Anggo proxy dina Openbox, Fluxbox, LXDE, Xfce sareng anu sami

Cara anu kuring ngajelaskeun di handap diala ku narjamahkeun tulisan kana basa Spanyol dina Arch Wiki ngeunaan ngagunakeun a proxy. Cara ieu kedah sampurna pikeun distribusi sanés.

Lingkungan Desktop sapertos Xfce o LXDE kakurangan aplikasi naon waé anu ngamungkinkeun aranjeunna ngatur panggunaan Global Proxy dina Sistem, ku cara urang tiasa ngalaksanakeunana Gnome o KDE.

Variabel lingkungan

Sababaraha program (sapertos wget) ngagunakeun variabel lingkungan tina bentuk "protokol_proxy" pikeun nangtoskeun ngagambarkeun protokol anu tangtu (contona, HTTP, FTP, ...).

Ieu conto kumaha nyetél variabel ieu:

export http_proxy=http://192.168.1.3:3128/
export https_proxy=http://192.168.1.3:3128/
export ftp_proxy=http://192.168.1.3:3128/
export no_proxy="localhost,127.0.0.1,localaddress,.localdomain.com"

Upami urang hoyong ngajantenkeun variabel lingkungan proxy anu kasebat disebatkeun sayogi pikeun sadaya pangguna, urang tiasa nambihan skrip, contona "Proxy.sh"di jero /etc/profile.d/. Naskahna kedah ngagaduhan idin.

# chmod +x /etc/profile.d/proxy.sh

Alternatipna, anjeun tiasa ngajadikeun otomatis pangalihkeun variabel ku nambihan fungsi kana file anjeun .bashrc sukamaha kieu:

function proxy(){
echo -n "username:"
read -e username
echo -n "password:"
read -es password
export http_proxy="http://$username:$password@proxyserver:8080/"
export https_proxy="http://$username:$password@proxyserver:8080/"
export ftp_proxy="http://$username:$password@proxyserver:8080/"
export no_proxy="localhost,127.0.0.1,localaddress,.localdomain.com"
echo -e "\nProxy environment variable set."
}
function proxyoff(){
unset HTTP_PROXY
unset http_proxy
unset HTTPS_PROXY
unset https_proxy
unset FTP_PROXY
unset ftp_proxy
echo -e "\nProxy environment variable removed."
}


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

10 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ren cenahna

    kaleresan kuring henteu kantos nganggo proksi kanggo naon éta?

    1.    elav <° Linux cenahna

      Nya ... Proksi ngagaduhan seueur kagunaan. Proksi berfungsi ngahalangan sambungan jaringan anu dilakukeun ku klien ka sérver anu dituju. Aya naon, sapertos anu kuring carioskeun, éta seueur kagunaan. Hayu urang tingali kumaha kuring ngajelaskeun anjeun dina cara saderhana:

      a) Hayu urang nyarios yén dina komputer perusahaan anjeun anjeun ngotéktak ngaliwatan Proxy. Upami éta ngagaduhan fungsi cache sareng anjeun ngalebetkeun, contona, desdelinux.net, sadaya inpormasi anu anjeun tampi bakal disimpen dina cache na. Janten nalika anjeun lebet deui dina waktos anu sanés, aksésna bakal langkung gancang sabab anjeun bakal ngagaduhan sababaraha barang dina cache cenah.

      b) Anggap anjeun nyambung tina PC di perusahaan anjeun sareng anjeun badé ngakses desdelinux.net. Nalika anjeun ngotéktak PC éta, éta nyungkeun permintaan ka Proxy Server perusahaan anjeun sareng numutkeun watesan anu anjeun gaduh, sérver ieu ngirim pamundut anjeun ka Internét atanapi nolak éta.

      Ieu dua kasus anu has. Server proxy tiasa janten hal atanapi saé pisan, atanapi pisan goréng pisan (sapertos anu kuring pasualan).

      Kanggo inpormasi lengkep tingali ieu link

      1.    kawani cenahna

        Sareng éta ogé dianggo pikeun nyegah saringan, tong hilap

        1.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

          Éta mangrupikeun jenis proksi anu sanés 🙂

  2.   arthur molina cenahna

    Abdi hoyong naros ka panulis upami, naha anjeunna kantos ngabagi konéksi internét ngalangkungan PAN (Bluetooth)? Kuring tumaros dina win 7 sareng XP, anu kuring ngagaduhan sambungan, kuring ngangkat proxy (perProxy buatan Java) sareng dina mesin anu sanés ngalangkungan PAN, kuring ngonpigurasi Firefox sareng IP sareng port. Nalika kuring ngalih kana Linux, kuring henteu terang deui kumaha ngadamel PAN antara mesin.

  3.   Ariel cenahna

    Halo wilujeng siang,
    Kami pangguna Lubuntu anu bahagia sareng kuring ngalaman masalah anu kuring nganggo konéksi kuliah (kalayan proxy) unggal dinten sareng sambungan bumi kuring ogé (tanpa proxy). Kusabab kitu, upami kuring ngonpigurasikeun proxy sadunya, kuring kedah nempatkeun sareng mareumanana gumantung kana naha kuring kuliah atanapi henteu.

    Naha aya cara pikeun ngajadikeun otomatis prosés ieu sahingga gumantung kana jaringan Wi-Fi anu anjeun sambungkeun, éta tiasa diaktipkeun atanapi henteu?

    Hiji salam.

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Halo wilujeng siang 🙂
      Kumaha carana anjeun netepkeun proxy pikeun sistem anjeun? Ku paréntah naon?

      Kuring tiasa program skrip anu ngadeteksi Wifi anu anjeun sambungkeun, sareng gumantung kana anu mana ti éta ... anggo proksi atanapi anu sanés.

      Salam wilujeng sumping.

      1.    jerrykpg cenahna

        Halo sadayana! Kuring parantos damel sareng LXDE kanggo sababaraha waktos sareng, pikeun masalah anu sami sareng Ariel, kuring kapaksa ngonpigurasikeun proxy pikeun nyambung ka Internét.
        Kuring ngalangkungan dokuméntasi dina AskUbuntu sareng mendakan saha waé anu naroskeun hal anu sami sareng waleranna ngabantosan pisan! Kuring ninggalkeun tautan upami aya anu resep ningali éta: http://askubuntu.com/q/175172/260592
        Sareng pamustunganana, kuring hoyong terang upami KZKG ^ Gaara ngprogram skrip anu ngadeteksi Wifi sareng ngarobih proksi gumantung kana jaringan ... Saleresna bakal aya gunana upami kuring mutuskeun ngabagi na.

        Hatur nuhun pisan sareng salam!

  4.   SLACKER cenahna

    Hai, abdi nganggo slackware 14.1 sareng kuring ngalakukeun bagian tina skrip anu leres, anu kuring henteu mendakan dina sistem kuring nyaéta file .bashrc

  5.   baphomet cenahna

    Tulisan ieu rada lami, tapi kuring masih bakal nyerat anjeun dina éta sabab sigana hal anu paling caket kana masalah MY:
    Naon anu kuring kedah lakukeun nalika pangguna kuring ngagaduhan formulir USER @ COMPANY? Upami anjeun merhatoskeun; Dua arrobas bakal tetep dina garis anu sami!