Anyarkeun sareng ngaoptimalkeun MX-Linux 19.0 sareng DEBIAN 10.2 saatos dipasang

Anyarkeun sareng ngaoptimalkeun MX-Linux 19.0 sareng DEBIAN 10.2 saatos dipasang

Anyarkeun sareng ngaoptimalkeun MX-Linux 19.0 sareng DEBIAN 10.2 saatos dipasang

Dina ieu publikasi kami bakal neraskeun nawiskeun a prosedur umum keur ngamutahirkeun sareng ngaoptimalkeun, duanana ka MX-Linux 19.0 Como Debian 10.2 saatos dipasang, sabab anu baheula ngawangun dina anu terakhir.

Pikeun ngalakukeun ieu tutorial kami parantos nganggo a File ISO tina panungtungan MX-Linux Snapshot, 64-bit, tanggal Désémber 2019, ditelepon MX-19_Desember_x64.iso, tapi saha waé anu tiasa ngaunduh anu pangénggalna aya di dieu, sareng a File ISO tina panungtungan vérsi stabil DEBIAN, 64-bit, kanggo DVD, tanggal Nopémber 2019, disauran debian-10.2.0-amd64-DVD-1.iso, tapi saha waé anu tiasa ngaunduh anu pangénggalna aya di dieu.

Perbarui MX-Linux sareng DEBIAN: Perkenalan

Ieu bakal milik urang tutorial post-install heula ngeunaan DEBIAN 10 - Buster, kumargi anu terakhir didamel aya dina vérsi anu sateuacanna, DEBIAN 9 - Regangan. Éta, upami anjeun badé konsultasi kalayan teratur, sapertos kieu:

Perbarui MX-Linux sareng DEBIAN: Artikel Saméméhna

Tulisan sateuacanna ngeunaan DEBIAN sareng MX-Linux

  • Kumaha ngaoptimalkeun Sistem Operasi GNU / Linux kami? (Tingali entri)
  • Kumaha ngarobih Sistem Operasi GNU / Linux kami? (Tingali entri)
  • Ngarobih GNU / Linux anjeun kana Distro anu cocog pikeun Pengembangan Software (Tingali entri)
  • Ngarobih GNU / Linux Anjeun anjeun kana Multimedia Distro anu kualitas (Tingali entri)
  • Ngarobih GNU / Linux Anjeun anjeun janten Distro Gamer anu kualitas (Tingali entri)
  • Ngarobih GNU / Linux anjeun kana Sistem Operasi anu cocog pikeun Digital Mining (Tingali entri)

Sareng upami kitu, anjeun hoyong marios tulisan-tulisan sateuacanna dina MX-Linux, ieu sayogi aya:

  • MX-Linux 17.1: Distro Modern, Ringan, Kuat sareng Ramah (Tingali entri)
  • MX-Linux 19 - Béta 1: Distrowatch Distro # 1 diénggalan (Tingali entri)
  • MX Linux 19: Versi anyar dumasar kana DEBIAN 10 parantos dileupaskeun (Tingali entri)

Kusabab tulisan ieu, sareng anu sanésna perkawis DEBIAN y MX-Linux, anu nyarioskeun Kumaha aranjeunna sareng kumaha cara masangna? Urang bakal angkat ti dieu, langsung ka léngkah pasca-instalasi, tina vérsi anyar ieu sayogi pikeun taun 2020.

Léngkah sareng Saran

Léngkah-léngkah Post-Instalasi sareng rekomendasi pikeun ningkatkeun, ngarobih sareng ngaoptimalkeun DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19

Émut yén tindakan sareng paket anu disarankeun di dieu pikeun ngajalankeun sareng masang éta ngan ukur, "bungkus disarankeun" sareng éta tetep pikeun masing-masing pikeun ngaéksekusi sareng masang sadayana atanapi sabagian diantarana, naha éta perlu atanapi aya gunana, dina jangka pondok atanapi sedeng, pikeun terang sareng nganggona, ku aranjeunna parantos ngaji atanapi dipasang.

