Ubuntu / Kubuntu sareng turunan muragkeun ukuran CD

Tim pamekaran Ubuntu parantos ngaleupaskeun versi Béta munggaran tina Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal, anu versi akhir atanapi stabil na bakal dileupaskeun Oktober payun.


Sakumaha diumumkeun dina milis resmi tim pamekaran, Kate Stewart, nekenkeun yén gambar Ubuntu .ISO moal deui dibungkus dina versi CD, DVD sareng Alterna; kumargi dugi ka Ubuntu 12.10 ngan ukur gambar 800 MB anu bakal dileupaskeun.

Kitu ditungtungan ku pilihan pamasangan Ubuntu anu sanés, anu disederhanakeun sakali deui, sabab aranjeunna nilar versi anu dibédakeun Ubuntu pikeun Desktop sareng Laptop. Hiji-hijina vérsi anu moal kapangaruhan ku ukuran ieu nyaéta versi server Ubuntu, Ubuntu Server.

Hal anu sami pikeun Kubuntu, sanaos sok ngagaduhan gambar ISO anu langkung beurat, janten dina siaran salajengna éta bakal diperpanjang dugi ka 1 GiB.

Parobihan ieu bakal nyayogikeun perbaikan dina pakét anu dibarengan ku Ubuntu sacara standar, sabab naékkeunana langkung ku 100 megabyte langkung, sareng ngabébaskeun pangembang ti kedah nyiptakeun gambar anu béda, kumargi ngan ukur ngagaduhan tujuan umum.

Diantara fitur-fitur anyar Ubuntu 12.10 nyaéta dukungan énkripsi hard drive, Update Manager ngaganti nami kana Software Updater anu mariksa apdet nalika dileupaskeun, Unity diénggalan ka vérsi 6.4 kalayan dukungan modeu panempoan anu énggal (preview preview sareng tampilan coverflows), sareng migrasi ti Python 2 ka Python 3.

Pikeun Kubuntu aya seueur fitur anu sami:

  • KDE diropéa kana vérsi panganyarna 4.9.0.
  • Program obrolan Telepathy-KDE Anyar.
  • Calligra salaku jas kantor otomatis sareng grafik anyar.
  • Manajer Login Anyar LightDM, anu nambihan Login salaku Tamu.
  • Apdet kana DigiKam 2.8, pikeun gaduh penanganan poto anu langkung saé.

Anjeun tiasa teras ningali pengumuman resmi kalayan sagala parobahanana.

Nuhun Eddy Solís Santana!

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

13 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   kawani cenahna

    Kantong anjeun nyeri ... Eh Canoni $ sering? Hehe, kumaha katingalina duster ieu?

    Sareng di luhur éta, CD langkung mirah, anu langkung merenah pikeun ékonomi masarakat, enya, anjeun ogé kirang hargana CD tibatan DVD

  2.   raimel cenahna

    sajauh anu kuring ngartos béta henteu sami sareng calon pelepasan, sareng dina tautan anu ditawarkeun ku pengumuman resmi ayat 1 jelas nyarios: «… Tim Ubuntu resep ngumumkeun pelepasan BETA munggaran Ubuntu
    12.10 Desktop, Server, Awan, sareng produk Inti…. » … Pokokna, éta BETA 1 sareng sanés RC…. Surak ...

  3.   Victor cenahna

    Warta anu saé, seuseueurna jalma anu kuring kenal nganggo USB sareng dina waktos ieu anéh pisan pikeun ngajaga 700 megabyte

  4.   joavig cenahna

    Dina dirina henteu aya bédana anu hébat. Dina harga? pff… kirang ti dolar langkung? Kaseueuran mimiti ngagunakeun USB. Salaku tambahan, kauntungan sistem bakal janten anu langkung saé. Perkawis Canonisoft anjeun ... sigana kuring yén kami rada jauh ti éta. Kuring yakin yén Slackware upami éta masif anjeun bakal ngagaduhan éta salaku sistem despot dikawasa ku hiji lalaki ... Debian ... républik ... omong kosong deui.

