Ubuntu tiasa janten Rolling Release antara versi LTS

Warta anu kuring bawa ka anjeun ngalir sapertos dina api wéb, sareng éta nalika aya Ubuntu pangaruh média nyatet dina sesa distribusi. Tapi kuring ngantepkeun anjeun sababaraha pandangan kuring ngeunaan ieu.

Pro sareng kontra.

Upami urang ningali tina posisi pangguna, sadayana bakal janten kaunggulan. Kamungkinan ngaluncurkeun "versi anyar tina Ubuntu»Unggal dua taun, waktos anu cekap teu kedah pormat PC urang sareng ngahontal stabilitas dina pengertian éta.

Salami waktos éta, urang bakal teras-terasan nampi pembaruan ti kernel atanapi sesa program anu biasana urang anggo, saluyu sareng istilah Ngaleupaskeun Rolling. Sareng dugi ka ditu sagalana pisan, geulis pisan.

Di sisi anu sanésna, henteu aya anu parantos ditangtoskeun ngeunaan ideu ieu sareng kuring henteu terang naha Canonical (langkung saé ka Paman Mark) anjeun resep ideu, atanapi sadayana anu "nanem modal" dina distribusi ieu, kusabab jelas promosi kaluarna Ubuntu anu biasana urang tingali unggal 6 bulan.

Jigana éta salaku tambahan, ieu tiasa ngagaduhan alesan anu sanés di tukang anu aya hubunganana sareng OS Telepon Ubuntu. Saur kuring mah gampang pikeun tahan kamekaran sareng siklus pelepasan antara vérsi pikeun édisi PC sareng Mobile, sareng gaduh 2 taun antawis sareng pembaruan konstan, sabab padamelna bakal kirang sesah.

Tapi éta ngan ukur pendapat kuring sareng panginten kuring nyarios cangkang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

30 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   ngagoreng cenahna

    Abdi bagja hehe, kuring masih bet dina ubuntu ngalangkungan distro anu sanés sareng saur kuring éta anu pangsaéna.

    1.    Blaire pascal cenahna

      Kuring malah langkung bahagia sareng Arch, bayangkeun diri anjeun ku Ubuntu Rolling 🙂 ngan ningkatkeun Perpaduan sakedik, anu saur kuring alus pisan. Dina pamanggih kuring éta bakal langkung stabil tibatan pelepasan titik ayeuna, bakal pikaresepeun ningali Canonical unggah bungkus kana naon anu janten Tés teras ka Main. Kuring pikir yén ieu bakal ningkat kuota instalasi Ubuntu.

      1.    ngagoreng cenahna

        Upami urang nyarioskeun desktops, biasana kuring nganggo xfce sareng lxde, ayeuna kuring nganggo kde sareng perpaduan sabab distro wae awon.

        1.    Blaire pascal cenahna

          Kuring gaduh Unity dina uji Archlinux kuring, sareng éta tiasa dianggo saé ...

          1.    ngagoreng cenahna

            Éta saé kanggo terang, hiji dinten kuring kedah nganggo persatuan langkung ti 1 bulan hehe.

  2.   Jonathan cenahna

    Éta mangrupikeun hal anu saé anu anjeun sebutkan ngeunaan beban padamelan, upami kalayan distro parantos aya unggal 6 sasih padamelan henteu réngsé 100% digosok, éta bakal langkung parah upami aranjeunna nambihan tugas anu sanés sapertos paménta telepon Ubuntu.
    Ngeunaan pariwara, aranjeunna kedah upami aranjeunna hoyong nyebarkeun ditro khususkeun ka telepon ubuntu, sabab upami aranjeunna damel padamelan anu hébat, konsumen akhir, kalayan puas sareng kinerja telepon sélulérna, bakal langsung bet dina masang Linux dina komputerna.
    Tapi upami aranjeunna gagal sareng konsumen mendakan kerusakan, maka pamitan nyandak pengikut nganggo perangkat lunak gratis. Aranjeunna bakal kéngingkeun konsép anu goréng tina naon linux, sareng sadaya distro bakal mayar hiji.
    (Émut yén kaseueuran jalma nganggo Windows sanaos aranjeunna gaduh rébuan masalah dina komputerna, anjeun parantos terang paribasa: "langkung dikenal goréng tibatan anu hadé pikeun dipikanyaho")
    Kuring ngan ukur miharep yén aranjeunna saé kalayan proyék ieu sahingga dunya linux dipikaterang ku seueur jalma deui.
    Salam !!