Sareng tetep diémutan yén tindakan sareng / atanapi bungkus ieu saméméhna diuji dina duanana Distros, sareng aranjeunna henteu nyungkeun nyoplokkeun bungkusan anu dipasang sacara standar dina ieu. Salajengna, aranjeunna henteu ningkatkeun konsumsi mémori atanapi CPU, kumargi aranjeunna henteu ngamuat prosés atanapi daemon (jasa) dina mémori sacara standar. Kanggo terang sateuacanna naon anu dipaké unggal pakét, pencét di dieu.

Apdet

Hungkul pikeun ngamutahirkeun MX-Linux

A.- Lumpat MX-Updater dina bilah ménu atanapi tina ménu mimiti

B.- Ngajalankeun ti a terminal dimimitian "sési root", masang bungkus ieu sareng paréntah paréntah ieu:

apt install mx-clocky mx-findshares mx-switchuser mx-timeset-gui mxt-app

Pikeun ngamutahirkeun DEBIAN / MX-Linux

Ngajalankeun ti a terminal dimimitian "sési root”(Root @ mycomputer $), masang bungkus ieu sareng paréntah paréntah ieu:

apt update; apt full-upgrade; apt install -f; dpkg --configure -a; apt-get autoremove; apt --fix-broken install

apt install aptitude apt-xapian-index apt-transport-https; apt update; update-apt-xapian-index

aptitude clean; aptitude autoclean; apt-get autoremove; apt autoremove; apt purge; apt remove

apt install deborphan localepurge prelink

cp /etc/default/prelink /etc/default/prelink.bck-`date +"%d_%b_%y"`

sed -i 's/PRELINKING=unknown/PRELINKING=yes/' /etc/default/prelink

prelink -all

localepurge; update-grub; update-grub2; aptitude clean; aptitude autoclean; apt-get autoremove; apt autoremove; apt purge; apt remove; apt --fix-broken install

Lampah pilihan

1.- Ngarobih pangguna anu diciptakeun janten pangguna sudoers tina pangguna root

adduser myuser root nano / etc / sudoers myuser ALL = (KABEH: KABEH) KABEH

Catetan: Lebetkeun garis terakhir di handapeun garis anu nyarios: root ALL=(ALL:ALL) ALL

2.- Pembaruan variabel $ PATH dina file .bashrc superuser: Ngan pikeun DEBIAN 10

Catetan: Émut yén dina vérsi "DEBIAN 10" upami henteu ngamimitian "sési root" kalayan paréntah paréntah «su -» tibatan «su root» anjeun kedah ngamutahirkeun eusi variabelna "$ PATH" pikeun nyegah masalah palaksanaan paréntah, sapertos nalika ngagunakeun paréntah "Dpkg". Kituna, perlu pikeun menerkeun samentawis masalah ieu ku nambihan "PATH" diperyogikeun ku paréntah «Ékspor» sukamaha kieu:

export PATH=$PATH:/usr/local/sbin:/usr/sbin:/sbin

Upami anjeun hoyong ngarengsekeun sacara permanen, anjeun kedah lebetkeun na "PATH" diperyogikeun sapertos kieu:

Modeu 1: Kalayan paréntah kamandang

echo 'export PATH=$PATH:/usr/local/sbin:/usr/sbin:/sbin' >> /root/.bashrc

echo 'export PATH=$PATH:/usr/local/sbin:/usr/sbin:/sbin' >> /home/miusuario/.bashrc

Modeu 2: Kalayan paréntah nano

Lumpat:

nano /root/.bashrc

Sareng nambihan di akhir garis ieu:

export PATH=$PATH:/usr/local/sbin:/usr/sbin:/sbin

Lumpat:

nano /home/usuario/.bashrc

Sareng nambihan di akhir garis ieu:

export PATH=$PATH:/usr/local/sbin:/usr/sbin:/sbin

Pangeling-eling: Upami anjeun log in nganggo paréntah "milikna -" Anjeun tiasa waé boloskeun prosedur ieu.

