpurkeun ngalangkungan gtk-téma-config, dina manajer konfigurasi. Kami ngan saukur kedah mareuman pilihan Warna Sorotan Khusus, sareng éta waé.

Upami teu kitu, plugin Xfce Power Manager anyar tambihan kana panel, sareng Item téma énggal pikeun Ctrl + Tab tiasa kapilih dina ujung beurit.

Naha urang ngamutahirkeun atanapi henteu?

Ningali sababaraha berita, maka waktuna pikeun ngajawab patarosan: Naha pantes dimutahirkeun?. Waleranna tiasa bénten-bénten sesuai sareng raos sareng kabutuhan masing-masing jalma. Jalma anu ngagaduhan masalah versiitis moal ragu ngalakukeun éta pamutahiran gancang, kumaha oge, pendapat pribadi kuring éta teu pantes dilakukeun.

Versi Ubuntu 14.10 sareng kulawarga ieu moal ngagaduhan dukungan sareng kamungkinan pisan yén nalika versi 15.04 kaluar (upami éta bakal kaluar) urang kedah masang deui upami hoyong nampi dukungan anu langkung saé.

Kuring bakal mamatahan yén upami anjeun hoyong nyobian, unduh ISOS sareng uji heula dina modeu LiveCD, pastikeun yén sadaya komponén komputer anjeun leres-leres leres, tapi parobihan anu ditambih henteu pati relevan pikeun masang deui atanapi ningkatkeun Pamutahiran. Tapi kuring malikan deui, éta kaputusan saréréa.

Upami anjeun hoyong ngapdet tina 14.04, anjeun kedah nuturkeun pitunjuk di handap ieu:

  • Kami pencét Alt + F2 sareng nyerat "update-manager" (tanpa tanda petik).
  • Update Manager kedahna kabuka sareng ngawartosan kami: Aya rilis anyar anu sayogi.
  • Kami pencét dina Anyarkeun sareng turutan pitunjukna.

Untung waé !! 😉

Gambar dicandak tina OMGUbuntu


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

46 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   taragon cenahna

    Anjeun kedah janten PITAMAT pisan pikeun sadar yén ngan 2 ikon anu robih dina panel nautilus ... naon babari!

    1.    elav cenahna

      Tingali .. XD

    2.    Meh cenahna

      Abdi ngantosan 14.10 kanggo ngamimitian masang éta * atanapi *
      P.S. Ogé titik-titik ikon unduhan langkung alit: v

  2.   Paul Ivan Correa cenahna

    Naha anjeun nganggap perlu pikeun ngapdet Ubuntu Studio?

    1.    elav cenahna

      Upami pikeun padamelan sadidinten anjeun peryogi "berita" anu disertakan ku Ubuntu Studio, atanapi parangkat lunak anu langkung maju, panginten panginten enya.

  3.   gék cenahna

    Di hiji tempat dina internét kuring maca yén panginten teu aya ubuntu 15.04 atanapi saatos ieu bakal janten rolling release!, Janten atanapi henteu janten 😀

    1.    elav cenahna

      Kusabab kitu kuring nyarios "upami aya 15.04" .. 😉

      1.    Lolo cenahna

        Kaleresan aya pembaruan Ubuntu anu nyeri anu nyata, kuring ampir sok kedah nga-instal ulang komputer tina corétan saatos nyobian ngalaksanakeun pembaruan lengkep.

        Sareng jumlah répositori "tambahan" anu kedah dipasang pikeun tiasa ngagaduhan program ieu atanapi éta ...

        Éta langkung ti dua taun ti saprak kuring ngalih ka Arch sareng kuring resep pisan. Hapunten upami kuring nyigeung batur tapi kuring moal balik ka Ubuntu atanapi gélo.

      2.    yukiteru cenahna
    2.    demo cenahna

      Teu aya seueur kipas dina ubunto, iraha aranjeunna bakal ngaluarkeun ponsel ku sistem ubuntu?

  4.   Giskard cenahna

    JEUNG LUBUNTU ???? Nya, hatur nuhun, salam dikirim? Man, upami anjeun badé nyebatkeun cabang resmi, sebatkeun sadayana. Abdi henteu terang, saur kuring.

