Versi anyar DXVK 1.6.1 tiasa ngalereskeun sababaraha bug sareng nabrak di buruan

Sékrési édisi anyar lapisan DXVK 1.6.1 nembé ditepikeun, anu nyayogikeun palaksanaan DXGI (DirectX Graphics Infrastructure), Direct3D 9, 10 sareng 11, ngerjakeun tarjamahan telepon ka Vulkan API.

DXVK tiasa dianggo pikeun ngajalankeun aplikasi 3D sareng gim di Linux nganggo Anggur, bertindak salaku alternatip kinerja anu langkung saé pikeun implementasi Anggur built3D 11 diwangun dina OpenGL. Dina sababaraha pertandingan, kinerja paket Anggur + DXVK béda sareng rilis Windows ku ngan ukur 10-20%padahal nalika ngagunakeun implementasi Open3L Direct11D XNUMX, performa turun langkung signifikan.

Naon anu énggal dina DXVK 1.6.1?

Versi anyar ieu DXVK 1.6.1 gaduh parobihan anu ditujukeun pikeun sababaraha kaulinan, anu ieu disebatkeun:

  • Refleksi Biru: Nyingkahan bug kaulinan anu nyababkeun masalah ngajadikeun.
  • Perang 2: Nyingkahan kasalahan gim anu nyababkeun rupa bumi hideung.
  • Krisis: ngalereskeun kacilakaan nalika muka tingkat anu tangtu dina modeu D3D9.
  • Satengah-hirup Alyx: Ngalereskeun nanganan divisi bilangan bulat salah hasilna géométri distorsi.
  • Hujan badag: ningkat kinerja dina Nvidia GPUs.
  • L.A. Noire: Ngalereskeun kacilakaan nalika ngamimitian.
  • Pangeran Persia: dibereskeun pamrosésan lepat dina RADV.
  • Yooka-Laylee sareng Mustahil Mustahil: Ngalereskeun masalah rendering dina supir AMD.

Ogé, kamampuan kabur nampi sintaksis ku tanda kutip ditambihkeun, contona, d3d9.customDeviceDesc = "ATi Rage 128".

Ditambahkeun pilihan dxgi.tearFree pikeun sacara eksplisit ngaktipkeun perlindungan flicker nalika Vsync ditumpurkeun sareng fungsionalitas DXGI anu diperyogikeun pikeun sababaraha modifikasi SpecialK dilaksanakeun.

Ngalereskeun bagian tina bug anu ngakibatkeun nabrak atanapi ngadat dina ngolah nalika nganggo Direct3D 9, Kasalahan validasi pangrojong Vulkan dibereskeun dina sistem anu nganggo kartu grafik NVIDIA, sareng bug dina skrip pangaturan anu henteu tiasa dianggo sareng Anggur 5.6 parantos dibereskeun.

Kumaha carana nambihan dukungan DXVK?

 DXVK meryogikeun versi stabil Anggur panganyarna lumpat. Salaku tambahan, supir anu nganggo dukungan Vulkan 1.1 API diperyogikeun, sapertos AMD RADV 18.3, NVIDIA 415.22, Intel ANV 19.0 sareng AMDVLK.

Ayeuna urang ngan kedah ngaunduh paket stabil panganyarna DXVK, anu ieu kami mendakan Dina tautan ieu. Paket tiasa didownload nganggo bantosan paréntah wget. Dina terminal kami badé ngetik paréntah ieu:

wget https://github.com/doitsujin/dxvk/releases/download/v1.6.1/dxvk-1.4.tar.gz

Saatos parantos ngaunduh, ayeuna urang badé muka konci pakét anu parantos diala, ieu tiasa dilakukeun ti lingkungan desktop anjeun atanapi ti terminal nyalira ku ngajalankeun paréntah ieu:

tar -xzvf dxvk-1.4.tar.gz

Teras we ngakses folder ku:

cd dxvk-1.4

Sareng kami ngajalankeun paréntah pikeun ngajalankeun skrip pamasangan:

sudo sh setup-dxvk.sh install

Hatur nuhun kana skrip Bash anu anyar tiasa nganggo Anggur DXGI tibatan palaksanaan anu disayogikeun ku DXVK.
Pikeun ngalakukeun ieu, anjeun kedah masihan paréntah ieu:

setup-dxvk.sh install --tanpa-dxgi

Nalika masang DXVK dina awalan Anggur. Kauntungannana nyaéta Anggur vkd3d tiasa dianggo pikeun kaulinan D3D12 sareng DXVK pikeun kaulinan D3D11.

Ogé, skrip anyar ngamungkinkeun anjeun masang dll salaku tautan simbolis, sahingga langkung gampang pikeun ngapdet DXVK pikeun kéngingkeun langkung awalan Anggur (anjeun tiasa ngalakukeun ieu ngalangkungan paréntah –symlink).

Metodeu anu langkung gampang nyaéta ngan salin dlls kana diréktori Anggur. Sakumaha anjeun terang PlayOnLinux sapertos Crossover nganggo Anggur ogé. Janten pikeun tiap aplikasi atanapi gim aranjeunna biasana nyiptakeun botol nganggo "drive_c / windows" Di dieu aranjeunna kedah marios sistemna sakedik langkung tuntas.

Sakumaha anjeun tiasa tingali folder DXVK ngandung dua anu sanés nyaéta dll pikeun 32 sareng 64 bit, urang badé nempatkeunana numutkeun jalur ieu.
Dimana "pangguna" anjeun ngagantikeun nami pangguna anu anjeun anggo dina distribusi Linux anjeun.

Pikeun 64 bit urang nempatkeun kana:

~ /. anggur / drive_c / windows / system32 /

O

/home/"usuario"/.wine/drive_c/windows/system32/

Sareng pikeun 32 bit dina:

~ /. anggur / drive_c / windows / syswow64

O

/home/"usuario"/.wine/drive_c/windows/system32/

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.