Ngahapus program ku garis paréntah.

Linux ngagaduhan cara anu béda pikeun masang program, anjeun tiasa masang tina Repository, boh ku manager paket atanapi ku command line, atanapi ku nyusun kode sumber program pikeun dipasang. Dina cara anu sami, sareng sapertos anu diarepkeun, Linux ngagaduhan metode anu béda pikeun uninstall pakét sareng program.

Anjeun tiasa uninstall program ti pusat perangkat lunak distro anjeun, atanapi tina terminal. Kanggo anu munggaran, cara masang / uninstall program gumantung pisan kana pusat perangkat lunak distribusi anu anjeun anggo, sedengkeun anu kadua mangrupikeun prosedur anu cukup saderhana sareng sistem anu aya dina sistem Gnu / Linux.

linux-tux-konsol

Kaleresan éta tiasa langkung merenah pikeun uninstall program tina terminal. Ieu kusabab sanaos kanyataanna seueur kénéh anu teu raoseun damel sareng garis paréntah, éta pasti aya dimana anjeun tiasa ningali persis naon anu anjeun ngajalankeun / pasang sareng dina hal ieu, uninstall ti komputer anjeun.

Pikeun miceun acara tina distribusi anjeun, urang bakal nganggo perpustakaan anu sami apt. Lumpat:

sudo apt-get nyoplokkeun

Sababaraha kali, aplikasi tiasa diturunkeun tina sababaraha bungkus, ogé ngahasilkeun sababaraha file konfigurasi anu didamel ku program. Ku alatan éta, nalika paréntah di luhur dilaksanakeun, ngan program na anu dicopot, tapi sésa bungkus sareng file konfigurasi anu dianggo ku program tetep disimpen.

Pikeun nyabut program na dina gilirannana, hapus sadaya file anu aya hubunganana sareng distro éta, lumpat:

sudo apt-get --purge hapus

Jadina –Purge dina garis, éta jawab ngaleungitkeun file anu aya hubunganana sareng program anu nuju dicabut.

Dina hal hoyong uninstall program tanpa némpél file konfigurasi, anjeun ngajalankeun baris kahiji, upami anjeun hoyong mupus sadayana, maka anjeun ngajalankeun anu kadua, éta sadayana gumantung kana naon anu anjeun hoyong hapus.

Nyoplokkeun perpustakaan sésana

Nalika anjeun masang program, biasana nyuhungkeun idin pikeun masang sababaraha perpustakaan sareng katergantungan anu kedah dianggo. Dina waktos nga-uninstall program éta, perpustakaan ieu ngumbara ngalangkungan distribusi anjeun milari program anu kedah dipiboga. Kaleresan ieu ogé kedah dileungitkeun

Janten upami anjeun ngaji:

sudo apt-meunang autoremove

ayeuna, sadaya katergantungan anu masih aya bakal dicabut instal ogé.

Ogé, anjeun tiasa ngagabungkeun tindakan, sareng ngajalankeun hiji garis paréntah:

sudo apt-get purge –auto-hapus

Kanggo sadaya kasus, dina prosés uninstallasi dina terminal éta nyarankeun yén paket anu bakal dicabut, sabaraha ruang mémori anu bakal dibébaskeun saatos dipasang, sareng tangtosna, upami anjeun satuju. Saatos nampi, pencét S, panyabutan program bakal réngsé.

setasion

nyatet: Paréntah apt-meunang tiasa ogé diganti ku kamampuan, pikeun sadaya laksana dina pos.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ibsebleo cenahna

    Tulisan anu saé! Kuring ngan ukur sakuduna ditingal dina headline metode ieu ngan ukur dianggo pikeun uninstall bungkusan dina debian / ubuntu sareng turunan. Surak

  2.   TheGuillox cenahna

    Naha ngalakukeun "sudo apt-get Delete –purge" sami sareng ngan ukur "sudo apt-get purge"?

  3.   nyimpang cenahna

    Batur ngawartosan kumaha kuring tiasa nambihan sababaraha Repository ku paréntah tunggal teras ngapdet sareng masang sababaraha program dina cara anu sami?

    Kuring sok nambihan gudang, masihan pembaruan, teras masang program sareng saterasna kanggo masing-masing. Abdi hoyong terang kumaha kuring saderhana sagala hal ku sababaraha paréntah.

  4.   Walter cenahna

    Éta tetep pikeun nambihan dash (-) dina conto pamungkas. Parios, punten.

  5.   alpine cenahna

    Abdi henteu tiasa uninstall ku cara-cara ieu ngawartosan kuring: kasalahan sintaksis caket unsur kaduga `newline '