    1.    Franz cenahna

      Sacara pribadi, Lubuntu pisan henteu asli, kloning LXDE anu kaleuleuwihi, éta nyandak sora ubuntu-touch, anu positip mangrupikeun versi panganyarna tina xorg, dukungan pikeun perpustakaan QT5.
      Tapi upami anjeun resep ka Lubuntu, anjeun tiasa milih pikeun ngirangan aplikasi Trisquel 0 janten 7.0, kantun xorg, lxterminal, pcmanfm, lxsession sareng lxde-core.
      Teras Anjeun ngatur sumber.daptar:
      sudo nano /etc/apt/source.list [Kuring ngenalkeun anjeun:]
      deb http://mirror.cedia.org.ec/ubuntu/ utopis utama kawatesanan alam semesta
      deb http://mirror.cedia.org.ec/ubuntu/ utopic-security utami diwatesan multiverse
      deb http://mirror.cedia.org.ec/ubuntu/ utopic-update utama alam semesta diwatesan utama
      deb http://mirror.cedia.org.ec/ubuntu/ utopic-usul utama alam semesta diwatesan
      deb http://mirror.cedia.org.ec/ubuntu/ utopic-backports utama alam semesta diwatesan
      sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade
      Teras Anjeun tiasa masang bungkus tingkat handap, sapertos grub-coreboot.
      Janten anjeun bakal ngagaduhan anu terbaik pikeun perangkat lunak gratis sareng anu pangsaéna pikeun sumber terbuka

    2.    eliotime3000 cenahna

      Lubuntu 14.10 sayogi, sareng éta nyatakeun kitu wiki anu sami ti Ubuntu, tapi tetep masih di cabang béta.

      1.    Giskard cenahna

        Maka kuring mundur naon anu diucapkeun sareng pastina elav bakal ngadamel tulisan khusus kanggo Lubuntu nalika sayogi.
        Héy Antosan! Éta parantos aya! Nyatana, éta saprak Dulur-dulur kaluar. Kuring ngaunduh dina dinten anu sami sareng éta henteu bébéda pisan. Bagéan anu misah parantos cekap dimana aranjeunna namina sareng nyarios (upami anjeun hoyong) "éta henteu seueur." Tapi sahenteuna aranjeunna kaasupkeun.
        Karunya pisan. Sateuacan panulis resep Openbox (sigana mah)

      2.    eliotime3000 cenahna

        Nya, pikeun anu parantos masang Lubuntu, dist-upgrade parantos cekap. Dina kasus kuring, kuring teraskeun sareng Openbox dina kadua PC kuring sahingga XFCE tiasa nangtung dina kadua vérsi Debian (Wheezy sareng Jessie). Sanaos Debian Jessie parantos badé lebet kana fase beku, pamutahiranna unggal-unggal kuring ngapdet (kuring ngabayangkeun yén Ubuntu 14.04 kedahna parantos aya sareng komponén anu aya hubunganana langkung anyar tibatan Debian).

  5.   Nénjo hideung cenahna

    Hiji patarosan, naha vérsi ieu dianggo sareng SystemD?
    Wasalam

    1.    cenahna

      Jelas enya, upami anjeun teu hoyong nganggona, anjeun ngagaduhan pilihan nganggo slackware atanapi gentoo.

      1.    anonimo cenahna

        Punten nguciwakeun anjeun, tapi kuring gaduh dina PC nganggo Ubuntu 14.10 ieu sareng kuring henteu ningali systemD dimana-mana, éta nuturkeun Upstart sacara standar (langkung saé leresna, kuring henteu resep sistemD). Anu kuring tiasa titénan nyaéta ayeuna anjeun tiasa masang systemD ti gudang resmi sareng anjeun ayeuna tiasa nganggo éta mimitian ku enya sareng ngaleungitkeun sadaya lacak Upstart upami anjeun resep, anu dugi ka 14.04 mustahil.

