Ubuntu 17.10 Artful Aardvark ngahontal tungtung siklusna, perbarui ayeuna

Ubuntu 17.10

Dinten ieu, 19 Juli 2018, Ubuntu 17.10 Artful Aardvark Éta parantos ngahontal tungtung siklus hirupna sareng moal nampi deui parangkat lunak atanapi apdet kaamanan.

Dileupaskeun langkung ti salapan bulan ka pengker, dina 19 Oktober 2017, Ubuntu 17.10 dingaranan Artful Aardvark ku CEO Canonical Mark Shuttleworth, janten anu pangheulana port GNOME salaku lingkungan desktop sacara standar, tibatan Unity.

Salian ngagentos Unity sareng GNOME, Ubuntu 17.10 nyandak seueur parobihan anu penting sapertos generasi anyar Wayland sacara standar tibatan X.Org, kaputusan anu dibalikkeun dina Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver, sajaba ti diberhentikan tina versi GNOME tina Ubuntu.

Tapi sapertos biasa kalayan rilis anu teu ngagaduhan dukungan jangka panjang, saatos salapan bulan, Canonical ngumumkeun akhir umur vérsi ieu, ieu ngandung harti yén moal aya deui pembaruan resmi naon waé.

Teu aya anu bakal ngahalangan anjeun tina nganggo Ubuntu 17.10 Artful Aardvark dina komputer anjeun, tapi ti ayeuna, sistem anjeun bakal rentan ka serangan naon waé sareng aplikasi anu anjeun pikaresep moal diénggalan, kecuali upami anjeun nganggo installer ti pihak katilu sapertos Flatpak atanapi AppImage.

Kanggo ieu, ningkatkeun ka Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver disarankeun, anjeun tiasa ngalakukeun éta tanpa kedah ngahapus file anjeun, tapi disarankeun anjeun masangkeun ti awal, upami anjeun ngarencanakeun ngalakukeun éta kami nyarankeun anjeun ngantosan saminggu pikeun peluncuran pembaruan minor munggaran Ubuntu 18.04.1 LTS, dina tanggal 26 Juli, ku cara ieu anjeun moal kedah masang apdet saatos bersih dipasang.

Sapertos anu diarepkeun, sesa sebaran basis Ubuntu 17.10 ogé dugi ka akhir hirupna, naha sababna ogé ngapdét ogé disarankeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   leonidas83glx cenahna

    Kawijakan pembaruan Ubuntu kuring leres-leres henteu resep pisan, sering pisan update anu maksa anjeun masang deui sistem ti mimiti unggal 9 bulan ??? éta henteu cocog sareng kuring, éta siga Windows (bahkan Windows henteu).
    Sanaos gratis sareng gratis, kedah nyandak masalah pikeun ngaunduh distro sareng masangkeunana sareng pasang deui program anu sami ngajantenkeun anjeun bakal kaleungitan waktos, teu kakantun yén éta bakal ngaleungitkeun perangkat keras dina waktos anu pondok.

  2.   DieGNU cenahna

    Pikeun anu anjeun gaduh, mimitina LTS, sareng apdet kaamanan anu teras-terasan sareng "Service Pack" anu henteu maksa anjeun masang deui nanaon. Teras transisi ti LTS ka LTS tiasa ditanggung pisan, dina kasus kuring henteu pernah masihan kuring gagal (ogé dina ngalirkeun vérsi minor unggal 9 bulan, tapi leres yén dina unggal komputer éta tiasa masihan hasil anu béda pisan).

    Masalah perkakas anu usang sanés Canonical, Ubuntu, atanapi naon waé. Ngan ti developer kernel. Janten keluhan ka Reddit ka Mr. Torvalds. Tapi sakedik hardware ditinggali tina pot sareng kernel Linux, sahenteuna ku komputer ti 15 taun ka pengker sadayana leres.

    Masalah program mangrupikeun carita anu sanés, upami kuring 0 masalah pikeun ngaunduhna ti gudang resmi, tapi ku sabab éta aranjeunna ngembangkeun Snap sareng ngajauhan ieu. Éta ngan ukur sistem anu diénggalan, sareng aplikasi mandiri angkat ka arah anu sanés sahingga henteu nimbulkeun konflik sistem-app.

    Hayu urang tingali naha urang ayaan. Sajauh ieu LibreOffice sareng Eclipse hébat. Di sisi anu sanésna, pilihan sanésna nyaéta pikeun ngaunduh program, sanés tina Repos, tapi tina halaman wéb na. Upami anjeun ngaunduh, contona, Android Studio, sareng vérsi sistem na robih, program na masih aya.