Ubuntu Touch OTA-17 parantos dileupaskeun sareng nuju ka Ubuntu 20.04

proyék nu UBports nembé ngumumkeun sékrési versi anyar Ubuntu Touch OTA-17 numana sababaraha pembaruan sareng koréksi anu penting parantos dilakukeun, kumargi ieu henteu ngan ukur ngajantenkeun paningkatan kasaluyuan, tapi ogé ningkatkeun sistem dina sababaraha aspek.

Pikeun aranjeunna anu masih teu sadar kana Ubuntu Touch, anjeun kedah terang yén ieu mangrupikeun distribusi platform mobile anu mimitina dikembangkeun ku Canonical anu teras ditarik sareng diserahkan kana proyek UBports.

Naon anu anyar di Ubuntu Touch OTA-17?

Versi anyar ieu Ubuntu Touch OTA-17 masih dumasar kana Ubuntu 16.04, tapi pamekarna parantos pokus nembé ayeuna siapkeun hijrah ka Ubuntu 20.04.

Sakumaha dijanjikeun dina pos rilis OTA-16, pelepasan ieu nyaéta tempat urang ngalambatkeun saeutik. Kami damel pisan pikeun nganteurkeun anjeun Ubuntu Touch dumasar kana Ubuntu 20.04. Kusabab kaseueuran waktos urang dihasilkeun dina Ubuntu 20.04, aya kirang waktos pikeun marios sareng ngagabungkeun perbaikan sareng fitur-fitur anyar kanggo rilis OTA biasa.

Inovasi OTA-17 kalebet update server tampilan Mir kana vérsi 1.8.1 (versi 1.2.0 anu dianggo sateuacana) sareng palaksanaan dukungan NFC dina kaseueuran alat anu mimitina dikirimkeun sareng platform Android 9, sapertos Pixel 3a sareng Volla Phone.

Sejen parobihan anu kasohor dina vérsi Ubuntu Touch énggal ieu nyaéta ayeuna ngadukung perangkat keras NFC dina kaseueuran alat Aranjeunna ngajalankeun sareng kasaluyuan perangkat keras sareng Android 9, kalebet Pixel 3a sareng Volla Phone.

Dukungan NFC masihan pangembang aplikasi kamampuan maca atanapi nyerat tag NFC; atanapi bahkan pikeun komunikasi sareng alat sanés nganggo protokol. Jalma-jalma parantos mikirkeun kumaha ngagunakeun fungsi NFC pikeun maca tina monitor médis pasip

Seueur alat anu cocog, kaasup smartphone OnePlus One, parantos ngabéréskeun masalah kaméra anu aya hubunganana sareng flash, zoom, rotasi, sareng fokus.

Dina alat OnePlus 3, wadah leres-leres ngonpigurasi pikeun ngajalankeun aplikasi desktop normal nganggo manajer aplikasi Libertine.

Pixel 3a parantos ngarobih generasi gambar leutik, ngajawab masalah geter sareng ngaoptimalkeun konsumsi kakuatan.

Dina Nexus 4 sareng Nexus 7, kacilakaan parantos dibéréskeun nalika nganggo fitur Toko Tepercaya sareng Akun Online. Volla Telepon ngalereskeun masalah sareng panyesuaian kacaangan layar otomatis.

Ogé anu kedah diperhatoskeun nyaéta tata perenah kibor anu anyar ditambihan, ogé ngalereskeun jasa prediksi kecap anu henteu dimuat dina tata letak keyboard Swiss-Perancis sareng Inggris-Dvorak.

tungtungna, pikeun anu resep terang langkung seueur perkawis éta dina ngaleupaskeun update firmware anyar ieu, anjeun tiasa didatangan tautan ieu. 

Kéngingkeun Ubuntu Touch OTA-17

Pembaruan Ubuntu Touch OTA-17 diwangun pikeun alat-alat ieu:

  • LG Nexus 5
  • OnePlus Salah
  • FairPhone 2
  • LG Nexus 4
  • BQ E5 HD Ubuntu Edition
  • BQ E4.5 Édisi Ubuntu
  • Meizu MX4 Ubuntu Edition
  • Meizu Pro 5 Édisi Ubuntu
  • BQ M10 (F) HD Ubuntu Edition
  • Nexus 7 2013 (Wi-Fi sareng modél LTE)
  • Sony Xperia X
  • Sony Xperia X Compact
  • Performance Sony Xperia X.
  • Sony Xperia XZ
  • Sony Xperia Tablet Z4
  • Huawei Nexus 6P
  • OnePlus 3 sareng 3T
  • Xiaomi Redmi 4X
  • Google piksel 3a
  • OnePlus 2
  • F (x) tec Pro1
  • Xiaomi Redmi 3s / 3x / 3sp (darat)
  • Xiaomi Redmi Catetan 7
  • Redman 7 Xiaomi Catetan Pro
  • Xiaomi Mi A2
  • Telepon Volla
  • Samsung Galaxy S3 Neo + (GT-I9301I)
  • Samsung GALAXY Note 4

Kapisah, tanpa tag "OTA-17", pembaruan bakal disiapkeun pikeun alat Pine64 PinePhone sareng PineTab. Dibandingkeun sareng versi sateuacanna, formasi perakitan anu stabil parantos dimimitian pikeun alat Xiaomi Redmi Note 7 Pro sareng Xiaomi Redmi 3s / 3x / 3sp.

Pikeun pangguna Ubuntu Touch anu aya dina kanal stabil aranjeunna bakal nampi pembaruan OTA ngalangkungan layar Pembaruan Konfigurasi Sistem.

Sedengkeun, kanggo tiasa langsung nampi apdet, tinggal aktipkeun aksés ADB sareng ngajalankeun paréntah ieu ngeunaan 'adb shell':

sudo system-image-cli -v -p 0 --progress dots

Kalayan alat ieu bakal ngaunduh pembaruan sareng masangkeunana. Prosés ieu tiasa nyandak waktos, gumantung kana speed download Anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.