Unifiedremote: Anggo smartphone anjeun salaku remote control dina sebaran Linux anjeun

unified remote

Dinten ayeuna kalayan bantuan telepon pinter tiasa ngalakukeun sababaraha padamelan, kumargi sareng aranjeunna henteu kedah deui gaduh seueur alat.

Una fungsi anu urang resep sababaraha taun bahkan sateuacan munculna smartphone ieu, éta sanggup ngagunakeun telepon sélulér anjeun salaku kadali jauh pikeun sistem operasi anjeun.

Ieu Éta kahontal liwat konéksi Bluetooth sareng anjeun tiasa ngendalikeun pamuter multimédia tinangtu, ogé tiasa ngendalikeun kursor sistem sareng tiasa ngetik kalayan bantuan keyboard.

Hiji-hijina masalahna nyaéta ieu cukup terbatas, sahenteuna kuring pikeun bagian kuring nalika kuring nganggo ieu ngan ukur ngagaduhan dukungan pikeun Windows XP (dina waktos éta) Winamp sareng Windows Media Player sedengkeun pikeun Linux éta henteu mungkin pikeun ngagunakeunana.

Kalayan datangna komputer kalayan kaluaran HDMI sareng dibantuan ku Kodi sareng dukungan CEC. Kakuatan éta nganggo jauh tipi anjeun ngamungkinkeun anjeun ngatur sareng ngendalikeun sababaraha fungsi Kodi, sanaos ngan ukur dugi ka aplikasi ieu.

Jadina upami urang hoyong ngatur sistem kami jarak jauh urang tiasa ngamangpaatkeun Smartphone kami babarengan sareng Unifiedremote.

Ngeunaan Unifiedremote

Unifiedremote nyaéta aplikasi anu ngamungkinkeun anjeun pikeun ngatur sistem operasi anjeun ti smartphone.

Ngaliwatan koneksi WiFi atanapi Bluetooth, Unifiedremote nganggo jinis konéksi ieu pikeun nawiskeun pangguna kamungkinan pikeun ngatur sadaya program dina sistemna.

Kalayan aplikasi ieu éta tiasa ngendalikeun rupa-rupa aplikasi, kalebet mouse sareng keyboard, pamuter média, sareng pakakas éksternal anu sanés anu tiasa disambungkeun kana komputer.

Fitur sanésna nyaéta éta ogé nyayogikeun kamampuan anu luas pikeun pangguna pikeun nyiptakeun kadali jarak jauh khusus pikeun kabutuhan.

Unifiedremote dumasarkeun kana dua bagian anu dibagi kieu

  • Aplikasi klien dijalankeun dina telepon pinter. Ayeuna tiasa dipasang dina Android, Windows Phone sareng ios.
  • Aplikasi server dijalankeun dina komputer, server server ieu cross-platform, janten tiasa dipasang dina Windows, Mac sareng Linux.

Alat unifiedremote

Entre fungsi utama anu ngamungkinkeun urang pikeun ngontrol Unifiedremote kami mendakan

  • Mouse: anjeun tiasa nganggo alat salaku mouse tunggal atanapi multi-touch.
  • Layar jauh: Aplikasi bakal ngaca layar komputer dina alat anjeun.
  • Hurungkeun / pareuman komputer: ku aplikasi ieu, urang tiasa ngahalangan, mareuman atanapi ngahurungkeun komputer nganggo WOL.
  • Jauh Keyboard: kamungkinan pikeun ngontrol keyboard sistem
  •  Jauh File Manager: Milarian, ngatur sareng muka file sareng folder.
  • Pusat Media: Kontrol Spotify, iTunes, Netflix, XBMC, sareng seueur deui.

Kumaha carana nginstal Unifiedremote dina Linux?

Si hoyong masang aplikasi ieu dina sistem aranjeunna, aranjeunna kedah ngaunduh bungkusan anu saluyu sareng sistem operasi sareng arsitéktur na.

Aranjeunna kedahna ukur angkat kana tautan ieu dimana aranjeunna tiasa ngalakukeun ieu.

Dina cara anu sami, upami anjeun resep, anjeun tiasa ngaunduh paket anu paling ayeuna di momen ku paréntah ieu.

Upami aranjeunna Debian, Ubuntu, Linux Mint sareng pangguna turunan, paket deb kanggo diunduh nyaéta ieu.