  6.   Juan cenahna

    Kuring pribadi gaduh pembaruan anu buruk, kuring henteu ngébérkeun aranjeunna, éta mangrupikeun gangguan, ngadamel salinan cadangan kanggo ngarobih, pangguna biasa (aya jutaan) anu aranjeunna pikahoyong nyaéta PCna tiasa dianggo sareng katingali sacara éstétis. Misalna pembaruan Mozilla, sanaos kuring mariksa kotak "entong nganyarkeun", éta ogé ngamutahirkeun kuring, éta aya dina kombo Ubuntu ... kanggo detail sakedik ieu, éta seueur tambahan anu dinonaktipkeun sareng sababaraha ogé henteu acan. diénggalan langkung ti sataun sapertos ForeCastFox. Distro abdi Voyager, dumasarkeun kana Xubuntu, tapi kuring mikir badé ngalih, kuring sanés teknisi, kuring teu gaduh pangalaman sareng akhirna nyuhungkeun bantosan pikeun ngapdet, tapi dina boot dual kuring Windows taun 2005 terus jalan ... Linux, kuring resep, tapi pembaruan ngaco kuring ...

    1.    johnfgs cenahna

      Abdi mikir badé ngagugulung

      kanggo naon?

      tambahkeun repos énggal (atanapi ngan nunjuk kana vérsi énggal) sareng apt-get dist-upgrade

      dina fedora nganggo FedUp sareng voila.

    2.    paul honorato cenahna

      > Abdi busuk tina pembaruan
      > Kuring ngarencanakeun masang rolling

      Kontradiksi?

      1.    elav cenahna

        Sareng anu saé 😀

    3.    joaco cenahna

      Kanggo anjeun pormat, anjeun kedah ningkatkeun sareng éta waé, sadayana sami sareng upami anjeun formatna sareng dipasang ti mimiti, pangalaman pribadi

    4.    eliotime3000 cenahna

      Upami anjeun gulung, anjeun bakal sangsara, sabab upami anu paling anjeun benci nyaéta pembaruan, langkung saé nganggo Slackware (éta mangrupikeun pembaruan anu leres-leres jarang, tapi leres-leres akurat). Bisi sanésna, kuring bakal nyarankeun Debian Wheezy, kusabab éta aya dina versi 7.7 sareng beuki stabil yén éta bahkan ngarengsekeun masalah GlibC dina Chromium / Chrome.

      1.    joaco cenahna

        Anjeunna umur tilu bulan sareng anjeun bakal nyarankeun Slackware? Langkung saé pikeun cicing sareng Ubuntu pikeun éta, anu anjeunna henteu resep nyaéta ningkatkeun unggal 6 bulan, ku Slackware anjeunna ogé kedah ngalaksanakeunana, salian ti kedah ngabéréskeun kagumantungan sareng nyusun aplikasi, kuring bakal masihan anjeun ngalakukeun éta, salian ti gaduh perangkat lunak anu kirang kusabab nyusun éta nyalira mangrupikeun kekacoan tanpa Slackbuilds.

      2.    joaco cenahna

        Ah tilu taun kuring lepat maca.

  7.   saneb cenahna

    Éta henteu pantes diénggalan, langkung ku beurat super na 1GB, éta murag teuing pikeun sababaraha parobahan.
    Goréng pisan aranjeunna umur 10 taun sareng perayaan éta ngalirkeun tanpa kanyeri atanapi kamuliaan. Atanapi teu aya sapertos kitu. 😐: - / 🙁 😡: ->

  8.   supa cenahna

    Entong ningkatkeun, éta ngan ukur teu pantes. Pangguna bumi, sok cicing di LTS kuring masih gaduh 12.04.4 kantun dina hal stabilitas Kaluaran LTS tina ubuntu anu pangsaéna. Sareng ngantosan Trisquel 7 dina sababaraha dinten! dina sumanget terang naha éta bakal mikawanoh wifi kuring.

  9.   pacoeloyo cenahna

    Urang kedah tumut kana akun yén vérsi ieu ngan ukur ngagaduhan 9 bulan dukungan.

  10.   peterczech cenahna

    Abdi cicing di openSUSE Factory ... Gnome-Shell 3.14 badé kaluar: D.

