Versi anyar AGL UCB 9.0 siap, platform universal pikeun subsistem otomotif

gl-

Yayasan Linux nampilkeun édisi anyar sebaran AGL UCB 9.0 (Base Code Automated Unified Code Base) anu dikembangkeun salaku platform universal pikeun digunakeun dina rupa-rupa subsistem otomotif, ti dashboard dugi ka sistem infotainment otomotif.

Sebaran éta dumasarkeun kana kamekaran proyék Tizen, GENIVI sareng Yocto. Lingkungan grafis dumasar kana kamajuan proyék Qt, Wayland, sareng Weston IVI Shell.

Perusahaan anu kalibet dina pamekaran tina proyék kalebet mérek terkenalSapertos Toyota, Ford, Nissan, Honda, Jaguar Land Rover, Mazda, Mitsubishi sareng Subaru.

Ngeunaan AGL UCB

Pembuat mobil tiasa nganggo AGL UCB salaku kerangka pikeun nyiptakeun solusi akhir, saatos ngalaksanakeun adaptasi anu diperyogikeun pikeun alat sareng kustomisasi antarbeungeut.

Platform ngamungkinkeun anjeun fokus dina pamekaran aplikasi sareng anjeun nyalira cara pikeun ngatur padamelan pangguna, tanpa mikirkeun infrastruktur tingkat handap sareng ngirangan biaya perawatan.

Proyék kabuka lengkep: sadaya komponén sayogi dina lisénsi gratis. Sakumpulan purwa fungsional tina aplikasi has anu ditulis nganggo téknologi HTML5 sareng Qt disayogikeun dina platform.

otomatis-grade-linux

Salaku conto, aya palaksanaan layar utama, wéb browser, dasbor, sistem navigasi (nganggo Google Maps), kontrol iklim, pamuter média kalayan dukungan DLNA, antar muka pikeun ngonpigurasi subsistem audio, program pikeun maca wartos.

Komponén pikeun kadali sora, dimeunangkeun inpormasi ogé ditawarkeun, interaksi sareng smartphone ngalangkungan Bluetooth sareng konéksi kana jaringan BISA kanggo aksés kana sénsor sareng transfer data antara titik-titik kendaraan.

Fitur anyar utama AGL UCB 9.0

Dina édisi anyar ieu teh ningkat pangrojong pikeun fungsi sareng setelan jaringan, sakumaha ogé kinerja ningkat sacara signifikan aplikasi basis HTML5, Salaku tambahan, API pikeun Bluetooth didesain ulang sareng dukungan pikeun pbap Bluetooth sareng profil peta diperpanjang.

Aplikasi dumasar dina HTML5 aranjeunna parantos nambihan dukungan pikeun aksés basis token, gambar diusulkeun ngan ukur aplikasi HTML5 nganggo Web App Manager (WAM) sareng Chromium sareng aplikasi HTML demo ditambihan kanggo layar utama, App Launcher, Dashboard, Configurator, Media Player, Mixer, HVAC, sareng Chromium Browser.

Di sisi sanésna, palaksanaan référénsi aplikasi anu diperpanjang ditulis dina QML, sapertos conto implementasi anu dasarkeun tina dasbor anu ngadukung CAN pesen ngolah tina setir sareng tombol multimédia, anu sanésna nyaéta kamampuan ngagunakeun tombol dina setir kabayang pikeun ngendalikeun sistem inpormasi otomotif.

Sajaba ti éta, Dukungan hardware anu ditingkatkeun pikeun: Renesas RCar3 BSP 3.21 (M3/H3, E3, Salvator), SanCloud BeagleBone Enhanced kalayan dukungan pikeun Cape Otomotif, i.MX6 sareng Raspberry Pi 4.

Sedengkeun pikeun pembaruan, nambihan dukungan pikeun pangiriman OTA update (Over-the-Air) pikeun lingkungan basis téknologi OSTree, ngamungkinkeun anjeun pikeun ngamanipulasi gambar sistem sacara gembleng sareng kamampuan pikeun ngapdet masing-masing file sareng vérsi kasihatan sistem sacara umum.

Tina parobihan anu sanés anu menonjol tina vérsi anyar ieu nyaéta:

  • Kerangka Aplikasi nerapkeun otorisasina dumasar-token.
  • Dilegakeun API pikeun pangakuan biantara sareng ningkat integrasi sareng agén pidato.
  • Ditambahkeun pangrojong pikeun Alexa Auto SDK 2.0.
  • Versi kabuka panganteur layar anu anyar diusulkeun pikeun ngatur pangakuan pidato.
  • Subsistem audio parantos ningkat pangrojong pikeun PipeWire média server sareng sési sési WirePlumber.
  • Palaksanaan awal layar utama sareng manajer jandela anu anyar diusulkeun (diaktipkeun ku milih 'agl-komposer').

ngalesotkeun

Akhirna, pikeun anu minat tiasa nguji sistem ieu, aranjeunna kedah terang éta ngawangun ditawarkeun diwangun pikeun papan-papanna QEMU, Renesas M3, Intel Up², Raspberry Pi 3 sareng Raspberry Pi 4.

Salaku tambahan pikeun katerlibatan masarakat, ngawangun anu dikembangkeun pikeun NXP i.MX6, DragonBoard 410c, Intel Minnowboard Max (Atom E38xx), sareng TI Vayu boards. Kodeu sumber prestasi proyék sayogi ngalangkungan Git.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.