Ubuntu: Pendapat kuring ngeunaan distribusi ieu

Ubuntu nyaéta tanpa ragu sebaran anu nyababkeun paling kontropérsi diantara pangguna tina Lisénsi / Linux Ubuntu. Sababaraha pupujian, batur hate .. Alesanna? Ieu sababaraha conto:

  • Ubuntu manpaat tina karya anu dikembangkeun ku tim ti Debian sareng éta henteu ngahargaan usaha.
  • Ubuntu tambahkeun bungkus anu ngan ukur didukung dina distro ieu sanés di distro induk (Debian).
  • Ubuntu ngagaduhan tukang perusahaan sareng lalaki (Shuttleworth) anu tujuanana nguntungkeun anu pangpayunna.
  • Ubuntu éta henteu ngagaduhan pendapat para pangguna sareng nimpakeun parobihanna siga Windows atanapi OS X.
  • Ubuntu Éta henteu stabil, aranjeunna ngan ukur hariwang ngeunaan ngaluncurkeunana unggal 6 bulan naha bungkusanna tiasa atanapi henteu.
  • Ubuntu nyalin kana OS X.
  • Ubuntu = Winbuntu

Pokokna, ieu sababaraha argumen anu kuring pendakan unggal dinten sareng anu mana Ubuntu mangrupikeun sebaran anu dibenci dina Komunitas Komunitas Lisénsi / Linux Ubuntu.

Upami kuring kedah jujur, kuring henteu satuju sareng sababaraha diantarana, sanaos gumantung kana sudut pandang mana anu anjeun tingali. Kuring henteu nyatakeun yén kontribusi sareng pembalasan tina Ubuntu ka Debian batal, tapi leres yén aranjeunna tiasa nyumbang langkung seueur tibatan anu ayeuna aranjeunna sumbangkeun. Sareng upami aranjeunna, kuring henteu acan nguping.

Kanyataan yén aranjeunna nambihan bungkus ngan ukur pikeun distribusi ieu (Kahijian contona), atanapi bahkan, yén aranjeunna gaduh PPA nyalira sareng sababaraha ogé henteu jalan Debian, éta henteu ngajantenkeun aranjeunna langkung parah atanapi langkung saé tibatan anu sanés. Leres Debian (atanapi distribusi sanésna) éta henteu cocog sareng bungkusan atanapi kagumantungan anu tangtu, éta ngan saukur kusabab aranjeunna henteu hoyong.

Kunaon Nya, sabab sacara umum, unggal rangkep dina Repository ngagaduhan kode sumberna, sareng ku ieu, cekap pikeun distribusi sanésna pikeun ngadopsi aplikasi anu tangtu anu nembé di Ubuntu.

Kuring kantos naroskeun ka diri kuring sami, naon anu salah na Mark Shuttleworth hayang cageur ku Ubuntu y KanonisSakumaha seueur artos anu anjeun nanem modal tina saku anjeun nyalira pikeun nyiptakeun distribusi sareng perusahaan ieu masing-masing? Kuring leres-leres henteu kantos ningali nanaon anu kuring parantos lakukeun Mark Shuttleworth o Ubuntu anu ngaleuwihan wates étika atanapi ngalanggar 4 kabébasan tina Open Source.

Éta Komunitas tina Ubuntu Éta sanés anu paling sering didangukeun éta leres, tapi anjeun kedah nganggo sikap teu peduli sareng nyandak kadua pihak. Naha mungkin pikeun nyenangkeun jutaan pangguna di sakumna dunya? Sigana mah éta teu mungkin.

Upami dipikir Ubuntu kedah gaduh siklus pelepasan anu langkung stabil, atanapi sahenteuna hal anu mirip sareng anu anjeun gaduh Debian. Ngembangkeun parangkat lunak, ngagosok operasina, ngabenerkeun kasalahan na sareng ngantepkeun 100% fungsina unggal 6 bulan sareng teu gumantung kana waktos, saur kuring mah mangrupikeun prakték anu saé. Ieu ngajadikeun Ubuntu Éta tiasa leres-leres henteu stabil, sanaos leres, sahenteuna pikeun kuring dina waktos kuring nganggo, éta henteu pernah masihan kuring kasalahan serius pikeun ngubur dina usus hard drive kuring.

Naon Ubuntu nyalin kana OS X? Leres, seueur detil dina desain persatuan Aranjeunna salinan leres tina OS X, bahkan ti miheulaan na Léngkah salajengna Sareng éta? Naon masalahna? Sabalikna, seueur pangguna anu resep OS X sareng aranjeunna henteu sanggup mésér éta, aranjeunna panginten raoseun gaduh anu mirip sareng gratis, atanapi éta tiasa waé transisi ka Linux tina pangguna tina OS X.

Goréng atanapi saé, Ubuntu parantos nyirian hiji sateuacan sareng saatos dina sajarah Lisénsi / Linux Ubuntu. Naha aranjeunna resep atanapi henteu, urang kedah nampi éta berkat pamasaranana, sareng sadaya filosofi anu nyiptakeun distribusi anu saderhana sareng gampang dianggo, rébuan pangguna ngadeukeutkeun pikeun anu munggaran. Lisénsi / Linux Ubuntu, sanaos engké aranjeunna kaburu ngungsi dina distribusi anu sanés.

Abdi henteu nganggo Ubuntu atanapi turunanana ngan saukur kusabab kuring betah Debian, tapi kuring salah sahiji anu nganggap éta, siga Fedora, openSUSE, Archlinux…, Éta sebaran anu saé.

Naon anu kuring henteu satuju sareng sababaraha kaputusan anu parantos dilakukeun ku pangembangna? Kumaha saur kuring persatuan sanés meureun cangkang pangsaéna aya? Éta leres, tapi teu aya nanaon di dunya Open Source anu teu ngagaduhan solusi atanapi alternatip.

Pokokna, aya sakedik deui kanggo peluncuran Ubuntu 12.10 Sareng upami anjeun salah sahiji pangguna anu hoyong distribusi anu ramah, kuring nyarankeun yén anjeun ningali. Salawasna émut yén anjeun ngagaduhan alternatif anu sanés: LinuxMint, SolusOS, PCLinuxOS, Debian, openSUSE… Jsb.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

81 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Tony cenahna

    Kuring urang Debianite dugi ka maot, tapi urang kedah terang yén Ubuntu mangrupikeun sistem anu sampurna pikeun jalma anu panasaran anu berlabuh di dunya Windows. Sakumaha saur Stallman, Ubuntu sanés tujuan, éta ngan ukur léngkah ageung dina arah anu leres.

    1.    henteu aya namina cenahna

      Henteu ogé. Ubuntu dinten ieu mangrupikeun salah sahiji sababaraha pilihan pikeun pangguna éta sareng gagabah pisan nyarios yén éta mangrupikeun alternatif anu sampurna.
      Pangguna Windows anu hoyong ngalih kana perangkat lunak gratis umumna hoyong anu mirip pisan sareng Windows sacara visual sahingga éta wawuh pikeun aranjeunna, tapi tanpa hariwang ngeunaan kasalahan internal sareng malware.
      Sacara umum, kaseueuran jalma langkung kaserang ku KDE dina pandangan heula sabab éta langkung mirip sareng Windows 7 tibatan lingkungan anu sanés, sareng tangtosna, para pangguna henteu terang naon anu dimaksud lingkungan grafis, aranjeunna mikir yén naon anu aranjeunna tingali di dinya desktop sistem operasi éta sorangan.

    2.    truko22 cenahna

      Kuring satuju sareng koméntar anjeun, kuring masang Ubuntu pikeun sadaya réréncangan sareng kuring sok ngajantenkeun batur nganggo éta salaku OS utama, éta tiasa dianggo pertama kali sareng gampang pikeun kuring masihan naséhat sareng perawatan. Bisi kuring, kuring mangrupikeun pangguna satia proyék cakra. ^ ___ ^

  2.   milarian cenahna

    Rada satuju kana tulisanana!

    Kuring nganggo Unity sareng kuring resep pisan. Kuring parantos nyobian lingkungan anu sanés tapi kuring mendakan anu gancang ieu (henteu enteng) sareng éfisién. Salami anjeun tiasa masangkeun lingkungan anu sanés ka Ubuntu, wajar pikeun aranjeunna pikeun nyetél sacara standar, sareng kuring moal nyempad upami aranjeunna milih éta.

  3.   Israél cenahna

    Hai, kuring parantos janten pangguna Ubuntu sababaraha taun dugi ka sababaraha bulan ka pengker kuring ucul ka Linux Mint Debian Edition (LMDE) teras Debian, panginten yén kuring bakal tetep cicing di dinya salamina.