  5.   kawani cenahna

    Sumber Archoso, kusabab kuring Vi $ ta kuring henteu kantos nganggona. Kecap éta masih mangrupikeun penemuan anjeun dumasar kana élmu anu aya ka para fanboys Ubuntu.

    Tanpa sumber éta henteu patut. (Salah sahiji aturan ubunto nyaéta ieu, PERNAH nempatkeun sumber pikeun ngabuktikeun naon anu anjeun carioskeun)

    Ku teu sangka aya anu ngagaduhan pikiran anu leres badé nganggo Archised virtualized ti Vi $ ta. Meureun pikeun nguji tapi pikeun panggunaan normal atanapi banyolan, kuring bébéja, sabab éta konyol.

    Ku jalan kitu ... Dupi anjeun ngawartosan dimana kuring nyerang batur? Langkung ti naon waé sabab kuring nganggap yén kuring henteu ngalakukeun éta, tapi sami sareng kuring anu salah.

    Sareng hayu, kuring henteu terang dunya naon anu anjeun cicing sabab anu parantos modis lami nyaéta nyerang pangguna anu nganggo distro sanés anu sanés ti Ubuntu.

    Hal-hal sapertosna, upami nganggo Ubuntu sadayana henteu kunanaon, tapi upami nganggo distro sanésna anjeun taliban, troll, jijik, putra ..., anjeun kedah maot, jst.

    Maka pangguna ieu sami sareng anu nyarios yén Linux ngagaduhan reputasi anu goréng, sareng kuring henteu reuwas sabab ku hal-hal anu aranjeunna lakukeun, saha waé anu diintimidasi.

    Conto anu saé nyaéta anjeun, anu henteu ngalakukeun nanaon tapi ngan ukur prasangka sareng ngahina kuring.

    Tapi hayu atuh kuring terang yén anjeun bakal datang deui sareng hinaan sareng panggunaan anjeun pikeun kanyataan saderhana kuring henteu nganggo Ubuntu. Upami henteu sareng prasangka anjeun ka batur.

    Upami kuring henteu nganggo Ubuntu pikeun alesan naon waé éta menak salaku anu ngagunakeunana. Titik.

    Bakal aya jalma anu kapangaruhan ku DVD, bayangkeun yén aya jalma anu nganggur anu boro-boro bahkan cukup pikeun tuang, sareng antara aranjeunna dua-hijina hiji-hiji hal anu ngahontal CD, ogé henteu, aranjeunna parantos ngaco.

    LTS? Leres, tapi éta henteu dianggo ku sadayana, sabab ku vérsi normalna cekap.