  3.   jorgemanjarrezlerma cenahna

    Kuring resep ideu dina prinsipna, kuring pikir éta mangrupikeun hal anu parantos disingkahankeun ku Cannonical sareng mayar harga pikeun éta. Varian LTS saé pisan sareng stabil, masihan séktor bisnis alternatif anu langkung saé (upami sanés ngan ukur ditingali ku Red Hat sareng Novell). Android sareng ios mangrupikeun raja janten tugas pikeun tim Cannonical bakal sesah, janten kuring yakin pisan yén aranjeunna bakal fokus kana LTS kalayan pembaruan unggal 6 bulan. Nya éta anu kuring pikirkeun sareng sanaos kuring henteu nganggo distro ieu, kuring miharep éta bakal suksés pisan.

  4.   DanielC cenahna

    «... waktos anu cukup lami henteu kedah pormat PC urang sareng ngahontal stabilitas dina pengertian éta.»
    Nya, éta henteu kawajiban nempatkeun édisi paling anyar tina Ubuntu di antara unggal LTS, anjeun tiasa neraskeun dugi ka salajengna salajengna ... sareng dinten ieu dukungan bakal ngahontal 2 LTS.

    Kernél terus diénggalan sareng seueur parangkat lunak, anu henteu robih nyaéta desktop sareng parangkat lunak anu gumantung ka éta.
    Kuring henteu ningali éta jauh tina kamungkinan ngalakukeun ieu, sareng ngaleupaskeun perangkat lunak nalika parantos siap, sareng henteu buru-buru ngaleupaskeun vérsi unggal 6 bulan.

  5.   nano cenahna

    Aya seueur teuing hal anu kedah anjeun nimbangkeun upami anjeun badé ngalakukeun ieu dina Canonical. Ideu na henteu goréng pisan, malahan éta bakal janten kaunggulan murni pikeun pangguna upami dilakukeun saé.

    Émut yén ngadamel parobihan kernel henteu sanés anu pangsaéna dina hal supir proprietari sareng masalah anu tiasa disababkeun dina seueur tingkatan panggunaan; éta mungkin, tapi éta kudu dipigawé kalayan hadé.

  6.   Christopher castro cenahna

    Nya, éta bakal ditangtoskeun, anu stabil (LTS) sareng uji coba anu séjén atanapi sid (Rolling)

    1.    Blaire pascal cenahna

      Hmmm, kuring henteu kantos ngartos yén ngeunaan Debian Squeeze, Wheezy sareng Sid, naha aya anu tiasa netelakeun pikeun kuring?

      1.    diazepan cenahna

        Debian squeeze mangrupikeun nami cabang stabil ayeuna (Debian 6).
        Wheezy mangrupikeun nami cabang uji ayeuna (cabang stabil di masa depan, nyaéta: Debian Wheezy nyaéta Debian 7)
        Sareng sid mangrupikeun cabang anu henteu stabil

        1.    Blaire pascal cenahna

          Ahhh parantos. Mangrupikeun salah sahiji hal anu anjeun henteu terang tapi anjeun sering maca sering sareng henteu kantos masihan anjeun naroskeun hartos na. Nuhun 🙂

  7.   Jibril cenahna

    Anu matak, kuring panasaran naon anu bakal dilakukeun dasar sareng mint harita.

    1.    ngepung84 cenahna

      mugia robih basa.
      sanaos aranjeunna tetep tiasa ngalakukeun naon tim Manjaro

    2.    DanielC cenahna

      Nya, SD ngandelkeun sadayana ka LTS, ogé nambihan perangkat lunak nyalira.

      Mnt sami, ngan éta vérsi moal aya deui unggal 6 bulan, mimitian ti 14.04 aranjeunna bakal ngaleupaskeun 17, sareng ti dinya 18 nalika Ubuntu 16.04 kaluar ...... atanapi ngeureunkeun hal-hal sareng nyandak kursus anjeun nyalira sapertos anu anjeun lakukeun Ubuntu, anu sanaos masih dumasar kana Debian, ngagaduhan seueur kamandirian boh dina perangkat lunak boh dina Repositories.