    Aya sababaraha hal anu kuring henteu satuju sareng anjeun. Mimiti, hoyong nyonto OS X atanapi Windows sanés hal anu goréng, nyatana Ubuntu parantos ngabantosan ngapopulerkeun Linux langkung seueur tibatan distribusi tradisional anu kalebet distribusi indung, Debian. Urang tiasa resep langkung atanapi kirang, tapi urang jujur ​​urang resep yén LInux dianggo sareng ngagaduhan beuki seueur dukungan dina tingkat pangguna.

    Kadua, éta Cannonical mangrupikeun perusahaan sareng anu dipikahoyong nyaéta manpaat, éta henteu goréng, sabalikna, sabab éta ngan ukur bakal ngahasilkeun manpaat upami éta tiasa resep langkung seueur pangguna. Leres, yén ieu henteu cocog sareng sakedik nguping komunitas Ubuntu, kuring ngarepkeun ieu bakal ngabenerkeunana, kusabab kuring pikir éta sanés jalan anu leres.

    Kanggo sésana, leres yén sanaos anjeun biasa ka Unity, kuring henteu resep pisan, naon deui, ayeuna kuring sareng gnome3 sareng cangkang gnome na sareng kuring resep langkung saé tibatan Unity, sanaos henteu sami.

    Salam sareng kacuali pikeun dua poin ieu, anu leres nyaéta Ubuntu ngagaduhan kaunggulan sareng karugian anu urang kurang satuju satuju.

    1.    elav cenahna

      Nya, sigana kuring mah kuring henteu ngarti sorangan dina tulisan éta, sabab dina waktos anu sanés kuring nyarios yén kuring nganggap goréng yén Ubuntu nyonto OS X sareng Canonical ngagaduhan manpaat, atanapi upami?

      1.    Giskard cenahna

        Jigana Israelem henteu maca sadayana tulisan tapi ngan ukur poin-poin anu anjeun damel di awal. Sareng anjeunna narik kasimpulan dumasarkeun nyalira. Kuring ngajak anjeun maca lengkep supados anjeun tiasa ningali yén argumen anjeun henteu masuk akal.

    2.    ditangtoskeun cenahna

      Naon anu anjeun carioskeun sami sareng di luhur.

  4.   KANNON cenahna

    Aya sababaraha hal anu narik perhatian.
    Titik # 3: Canonical mangrupikeun perusahaan sareng salaku perusahaan éta kedah subsistis ku cara, naha aya anu lepat?
    Titik # 4 Kuring bakal mikir ngeunaan éta. Salaku perusahaan aranjeunna kedah gaduh salah sahiji jenis direksi sareng tanggel waler dina nyandak kaputusan, saur aranjeunna kedah nyatet sababaraha saran Sareng kumaha anjeun terang yén Apple sareng Win henteu terang naon pamaké na pikir? Dupi anjeun ngagaduhan kontak?
    Titik 5 # Teu aya anu masihan koméntar. 100% satuju.
    Titik panungtung .Ubuntu = Winbuntu. Jelaskeun langkung saé punten.

    1.    elav cenahna

      Mimiti, sudut pandang ieu sanés milik kuring, tapi anu kuring ngadéngé unggal dinten, anu ngabalukarkeun ngajawab patarosan anjeun ieu:
      - Kuring henteu weruh, ogé kuring henteu resep kana Apple atanapi Microsoft ngupingkeun pangguna na, atanapi kuring henteu ngagaduhan kontak sareng aranjeunna.
      - Ubuntu = Winbuntu mangrupikeun hal anu seueur disebatkeun ku pangguna, nyaéta Ubuntu nyaéta OpenSource Windows, pikeun sababaraha poin anu disebatkeun di luhur.

      Wasalam

      1.    Giskard cenahna

        Elav, sigana mah struktur posna henteu langkung pas. Tétéla jalma-jalma ngan ukur maca poin-poinna sareng mikir yén éta mangrupikeun pendapat anjeun ngeunaan hal éta, sareng aranjeunna ngaluncat masihan koméntar tanpa maca sesa tulisan.

  5.   Fermin cenahna

    Kuring lami nganggo Ubuntu sareng kuring ngalih ka uji coba Debian pikeun masalah stabilitas sareng kuring teraskeun sareng Ubuntu salaku sebaran sekundér, tapi saatos Unity kuring sacara total ngusir Ubuntu tina komputer kuring.

  6.   tamuz cenahna

    ubuntu naon éta, upami leres yén éta rada teu stabil tapi ku LTS jalanna saé pisan, persatuan tiasa janten wapo tapi pikeun anu henteu resep anjeun tiasa nempatkeun cangkang gnome klasik atanapi gnome dina 12.04, atanapi Upami sanésna aya kubuntu atanapi lubuntu, bahkan xubuntu, sadayana tiasa dianggo saé, kuring gaduh lubuntu dina laptop lami kuring sareng kuring parantos ngahirupkeun deui saatos windows, kuring ngartos yén seueur jalma teu resep Ubuntu, kuring ngartos naha batur resep éta , tapi kanyataanna nyaéta Ubuntu Éta mangrupikeun sateuacan sareng saatos di open source, sareng upami anjeun hoyong nalukkeun dunya desktop pisan, jalur na nyaéta anu ditandaan ku ubuntu, pikeun sagala rupa anu aya dina windows.

  7.   Gaucho Gratis cenahna

    Kumaha urang nyarios di lapangan: "Ubuntu najong sarang tanduk."

  8.   Oscar cenahna

    Hello dulur,

    Kuring gaduh sakedik ideu ngeunaan Linux sareng saur kuring Ubuntu parantos ngajantenkeun langkung gampang pikeun anu sapertos kuring (jutaan). Sahenteuna pikeun mimiti anu saé. Engké, upami jalma ngahijikeun dirina dina sistem ieu, aranjeunna bakal parantos ékspérimén sareng "rasa" anu sanés.

    Dina waktos ayeuna Xubuntu kuring tiasa dianggo, sareng éta mangrupikeun Linux anu tiasa dianggo pisan pikeun naon anu kuring peryogikeun. Éta anu paling penting.

    sambutan!

    1.    Oscar cenahna

      Sareng kuring raos pisan gampang sareng intuitif dianggo! 🙂 Henteu éta penting?

    2.    ngepung84 cenahna

      cobian openSUSE sareng Yast2 atanapi Mageia anjeun sareng Pusat Kontrol Mageia anjeun.
      Ubuntu teu ngagaduhan alat anu ngahontal salah sahiji ti dua éta.

      1.    Adoniz (@ NinjaUrbano1) cenahna

        Naha anjeun ngagaduhan pamanggih yén biaya kuring masang anggur dina openuse?, Mageia Kuring henteu acan nyobian, mugia langkung intuitif tibatan openuse.

        1.    ngepung84 cenahna

          zypper dina anggur atanapi zypper masang anggur

          Upami anjeun hoyong vérsi pamekaran, tambahkeun Repo anggur ti yast2 (Repository komunitas) teras robih Repository paket wain,
          sakumaha saderhana éta.

  9.   Tuan Linux cenahna

    Elav, Ubuntu mangrupikeun salah sahiji waleran kana patarosan anjeun, nyaéta: Naon cara pikeun GNU / Linux ngahontal pangguna? Sareng pastina seueur koméntar anu bakal ngulang deui, dina pengertian seuseueurna urang serius nyandak Linux. hatur nuhun ka Ubuntu, janten kuring salamina syukur kana sebaran ieu. Pagawean anu dilakukeun ku Ubuntu dina nyayogikeun Linux Ubuntu pikeun sadayana, masihan langkung penting tibatan Debian, Arch Linux atanapi Slackware, ku sabab kitu, yén dina DistroWatch, Ubuntu sok aya di tilu tempat anu munggaran, sareng éta henteu gratis.

    1.    rcm cenahna

      Kuring henteu terang metode naon waé dina masang dina linux anu ngaleuwihan apt-get install xxxx sareng anu nyandak anjeun sadayana katergantungan mangrupikeun pendapat kuring sareng kuring parantos nganggo distro anu béda ti ubuntu ka redhat sareng turunanana sareng suse sareng turunanana
      atanapi naha aya anu langkung saé
      Wasalam

  10.   Darko cenahna

    Abdi pangguna Ubuntu. Kuring parantos nganggo Ubuntu ti saprak 11.10/6 kaluar, anu hartosna kuring kawilang énggal dina dunya Linux. Sanaos kitu, kuring parantos nyéépkeun ampir sadayana dina waktos luang kuring diajar distribusi anu sanés sareng nguji éta. Leres aya sababaraha anu henteu jalan sakumaha kuduna ku cara virtual tapi kuring parantos ngahontal tujuan kuring nyaéta pikeun nguji aranjeunna sareng ningali naon anu kuring resep ngeunaan masing-masing. Abdi resep pisan kana Ubuntu. Éta rada "ramah-pangguna", Unity ngajantenkeun hirup anjeun gampang pisan nalika milari file, program, dokumén, sareng anu sanésna, sareng aranjeunna biasana ngalakukeun "pembaruan" tina program. Kusabab kitu kuring béda ti sababaraha titik anu disebatkeun di awal. Leres, unggal XNUMX bulan Canonical ngalawan waktos pikeun ngaleupaskeun versi anyar distribusi na, Ubuntu. Éta henteu hartosna yén program sareng aplikasi anu parantos aya dijaga, ditingkatkeun, jst. Abdi parantos ningali. Mingguan aya sababaraha pembaruan tina aplikasi anu kuring anggo. Gampang nambihan Repository anjeun pikeun ngagaduhan "pembaruan" resmi. Jelas, aranjeunna parantos terang éta.