  6.   Anonimo cenahna

    Éta mangrupikeun hal anu teu janten beunghar, janten berpenghasilan rendah sareng anu sanésna kagolongkeun konyol anu henteu tiasa ngasongkeun biaya "DVD anu sengsara unggal 6 bulan" kusabab kriteria tabungan anu teu masuk akal anu dina conto ieu teu aya atanapi henteu pernah tiasa diterapkeun sareng ngan saukur kusabab bédana ageung pisan waktos anu aya sareng biaya ieu sigana, salian ti éta, urang nyarioskeun ukur artos artos unggal 6 bulan, ogé anu langkung-langkung trendna nyaéta média panyimpenan condong ngirangan langkung seueur tibatan harga, langkung seueur alesan pikeun nyarios yén tabungan anjeun di dieu bahkan henteu linier (henteu anéh yén gancang-gancang atanapi henteu, bahkan CD janten langkung awis tibatan DVD, sapertos anu parantos kajantenan ku floppy disk vs CD, diskét anu jauh langkung mahal sareng anéh).
    Nanging, henteu aya anu maksakeun nyéépkeun DVD unggal 6 bulan pikeun ngarékam vérsi Ubuntu dina tugas, éta henteu perlu, sabab upami anjeun henteu terang, aya versi LTS anu kaluar unggal 2 taun sareng dukungan 5 taun, bisi éta Éta bakal janten asumsi hoyong buka anu pangénggalna sareng nyobian versi anu pangénggalna, dina hal éta biaya nyobian kana anu pang anyarna henteu linier pikeun ngahémat, janten lirén janten pikaseurieun sareng damel naon waé diperlukeun pikeun nyieun éta bisa ditarima (jeung upami anjeun resep) méakkeun DVD unggal 6 bulan.
    Ku jalan kitu, kuring henteu mendakan Archoso, kuring parantos ningali éta di sababaraha tempat sareng aranjeunna nganggo dina cara anu sami sareng istilah Ubuntoso, éta mangrupikeun istilah anu tétéla kami henteu mendakan anjeun ogé kuring (sapertos Winbuntu, sanaos kuring bakal parantos hoyong janten panéka éta atanapi kecap-kecap éta, sadayana lucu sabab henteu pikaseurieun dina waktos anu sami), sareng dina kasus anjeun kuring parantos nganggo éta pikeun ngarujuk anjeun, ngan saukur kusabab anjeun asup kana definisi anu sami sareng anjeun anggo pikeun ngajelaskeun taliban atanapi fanboy anu nyerang anu sanés pikeun nganggo distro X, salian ti éta ayeuna anu paling ngagimbung (upami anjeun parantos perhatoskeun) nyaéta pangguna distros sanés anu ngorompokkeun saha waé anu nganggo Ubuntu, ngan ukur pikeun gaduh perusahaan di tukang, sapertos distro sanésna ogé ngagaduhan perusahaan di tukangeun aranjeunna sareng anu sapertos perusahaan mana waé, aranjeunna milari kantongna (henteu aya perusahaan anu saé sareng langkung saé).
    Janten «Archoso» anu dipikacinta (pangguna anu nganggo Arch di-virtualisasi saprak Windows Vista sareng anu didamel pikeun nyerang pangguna anu nganggo distro sanés ku alesan X, naha kusabab hoream, trauma atanapi anjeun terang kunaon sih - ku jalan éta, éta sora langkung njijina Archoso que Ubuntoso-), anjeun parantos terang.
    Oh sareng koméntar kuring henteu rasialis pisan, kuring bakal nyarios éta ngan ukur "réalistis."

    Salam.

  7.   kawani cenahna

    «Tina sungutna ngan ukur datangna penghinaan anu goréng pikeun sadaya awéwé sacara umum»

    Tapi naon anu kajantenan pikeun ieu ??

