Ubuntu siap pikeun Windows Subsystem pikeun Linux 2

Microsoft nembé ngumumkeun pembaruan Méi 2020 pikeun Windows, kalayan nomer nomer 2004, pikeun pangguna anu badé unduh sacara manual tina Windows Update, sareng ku rilis énggal ieu perusahaan nyandak seueur paningkatan utama, diantarana urang mendakan Windows Subsystem pikeun Linux 2.

WSL mangrupikeun upaya Microsoft pikeun ngahijikeun Linux sareng Windows, ngamungkinkeun pangguna ngajalankeun Linux sacara resmi dina Windows 10.

Sareng dina rilis Méi ieu aya pamutahiran anu saé pikeun pangguna Linux, kalebet kernel asli.

Ubuntu siap pikeun WSL 2.

Ubuntu mangrupikeun sebaran munggaran anu ngagaduhan dukungan lengkep pikeun WSL 2 sareng dinten ayeuna Canonical ngumumkeun éta Saha waé anu hoyong nyobian WSL 2 dina pembaruan Méi tiasa ngaunduh Ubuntu 20.04 LTS ti toko resmi Microsoft.

"Ubuntu mangrupikeun sebaran WSL anu munggaran sareng mangrupikeun pilihan anu paling populér pikeun pangguna WSL. Ubuntu 20.04 LTS pikeun WSL dileupaskeun sasarengan sareng Ubuntu 20.04 LTS dina April. Ubuntu siap dipasang dina WSL 2. Vérsi Ubuntu naon waé anu tiasa diénggalan"Nyebatkeun Canonical.

Upami anjeun parantos ngaunduh Pembaruan Windows 2020 Mei 10, anjeun panginten kedah ngaktipkeun WSL 2 sacara manual sareng ieu dimungkinkeun nganggo paréntah PowerShell dina sési kalayan ijin khusus:

dism.exe / online / aktipkeun-fitur / featurename: VirtualMachinePlatform / sadayana / norestart

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   poronga cenahna

    Kaleresan ngaganggu naon anu kuring tingali sareng baca. Sigana kuring mah kuring bakal lirén nganggo distro dumasar Ubuntu kuring. Abdi ngalih ka Debian.

  2.   Esteban cenahna

    Nalika aranjeunna wani ngalakukeun sabalikna, éta urang tiasa nganggo Windows ti Ubuntu

  3.   Abd Hessuk cenahna

    lirénkeun tulisan sial.

  4.   siga cenahna

    Kuring henteu paham kana kabeneran ieu, kuring leres-leres ngahargaan yén aranjeunna teras-terasan sareng WSL payun (sababaraha taun ka pengker aya SUA tapi aranjeunna tungtungna ngaleungitkeun éta salaku luntur) sareng sahenteuna éta mangrupikeun kagunaan sanés pikeun Linux.

    Kuring program seuseueurna pikeun Windows dina Windows nalika kuring damel sareng dugi ka teu lami anu hiji-hijina anu kuring kedah raoseun di bumi nyaéta MSYS2 sareng anu sami, anu ayeuna kuring tiasa gaduh mesin virtual Linux sapertos éta (sareng dunungan kuring ngamungkinkeun kuring) nyaéta cemerlang.

    Ku teu sangka saha waé anu nganggo Linux dina desktop na bakal ngalih kana Windows + WSL kumargi, bahkan langkung-langkung nalika WSL henteu katingalina sapertos didamel pikeun pangguna akhir tapi ogé. Saolah-olah nganggo alat ngageter kuring badé ngantunkeun kabogoh, éta henteu tiasa dianggo sapertos kitu.