Versi anyar tina IPFS 0.6 parantos dileupaskeun sareng ieu berita na

Anyar sékrési vérsi anyar diumumkeun sistem file desentralisasi IPFS 0.6 (Sistem File InterPlanétér), anu ngawangun toko file anu vérsi global dikerahkan dina bentuk jaringan P2P anu diwangun ku sistem anggota. IPFS ngagabungkeun ideu anu sateuacanna dilaksanakeun dina sistem sapertos Git, BitTorrent, Kademlia, SFS sareng Wéb sareng éta nyarupaan "pasangan" BitTorrent tunggal (pasangan anu ilubiung dina distribusi) tukeur objék Git.

IPFS béda dina ngungkulan eusi tibatan lokasi sareng nami sawenang-wenang. Kode implementasi rujukan ditulis dina Go sareng disebarkeun dina lisénsi Apache 2.0 sareng MIT.

Dina IPFS, tautan pikeun ngaksés file langsung aya hubunganana sareng konténna sareng kalebet Hash kriptografi ngeunaan konténna. Alamat file henteu tiasa disebat nami sambarangan, éta ngan ukur tiasa dirobih saatos ngarobih konténna.

Nya kitu, teu mungkin pikeun ngarobih file bari henteu ngarobih alamat (vérsi anu lami bakal tetep dina alamat anu lami, sareng anu énggalna bakal sayogi ngalangkungan alamat anu sanés, kumargi hash eusi file na bakal robih).

Kusabab identifier file robih sareng unggal perobihan, supados henteu ngintunkeun tautan énggal unggal waktos, jasa disayogikeun pikeun ngaitkeun alamat permanén anu ngémutan vérsi file anu béda (IPNS), atanapi pikeun menerkeun landihan anu sami sareng FS tradisional sareng DNS MFS (Mutable File System) sareng DNSLink).

IPFS ngabantosan ngabéréskeun masalah dongéng sapertos reliabiliti neundeun (upami panyimpenan aslina henteu leres, file tiasa diunduh tina sistem pangguna sanés), oposisi kana sénsor eusi (meungpeuk ngabutuhkeun ngablokir sadaya sistem pangguna anu gaduh salinan data) sareng ngatur aksés henteuna koneksi Internét aksés langsung atanapi nalika kualitas saluran komunikasi kirang (anjeun tiasa ngaunduh data liwat paling seueur caket kana jaringan lokal).

Naon anu énggal dina IPFS 0.6?

Versi anyar anu kasohor pikeun kalebet angkutan standar dumasar kana protokol QUIC, anu mangrupakeun plug-in protokol UDP anu ngadukung multiplexing tina sababaraha konéksi sareng nyayogikeun metode énkripsi anu sami sareng TLS / SSL.

Dina IPFS, stop kontak pikeun nampi koneksi UDP otomatis dimimitian dina alamat jaringan anu sami sareng port salaku pengendali angkutan basis TCP. QUIC dipaké pikeun konéksi asup sareng kaluar, sareng nalika nyambungkeun kana simpul énggal, upami QUIC henteu sayogi, éta bakal balikkeun ka TCP.

Inovasi anu kadua penting éta sDukungan transportasi aman NOISE, dumasar kana protokol Noise sareng dikembangkeun salaku bagian tina libp2p, tumpukan jaringan modular pikeun aplikasi P2P.

Saatos koordinasi awal konéksi, sadaya bursa data salajengna antara pamilon énkripsi sareng dijagaan tina paningal. NOISE ngaganti angkutan SECIO, tapi TLS 1.3 tetep dianggo salaku padika utami pikeun énkripsi koneksi antara simpul.

NOISE lumayan saderhana diimplementasikeun sareng diposisikan salaku cross-platform universal transport anu tiasa dilaksanakeun dina sababaraha bahasa pemrograman.

Versi anyarna ogé nyayogikeun kasempetan kanggo nambihan halaman "404 teu kapendak" anjeun nyalira sareng nambihan dukungan opsional pikeun metode encode Base36, anu optimal pikeun data alpanumérik anu henteu sénsitip sapertos nami domain (nalika nganggo Base32, tombol IP25519 Ed36 dua bait langkung ageung tibatan wates ukuran subdomain, sareng ku BaseXNUMX pas na wates).

Sajaba ti éta, pilihan "papasangan" parantos ditambihan kana setélan, anu ngahartikeun daptar titik pikeun nyambungkeun, ngajaga konéksi, sareng sambungkeun deui pikeun nangtoskeun koneksi "sesah" antara sasama anu sering dianggo.

Akhirna, upami anjeun resep terang langkung seueur ngeunaan vérsi anyar ieu, anjeun tiasa parios detil na, ku lebet kana tautan ieu. 

Kumaha cara ngagunakeun IPFS dina Linux?

Pikeun aranjeunna anu resep tiasa nerapkeun IPFS dina sistemna, aranjeunna tiasa ngalakukeun éta ku nuturkeun paréntah anu anu lengkep dina tulisan ieu.

Tulisan anu aya hubunganana:
IPFS: Kumaha cara ngagunakeun Interplanetary File System di GNU / Linux?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   siga cenahna

    Ieu mangrupikeun hal anu kuring kantos ningali, tapi kuring henteu tiasa ngartos naon anu tiasa dianggo. Saur kuring aya jasa atanapi aplikasi anu parantos nganggona pikeun barangna, tapi kuring henteu acan nyobian.