    Jigana hal anu kuat pisan parantos diasupan xD

  8.   Anonimo cenahna

    Aturan Ubuntuso? Wah Haha ... Anjeun ngajantenkeun kuring seuri, teu aya ideu anu aya. Tina naon anu kuring sadar yén kecap sigana penemuan anjeun langkung ti anu sanésna, naha anjeun netepkeun aturan Ubuntuso? Naha anjeun anu ngahartikeun iraha sareng dimana a ahiran anu khusus kedah dianggo? Kuring parantos nyarios yén ngan anak anu sanggup nyiptakeun panyimpangan sapertos kitu.
    Hanjakalna kuring henteu gaduh waktos cekap kanggo milarian tempat kuring ningali Archoso, tapi kuring parantos ningal dina sababaraha koméntar anu duanana "Ubuntusos" sareng "Archosos" sareng "Mintosos" (enya, kuring ogé kantos ningali éta xD) saling ngawartosan saumur hirup, saur Éta éta MuyLinux, Ubuntulog atanapi Taringa, kuring henteu émut ogé, carioskeun upami anjeun resep pisan, omongna, hapunten nguciwakeun anjeun tapi kuring bakal ngulang deui, anjeun tiasa yakin yén kuring lain panemu nanaon.
    Tungtungna, kumaha ogé, masalah ieu henteu aya hubunganana sabab sakumaha anu kuring terang, sanés Ubuntoso atanapi Archoso (sareng parantos nempatkeun: Debionoso, Mintoso, Fedoroso, Chakroso sareng sadaya BEARS anu parantos aya sareng janten) ngagaduhan tempat sanes dina wikipedia, atanapi dina RAE jsb ... tah ... naon ari keluhan na?
    Ah, ngingetan anjeun yén anu ngamimitian nelepon ti Ubuntusos «ka staf» (sareng pangguna di dinya) nyaéta diri anjeun dina komentar deui, janten ulah pura-pura lulus diri anjeun salaku malaikat leutik, nalika anjeun perhatoskeun rasa benci anjeun ka pangguna anu nganggo Ubuntu khususna, sapertos budak lalaki anu alus, bodo anu mojang (pikeun jelema bodo) parantos ngalieurkeun anjeunna sareng anu paling neraka di lembaga éta sareng ti ayeuna, ngan ukur penghinaan anu parah ka sadaya awéwé sacara umum anu kaluar tina sungutna, milik kuring parantos nyarios ka tingkat anu sami sareng anu anjeun lakukeun.
    Ku jalan kitu, kuring parantos nambihan hal "Vista" (sanaos pamanggihanna sanés milik abdi, éta milik Billy Puertas -parios sareng éta-), kanggo masihan langkung raos saatosna, sentuhan anu saur kuring parantos hasil , ningali anjeun atos béak argumen pikeun ngabantah kumaha patalina sareng jelas topik berita, koméntar anu kuring ningali, anjeun ngan ukur kantos nyobian nyepeng akun kabodoan, hasil tina penemuan anu terang naon setan goréng.
    Tapi hei, kuring moal nuluykeun ngabahas sareng anjeun poko ngeunaan berita éta, sabab ku jawaban anjeun, anjeun parantos masihan ngartos posisi anjeun ngeunaan catetan éta sareng anjeun parantos ngajantenkeun urang ningali, numutkeun kriteria anjeun, anu mana anu goréng bodo pilem ... Ayeuna kuring mikir ngeunaan éta (sanaos henteu janten masalah) ogé kuring henteu hoyong ngabayangkeun naon anu anjeun pikirkeun ngeunaan distro sapertos Chakra anu ngarencanakeun ngaleungitkeun dukungan lengkep 32-bit kana x86 , goréng pikeun pangguna na, goréng pikeun jalma anu henteu mampuh 64 komputer- bit, Cakra ieu sakitar% $ & @ & =)? = ~…. oh antosan, aranjeunna dihampura sabab tungtungna ... aranjeunna henteu Ubuntu.
    Salam, sareng tanpa akronim anu dipikacinta "Archoso."

  9.   kawani cenahna

    XD go straw ngagaduhan ieu.

    Anu has, tanpa sumber.

    Anjeunna bohong langkung ti batur sapagawean ieu nyarios.

    Hahaha oge parantos kagigit hahaha

  10.   kawani cenahna

    Naon ari arkoso? xDDD Kanggo pengetahuan kuring 99% peminat anu nganggo Linux aya dina Winbuntu, sareng anjeun conto anu saé.

    Éta Archosos anu kakarék nimukeun kusabab éta henteu aya, anjeun parantos nganggo nami anjeun, fanbab Winbuntu pikeun nyiptakeun sakedik kecap, sabab urang émut yén arguméntasi pangguna ubuncual sok sami, ngahina sareng nganggap hina saha waé anu ngagunakeun distro anu sanés.

    Henteu nuhun, kuring henteu nganggo Vi $ ta, kuring henteu kantos nganggona kana komputer kuring sorangan.

    Sateuacan nangtoskeun saha waé, anjeun kedah terang sakedik perkawis hal.

    "Sanaos kuring ragu saha waé anu paduli ti mana anjeun ogé asalna."

    Éta masihan kuring yén aya rasisme anu disumputkeun didinya, sabab upami kitu kuring henteu acan masihan koméntar anu janten sindiran, janten anjeun tiasa nyimpen éta, yén engké anjeun ngangluh upami aranjeunna nyarioskeun anjeun.

    Sanés kuring henteu tiasa nganggap éta, éta bakal aya jalma anu adil sareng henteu tiasa nganggap éta.