    1.    anonimo cenahna

      Nya, kuring parantos mendakan sababaraha bug sedeng anu awon kalayan openSUSE RC1 sareng Shell 3.14, kuring leres-leres henteu nyarankeun éta pikeun lingkungan produksi, éta masih héjo pisan sareng téma misah sareng perpanjangan, anu paling populér masih henteu angkat sareng malahan ngagaduhan masalah. sareng tanpa ieu, Gnome Shell henteu tiasa dianggo dina pendapat abdi.

  11.   Yo-yo cenahna

    Saatos konsultasi sareng bantal, kuring pikir, sahenteuna dina hal kuring, yén éta henteu matak diperbarui.

    14.10 ieu ngan ukur nyandak dukungan salami 9 bulan, sapertos kakandungan awéwé, sareng aranjeunna condong langkung teu stabil tibatan LTS.

    Sareng dina kasus kuring, aya perangkat keras anu dikombinasikeun sareng program anu teu dianggo pikeun kuring dina kernel 3.16 tapi dina 3.13 éta tiasa dianggo saé.

    Versi panengah ieu henteu asup akal, sigana mah aranjeunna kedah langkung fokus kana LTS sareng ngapdet deui tibatan nyandak kalahiran 9 bulan.

    Wasalam

    1.    eliotime3000 cenahna

      Di Debian Jessie parantos hijrah ka 3.16, sareng sadayana henteu kunanaon. Hal anu goréng nyaéta dina pembaruan anu terakhir, sapertos aranjeunna nempatkeun sajenis panerjemah VMWare OpenGL (anu sacara magis témbong ka kuring) anu malahan ngajadikeun game Steam langkung beurat tibatan nalika kuring maén dina Windows. Tapi kuring bakal ningali éta dina forum sareng nalika kuring di bumi.

      Pikeun ayeuna mah, kuring bakal ngantosan dugi Ubuntu MATE Remix 14.04 stabil ogé pikeun masihan rasa virtual.

      1.    anonimo cenahna

        Naha Ubuntu Mate 14.04 Ayana? Éta moal 14.10, sabab kuring henteu ningali rujukan kana Mate LTS, tapi ujug-ujug kuring salah.

      2.    eliotime3000 cenahna

        @anonymous:

        Lapsus Calami ti pihak kuring, kumargi Ubuntu MATE resmi dilahirkeun tina vérsi 14.10, sanaos kalayan dipasang minimal tina Ubuntu anjeun tiasa ngonpigurasikeun desktop MATE upami anjeun benci maot dina antarmuka Unity.

    2.    joaco cenahna

      Anu kaluar di tengah-tengahna mantep pisan, kuring bakal bébéja. Kuring ngamutahirkeun éta sareng sadayana henteu kunanaon. Rahmat LTS mangrupikeun pangrojong anu panjang sareng éta parantos kabuktosan, pikeun sérver atanapi jalma anu henteu hoyong mikirkeun seueur sistem sareng ngan ukur ngagunakeun éta jalan.
      Ayeuna, jalma anu resep gaduh perangkat lunak sareng fitur pangénggalna, sapertos kuring, kedah teras ngamutahirkeun iraha waé pérsi stabil anyar kaluar. Hal anu goréng ngeunaan Ubuntu nyaéta yén éta henteu pendarahan, sahenteuna kuring hoyong sok gaduh aplikasi pangénggalna sapertos dina Fedora, anu sok diropéa, tapi tanpa kaleungitan stabilitas, sahenteuna sababaraha bug dina interface na.

      1.    anonimo cenahna

        Éta mangrupikeun vérsi panengah anu ngagaduhan nami goréng pikeun sababaraha individu, umumna anu janten transisi kana versi anu langkung dewasa tina sababaraha lingkungan anu béda, sapertos Kubuntu 9.xx sareng 10.xx (bahkan Kubuntu 10.04 LTS henteu disimpen) atanapi dina Dina kasus Ubuntu, cabangna 8.xx henteu saé pisan sareng sadayana 11.xx sareng ti 12.10 dugi ka 13.04, dimana ayana stabilitas parantos kahontal, kumargi pangenalan sareng parobihan anu teras-terasan di Unity, kasus Ubuntu 12.04 khususna, sabab éta dimimitian ku sababaraha kasalahan, tapi ieu dibereskeun saatos sababaraha bulan (pikeun Ubuntu 12.04.2 éta tiasa dianggap stabil).
        Tapi dinten 14.10 kedahna stabil, kusabab parobihan Unity sakedik sareng tina anu kuring ningali, systemD teu acan dikenalkeun, atanapi naon waé anu Xmir atanapi Mir salaku standar, anu mangrupikeun anu tiasa masihan catetan.