    Sedengkeun pikeun Shell, kuring hate GNOME Shell. Abdi resep GNOME Fallback atanapi Klasik, anu kuring anggo sareng édit tapi kumaha kuring hoyong. Sedengkeun pikeun siga OSX, henteu seueur pisan distribusi SANGAT Windows? Abdi teu tiasa nahan Windows "katingal", sareng éta pisan pribadi. Kuring kantos ngagunakeun Windows pikeun digawé tapi kuring benci pisan kana desktop.

    Canonical… henteu Redhat ngalakukeun hal anu sami? Éta kauntungan tina pangrojongna. Komunitas GNU / Linux, upami aranjeunna kedah hatur pikeun naon waé, éta pikeun perusahaan sapertos Redhat sareng Canonical anu parantos masihan tugas nyalira pikeun promosi jasa / produkna. Barina ogé, naon IT anu henteu ngeusi batre pikeun jasa na, naha pikeun Linux OS, Windows, Mac, Unix, sareng sajabana? Anjeunna anu damel kedah ngagaduhan tuangeun ogé. Kiwari, upami pangguna distribusi Linux mana anu kedah bangga kana hiji hal, éta mangrupikeun pangakuan di dunya yén perusahaan-perusahaan ieu parantos masihan kami anu henteu ngaliwat kana filsafat Open Source, sakumaha saur panulis tulisan ieu.

    Jujur, kuring henteu kantos ngartos sengketa antara pangguna tina sebaran anu béda, ku alesan naon. Di tungtung jalan, urang sadayana ti komunitas anu sami sareng ngahijina sadaya komunitas éta langkung pikaresep tibatan diversifikasi. Diversifikasi mangrupikeun anu ngadukung pertumbuhan sebaran anu béda salami mangtaun-taun. Sareng kuring sanés nyarioskeun ngeunaan kaanekaragaman anu aya sabab aya seueur sebaran, éta anu paling henteu. Pikeun rasa, warnana. Kuring nyarioskeun perkawis diversifikasi yén "anjeun nganggo Ubuntu", "Kuring nganggo Arch", "I hate Unity", "KDE langkung saé" atanapi naon waé anu anjeun gaduh. Éta anu kuring pikirkeun goréng pikeun masarakat. Malah paréntah dina sababaraha distribusi sami. Ampir sadayana sami, naon parobihan anu katingalina sareng sababaraha detil, sapertos anu disebatkeun yén Ubuntu ngaleupaskeun sababaraha hal pikeun Ubuntu hungkul. Nanging, aya cara pikeun masangna dina distribusi anu sanés, sakumaha saur panulis.

    Ieu parantos siga surat wasiat.

    1.    henteu aya namina cenahna

      Hanjakalna nalika anjeun nyéépkeun waktos langkung seueur anjeun bakal ningali yén pabalatak antara pangguna distribusi sareng proyék mangrupikeun masalah anu langkung duri sareng langkung teu sopan tibatan éta, sareng yén pikeun seueur jalma teu aya rukun deui. Pokokna, seueur bantahan sareng perselisihan jalma-jalma ngagaduhan alesan anu leres-leres mantep sareng sesah kanggo direngsekeun yén henteu saé dipaliré. Hiji-hijina hal anu kuring naroskeun ka jalma nyaéta aranjeunna terang kumaha debat bédana sareng katenangan tanpa fanatisme (perang suci) kumargi éta anu ngabahayakeun dunya parangkat lunak gratis.

      1.    Darko cenahna

        Kuring ngartos seueur perselisihan, utamina nalika ngeunaan masalah naon anu gratis sareng anu sanés, yén Ubuntu sanés distro gratis, jsb. Intina anu kuring negeskeun nyaéta dunya parantos robih sareng komunitas GNU / Linux, tibatan ngadebat hal-hal sepele, kedahna babarengan sabab jauh, teu aya anu kahontal. Naha anjeun teu acan ningali pilem misteri dimana sadayana teras mutuskeun pikeun pisah sareng sadayana tungtungna maot? Éta anu hartosna abdi. Dunya parangkat lunak gratis ieu jauh langkung rumit tibatan anu kuring teu kantos bayangkeun, tapi sadayana, saur kuring yén union antara sadayana bakal janten anu paling merenah. Sareng kuring malikan deui, sanés hartosna distro anu béda anu aya, hartosna union komunitas sapertos kitu. Kuring pikir yén distro anu béda anu aya saé pisan sareng ragam na saé. Rupa-rupa pamikiran jalma anu béda, opini, ogé saé, sabab, naha anjeun tiasa ngabayangkeun dunya anu sadayana panginten sami? Éta bakal pikaboseneun pisan. Tapi dina bénten-bénten anu aya dina opini, pangguna distribusi GNU / Linux langkung seueur dibandingkeun béda.

        1.    henteu aya namina cenahna

          Éta anu kuring carioskeun, sabab kadang-kadang urang bakal ningali yén hoyong ngahijikeun sababaraha kelompok pangguna sapertos asup kana kantong ucing, atanapi langkung parah, sapertos lebet ka danau piranhas anu teu acan tuang dina sabulan. Seueur urang parantos ngundurkeun diri sareng urang ngan ukur nyungkeun jalma-jalma pikeun ngabantah bédana kalayan langkung katenangan.

          1.    Darko cenahna

            Anjeun leres. Tapi kuring moal ngamimitian milarian persatuan batur, kuring bakal ngamimitian ku nyalira. Kuring sorangan nampi yén kuring ngagaduhan bénten-bénten anu kuring kedah teu dipaliré, beda pendapat tapi éta henteu mangaruhan kuring. Teras kuring bakal milarian pangguna anu sami sareng kuring. Saha waé anu henteu kersa janten bagian tina komunitas éta bakal ngartos, tapi komunitas sapertos kitu kedah aya. Tangtosna kuring ngan ukur henteu tiasa ngarobih dunya ... tiasa henteu?

          2.    henteu aya namina cenahna

            Darko, kuring resep pisan kana pamikiran éta, éta positip pisan. Tapi sanaos urang milari pangguna anu panginten sami sareng kami, urang ngawangun komunitas sapertos anjeun nyarios sareng ngabantosan jalma-jalma, tapi ujug-ujug kami ningali batur anu ogé parantos ngawangun komunitasna, anu langkung seueur, anu nyarios yén aranjeunna gaduh bebeneran, yén kami entong nyumbang nanaon sareng aranjeunna sumping pikeun urang atanapi sahenteuna iraha aranjeunna tiasa nyarios parah aranjeunna ngalakukeun kitu, supados henteu tetep jempé kami ngabales aranjeunna ku instan nyetél perang seuneu, jadi pamaké anyar sumping sareng ningali kekusutan anu dipasang sareng nyandak gambar anu pikasieuneun tina sadayana dunya Linux, sababaraha cuti sareng anu tetep, seueur anu ngiringan perang suci anu teu aya tungtungna. Éta mangrupikeun sajarah komunitas anu bakal urang tingali. Éta ngan ukur tetep nyandak pésta dina karapihan.

          3.    Darko cenahna

            Anjeun leres. Urang bakal balik deui ka hal anu sarua terus-terusan. Nya, sakumaha aranjeunna nyarios di Pulo PR kuring "Kuring masih milik kuring." Kuring neuteup ka mana-mana, dimana kuring tiasa kéngingkeun bantosan sareng / atanapi waleran sareng upami kuring tiasa ngabantosan anu meryogikeunana kusabab saeutik élmu anu kuring milikna lain milik kuring. Ogé, kabébasan ngeunaan hal éta, gaduh pikiran kabuka pikeun kamungkinan sanaos kamungkinan éta sanés anu anjeun émut.

