Ubuntu Netbook Remix: aduh OO, halo Abiword & Gnumeric

Sedengkeun Open Office.org (OO) mangrupikeun suite kantor anu tangguh, éta rada "beurat" kanggo netbook. Ieu alesan naha diputuskeun pikeun ngaleungitkeun OO tina sebaran Ubuntu pikeun netbook anu katelah Ubuntu Netbook Remix.


Mimitina, aya cariosan ngagentos OO sareng Google Docs, nuturkeun proposal anu dilakukeun ku Google nalika ngaluncurkeun sistem operasi ChromeOS na: sadaya aplikasi kedah aya dina awan. Nanging, ieu nyababkeun sababaraha kritik, henteu seueur kusabab ideu nganggo awan atanapi kusabab Google Docs henteu dugi kana tugas (naha urang resep atanapi henteu, éta leres leres parangkat lunak) ... jero pisan seueur anu henteu raoseun betah dina "cekelan" raksasa komputer énggal.

Salaku alternatip, maka, diusulkeun pikeun ngasupkeun Gnumerica sareng Abiword pikeun ngagentos OO.

Pamekar Ubuntu Rick Spencer ngadamel pernyataan ieu:

"Kuring pikir urang kedah nyobaan gnumeric sareng abiword sareng anu hoyong masang sababaraha program OO tiasa ngalakukeun éta upami aranjeunna hoyong."

Ieu mangrupikeun berita anu saé kumargi Abiword, salian ti janten aplikasi sumber kabuka anu gancang pisan, ngagaduhan kasaluyuan anu saé pisan sareng format anu paling umum tina prosesor kecap ayeuna.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.