      2.    anonimo cenahna

        Kuring hilap, dina kasus Kubuntu atoh, Plasma 5 henteu kacau sapertos transisi ti KDE3.5x ka KDE4 éta dina waktos éta, dimana KDE4 mangrupikeun monstrositas anu teu tiasa dianggo nalika kaluar, henteu aya anu ngabandingkeun sareng kaajaiban ayeuna.

  12.   Jibril cenahna

    Abdi hoyong ikon-ikon anyar éta!

    1.    anonimo cenahna

      Upami anjeun nganggo bungkus Numix, atanapi bahkan Faenza, anjeun leres-leres ulah sono kana naon-naon.

  13.   Gab cenahna

    Halo, kuring terang yén éta sanés tempat anu pangsaéna dina wéb tina Linux pikeun ngadamel dalil ieu, tapi ngamangpaatkeun téma sareng kaparigelan panulis dina subjek anu kuring badé nyandak résiko:
    Naha bakal seueur teuing nyungkeun tutorial ngeunaan cara paling aman pikeun ngalakukeun pamutahiran dist di Ubuntu? Kuring ngajukeun salaku manual prakték saé sateuacan ngamutahirkeun. Kuring henteu weruh, hal-hal sapertos upami langkung saé pegatkeun sambungan area grafis upami anjeun gaduh amd atanapi nvidia gpu, jst jst ... hayu, sadaya detail éta anu henteu dipikirkeun sareng anu teras rusak nalika ngamutahirkeun .

  14.   gading cenahna

    upami anjeun gaduh lts langkung saé pikeun neraskeunana tangtosna, nalika aranjeunna masihan koméntar di dinya, hayu urang tong hilap tentang lubuntu

  15.   Jose cenahna

    Halo, Jumaah, kuring ngaunduh Ubuntu 14.10 dina netbook acer one kuring anu ngagaduhan windows xp, sabab dukunganna parantos ditarik, abdi hoyong nyobian Linux, kuring ngaunduhna tina wéb dina zip teras dipasang éta tanpa masalah, éta ngakuan sadayana PC sareng Hal pangsaéna nalika ngamimitian kuring ngagaduhan pilihan pikeun buka xp atanapi ka Ubuntu 14.10. Kuring ngan ukur gaduh hiji masalah anu kuring henteu terang naha éta bakal sapertos kitu atanapi upami peryogi patch, ikon sareng anu sanésna dina basa Inggris , naha aya cara pikeun nempatkeun basa Spanyol.
    Nuhun salam.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Halo Jose!

      Kuring pikir éta bakal langkung saé upami anjeun nimbalankeun patarosan ieu dina jasa tanya jawab urang disebut Tanya FromLinux sahingga sakumna masarakat tiasa ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

      Rangkulan, Pablo.

  16.   chibeto cenahna

    ogé, kuring nembé ningkatkeun, éta praktis sami sareng 14.04, bédana pikeun kuring nyaéta yén éta ayeuna jalan langkung saé pikeun kuring, katingalina, nalika masang 14.04 sababaraha kasalahan dina pamasangan nyababkeun aya kasalahan khususna dina sambungan kana internét ahira sigana kasalahan ieu parantos dilereskeun, anu kanggo kuring mangrupikeun kauntungan, salam

  17.   Paul cenahna

    Babaturan, naon anu anjeun carioskeun ngeunaan ieu? Naha perlu pikeun ngapdet lengkep? Naon anu lumangsung nyaéta kuring sok ngamutahirkeun vérsi anu kuring gaduh, 14,04. Sareng kuring parantos ngamutahirkeun persatuan, jst. Sareng kuring tiasa aktip pikeun ngapdet ka 14.10, tapi beurat teuing. Naha perlu pikeun ngapdet sadayana?

    Gracias!