Para 64-bit sistem unduh ieu ti terminal ku paréntah ieu:

wget https://www.unifiedremote.com/static/builds/server/linux-x64/745/urserver-3.6.0.745.deb

Upami aranjeunna Pamaké sistem 32-bit Paket pikeun arsitéktur anjeun diunduh kalayan paréntah ieu:

wget https://www.unifiedremote.com/static/builds/server/linux-x86/751/urserver-3.6.0.751.deb

ayeuna aranjeunna ngan ukur masang tina terminal sareng:

sudo dpkg -i urserver*.deb

Upami aranjeunna ngagaduhan masalah sareng kagumantungan maka éta bakal direngsekeun ku:

sudo apt-get install -f

Pikeun aranjeunna anu Arch Linux sareng pangguna turunan tiasa masang bungkus ti AUR kalayan paréntah ieu:

yay -S unified-remote-server

Sedengkeun pikeun jalma anu ngagunakeun sistem kalayan pangrojong pikeun bungkus RPM sapertos RHEL, CentOS, Fedora, openSUSE sareng distribusi sanésna, kedah ngaunduh bungkus ieu.

Pikeun pangguna ku Sistem 64-bit:

wget https://www.unifiedremote.com/static/builds/server/linux-x64/745/urserver-3.6.0.745.rpm

keur Sistem 32-bit:

wget https://www.unifiedremote.com/static/builds/server/linux-x86/751/urserver-3.6.0.751.rpm

sarta pamustunganana pasang bungkus sareng:

sudo dnf install -y urserver*.rpm

Akhirna, aranjeunna kedah milari aplikasi Unifiedremote di toko aplikasi telepon pinterna teras neraskeun ngaitkeun smartphone sareng komputerna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Alexei cenahna

    pikeun anu ngagunakeun kde solusina aya dina kdeconnect

  2.   andrews95 cenahna

    Halo sobat, kuring énggal dina linux, kuring parantos ngahijikeun jauh terpadu di windows sareng sadayana sampurna, tapi ogé sareng dipasang dina linux sareng kuring ngagaduhan masalah. Abdi gaduh 2 pc sareng zorinos lite sumberdaya rendah sareng laptop anu nganggo linux Kali anu program na tiasa dianggo sampurna masalah perenahna dina 2 anu ngagaduhan zorin os.

    nalika kuring badé ngajalankeun program kuring ngagaduhan kasalahan ieu
    $. / urserver
    ./urserver: kasalahan nalika ngamuat dibagi perpustakaan: libblu Bluetooth.so. 3: henteu tiasa muka file obyék anu dibagikeun: Henteu aya file atanapi diréktori sapertos kitu.

    Kuring ogé ngajalankeun paréntah ieu pikeun ngaktipkeun sérver sacara manual sareng kuring ngagaduhan kasalahan anu sanés sareng muka halaman server http://localhost:9510/web tapi henteu dimuat pisan incerio butuh sababaraha dinten sareng kuring henteu terang kumaha ngalereskeunana sareng maca bantosan halaman resmi program anu ngawartosan kuring mupus file anu henteu némbongan dina folder
    $. / urserver-ngamimitian

    Kuring miharep anjeun tiasa ngabantosan kuring, naon anu kedah kuring laksanakeun? Kuring hatur nuhun sateuacanna

    1.    David naranjo cenahna

      Coba pasang deui header linux:
      sudo apt-get install build-essential linux-headers - $ (ngaran pamaké -r)
      sudo apt-et update

  3.   andrews95 cenahna

    Halo kolega, hatur nuhun pikeun ngaréspon, kuring parantos ngalaksanakeun paréntah sakumaha anu dituduhkeun sareng kuring nampi ieu

    asley @ asley-desktop: ~ $ sudo apt-get install build-essential linux-headers - $ (ngaran pamaké -r)
    ngaran pamaké: paréntah henteu kapendak
    Maca daptar bungkus ... Rengse
    Nyiptakeun tangkal kagumantungan
    Maca inpormasi status ... Rengse
    Paket virtual sapertos "linux-headers" teu tiasa dihapus
    build-vital parantos aya dina vérsi anu pang anyarna (12.1ubuntu2).
    0 diénggalan, 0 énggal bakal dipasang, 0 dipiceun, sareng 0 henteu diénggalan.