Versi anyar tina IPFS 0.8.0 parantos dileupaskeun sareng ngajantenkeun langkung gampang dianggo sareng pin

Sababaraha dinten ka pengker, peluncuran versi anyar tina sistem file desentralisasi IPFS 0.8.0 (InterPlanetary File System), anu mangrupikeun toko file anu vérsi global dilaksanakeun dina bentuk jaringan P2P anu diwangun ku sistem anggota.

IPFS ngagabungkeun ideu anu sateuacanna dilaksanakeun dina sistem sapertos Git, BitTorrent, Kademlia, SFS sareng Wéb pikeun katingali sapertos sakumpulan BitTorrent (réncang anu ilubiung dina distribusi) tukeur obyék Git. IPFS kajawab ku eusi tibatan lokasi sareng nami sawenang-wenang. Kode implementasi rujukan ditulis dina Go sareng dilisensikeun ku Apache 2.0 sareng MIT.

Pikeun anu henteu wawuh sareng IPFS, aranjeunna kedah terang éta dina sistem file ieu tautan file langsung aya hubunganana sareng konténna sareng kalebet Hash kriptografi tina konténna. Alamat file henteu tiasa disebat nami sawenang-wenang, éta ngan tiasa dirobih saatos ngarobih konténna. Nya kitu, teu mungkin pikeun ngarobih file tanpa ngarobih alamat (vérsi anu lami bakal tetep dina alamat anu sami sareng anu énggal bakal sayogi ngalangkungan alamat anu sanés).

Nganggap yén idéntifikasi file robih ku unggal perobihan, supados henteu mindahkeun tautan énggal unggal waktos, jasa disayogikeun ngaitkeun alamat permanén anu ngémutan versi anu béda dina file (IPNS), atanapi nyetél landian ku cara analogi sareng FS tradisional sareng DNS.

Saatos ngaunduh file kana sistem anjeun, pamilon sacara otomatis janten salah sahiji poin pikeun distribusi. Tabel Hash anu disebarkeun (DHT) dianggo pikeun nangtoskeun pamilon jaringan dina titik anu eusi konténna aya.

IPFS ngabantosan ngarengsekeun masalah sapertos reliabilitas panyimpenan (upami panyimpenan aslina dinonaktipkeun, file tiasa diunduh tina sistem pangguna sanés), pikeun tahan sensor eusi sareng ogé tiasa ngatur aksés upami teu aya konéksi Internét atanapi upami kualitas saluran komunikasi na kirang.

Fitur anyar utama IPFS 0.8

Dina vérsi anyar ieu kamampuan pikeun nyiptakeun jasa éksternal dilaksanakeun pikeun pin data pangguna (pin - ngabeungkeut data kana simpul, pikeun mastikeun yén data penting disimpen). Data anu ditugaskeun pikeun jasa tiasa ngagaduhan nami anu kapisah, bénten sareng identifier eusi (CID), janten dimungkinkeun pikeun milarian data duanana dumasar kana nami sareng ku CID.

Pikeun ngolah permintaan ngalereskeun data, IPFS jasa pinning API diusulkeun, anu tiasa dianggo langsung di lebet-ipfs. Dina garis paréntah pikeun pin, paréntah "ipfs pin remote" ditawarkeun.

Subsistem pin parantos didesain ulang janten langkung gancang sareng langkung fleksibel dina cara ngalacak pin. Pikeun pangguna anu damel sareng seueur pin, ieu bakal ngakibatkeun kanaékan speed ageung dina daptar sareng modifikasi susunan unsur-unsur berlabuh, ogé turunna panggunaan ingetan.

Bagian tina desain ulang anu ngonpigurasi pikeun ngitung kamampuan pikeun berinteraksi sareng pin lokal ku cara anu sami sareng urang ayeuna tiasa berinteraksi sareng pin jauh (contona nami, tiasa nyetél CID anu sami sababaraha kali, sareng sajabana). Nantikan kanggo langkung perbaikan fiksasi.

Nalika ngahasilkeun tautan "HTTPS: //" pikeun gateways, kamampuan pikeun mindahkeun nami DNSLink nganggo subdomain parantos ditambihan.

Tautan ayeuna tiasa dianggo, dimana jaman dina nami aslina diganti ku karakter "-" sareng anu aya "-" karakter kabur ku karakter anu sami, sareng dukungan protokol QUIC parantos diperpanjang Pikeun ningkatkeun kinerja, kamampuan ningkatkeun nampi buffer kanggo UDP geus disadiakeun.

tungtungna upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta ngeunaan vérsi anyar ieu, anjeun tiasa parios detil na link ieu.

Kumaha cara ngagunakeun IPFS dina Linux?

Pikeun aranjeunna anu resep tiasa nerapkeun IPFS dina sistemna, aranjeunna tiasa ngalakukeun éta ku nuturkeun paréntah anu anu lengkep dina tulisan ieu.

Tulisan anu aya hubunganana:
IPFS: Kumaha cara ngagunakeun Interplanetary File System di GNU / Linux?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.