Versi anyar lingkungan Xfce 4.14 desktop parantos dileupaskeun

4.14-1

Saatos langkung ti opat taun pangembangan, sékrési vérsi anyar lingkungan desktop Xfce 4.14 parantos disiapkeun, dimaksudkeun pikeun nyayogikeun desktop klasik anu peryogi sumberdaya sistem minimal pikeun padamelan na.

Xfce diwangun ku séri komponén anu saling sambung anu, upami hoyong, tiasa dianggo dina proyek sanés. Komponén ieu kalebet: hiji manager jandela, peluncur aplikasi, hiji manajer tampilan, manajer sési sareng manajemén kakuatan, a Thunar file manager, panyungsi wéb Midori, pamuter média Parole, éditor téks mousepad, sareng sistem konfigurasi lingkungan.

Naon anu énggal dina Xfce 4.14?

Dina vérsi anyar ieu dina manajer xfwm4, ditambih vsync ngalangkungan OpenGL, dukungan pikeun libepoxy sareng DRI3 / Present nembongan, sareng GLX dianggo tibatan Xrender.

Diproséskeun panyingkronan sinkronisasi sareng pigura kosong (pulisi) pikeun masihan panangtayungan tina sela (nyaring). Kapabilitas skala GTK3 énggal dilebet, anu ngamungkinkeun ningkatkeun karya dina layar kalayan kapadetan piksel tinggi (HiDPI).

Dukungan GLX ningkat nalika ngagunakeun driver NVIDIA proprietary. Ditambahkeun dukungan pikeun sistem input XInput2. Ngenalkeun téma desain anyar.

Colend backend anyar parantos ditambihan kana konfigurasi xfce4-setting pikeun nyetél ngagambarkeun warna anu leres nganggo profil warna. Backend ngamungkinkeun anjeun nyayogikeun dukungan manajemén warna pikeun percetakan pabrik sareng scanning; Pikeun ngagunakeun profil warna monitor, anjeun kedah masang jasa tambihan sapertos xiccd.

Xfce 4.14 ngenalkeun kelas gaya CSS anyar kanggo dianggo pikeun nyiptakeun témaSalaku conto, kelas tombol misah ditambih kanggo operasi sareng kelompok windows sareng setting khusus kanggo panempatan nangtung sareng horizontal panel. Dina plugins pikeun panel sareng dina aplikasi, ikon simbolis dilibetkeun.

Komposisi dasar kalebet utilitas Dashboard Propil, anu ngamungkinkeun anjeun ngadamel, nyimpen sareng muka profil desain elemen dina panel

Manajer sési xfce4-sési nyayogikeun dukungan pikeun ngamimitian aplikasi, ngémutan kelompok prioritas anu ngamungkinkeun anjeun nangtoskeun ranté kagumantungan nalika ngamimitian.

Di sisi anu sanés antarbeungeut manajemén kakuatan anu ningkat (xfce4-power-manager), dibarengan ku ningkat pangrojong pikeun sistem cicing anu peringatan batréna rendah henteu ditampilkeun deui.

Ditambahkeun nyaring kajadian anu aya hubunganana sareng sistem catu daya anu dikirimkeun dina xfce4-béja pikeun ditingali dina log (contona, acara parobahan kacaangan henteu ditepikeun). Ditambahkeun kamampuan pikeun nelepon antarbeungeut manajemén kakuatan nalika tombol XF86Battery diteken.

Dina plugin dasbor, pilihan parantos ditambihan kanggo ningalikeun umur batre sésana sareng persentase muatan.

Manajer file Thunar parantos diénggalan, dimana panel tampilan jalur file parantos lengkep dirarancang.

Tombol parantos ditambihan kana panel pikeun napigasi ka jalur anu sateuacanna dibuka sareng teraskeun, napigasi kana diréktori utama sareng diréktori utama.

Salaku tambahan, API Plugin Thunar diénggalan (thunarx), anu nyayogikeun pangrojong pikeun panineungan GObject sareng panggunaan polder dina sababaraha basa pamrograman. Nampilkeun ukuran file dina bait.

Kontroler ayeuna tiasa ditugaskeun pikeun ngalakukeun tindakan anu ditetepkeun ku pangguna. Kamampuh ngagunakeun Thunar UCA (User Configurable Actions) pikeun sumber jaringan éksternal parantos dilaksanakeun. Optimisasi gaya sareng interface.

Plugin kontrol sora panel basis PulseAudio parantos nambihan dukungan pikeun protokol MPRIS2 pikeun kadali jarak jauh tina playback dina pamuter média. Tiasa waé nganggo konci multimédia di sadayana desktop (ngamimitian prosés latar tukang xfce4-volumed-pulsa).

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan peluncuran ieu anjeun tiasa konsultasi link ieu.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Daniel Aragon cenahna

    Saé. Abdi ngagaduhan bak 19.2 mint. Naha aya cara pikeun ngamutahirkeun xfce tanpa ngantosan rilis Oktober salajengna?

bool (leres)