  11.   Héléna cenahna

    Hatur nuhun kana ubuntu kuring ngamimitian dina linux (sapertos anu paling) Anu kuring saleresna mah, bahkan kuring gaduh hiji atanapi CD anu sanés (nalika aranjeunna ngintunkeun aranjeunna gratis: D) Abdi émut yén masalah 7.10 nyaéta anu kuring resep, dugi ka ayeuna kuring katingali saé pisan yén téma manusa sareng ikon jeruk, anu kuring terang-terangan henteu resep nyaéta vérsiitis anu nyurung na, (sanés ngan ukur ubuntu, tapi kaseueuran distro sacara umum.) sareng, bungkus na tanpa dukungan kanggo vérsi anu sanés. Kuring ayeuna nganggo lengkungan, tapi kuring kedah hatur ubuntu pikeun ngadeukeutan kuring ka dunya linux.

  12.   ajag cenahna

    Ubuntu mangrupikeun distribusi anu saé kanggo ngamimitian dina Linux atanapi ngagaduhan sistem operasi anu lengkep sareng gampang digunakeun, tanpa ngahesekeun hirup anjeun sacara teu perlu. Kuring ngamimitian sareng Ubuntu deui di 2008 sareng Unity na berhasil ngaheureuykeun kuring ka Mint, Chakra, teras Arch. Upami ditingali, kuring hatur nuhun parantos "ngajarkeun" naon anu sanggup dilakukeun ku Linux, kesederhanaanna, kaindahan alamiah na.

    Janten, Ubuntu mangrupikeun salah sahiji "panto" bumi, lebetna; Upami anjeun salah sahiji jalma anu resep kana arsitektur, anjeun bakal hoyong ningali kolong bawah tanah, hateupna sareng ngajalajah unggal rohangan inci ku inci. Nalika waktos éta sumping, upami éta sumping, pangguna condong ngaluncat ka distro anu sanés ... atanapi milarian anu panto na warnana béda. Tapi, singgetna, éta masih mangrupikeun bagian tina bumi pingguin anu dicét ageung.

    Hiji salam.

  13.   Pavloco cenahna

    Ubuntu saé sebaran anu saé. Teu langkung henteu kirang. Kalayan kasalahan sareng kasuksésan.

    1.    henteu aya namina cenahna

      Éta pisan sababna naha overvaluing éta kasalahan.

      1.    Victor cenahna

        Éta sababna nganggap enteng éta ogé kasalahan.

  14.   Fernando cenahna

    Kami pangguna Ubuntu sanaos kuring parantos nyobian sareng neraskeun uji coba distribusi anu sanés. Abdi resep pisan ka linux. Abdi resep pisan kana tulisan anjeun. Saur anjeun tujuan anjeun leres-leres sasaran. Anjeun parantos masihan koméntar kana naon anu sering nyarios ngeunaan anjeunna sareng parantos nyerat pandangan anjeun. Pikeun kuring Unity rada raoseun nalika anjeun biasa. Kuring cukup untung nganggo anu munggaran pikeun laptop janten masihan kuring kauntungan. Dina pc panginten langkung lami upami nganggo éta. Ubuntu sanés hiji-hijina distribusi anu disertakeun sareng desktop standar. Sadaya distribusi tangtosna gaduhna sareng henteu rumit pisan ngagunakeun gnome, contona, boh anu langkung lami sareng anu modéren sareng aranjeunna diwartoskeun ku negao pikeun komputasi. Di sisi anu sanésna aya kubuntu, lubuntu, xubuntu jsb, jsb anu sami Ubuntu sareng desktop anu sanés. Jigana éta ngajadikeun hal langkung gampang. Pamustunganana Ubuntu sanés ngan ukur sareng saur éta sanés anu pangsaéna. Pangguna Linux kedah, sareng urang sadayana bakal kalibet, lirén janten "budak leutik" kota sareng turun tina méga. Pangguna linux novice sering sieun naroskeun ngeunaan omong kosong anu biasana aranjeunna jawab sareng didieu dina koméntar anjeun ogé ningali seueur ieu. Kuring nganggo Ubuntu sabab kuring mendakan éta geulis, raoseun sareng éta adaptasi sampurna sareng naon anu kuring peryogikeun sareng kuring tiasa mastikeun yén éta henteu aya hubunganana pisan sareng Windows sareng kirang sareng IOS, langkung saur kuring éta Windows Vista, Windows 7 sareng kuring anggap éta 8 mangrupikeun anu teu malu-malu nyalin seueur barang Linux (punten tong bunuh kuring pikeun koméntar ieu):

  15.   Anibal cenahna

    Kuring satuju sareng pesen sateuacanna sareng sababaraha hal dina tulisan.

    Éta distro LAIN ... anu resep ngagunakeunana sareng anu henteu ...
    Kuring gaduhna dina pc damel kuring (dugi ka kuring gaduh waktos kanggo masang deui sareng ngaleupaskeun), kuring kagungan kana seueur PC sateuacanna.
    Ayeuna kuring langkung milih fedora, sabayon atanapi lengkungan.

    Anu sigana salah pikeun kuring nyaéta vérsi unggal 6 bulan ...
    Aranjeunna kedah ngalakukeun 1 per taun sareng pembaruan pikeun nempatkeun éta rolling atanapi semi rolling pikeun «berita» anu aranjeunna hoyong lakukeun dina kamanunggalan dimungkinkeun tanpa masang deui vérsi anu anyar.

  16.   Juan Carlos cenahna

    Kuring gaduh pendapat anu cukup kabentuk ngeunaan Ubuntu; Sareng éta sabab urang kedah terang Canonical kusabab parantos mendakan jalan pikeun ngabéréskeun dimana Linux sateuacana henteu lebet: di bumi sareng di mesin pangguna biasa; sareng kumargi kitu, sanaos sanés distro karesep kuring, kuring nganggap yén éta kedah didukung.

    Kuring ogé ngagaduhan kritik serius, sapertos contona ngeunaan LTS pangénggalna, anu didamel dina kernel 3.2, anu sahenteuna dina laptop kuring tiasa dianggo pikareueuseun, sareng éta kalayan sagala diaktipkeun pikeun ngajantenkeun langkung responsif éta ngan ukur ngahaneutan prosesor sapertos hawu, sareng kipas na henteu lirén ngagorowok. Oke, leres, anjeun tiasa nempatkeun 3.5, sapertos anu kuring lakukeun, sareng ku éta dieureunkeun pemanasan, tapi dina jangka panjang Ubuntu 12.04 mimiti kacilakaan sareng terus-terusan naros anjeun "turunkeun tingkat" ngalangkungan manajer pembaruan na. Pikeun kuring, aranjeunna kedahna langkung ngerjakeun LTS éta sateuacan nyandak kaluar sareng ngantosan sakedik kanggo tiasa ngalebetkeun kernel anu langkung mantun.

    Salaku @ sieg84 nyarios di ditu, aya distro sareng installer sareng manajer anu langkung berorientasi ka pangguna akhir; naon anu bakal kuring pasihkeun pikeun openSUSE Yast2 dina Fedora anu kuring dipikacinta, kalayan éta bakal sampurna 98%.

    Pokokna, ngan ukur opini.

    Wasalam

  17.   elendilnarsil cenahna

    Ubuntu mangrupikeun gerbang resmi kuring ka dunya Linux. sareng kuring parantos nganggo lami (ti 8.04 dugi ka 10.10, anu terakhir undoubtedly anu pangsaéna kanggo kuring). Kuring lirén nganggo alesan anu paling umum di antara sababaraha anjeun: kuring henteu resep Unity sareng kabijakan Canonical anu anyar kirang kitu, janten kuring mimiti milari tempat séjén. Sareng sanaos ayeuna kuring resep dina distro ayeuna kuring, kuring henteu tiasa nolak yén Ubuntu éta gunana pikeun kuring salaku diajar ngagunakeun distro anu sanés. Hal anu sakuduna kuring nyorot nyaéta iraha waé kuring gaduh mamang, kuring sabar sareng langsung ngiringan dina forum tina sababaraha halaman khusus pikeun Ubuntu, anu kuring henteu tiasa nyarios ngeunaan distro anu sanés. Sigana mah éta mémori anu pangsaéna pikeun distro sareng salah sahiji alesan kuring milih Chakra.

  18.   jorgemanjarrezlerma cenahna

    Kumaha damang.

    Nalika Ubuntu kaluar di akhir taun 2004 (dina Oktober janten langkung tepat) kuring nganggo SUSE Linux (openSUSE teu aya harita) 9.1 PE sareng kuring resep pisan tapi kuring ngarasa peryogi ngajajah laut sareng nalika Ubuntu sumping kaluar kuring mutuskeun pikeun ngagunakeun éta. Kaleresan dugi ka vérsi 7.10, tina sudut pandang pribadi kuring Cannonical sareng Mr. Shuttleworth nuju maju ka hareup kalayan gancang. Nyatana kuring nganggo ampir sadaya vérsi Ubuntu dugi ka 7.10 sabab anu ieu di handap, saur kuring, mangrupikeun kamunduran kumargi seueur hal anu damel dina vérsi sateuacana henteu tiasa dianggo dina 8.04 LTS. Nya harita kuring balik deui ka SUSE teras muka ka OpenSUSE anu kuring gaduh salami 1 taun teras kuring ngantunkeun kanggo Mint Debian Edition teras ka Arch Linux anu ayeuna kuring anggo.

