Versi anyar RPM 4.17 parantos dileupaskeun sareng ieu berita na

Versi anyar RPM 4.17 dileupaskeun nembé sareng dina vérsi énggal ieu sagala rupa perbaikan parantos dilakukeun anu ningkatkeun manajer paket ieu, sabab contona pananganan kagagalan, panganteur pikeun nyiptakeun makro dina basa Lua, plugin anyar sareng seueur deui parantos ditingkatkeun.

Proyék RPM4 dikembangkeun ku Red Hat sareng dianggo dina distribusi sapertos RHEL (kalebet proyék anu diturunkeun tina CentOS, Scientific Linux, AsiaLinux, Red Flag Linux, Oracle Linux), Fedora, SUSE, openSUSE, ALT Linux, OpenMandriva, Mageia, PCLinuxOS, Tizen, sareng seueur deui anu sanés.

Sateuacanna, tim pamekaran mandiri ngembangkeun proyek RPM5, anu henteu langsung aya hubunganana sareng RPM4 sareng ayeuna ditinggal (teu acan diénggalan ti saprak 2010).

Paket RPM tiasa ngandung sakumpulan file anu sawenang-wenang. paling File RPM mangrupikeun "binér RPM" (atanapi BRPM) anu ngandung vérsi anu disusun pikeun sababaraha perangkat lunak. Aya ogé "sumber RPM" (atanapi SRPM) anu ngandung kode sumber anu dianggo pikeun ngawangun paket binér.

SRPM biasana gaduh file extension ".src.rpm" (.spm dina sistem file dugi ka 3 karakter panjangna, sapertos FAT DOS lami).

Fitur RPM kalebet:

  • Paket tiasa énkripsi sareng diverifikasi nganggo GPG sareng MD5.
  • File kode sumber (misal .tar.gz, .tar.bz2) kalebet kana SRPMs, ngamungkinkeun verifikasi engké.
  • PatchRPMs sareng DeltaRPMs, anu sami sareng file patch, tiasa nambihan inpormasi paket RPM anu dipasang.
  • Kagumantungan tiasa direngsekeun sacara otomatis ku manajer paket.

Fitur anyar utama RPM 4.17

Dina versi anyar ieu RPM 4.17 disorot éta nanganan kasalahan nalika dipasang parantos ningkat pisan, Salaku tambahan, panganteur pikeun nyiptakeun makro dina basa Lua ogé parantos ditingkatkeun.

Dina bagian perbaikan anu disajikan dina aksésoris, éta disorot éta dbus -panyiar plugin ditambih ngalaporkeun transaksi RPM ngalangkungan D-Bus, fapolicyd pikeun ngartikeun kawijakan aksés plugin sareng plugin f-verity pikeun mastikeun kaaslian file masing-masing nganggo mékanisme fs-verity anu diwangun kana kernel.

Dina buildroot, sacara standar, aturan dilarapkeun pikeun ngahapus file ".la" sareng nambihan aturan pikeun mersihan bit laksana tina file perpustakaan anu dibagikeun.

Salian ti éta, ogé disorot éta pagawéan parantos dilaksanakeun pikeun ningkatkeun sababaraha aspek internal, sapertos kitu halaman lalaki parantos dirobih kana format Markdown, naskah anu teu dijaga parantos diberesihan, beecrypt na backst NSS crypto dihapus sareng yén draft awal manajemén paket sareng panduan bungkusan ogé disayogikeun

Di sisi anu sanésna disebatkeun éta DBD backend pikeun nyimpen data di Berkeley DB parantos dihapus (Kanggo kasaluyuan sareng sistem anu langkung lami, backend BDB_RO tinggal dina modeu read-only). Sqlite dianggo salaku database standar sareng supir pembantunya Python sareng generator paket dipisahkeun kana proyék anu misah.

Tina parobihan anu sanés anu nonjol tina versi anyar ieu:

  • Ditambahkeun makro% built-in {aya:…} pikeun mastikeun ayana file.
  • Kamampuh API pikeun ngolah transaksi parantos diperpanjang.
  • Sintaksis pikeun makro bawaan sareng pangguna parantos dihijikeun, ogé format kanggo nelepon aranjeunna (% foo arg,% {foo arg}, sareng% {foo: arg} ayeuna sami-sami).
  • Ditambahkeun dukungan pikeun tandatangan digital EdDSA.
  • Utiliti pikeun nimba Debuginfo misah dina proyék anu misah.
  • Maca tetep tina régrési rpm v3 sareng bungkusan sanés
  • Seueur tarjamahan anu énggal sareng ningkat
  • Argumen makro paramétrik anu ditetepkeun ku kli.
  • Ngalereskeun kode kode leungit dina –eval upami nyerat ka stdout gagal
  • Ngalereskeun idin file anu dipénta ku API anu teu dipikahormat
  • Ngalereskeun henteu validasi cache database anu teu perlu
  • Tambahkeun dukungan pikeun sistem operasi Darwin

tungtungna upami anjeun resep terang langkung seueur perkawis éta tina vérsi anyar ieu, anjeun tiasa mariksa detil na Dina tautan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.