Sesuaikeun

Nyiptakeun folder eusi khusus atanapi aplikasi asing di «/ opt /»

mkdir -p / opt / my folder chmod 777 -R / opt / my folder chown myuser. -R / opt / myfolder

Kustomisasi pilihan konfigurasi Panel sareng elemen na

Dina kasus anu tutorial ieu ngarujuk, Distributor DEBIAN sareng MX-Linux jeung Lingkungan Desktop XFCE jeung Whisker Menu, tindakan ieu tiasa dilakukeun:

  • Whisker Menu: Ngarobih ukuran, ikon ménu, daptar aplikasi karesep, sareng pilihan sanés tina tab tina "penampilan sareng tingkah laku" anu dipikahoyong dina pasipatanana.
  • Menu Bar: Tambihkeun sareng / atanapi cabut Widget anu diperyogikeun atanapi dipikahoyong sareng robih posisi sareng pasipatanana.

Ogé, kalayan aplikasi Menu Utama (Alacarte) maranéhanana bisa Ngaktifkeun nganonaktifkeun aplikasi anu katingali sareng anu dipikahoyong dina Mimitian Menu.

Ngaropea Setélan Desktop

Dina bagian (aplikasi) disebut XFCE Desktop tindakan atanapi parobihan ieu tiasa dilakukeun:

  • Latar: Pilih latar tukang atanapi sababaraha sareng pilih modeu presentasi anu sami atanapi sadayana.
  • Menu: Pilih pilihan anu dipikahoyong atanapi diperyogikeun tina katégori: Menu Desktop sareng Menu Daptar Jandéla.
  • Ikon: Pilih pilihan anu dipikahoyong atanapi diperyogikeun tina katégori: Penampilan sareng ikon Default.

Kustomisasi GRUB

  • Dina kasus MX-Linux Anjeun tiasa ngarobih gambar latar tukang ku ngarobih Téma GRUB "Linen" anu datang sacara standar.
  • Dina kasus DEBIAN Anjeun tiasa ngarobih gambar latar tukang ku ngarobih Téma GRUB "Starfield" anu datang sacara standar.

Catetan: Parobihan ieu tiasa dilakukeun ku cara nganggo file konfigurasi éditan tina Jejer GRUB dipaké, tapi langkung saé pikeun masang aplikasi "GRUB Customizer" sareng ngadamel perobihan ieu, sareng ogé ngamangpaatkeun ngarobih garis input tina gana.

Kustomisasi Desktop Conky

En MX-Linux ceuk aplikasi parantos dipasang (Manajer Conky), tapi ning DEBIAN éta bakal perlu pikeun masangna. Sakali dipasang sareng ngonpigurasi, anu anjeun kedah lakukeun nyaéta milih sareng ngaropea Conky tina pilihan urang.

Ngaoptimalkeun

apt install neofetch figlet toilet lolcat

obyektip

Mempermudah kustomisasi di file .bashrc root na pamaké.

apt install autoconf automake build-essential dkms fastjar g++ gawk gcc gcc-multilib gettext gettext-base intltool intltool-debian jarwrapper gtk-recordmydesktop linux-headers-$(uname -r) mawk mesa-common-dev minizip nasm perl perl-base perl-modules-5.28 pkg-config python-apt python-glade2 python-gtk2 python-libxml2 subversion wx-common wx3.0-headers x11proto-record-dev zlib1g zlib1g-dev

obyektip

Nyayogikeun dukungan pikeun tindakan anu maju, sapertos kompilasi kernel atanapi aplikasi sanés.