  8.   Carper cenahna

    Sacara pribadi, kuring langkung resep kana distribusi janten Rolling Release, ku kituna kami bakal teras sistem ngapdét kalayan édisi pangénggalna tina sadaya anu kami pasang sareng henteu ngantosan 6 bulan kanggo pembaruan lengkep.
    Salam.

  9.   krel cenahna

    Canonical bakal meunang dina kirang beban padamelan. Masalah dina kernel 3.xx, -xx, teras ieu di handap. Anjeun teu kedah repot-repot nambalan naon-naon, ngan ukur ngaunduh sadaya padamelan pangwangunan ka batur.
    Teu salah, rumus Rolling pikaresepeun pikeun anu ngajaga distro.

  10.   Juan Carlos cenahna

    @Elav Sigana mah ieu moal mangaruhan promosi. Ubuntu parantos mantep ayeuna, sareng promosi pangsaéna anu tiasa dipibanda ayeuna nyaéta langkung seueur aplikasi anu khusus pikeun Ubuntu sareng komputer anu tos dipasang sateuacanna. Upami anjeun henteu ningali kana Microsoft, anu henteu kedah nempatkeun Windows unggal 6 bulan kanggo aya, sigana mah pariwara ayeuna kedah angkat ka tempat sanés.

    1.    Juan Carlos cenahna

      Kuring netelakeun yén kuring nyebatkeun aplikasi pikeun Ubuntu ku mérekna, saur kuring, sahingga teu aya anu nganggap yén kuring nyangka yén Linux Ubuntu.

      Wasalam

  11.   Luis cenahna

    Kuring henteu ngarti pisan ngeunaan ieu tapi upami éta gaduh siklus rilis 2 taun éta sanés siklus anu ngagulung. Tingali? -> Éta gaduh siklus pelepasan, panjang tapi henteu.

    1.    elav cenahna

      Henteu leres .. Anjeun bakal teras-terasan sareng nalika vérsi anyar kaluar, anjeun kedah ngagentos nami dina sumber.daptar. Nyaéta, éta henteu sapertos sateuacan ningkatkeun tina hiji vérsi kana versi anu sanés, anjeun kedah ngaunduh paket 1GB ..

  12.   komentator cenahna

    Éta parantos sumping.

  13.   Héléna cenahna

    akhirna dina ubuntu aranjeunna mikirkeun anu leres, hartosna, arch 😀

  14.   dhunter cenahna

    Salin repo kana debian sareng ayeuna siklus pelepasan. Oh Wannabes ..

  15.   Cureoks cenahna

    Ngeunaan masalah supir grafis, conto anu paling saé pikeun ngalaksanakeun ieu kalayan cara anu pangsaéna nyaéta proyék Chakra, kuring ngagaduhan nvidia terpadu sareng nalika kernelna diénggalan, supir sareng xorg masing-masing ogé diénggalan supados henteu mendakan masalah sauyunan.
    Upami aranjeunna ngalakukeun éta, aranjeunna moal ngagaduhan drama naon, sareng sacara pribadi kuring parantos milih nganggo distros rolling, kumargi kedah nga-update unggal 6, 8 atanapi 9 bulan bahkan 1 taun henteu raoseun pikeun kuring.

  16.   Manuel de la Fuente cenahna

    Éta parantos dipikaterang yén Rolling Release Rulez, hiji dinten sadaya sistem bakal tungtungna ragrag dina modél éta atanapi handapeun semi-rolling. Kalayan ieu, Ubuntu ngan ukur peryogi Repository pangguna jinis AUR supados henteu gumantung kana PPA, sareng tiasa waé bisa jadi pager Tingkat lengkungan.

  17.   Stif cenahna

    Sakumaha ceuk @nano

    Mangrupikeun ide anu saé tapi éta kedah leres dilakukeun sareng kuring anggap Ubuntu bakal rada langkung stabil ku cara éta.

  18.   truko22 cenahna

    Kuring ngabayangkeun putri-putri ubuntu bakal nyandak jalur anu sami upami ubuntu nyandak jalur peluncuran.

  19.   setan cenahna

    Aman sareng lengkungan bakal ngaleupaskeun versi stabil lts