    Urang kedah ngaku aya naon ka Mr. Shuttleworth sareng éta perusahaan sareng visi na (dina awal na) nyaéta nempatkeun Linux sareng Ubuntu dina méja sareng éta dianggap alternatif anu serius sareng dipercaya pikeun Windows sareng MacOS. Tangtosna, Cannonical mangrupikeun bisnis, tapi saur aranjeunna aranjeunna henteu ngagaduhan visi anu Red Hat sareng Novell sareng SUSE Linux anu kantos dibayangkeun. Perusahaan terakhir ieu nunjukkeun yén Linux mangrupikeun pesaing leres beurat sareng ngahasilkeun jumlah artos anu saé, dugi ka aranjeunna ngagaduhan méwah pikeun ngadukung proyék kabuka sareng anu janten dasar tina produk na dibayar (ngartos Fedora sareng openSUSE).

    Jalan anu dicandak ku Cannonical sareng visi Mr Shuttleworth tiasa atanapi henteu kabuka pikeun kritik, tapi ngémutan yén anjeunna mangrupikeun pengusaha sareng ningali tren ayeuna, saur anjeunna nyobian ngawangun ékosistem sapertos gaya Apple, kalayan Ubuntu dina PC sareng Android dina alat sélulér, kalayan tingkat integrasi anu nunjukeun sami sareng ios sareng MacOS.

    Saha anu terang naon anu bakal kajantenan sareng naon anu janten akibat anu dimungkinkeun ieu, tapi sakumaha anu kuring sebatkeun dina rohangan séjén blog ieu, Apple sareng Microsoft nutup bunderan ékosistemna sareng pikeun anu langkung saé atanapi anu langkung goréng pikeun Ubuntu (Cannonical kanyataanna) nyaéta chipping batu pikeun nyieun rohangan pikeun gaduh alternatip pikeun lingkungan ieu.

    Kuring henteu janten pangguna Ubuntu salami 5 taun sareng anu leres nyaéta Unity ngajantenkeun kuring salinan anu dahsyat tina desktop MacOS (éta mangrupikeun rasa pribadi kuring, teu langkung, sacara téhnisna nyarios éta hal anu sanés), sareng éta turunan tina produk ieu mangrupikeun anu paling peringkat (ngartos Mint) aranjeunna ogé nunjukkeun yén henteu sadayana aya madu dina serpihan.

    Hayu urang ngarepkeun yén Mr. Shuttleworth henteu ngahias dirina sareng akhirna janten Jobs sanés atanapi langkung parah deui, Bill Gates anu sanés.

    1.    henteu aya namina cenahna

      Alus maca koméntar sakumaha saderhana anjeun. Kanggo langkung seueur kuring hoyong nambihkeun yén diantara poin anu dikedalkeun dina awal tulisan anu nunjukkeun éksposisi sababaraha hal anu urang nyarioskeun tentang Ubuntu, dina kanyataanana henteu sadayana henteu leres atanapi sadayana henteu leres, tapi pikeun mikawanoh kumaha leresna janten cara anu saé pikeun ningkatkeun Ubuntu upami jalma utama anu ngurus éta nerapkeun éta kritis sareng tulus, tapi anjeun nyarios dina koméntar anjeun, upami aranjeunna ningali kana hal anu sanés, sanaos dina waktos anu sami seueur anu sanés nyarios yén ieu sacara praktis parantos kajadian ti saprak katukang, naha éta leres?

  19.   Jose cenahna

    Kuring parantos nyobian seueur distro. Aya seueur pangguna sapertos kuring, bagja dina Linux tapi henteu daék deui nyéépkeun masalah ngungkulan sababaraha jam. Teu aya distro anu sampurna tapi anu paling cocog pikeun anjeun. Kuring henteu resep seueur hal ngeunaan Ubuntu, utamina angkatna ti Gnome sareng Unity anu bagja ... tapi éta anu paling cocog sareng kuring sareng henteu pernah masihan kuring masalah ageung. Salaku conto, kuring hoyong nganggo Fedora nalika Unity tungtungna kaluar sareng éta mangrupikeun hiji masalah demi masalah anu séjén…. sareng kuring henteu ngartos reputasi anu saé distribusi. Leres kuring henteu nyéépkeun waktos langkung seueur pikeun éta. Tapi éta anu ngaheéat ku kuring Ubuntu: pasang sareng anggo. Moal lami deui kuring bakal nganggo Ubuntu Gnome Shell Remix sareng ka payun distro anu dikaluarkeun ku Gnome. Pikeun kesan kuring, Gnome ngalakukeun padamelan anu hadé, lalaunan tapi pasti sareng ngahontal idéntitas dumasar kana kesederhanaan sareng panyederhanaan nalika ngenalkeun modérnitas. Upami éta ngahontal dasar sapertos Ubuntu / Debian atanapi éta dumasar kana Ubuntu, menerkeun kasalahan na…. pikeun idéal kuring. Langkung seueur distribusi ortodok sapertos Arch Abdi henteu ragu kakuatanana…. Tapi sapertos anu kuring carioskeun, parantos lami teu aya kajadian. Ubuntu ngagaduhan reputasi pikeun nabrak…. tapi kuring henteu kantos ngalaman musibah ageung janten kuring henteu paduli naon anu aranjeunna carioskeun. Goréng teuing ngeunaan Perpaduan, anu janten tempat anu teu kahartos.

  20.   platonov cenahna

    Kuring henteu satuju pisan kana tulisan anjeun. Kuring nganggo xubuntu 12.04 (diantara distro sanés) sareng anu pangsaéna anu kuring nyobian sareng éta LTS.
    Titik 1.- Sabaraha distro anu diuntungkeun tina karya Ubuntu? Kavling.
    titik 2.- Kaseueuran distros ogé sami, bungkusna ngan ukur dianggo di distro na.
    Titik 3.- Aya perusahaan di tukangeunana, tapi kuring henteu mayar nanaon. Jigana seueur pangembang milari éta. Kuring resep komunitas, tapi sahenteuna ubuntu henteu lirén tina proyék ujug-ujug.
    titik 4.- Éta henteu ngémutan pendapat para pangguna, abdi benci Unity tapi henteu maksakeun nanaon, sabab anjeun tiasa milih desktop anu sanés. Cakra nilarkeun 32 bit henteu maksakeun?. Tangtosna ieu modérenitas.
    Titik 5.-henteu stabil?, Meureun enya, tapi tina daptar anu anjeun pasihkeun, sababaraha distro parantos pencét kuring nalika ngamutahirkeun, anu saat ieu Ubuntu henteu acan laksanakeun (kasalahan dina bungkus enya, tapi sistem grafis ayeuna mah) .
    titik 6.- Sabaraha distros salinan Ubuntu?, Kavling, kalebet Mint, anu masihan nanaon pisan pikeun kuring.
    titik 7,. Winbuntu. hatur nuhun ieu seueur anu parantos ngamimitian di dunya Linux.
    Dina waktos ayeuna mah Ubuntu kuring henteu kantos masihan kuring masalah hébat, yén seueur anu anjeun nyebatkeun parantos masihan kuring.

    1.    Morpheus cenahna

      Anjeun leres-leres henteu satuju kana opini anu teu disatujuan ku panulis, sanés sadayana tulisan.

      1.    platonov cenahna

        morpheus anjeun leres meureun kuring parantos salah nganyatakeun. Kuring rada satuju sareng pendapat panulis tulisan sareng sacara teu satuju kana omong kosong anu dicarioskeun perkawis Ubuntu.

        1.    henteu aya namina cenahna

          Nanging, sababaraha penjelasan anu anjeun nembékeunkeun kana poin-poin éta sami-sami dipertanyakan sapertos poin anu anjeun ngritik, sareng anjeun bahkan sacara total ngadiskualifikasi padamelan hiji distro dumasar kana anu sanés sapertos anu henteu didiskualifikasi ku Ubuntu pikeun sababaraha alesan.

          1.    platonov cenahna

            Anonim, penjelasan anu kuring pasihkeun nyaéta sudut pandang kuring sahingga total dipertanyakan, sapertos sudut pandang anu sanés.
            Kuring henteu ngadiskualifikasi padamelan Mint, sabalikna kuring ngahargaan sadaya padamelan anu dilakukeun dina Linux, kuring nempatkeun éta salaku conto yén lamun nempatkeun diri dina rencana négatip, teu aya anu sampurna sareng anjeun tiasa mendakan alesan Anjeun hoyong.