    Bédana éta sareng DVD tunggal henteu ngaraheutkeun, tapi upami anjeun ngamimitian nambihan hiji-hiji unggal 6 bulan éta parantos ditingalikeun.

    Hal USB kuno, tapi ku alesan ékonomi teu sadayana badé mésér komputer unggal waktos X.

    Lalaki darat, anjeun aya di dunya nyata, kuring terang sakedik langkung réalistis yén henteu sadayana jalma beunghar.

  11.   Anonimo cenahna

    Ayeuna bédana biaya antara CD atanapi DVD ngan ukur récéh artos di nagara-nagara maju sareng nagara berkembang, dimana anjeun bakal dimana bédana biaya samilyar sareng anjeun moal tiasa nganggap éta, sanaos kuring ragu yén saha waé ogé paduli Ti mana anjeun ogé.
    Tapi hei, éta anu anjeun kéngingkeun nalika anjeun budak anu didukung anu hirup di luar kolotna sapertos parasit sareng henteu tiasa ngagaleuh DVD bahkan.
    Anu sanésna, kuring yakin yén kaseueuran komputer ti mimiti pentium 4 ka hareup, ngamungkinkeun boot ku USB sareng anu ayeuna komputer henteu ngamungkinkeun éta sabab éta ngan saukur komputer anu henteu nyumponan sarat pikeun masang sistem operasi rata-rata. -Current, atanapi nyanggakeun pangalaman anu tiasa ditampi. Ku cara kitu, salian anjeun bakti diri pikeun ngritik Ubuntu sareng pangguna na, naha mungkin anjeun terang naon anu anjeun anggo? Kusabab datar sareng ningali kumaha anjeun nyerat, sigana kuring yén anjeun salah sahiji Archosos anu has tapi aranjeunna nganggo éta virtual tina pandangan hasefroch.

  12.   kawani cenahna

    Uff kumaha batur sapagawean nangtoskeun ieu tanpa terang naha hal. Upami Slackware éta masif sareng tetep persis sami, éta moal ngagaduhan éta salaku sistem despotik, tapi ogé, anjeun ngalakukeun hal anjeun, salaku titik anu saé anjeun bakal neraskeun sami.

    Dina harga? Nya, di nagara anjeun kuring henteu terang, tapi di nagara kuring seueur.

    Kaseueuran bakal nganggo USB tapi henteu sadaya komputer ngamungkinkeun USB boot

  13.   Peter cenahna

    ammm Kuring nembé maca diskusi xD tapi tingali kuring contona kuring nganggo lengkungan dina pc anjeun tiasa nyarios yén éta saé sakitar 4 taun ka pengker 😛 4gb ram Phenom II x6 prosesor papan gigabyte sareng usb 3.0 jsb ... langkung parah upami kuring nganggo lengkungan éta kusabab kuring resep diajar terang Sistem operasi anu kuring anggo, dina windows ogé, boro-boro ngalamun hehe, tapi kuring ogé parantos nganggo ubuntu sareng kuring kedah ngaku yén kadang éta ngahémat anjeun seueur padamelan instalasi sanaos lengkungan sapinuhna tiasa disesuaikan tapi kuring parantos ngalangkungan mimpi ngalamun tanpa ngabohong nalika kuring hoyong ngonpigurasikeun KDE sareng lengkungan dina desktop kuring, éta ngaheureuykeun seueur anu nembé gabung sareng dunya Linux, sapertos ngonpigurasi printer ku peramban sareng sanésna ... janten naha gelutna, masing-masing nganggo anu paling dipikaresep sareng nyaluyukeun kabutuhanana, Ayeuna upami anjeun gaduh waktos sareng bosen pisan tanpa terang naon anu kedah dilakukeun, pasang dina lengkungan partisi alit pikeun diajar sareng maéhan waktos, upami anjeun resep ogé, upami henteu , teras hapus sareng sadayana sami komunitas mangrupikeun anu teu dipiboga ku sabab urang nyarios Vidirnos, ieu budak ngahiji anu absurd komunitas bakal tumuh upami urang UNITED !!