Versi anyar LibreELEC 9.2 sumping kalayan dukungan Raspberry Pi 4

BébasELEC-9.2.0

Anyar peluncuran vérsi anyar proyek LibreELEC 9.2 dipidangkeun, cuaAnjeunna menonjol pikeun nambihan sababaraha perbaikan kana sistem, anu utami salah sahijina nyaéta dukungan pikeun Raspberry 4. Pikeun anu henteu sadar LibreELEC, aranjeunna kedah terang éta bentang salaku sebaran pikeun nyiptakeun bioskop bumi sareng éta garpu OpenELEC dimana antarbeungeut pangguna dumasar kana pusat média Kodi.

Prinsip dasar tina distribusi "everything just works", pikeun lingkungan anu siap-siap damel lengkep. Pamaké henteu kedah hariwang ngajaga sistem tetep mutahir: kit distribusi ngagunakeun sistem pikeun otomatis ngaunduh sareng masang apdet, anu diaktipkeun nalika nyambung ka jaringan global.

Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun manjangkeun fungsionalitasna tina sebaran ngalangkungan sistem add-ons anu dipasang ti gudang misah anu dikembangkeun ku pamekar proyek.

Sebaran henteu nganggo paket dasar distribusi sanésna sareng éta dumasar kana kamekaranana sorangan. Salaku tambahan kana fitur anu biasa tina Kodi, kit distribusi nyayogikeun sababaraha fungsi tambahan anu ditujukeun pikeun mempermudah maksimum padamelan.

Kit distribusi ngadukung fitur sapertos panggunaan kadali jarak jauh (tiasa dikontrol ngalangkungan infrared sareng Bluetooth), ngabagi file (samba Samba diwangun), klien Streaming BitTorrent internal, milarian otomatis, sareng sambungan drive lokal sareng éksternal.

Naon anu énggal dina LibreELEC 9.2?

Parobihan utama dina vérsi énggal, sababaraha diantarana aya hubunganana sareng penyediaan dukungan resmi pikeun Raspberry Pi 4 papan.

Salah sahijina nyaéta Raspberry Pi 4 tiasa ngadamel pidéo kualitas 4K, tapi sacara standar video na ditampilkeun dina 1080p. Pikeun éta pilihan ditambihan "Hdmi_enable_4kp60 = 1" pikeun ngaktipkeun kaluaran résolusi 4K dina config.txt. Raspberry Pi 4 ogé nambihan dukungan pikeun perangkat keras nyepetkeun pidéo video HEVC.

Sedengkeun jantung sistem "Kodi Media Center" parantos diénggalan kana vérsi 18.5. Kernel Linux dina x86 ngawangun parantos diénggalan janten 5.1, tapi Raspberry Pi nawiskeun kernel 4.19 kalayan tambalan tambihan anu dicandak tina Raspbian. Ditambahkeun dukungan pikeun supir wéb. Antarbeungeut khusus disayogikeun pikeun ngapdet firmware sareng bootloader dipasang dina Raspberry Pi 4 flash SPI.

Dina kasus Rockchip, sistem tetep dina kaayaan kalayan dukungan terbatas. Kusabab vérsi Kodi diénggalan, tapi teu aya pamutahiran pidéo / audio anu signifikan. Janten tim ieu ngagarap dukungan dina waktos payun, sabab aranjeunna fokus deui kana kernel Linux 5.

Salaku tambahan kana fitur standar Kodi, distribusi nyayogikeun sababaraha fungsi tambahan anu ditujukeun pikeun nyederhanakeun pagawéan saloba-gancangna.

Ti saprak tambihan konfigurasi khusus nuju dikembangkeun Éta ngamungkinkeun anjeun ngonpigurasikeun parameter konéksi jaringan, ngatur parameter layar LCD, ngaktipkeun atanapi nganonaktipkeun pamasangan otomatis pembaruan.

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan peluncuran ieu, anjeun tiasa parios detil na dina ieu publikasi aslina Dina tautan ieu.

Kumaha carana kéngingkeun LibreELEC 9.2?

Gambar parantos disiapkeun pikeun diunduh tina USB drive atanapi kartu SD (x86 32 sareng 64 bit, Raspberry Pi 1/2/3/4, sababaraha alat dina chip Rockchip sareng Amlogic).

Ieu anjeun tiasa kéngingkeun ku buka situs wéb resmi proyek sareng dina bagian unduhan na anjeun bakal kéngingkeun gambar na.

Link na ieu.

Anu ngunduh gambar pikeun Raspberry Pi, tiasa ngahemat sistem dina kartu SD na dibantuan ku Etcher anu mangrupikeun alat multiplatform.

Akhirna tim nyebatkeun éta en boot mimiti sistem bakal diénggalan basis data multimédia Kodi jadi waktos pembaruan tiasa beda-bedaGumantung kana ukuran pakakas hardware sareng média anjeun, ieu tiasa sababaraha menit. 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.