          2.    henteu aya namina cenahna

            Platonov, intina sanés janten négatip tapi kudu jujur. Seueur hal anu dicarioskeun ngeunaan Ubuntu dina internét palsu tapi anu sanés henteu. Nalika hiji hal janten populér, seueur carita kaluar, tapi ogé hal-hal anu pasti, sareng tugas jalma anu hoyong Ubuntu dibéré perlakuan anu adil nyaéta netelakeun hal-hal, henteu nempatkeun dirina dina rencana négatip anu sami, ngabatalkeun kualifikasi batur dina posisi anu sami salaku jalma anu nyempad anjeunna perniciously.

    2.    Giskard cenahna

      Maca tulisan lengkep.

  21.   NGARASA cenahna

    Kuring tiasa ngartos yén anjeun henteu resep Ubuntu, kuring tiasa ngartos yén anjeun henteu ngabagi filosofi na, tapi ngabohong sapertos bajingan sahingga urang tiasa mastikeun yén kayakinan anjeun ngajantenkeun kuring gering.

    Kauntungan Ubuntu tina padamelan anu dikembangkeun ku tim Debian sareng henteu ngaganjar usaha. Bohong Naha UPSTART Sora Anjeun?

    Ubuntu nambihan bungkus anu ngan ukur didukung dina distro ieu sanés di distro induk (Debian).

    Ubuntu ngagaduhan tukangeun perusahaan sareng saurang lalaki (Shuttleworth) anu tujuanana nguntungkeun anu pangpayunna. Bohong, kuring henteu terang saha-saha anu mayar kanggo nganggé UBUNTU, KECU AYA JAJI NGASILKEUN ARTOS KANGGO sareng éta bakal mayar jasa téknis, sanés pikeun parangkat lunak.

    Ubuntu henteu ngagaduhan pendapat para pangguna sareng nimpakeun parobihanna siga Windows atanapi OS X. BOHONG, NOBODY NANGKAT NAON, JEUNG TEU SUKA KASATUAN ANJEUN XUBUNTU, LUBUNTU, KUBUNTU JEUNG AYEUNA GUBUNTU
    Nyarios yén distro maksa anjeun nganggo naon anu tos dipasang sateuacanna mangrupikeun BOHONG, anjeun tiasa masang sareng mencabut naon anu anjeun pikirkeun raoseun, bahkan anjeun tiasa ngadamel distro anu cocog sareng anjeun ku ngan ukur unduh ubuntu-minimal

    Ubuntu henteu stabil, aranjeunna ngan ukur resep ngalaksanakeun éta TESTING, SABAYON, FEDORA, SUSE OPEN, CHAKRA moal aya diantara aranjeunna anu langkung stabil pikeun kuring sareng aranjeunna sadayana sigana kirang tiasa dianggo pikeun kuring.

    Ubuntu nyalin OS X. Bohong Kumaha unity sami sareng osx?
    Ubuntu = Winbuntu AKHIR ...

    Ngulas, ngritik, ngalamar ... sadayana ieu kapuji sareng diperyogikeun. Nanging LINGING atanapi Nyarios tanpa kanyaho pikeun nyobaan ngayakinkeun batur kana pandangan anjeun mangrupikeun hal anu nyusup dina pendapat kuring.
    Kuring parantos nganggo Linux ti saprak 2000 sareng Ubuntu anu seueur anu dipénta ku urang di jaman éta, sagala rupa anu sigana Debian teu pernah aya, linux henteu kantos dianggo pisan dina desktop sareng Ubuntu seueur hubunganana.

    1.    Morpheus cenahna

      Langkung saé upami urang maca sadayana tulisan sateuacan masihan pendapat urang (hartosna, sabab pendapat anjeun henteu bertentangan sareng panulis ... sareng kusabab «Rastrero»).

    2.    Giskard cenahna

      Maca tulisan lengkep

    3.    henteu aya namina cenahna

      Demi Gusti, mangga baca tulisan langkung taliti Pak, tapi lengkep sareng anjeun bakal ngahemat bili anjeun.

  22.   tamuz cenahna

    sapuk pisan satuju sareng anjeun platonov

  23.   Giskard cenahna

    Saran sateuacan masang opini ka katuhu sareng kénca: BACA ARTIKEL PENUH !!!

  24.   DanielC cenahna

    Kuring nganggap kuring rada kabuka pikeun pendapat jalma sanés ngeunaan Ubuntu (kacuali dina kasus fanatik ekstrimis tina distro, bahkan anu Debian), ngalengkepan naon anu dicarioskeun elav dina tulisan na:

    Leres, dina kasus Ubuntu, henteu paduli pikeun masihan deui karyana, sahenteuna, ka Debian, anu dimana aranjeunna ngandelkeun unggal LTS (khususna) pikeun ngajantenkeun distro na, goréng pikeun Ubuntu ... tapi pikeun lain Di sisi anu sanésna, urang terang pisan panutupan anu aya di Debian, aranjeunna langkung museur ka aranjeunna sateuacan nampi arus damel anyar, goréng pikeun Debian.

    Disebutkeun yén Ubuntu henteu ngupingkeun pangguna, tapi sami ogé tiasa janten Debian, sareng Fedora sami (distro anu kuring kedah ngalih langkung seueur), dina hiji sisi Ubuntu kaluar sareng parobihan anu drastis sapertos Unity , anu parantos paling populér, di sisi anu sanésna, aya pangguna anu henteu resep syarat révisi anu dibungkus ku paket Debian, éta wates dina paranoia sareng ngajantenkeun seueur bungkus ngalambatkeun pikeun révisi anu ngalirkeun deui (ngan saukur kernel, parantos Kuring parantos diuji sacara stabil sareng tanpa masalah dina 3.6.1, sareng di Debian aranjeunna tetep henteu ngahontal 3.3, sareng upami anjeun badé masang 3.5 éta kedahna tina Repositori ékspérimén); Fedora ogé ampir-ampiran DOA ku masarakat yén aranjeunna henteu ngagaduhan versiitis éta, atanapi sahenteuna waktos dukunganna langkung ageung tibatan 13 bulan.

    Kestabilan Ubuntu, parah distros Ubuntu parantos dikokolakeun salaku "final", aranjeunna henteu ngajelaskeun yén aranjeunna pikeun Ubuntu naon anu versi Testing pikeun debian, anu kuat nyaéta LTS.

    Kumaha upami kuring henteu resep Ubuntu sareng ayeuna-ayeuna aranjeunna nuju ngajauhan deui sareng sakali sareng salami pamitan ka Gnome klasik sareng sapinuhna kana Gnome Shell, nyaéta aranjeunna ngutamakeun damel pikeun "versi ayeuna", nyaéta , ayeuna jam 12.10 kaluar, aranjeunna fokus kana ngalereskeun kasalahan anu timbul, sedengkeun di sisi sanésna, launchpad ngeusi jalma anu nganterkeun gaduh masalah sareng program anu dianggo dina LTS 12.04 direngsekeun… .. Aranjeunna henteu kuduna masihan prioritas pikeun vérsi éta sareng sanés vérsi tés?

    Ogé, Ubuntu mangrupikeun pilihan anu saé, sanés anu pangsaéna atanapi pangparahna, saha waé anu nampung dirina dimana anjeunna raoseun paling raoseun, pikeun ayeuna kuring henteu hoyong ngantosan kasalahan dina program LTS tiasa direngsekeun, atanapi nganggo Betas ... langkung seueur tinggal dieureunkeun dugi ka vérsi akhir tés kaluar, sapertos 12.10,13.04,13.10,14.04 sareng 14.10, kanggo naon anu PERLU (anu sanés anu diperyogikeun ku batur) Kuring kedah ngaluncurkeun rilis, atanapi versi sanés anu ngutamakeun vérsi anu stabil sareng henteu kirang ti vérsi tés.

    1.    DanielC cenahna

      Abdi angkat, proxy LTS bakal 14.04, anu 3 sateuacanna nyaéta tés.

  25.   carogé cenahna

    Jalma-jalma punten maca tulisan sababaraha kali ... barang-barang "contona" anu kuring sebatkeun henteu ngagambarkeun pendapat pribadi pangarang tapi langkung saé pendapat anu anjeunna parantos baca teras ngutarakeun opini pribadi na ngabantah aranjeunna. Kuring kedah maca dua kali pikeun sapuk sapinuhna (kamari kuring ambek: P)… Canonical mangrupikeun perusahaan sareng ngadugikeun iklan RedHat di 2003 "éta sanés amal umum." Hatur nuhun kana pamasaran anjeun seueur urang anu nganggo linux ayeuna, langkung saé gaduh sakedik sukur ka distro ieu. Tujuan tina ubuntu nyaéta pikeun ngahontal pangguna novice sareng bisnis, sanés janten cocooan pikeun geeks. Sareng di luhur éta, éta gratis, anjeun terang sabaraha kali éta ngingetan RedHat yén éta parantos ngahontal fasilitas éta 10 taun ka pengker sareng éta dibayar (sareng sabaraha pangguna kénca atanapi angkat ka debian atanapi fedora inti). Kuring miharep Canonical henteu nuturkeun jalur éta, aya upami anjeun bakal ningali nilai distro ieu. Éta parantos kajantenan sateuacanna.