apt install libalien-wxwidgets-perl libbz2-dev libc6 libcdio-cdda-dev libcdio-dev libcdio-paranoia-dev libcurl3-gnutls libgcc1 libgl1-mesa-dev libglade2-0 libglade2-dev libglib2.0-0 libglib2.0-bin libglib2.0-data libglib2.0-dev libglibmm-2.4-1v5 libglibmm-2.4-dev libglu1-mesa-dev libgmp3-dev libgtk-3-dev libgtk2.0-0 libgtk2.0-bin libgtk2.0-common libgtk2.0-dev libguichan-sdl-0.8.1-1v5 libjack-jackd2-dev liblocale-gettext-perl libpcre16-3 libmodule-pluggable-perl libpng16-16 libsdl-console-dev libsdl-gfx1.2-dev libsdl-image1.2-dev libsdl-mixer1.2-dev libsdl-net1.2-dev libsdl-ocaml-dev libsdl-pango-dev libsdl-perl libsdl-sge-dev libsdl-sound1.2-dev libsdl-ttf2.0-dev libsdl1.2-dev libsdl2-2.0-0 libsdl2-dev libsdl2-image-dev libsdl2-mixer-dev libsdl2-net-dev libsdl2-ttf-dev libsigc++-2.0-dev libsndfile1-dev libstdc++6 libtool libvorbisenc2 libwx-perl libwxbase3.0-dev libxcb-xtest0 libxcb-xv0 libxml2 libxml2-dev libxml2-utils libxtst-dev libxv-dev libxv1 libxvmc1 libxxf86vm-dev

obyektip

Nyayogikeun dukungan pikeun aplikasi penting pikeun pangguna canggih (multimedia, tukang midangkeun, pangembang, sareng anu sanés).

apt install arj bzip2 gzip lhasa liblhasa0 lzip lzma p7zip p7zip-full p7zip-rar sharutils rar unace unrar unrar-free tar unzip xz-utils zip

obyektip

Nyayogikeun dukungan lengkep pikeun kagiatan komprési / dekompresi dina Sistem Operasi.

apt install alien curl debian-keyring debian-archive-keyring htop lynx net-tools nmap rpm rpm-i18n screen ssh sudo testdisk w3m w3m-img

obyektip

Pasang plugins sareng aplikasi dasar (penting sareng / atanapi aya gunana) dugi ka Terminal Interface (CLI).

apt install alacarte baobab bleachbit brasero brasero-cdrkit camera.app cdrskin cheese chromium chromium-l10n converseen dcraw dvd+rw-tools dvdauthor evince ffmpegthumbnailer file-roller firefox-esr firefox-esr-l10n-es-es fslint gdebi gedit gedit-plugins gimp gimp-gmic gimp-data-extras gimp-gap gimp-gutenprint gimp-plugin-registry gimp-help-es gnome-disk-utility gnome-orca gparted gphoto2 gpicview gufw imagination kodi libdvdread4 libdvdnav4 libmimic0 libxm4 lightdm-gtk-greeter-settings lsb-release lsdvd menu-l10n menulibre mirage onboard pitivi ooo-thumbnailer plymouth plymouth-themes plymouth-x11 rhythmbox rhythmbox-plugins rhythmbox-plugin-cdrecorder software-properties-gtk seahorse simple-scan shotwell software-properties-gtk sound-juicer synaptic thunderbird thunderbird-l10n-es-es totem totem-plugins update-notifier vlc vlc-plugin-notify vokoscreen xarchiver xscreensaver zipper.app

obyektip

Masang tambihan sareng aplikasi dasar (penting sareng / atanapi gunana) dugi ka Graphical Interface (GUI).

apt install game-data-packager games-minesweeper games-tetris games-thumbnails gnome-cards-data gnome-games

obyektip

Masang paket aplikasi luang sareng hiburan dasar (gim) (penting sareng / atanapi gunana) pikeun pangguna umum (kantor otomatisasi).

hasil

Bisi kuring, ngajalankeun prosedur ieu dina abdi MX-Linux Distro 19 pikeun ngahasilkeun abdi portabel sareng dipasang ISO anyar ku kustomisasi ekstrim sareng optimasinaon biasana kuring nyauran "Kaajaiban", ayeuna di anjeun Vérsi 2.0. Kuring ngagantelkeun screenshot supados anjeun tiasa ningali hasilna:

MilagrOS 2.0 - Penampilan Akhir 1

MilagrOS 2.0 - Penampilan Akhir 2

MilagrOS 2.0 - Penampilan Akhir 1

Sajauh ieu, ieu bagian mimiti tutorial ieu. Dina bagian kadua kami bakal mairan yén paket (aplikasi) anu sanés disarankeun pikeun tetep ngaoptimalkeun (pelengkap) Distros DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun éta nyaéta "gunana tulisan saeutik" on «DEBIAN y MX-Linux», dina vérsi anu pang anyarna sareng ayeuna pikeun taun 2020, pikeun ngahontal «actualizarlas y optimizarlas», janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang pikeun sareng kanggo «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

8 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Gerson cenahna

    Sajauh anu kuring terang dina halaman MX resmi teu aya MX-19_December_x64.iso Sareng nalika anjeun ngeklik tautan aranjeunna angkat dina tulisan, ISO 0 bit diunduh.
    Kuring yakin yén tulisan ieu sateuacan ngalakukeun anu hadé badé nyiptakeun komplikasi pikeun anu nuturkeun paréntahna.
    Saran kuring: unduh ISO resmi tina situs MX; teras pasang sareng atur supados cocog sareng sadayana.

  2.   Pasang Masang Linux cenahna

    Salam, dear Gerson. Kuring bakal nyalin didieu jawaban kuring masihan anjeun dina Telegram:

    Abdi parantos ngalereskeun tautan anu rusak! Dina nyerat tulisan upami aya ISO sampurna MX-19_December_x64.iso, sakumaha kuring nunjukkeun screenshot ka ISO anu diunduh, tapi sadaya gambar ti Désémber ayeuna aya dina nol (0) kb.

    Nalika kuring ngaunduh éta sampurna, tapi kuring nganggap yén aya anu nempatkeun réo dina 0 Kb sareng aranjeunna sadayana nyingkronkeun sapertos kieu. Maksadna, kasalahan éta sanés milik kuring. Kusabab kuring henteu nguruskeun repos, kuring unduh éta sampurna. Henteu janten masalah anu mana eunteung MX-Linux anu dipilih, jepretan Désémber ayeuna janten nol, tapi jumlah jumlahna aya.

    Tapi kuring parantos ngabenerkeun tautan, janten hatur nuhun kanggo koméntar anu sapertos berharga. Nuhun kana koméntar!

    1.    Gerson cenahna

      Ngahaja; Naha anjeun sanggup masang kernel Liquorix tina Repository anu stabil?

      1.    Pasang Masang Linux cenahna

        Salam, Gerson! Henteu, tapi kuring bakal ngalakukeun tulisan ngeunaan éta dina topik. Hatur nuhun kana koméntar anjeun.

  3.   Osvaldo santos cenahna

    Halo, mimiti sadayana, hatur nuhun pisan kana jabatanana, éta mangrupikeun bantosan anu hébat pikeun ngamimitian tapi kuring hoyong terang naon anu dilakukeun unggal paréntah, sababaraha anu kuring terang tapi anu sanésna henteu, saur kuring bakal hadé pikeun sésana masarakat pikeun terang naon anu aranjeunna karep. Hatur nuhun pisan

  4.   JonathanMG cenahna

    Naha mungkin pikeun anjeun pikeun nambihan kernel Liquorix Kernel Stabil kana iso anjeun pikeun langkung ngaoptimalkeun sareng nyiptakeun ISO énggal? Abdi henteu mendakan link download kanggo v2.0 vérsi anjeun 🙁

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam JonathanMG! Kuring henteu acan unggah 2.0, tapi kuring nyobian Liquorix Kernel dina éta sareng kuring henteu acan ningali masalah. Éta henteu bakal terpadu, tapi kuring bakal ngajantenkeun yén anjeun tiasa nampi éta tanpa masalah.

  5.   JonathanMG cenahna

    Ok ku alesan kuring teu mendakan vérsi 2.0 pikeun diunduh, iraha éta bakal sayogi? Éta bakal praktis pisan yén dina sistem éta bakal ngantep anjeun milih nalika anjeun badé masangkeunana, éta bakal pikaresepeun ditambah versi anu stabil atanapi anu henteu stabil, kuring miharep anjeun nyandak koméntar kuring kusabab teu aya distro anu masihan anjeun pilihan éta