Ulauncher sareng Synaps: 2 Peluncur Aplikasi Anu Saé pikeun Linux

Ulauncher sareng Synaps: 2 Peluncur Aplikasi Anu Saé pikeun Linux

Ulauncher sareng Synaps: 2 Peluncur Aplikasi Anu Saé pikeun Linux

Saatos sacara éksténsif ngaliput hal Lingkungan Desktop (DE)éta Manajer Jandéla (WM) jeung Gerentes Startup (DMs), dinten ieu urang uih deui kana téma Aplikasi Peluncur pikeun Linux, seuseueurna dikenal ku nami Inggrisna, sapertos Launchers. Sareng dina tulisan ieu kami bakal masihan koméntar Ulancher sareng Synaps.

Ku cara kitu, pikeun ngalengkepan naon anu parantos dibagikeun ngeunaan Peluncur Aplikasi (Peluncur) parantos mairan, sapertos Otak, Albert sareng Kupfer, taun anu sami ieu.

Albert sareng Kupfer: Eusi

Pikeun aranjeunna anu dina waktos éta, henteu tiasa atanapi ningal publikasi kami anu sateuacanna sareng paling anyar dina Otak, Albert sareng Kupfer, anjeun tiasa ngakses aranjeunna, saatos maca ieu publikasi, ku ngaklik tumbu ieu:

Tulisan anu aya hubunganana:
Otak: Aplikasi Buka Palang-Platform pikeun Produktivitas

Tulisan anu aya hubunganana:
Brain Plugins: Plugins pikeun ningkatkeun produktivitas
Tulisan anu aya hubunganana:
Albert sareng Kupfer: 2 kendi unggulan salaku alternatip pikeun Cerebro

Peryogi diperhatoskeun, sateuacan sacara lengkep ngalebetkeun hal éta, éta Aplikasi Peluncur mangrupikeun alat atanapi pelengkap anu biasana urang laksanakeun dina Sistem Operasi urang ningkatkeun produktivitas urang, ku cara ningkatkeun gampang sareng kagancangan ngagunakeun keyboard pikeun ngajalankeun tindakan. Peta anu biasana mangpaat pisan, langkung-langkung nalika tibatan a Lingkungan Desktop (DE) Kami nganggo hiji Jandela Manajer (WMs).

Ulauncher sareng Synaps: Eusi

Ulauncher sareng Synaps: Langkung Peluncur pikeun Linux

Ulauncher

nurutkeun halaman wéb tina Ulauncher dina GitHub, éta dijelaskeun salaku:

"Ulauncher mangrupikeun peluncur aplikasi gancang pikeun Linux. Éta ditulis dina Python, ngagunakeun GTK +".

perbawa

Diantara nya fitur anu luar biasa ieu menonjol:

  • Milarian kaurus: Kalayan nalika nyerat nami pamundut dina kotak pamilarian pop-up na, urang tiasa ngalaksanakeunana bari teu hariwang teuing ngeunaan éjahanana, sabab éta bakal nyobian terang naon anu leres-leres perkiraan naon anu urang hoyong tulis pikeun dipilarian atanapi lumpat. Ogé, émut pilihan (pola) kami anu sateuacanna sareng sacara otomatis pilih pilihan anu pangsaéna pikeun pangguna.
  • Téma warna khusus: Nawiskeun pangguna 4 téma internal pikeun panganteur grafis na. Nanging, éta ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun sareng ngalebetkeun téma warna khusus, numutkeun prosedur dina dokuméntasi anjeun.
  • Jalan pintas sareng ekstensi: Kusabab mangrupikeun Peluncur anu kawilang modern sareng paling mutakhir, éta ngusahakeun ngaoptimalkeun alur kerja ngalangkungan jalan pintas sareng ekstensi. Ngidinan jalma-jalma anu ngagaduhan kanyaho anu dibutuhkeun pikeun didamel, tina jalan pintas pikeun milarian wéb atanapi skrip tinangtu, atanapi pamasangan ekstensi pihak katilu.
  • Browsing diréktori gancang: Ulauncher ngamungkinkeun pikeun nganapigasi kana file sareng diréktori kalayan gampang, ngan ukur ku mencét tombol karakter Jenis «~» o «/» pikeun ngamimitian. Ogé, mencét kombinasi konci «Alt+Enter» o «Alt+Número» ngamungkinkeun anjeun langsung ngaéksekusi sababaraha pilihan anu dipidangkeun dina pamilarian.

Kanggo anjeun unduh sareng pasang anjeun tiasa langsung ka anjeun bagian download.

Ulauncher: Peluncur modéren

Synapse

nurutkeun halaman wéb tina Sinaps dina Launchpad, éta dijelaskeun salaku:

"ATAWAPeluncur semantik anu ditulis dina Vala anu tiasa dianggo pikeun ngajalankeun aplikasi ogé pikeun milarian sareng ngaksés dokumén sareng file anu aya hubunganana nganggo mesin Zeitgeist".

perbawa

Diantara nya fitur anu luar biasa ieu menonjol:

  • Ngamungkinkeun anjeun pikeun ngotéktak barang-barang anu anyar.
  • Éta hampang pisan sareng gancang dina pamilarian anjeun.
  • Éta ngagaduhan pangrojong anu saé pikeun panggunaan plugins, contona pikeun paréntah gancang Devhelp, Kamus sareng Terminal.
  • Éta nawiskeun kakuatan pikeun ngajalankeun tindakan anu manpaat, sapertos, ngatur file musik mandiri atanapi anu aya hubunganana sareng pamuter, milarian file Sistem Operasi (Tempat, Dokumén, Gambar, Video, Kontak) milarian Internét nganggo DuckDuckGo, ngatur sési Pangguna Gnome (Nutup, mareuman, ngabalikan deui), ngalaksanakeun pamilarian hibrid nganggo Zeitgeist pikeun mendakan file anu sami, sareng ngagantungkeun sareng hibernasi komputer nganggo UPower, sareng anu sanésna.

Kanggo anjeun unduh sareng pasang anjeun tiasa langsung kana situs Launchpad atanapi pasang tina gudang Distro anjeun ku paréntah paréntah anu saderhana, sakumaha anu Kuring laksanakeun, dina MX Linux 19.2 Sebaran:

«sudo apt install synapse».

Sinaps: Peluncur gunana

Sakumaha anjeun parantos mariksa, Ulauncher sareng Synaps nyaéta 2 alternatif peluncur aplikasi anu hadé pikeun Otak, Albert sareng Kupfer. Éta ngan ukur tetep ningali mana tina 5 atanapi anu sanés ieu anu aya cocog sareng urang Linux.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan 2 peluncur aplikasi pangénggalna ieu disebat «Ulauncher y Synapse», anu ngalengkepan anu sateuacanna dina «Cerebro, Albert y Kupfer»; dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)