  26.   anonimo cenahna

    Pikaresepeun kumaha jenis tulisan sapertos kieu narik perhatian masarakat. Sedengkeun anu sanésna boro mairan. Salaku conto, upami aya anu ngémutan perkawis gnome2 vs pasangan atanapi cangkang énggal, sami waé! sajumlah badag komentar. Naha éta kusabab urang resep kana atanapi naha éta aya hubunganana sareng pangguna Linux sadidinten? Pokokna, dina pamanggih kuring khususna, urang ayeuna aya di masarakat anu sadayana kedah gancang sareng tanpa waktos kanggo ngeureunkeun nganalisis hal; ngartos kaunggulan sareng karugian. Kuring sorangan, kuring ngamimitian linux sanés sabab hoyong ngalaman anu énggal atanapi kusabab kuring bosen ku windows; kantun kusabab padamelan kuring jadi nungtut. Abdi émut nalika kuring ngamimitian di Linux distro munggaran kuring nyaéta openuse 10.2, kuring parantos ningali yén Ubuntu saé pisan pikeun pangguna anyar. Nanging, tina sadaya distro hiji-hijina anu teu ngagaduhan masalah nalika masang atanapi nalika dipasang dina laptop kuring nyaéta openuse 10.2, engké nalika kuring ngaganti laptop kuring angkat ka debian, kana ubuntu dugi ka kuring katingali ngahiji, kuring angkat ka LMDE, trauma ku jumlah pembaruan saatos unggal pak pembaruan kuring parantos bérés sareng Kubuntu 12.04. Nya kitu, kuring parantos masang Ubuntu pikeun sababaraha kolega, numutkeun ieu kusabab gampang dianggo, langkung seueur masalah sareng virus, sareng engké aranjeunna ngantunkeunana, kantun aranjeunna henteu biasa kana sistem sareng teu gaduh waktos kanggo nanem modal diajar ngeunaan ieu. Janten, upami Ubuntu atanapi distro sanés saé atanapi goréng, naha atanapi henteu éta nyumbang kana sabab éta, jawaban (upami kuring terang) bakal gumantung kana jinis atanapi kabutuhan pangguna akhir. Akhirna pangakuan kuring ka panulis pos.

  27.   pandev92 cenahna

    Kuring ngan ukur henteu resep, ti saprak versi 11.04 éta henteu pernah saé pikeun kuring sareng aya anu ngagagalkeun kuring sareng teu nyebut kinerja goréng anu dipasihkeun ku compiz, hiji-hijina hal anu disimpen nyaéta kubuntu.

  28.   Elynx cenahna

    Ummm, tah, dimana sok aya monopoli sareng kakuatan sareng aliansi ageung, moal aya anu mustahil dina bisnis komputer.

    PS: Sacara pribadi, kuring henteu resep pisan kana ubuntu, sanaos kontak munggaran kuring sareng linux nyaéta kalayan ubuntu versi 8.04

    Salam!

  29.   adeplus cenahna

    Ubuntu (sababaraha) henteu resep sabab éta populér. Sareng kusabab éta, kaputusanana diageungkeun sabab tiasa nyirikeun parobihan anu sanés. Aranjeunna lepat? Tangtosna, sapertos urang sadayana. Sababaraha taun ka pengker nganggo ubuntu asik. Sakumaha ayeuna anjeun tiasa nganggo sadayana pichiblás, éta nyaéta nyebatkeun yén kuring diliwatan di dinya sareng lumpat. Kuring nganggo ubuntu, kuring nganggo debian, kuring parantos nganggo openuse, anu sanés kuring parantos nyobian virtualisasi, sareng kuring sadaya parantos mikanyaah aranjeunna. Kuring sok hasil "ngadamel" mesin kuring nyalira, anu éta anu kuring pikahoyong.

    Kuring ogé nyangka yén komunitas pangguna bingung sareng komunitas pamekar sareng éta sababna aya masalah. Pangguna ngagaduhan kakuatan anu hébat pikeun milih anu sanés, sareng anu kadangu ti liga.

    Gening dina tulisan. Sadayana leres-leres dikedalkeun sareng kuring satuju sareng pendapat panulis. Sanaos kuring teu tiasa nolak nambihan abdi sorangan.

  30.   MateoD cenahna

    Kuring nyobian Ubuntu salaku distro munggaran kuring nalika kuring diwanohkeun ka GNU / Linux (kuring asalna tina Window $), sareng ayeuna, yén kuring parantos nyobian sakitar 8 distro, Unity sigana mah desktop anu saé sareng sahenteuna kuring resep, anu goréng hal éta Dash di kénca, kuring henteu resep, kuring sok nempatkeun desktop kuring sapertos kieu: naék panel sareng turun darmaga, ngan éta (sareng kadang-kadang Conky)

    Tangtosna Ubuntu sanés ngan ukur desktop, sareng upami anjeun henteu resep, anjeun gaduh alternatip ieu:

    Ubuntu 10.04 (ngamangpaatkeun tungtung pangrojong dina April taun payun)
    Kubuntu (sanaos kuring henteu resep ka KDE)
    Xubuntu (ayeuna kuring ngaunduh)
    Lubuntu (juara kelas bulu)

    Kuring balik deui ka Ubuntu (langkung seueur sapertos Xubuntu) kusabab seueur masalah sareng Debian, éta sanés distro anu goréng, tapi sababaraha bungkus leungit sareng Anggur (biasana mah maén) henteu jalan pisan.

    Tapi hé, kanggo raos warna.

  31.   Lindores cenahna

    Tulisanna saé pisan, kuring maca lengkep sareng kuring ngabagi opini tina tulisan éta, kuring sanés élmuwan komputer atanapi anu sapertos éta tapi kuring resep maca sareng teras-terasan nyobian diajar sakedik perkawis, kuring ngamimitian di dunya linux kalayan U-10.04 lts ti mimiti na kuring peupeus uteuk kuring mimiti milari kumaha nyambungkeun Brand sélulér kuring pikeun tiasa ngagunakeun internét sareng lumayan matak pikabungaheun pikeun ngahontalna, panginten aya anu henteu penting pikeun anjeun tapi pikeun kuring éta ti payun, salajengna sareng akhir éta mangrupikeun hal anu super teras kuring ngadéklarasikeun diri pikeun diajar satengah ngagunakeun terminal sareng diajar dasarna. saleresna mah ubuntu mangrupikeun lebet kuring ka dunya linux sareng kuring bagja pisan yén kuring mutuskeun pikeun nyobaan anu bénten sareng anu biasa dilakukeun ku jalma.

    Kuring nyobian nganggo slax. Kuring henteu émut versi mana tapi taun kamari kuring pikir éta 6 tapi kuring nyerah sabab kuring henteu tiasa nyambung modem sélulér kuring sareng kuring balik deui ka Ubuntu sareng 10.04, tapi kuring panasaran pikeun nyobaan debian sareng kuring ngaunduh iso ampir 500mb sareng éta kuring dipasang sareng teu aya lingkungan atanapi naon waé anu aya di twitter ngawartosan yén kuring milih unduhan anu salah teras hal anu sami anu kajantenan kuring sareng lengkungan janten kuring lirén sareng ngaunduh ubuntu 11.10 dugi ka sababaraha dinten ka pengker kuring mutuskeun pikeun nganggo kubuntu pikeun KDE pangalaman kuring sareng ubuntu parantos saé kusabab kuring pangguna pikeun wéb, obrolan, musik sareng hal-hal sapertos éta sareng kuring ngagaduhan sadayana anu diperyogikeun. tapi kuring panasaran, aya seueur distro anu kuring hoyong nyobian tapi kuring henteu terang naha kuring tiasa nyambungkeun modem mérek mobile BAM ka aranjeunna sadayana sareng kuring kantos maénkeun éta aman.

    Kuring henteu ngalebetkeun perdebatan yén upami ubunto langkung saé atanapi langkung goréng tibatan kuring terang anu mana, kaleresan kuring henteu resep kana naon anu kuring pikahoyong nyaéta diajar sareng ngaraos raoseun sareng Ubuntu atanapi distribusi anu sanés kumargi tungtungna mah bakal teras-terasan bagian tina komunitas pangguna GNU / LINUX sareng éta anu penting. Salam sareng kuring sok maca éta, sigana mah sapertos blog anu hebat.

  32.   Alrep cenahna

    Kuring ngamimitian Linux sareng Ubuntu, dina versi 7.10 janten pas sareng kuring kedah ngaku yén langkung kuring terang Linux kuring ninggalkeun distro ieu sakedik-sakedik (ninggali sapinuhna dina 10), pikeun anu sanés anu stabilitas langkung ageung sareng anu bakal tetep langkung kana kabutuhan kuring (kinerja saluhureun sadayana).
    Sanaos penting pisan nekenkeun yén jelas masing-masing urang masing-masing ngagaduhan cita rasa sareng kabutuhan anu béda sareng sakumaha ceuk Elav; sagala hal anu disebatkeun di dieu tiasa dipendakan di seueur tempat sanésna bahkan nyarios kalayan cara anu teu pikaresepeun. Janten kanyataanna éta mangrupikeun cara anu hormat pisan pikeun kuring sareng ku poin anu kuat anu henteu ngahina saha waé.

  33.   pixie cenahna

    Seueur jalma benci kusabab éta janten langkung dipikaterang sareng éta henteu jero taneuh sapertos sateuacanna

  34.   guludug cenahna

    Argumen anu upami kitu sareng salin kitu, sareng upami éta leres atanapi henteu sigana bodo pisan pikeun kuring. Éta saolah-olah perusahaan ngadamel motor anu raoseun pisan nganggo konsép motor énggal sabab perusahaan sanés moal tiasa ningkatkeun produk na dina aspek éta ogé? Jelas éta bakal ngalakukeun hiji hal anu béda tapi éta kalayan éta kami meunang pangguna xD sareng urang ngeluh ??? Upami aranjeunna "nyontoan" hal-hal anu ngabantosan pangguna, dimana masalahna? Langkung fanboyism tibatan anu sanés panginten

  35.   Fernando Monroy cenahna

    Di dunya kabébasan ieu, sadayana tiasa nganggo naon anu diperyogikeun, bisi kuring kuring resep méja minimalis tapi éta henteu naha kuring bakal ngritik lingkungan séjén. Anu kedah diperhatoskeun nyaéta opini masarakat sareng tétéla Unity and Gnome 3 henteu tungtungna ditampi kalayan saé.

  36.   minimal cenahna

    Saur Ubuntu mangrupikeun distribusi anu saé, éta ngajantenkeun gampang yén di batur panginten sesah, pikeun jalma anu teu gaduh waktos, tapi upami anjeun hoyong gaduh sistem anu optimal ... éta ogé ngamungkinkeun anjeun pikeun ngapdétkeun perangkat lunak pisan gampang sareng di luhur sadayana ieu gampang Sareng upami henteu, anjeun gaduh komunitas anu hébat di tukangeun anjeun, naon deui anu anjeun tiasa nyungkeun lebet kana dunya linux? Maka masing-masing angkat atanapi cicing atanapi ningkat, contona mah nempatkeun kernel 3.6 di ubuntu naon waé sareng kuring ningali sistem kuring ngapung, dina cara anu gampang ogé, tibatan sareng anu sanésna kuring kedah nyusun éta kalayan sakumaha pikabosenna sareng kagagalan anu teras-terasanna pikeun henteu ngalakukeun éta leres pisan ... jsb.

    Henteu diragukeun Ubuntu sanés anu saé dina hal anu khusus, tapi kuring mikir yén dina tingkat umum éta ngaliput seueur naon anu dipikahoyong ku pangguna anu tingkat sedeng maju dina dinten ayeuna, kanyamanan, kinerja, kagancangan, sareng seueur deui. inpormasi upami anjeun hoyong langkung jero

  37.   sancochito cenahna

    Naon salahna nguntungkeun? Hayu urang henteu lieur parangkat lunak gratis sareng parangkat lunak gratis sabab éta dua hal anu lengkep.

  38.   Kalium cenahna

    Naon anu janten Linux tanpa Ubuntu? Meureun moal aya anu nganggo éta sareng éta bakal ngaleungit, sadayana kantos aya dina Windows, teras aranjeunna ngalih ka Ubuntu, upami anu anjeun pikahoyong nyaéta marginalisasi lengkep OS Linux, cara anu pangsaéna nyaéta pikeun ngadiskriminasi distro anu ngajantenkeun transisi tina Win ka Linux gampang, sareng di dunya ieu seueur sapertos "smartass"

    1.    DanielC cenahna

      Sateuacan Ubuntu, Linux parantos gaduh kaunggulan anu lega dina merjuangkeun server, parantos aya distribusi sapertos Fedora, Debian, Slackware, Gentoo, Arch, Mandrake sareng SUSE, sareng aya sebaran anu langkung saderhana pikeun pangguna nalika lahirna Ubuntu , sapertos naon éta Lindows, Xandros atanapi Knoppix (anu terakhir masih aya, tapi hilap).

      Dunya Linux langkung seueur tibatan Ubuntu, tapi langkung seueur, panginten éta nyalira mangrupikeun salah sahiji anu panglobana pangguna, tapi éta jauh tina ngagambarkeun fraksi penting pikeun sadaya pangguna Linux (kuring yakin éta henteu ogé dina penetrasi 20%, bahkan kalebet turunanana sapertos Mint anu ogé kasohor pisan).

      Entong percanten pisan pamasaran! 😉

    2.    henteu aya namina cenahna

      Kasalahan anu sami dilakukeun ku jalma-jalma anu merangan distribusi pikeun gampang sareng ramah ogé dilakukeun ku sababaraha pangguna 'pinter' tina sebaran anu gampang nalika aranjeunna ngaleupaskeun sésana anu percaya dirina janten pusat dunya. Dunya éta, sakumaha aranjeunna parantos ngajelaskeun ka anjeun, eksis sareng parantos ngembang saprak sateuacan Ubuntu némbongan.

      Masalah sareng Ubuntu sanés éta pura-pura gampang, tapi seueur hal-hal sanés anu dimuat sapanjang jalan, sikep anu diperlukeun pikeun masarakat sareng produk akhir anu diluncurkeun dina tanggal anu pas unggal genep bulan ngajantenkeun kaluar satengahna bérés sareng janten nyeri sapertos nyeri huntu sababaraha kali. Kuring moal reuwas upami, hatur nuhun ka Ubuntu, langkung seueur jalma anu ngagaduhan gambar goréng tina GNU / Linux tibatan anu ngagaduhan gambar anu pikaresepeun.

  39.   Petercheco cenahna

    Hai Elav,
    Kuring sapuk sapinuhna sareng pendapat anjeun ngeunaan Ubuntu. Kuring ngamimitian di dunya Linux kalayan Ubuntu sareng ti saprak éta kuring teraskeun nyobian sebaran .deb sareng .rpm anu sanés. Tungtungna kuring cicing dina Debian anu kuring parantos raoseun pisan. Ayeuna kuring parantos ngalih ka Centos 6.3 pikeun stabilitasna, dukungan lengkep dugi ka 2017 sareng dukungan perawatan dugi ka 2020, Gnome 2 sareng 100% RHEL cocog. Kaleresan parantos ngayakinkeun kuring henteu ngan ukur dina sérver kuring, kuring nganggo dina desktop sareng laptop kuring sareng kuring henteu ngagaduhan masalah sareng supirna.

    Tingali tulisan konfigurasi kuring sareng kuring nyarankeun pisan:

    http://www.taringa.net/posts/linux/15694975/CentOS-6_3-__-_Que-hacer-despues-de-instalar__.html

    Pangalusna Wasalam,
    Petercheco

    1.    elav cenahna

      Hatur nuhun .. narik tulisan anjeun 🙂

  40.   Diego Campos cenahna

    Nyatana, ieu mangrupikeun salah sahiji ti saeutik tulisan dimana jalma nyarios réalistis, sapuk sapuk kana masing-masing poin anu dibahas.

    Surak (:

    1.    elav cenahna

      Nuhun Diego ..

  41.   Luis cenahna

    Nya, kuring ogé henteu terang kunaon tapi kuring henteu resep disstro éta, sabab kuring henteu resep pisan, éta bakal sabab nalika kuring dipasang (ubuntu, kubuntu), éta masihan kuring kesan anu goréng pisan, kusabab kalemesanna sareng kusabab éta desktop gnome 3 anu pikareueuseun, sareng Meureun kumargi éta panginten éta sanés janten pang populerna, openuse sareng mandriva ngajantenkeun kuring kaget, aranjeunna pisan sebaran anu saé pisan sareng gampang dianggo, kuring nyarankeun opensuse 100 %, di dinya kuring masang sadaya program anu kuring pikahoyong, sareng lumayan gampang.

    1.    Luis cenahna

      ogé suse kabuka dipasang lumayan gancang sareng cd live na sampurna, distr ieu. Éta beban gancang sareng nutup gancang, kuring miharep nyarankeun éta sareng maju popularitasnya.