Versi anyar tina sistem olahtalatah Mattermost 5.22 parantos dileupaskeun

Peluncuran versi anyar tina sistem olahtalatah hosting sorangan "Pentingna 5.22", Anu difokuskeun pikeun nyayogikeun komunikasi antara pamekar sareng padamel perusahaan.

Matattermost diposisikan salaku alternatif kabuka pikeun sistem komunikasi Slack sareng ngamungkinkeun anjeun nampi sareng ngirim pesen, file sareng gambar, ngalacak riwayat obrolan sareng nampi bewara dina telepon pinter, tablet atanapi PC. Modul integrasi kendor-siap didukung sareng kumpulan ageung modul pituin anu disayogikeun pikeun integrasi sareng Jira, GitHub, IRC, XMPP, Hubot, Giphy, Jenkins, GitLab, Trac, BitBucket, Twitter, Redmine, SVN, sareng RSS / Atom.

Kode sisi server pikeun proyék ieu ditulis dina Go sareng disebarkeun dina lisénsi MIT. Antarbeungeut wéb sareng aplikasi sélulér ditulis dina JavaScript nganggo React, klien desktop pikeun Linux, Windows sareng macOS diwangun dina platform Éléktron. MySQL sareng Postgres tiasa dianggo salaku DBMS.

Naon anu énggal dina Mattermost 5.22?

Versi anyar ieu Mattermost kalebet sababaraha pembaruan kaamanan sareng sababaraha parobihan nu Konfigurasi plugin disorot, anu dianggo pikeun ngirim bewara kana saluran Mattermost nalika koméntar sareng pembaruan anyar muncul dina Atlassian Confluence.

Perbaikan dina pengelompokan saluran ogé disorot sareng kontrol fléksibel kana tampilan saluran dina panel sisi, contona anjeun tiasa runtuh kategori, nyaring saluran anu teu acan kabaca, ngahartikeun saluran anu nembé ditingali, jst.

Di sisi anu sanésna disebatkeun éta admin tiasa nganggo idin khusus saluran-khusus, pikeun nyiptakeun saluran dina modeu read-only sareng anu tiasa ditulis ngan ukur pikeun pangguna tertentu, contona, saluran pikeun nyebarkeun iklan, atanapi ogé nyiptakeun saluran moderat anu ngan ukur moderator anu tiasa nambihan atanapi ngahapus pangguna sareng éta ogé nyorot bagian moderasi saluran anyar dina setélan.

Ngeunaan produktivitas jalan pintas diwanohkeun pikeun ngaganti tim jeung kamampuan pikeun nyusun ulang tim dina sidebar dina seret sareng lepas.

Ogé, éta kamampuan pikeun ngahanca kagiatan pikeun saluran anu ditransferkeun kana kategori arsip langsung ti antarbeungeut pangguna tanpa nganggo utilitas garis paréntah.

tungtungna upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta Ngeunaan vérsi anyar ieu, anjeun tiasa mariksa detil dina pengumuman vérsi énggal. Link na ieu.

Kumaha cara masang Mattermost dina Linux?

Pikeun anu resep tiasa masang Matéstér dina sistemna, kedah buka halaman wéb resmi aplikasi sareng dina bagian unduhan na anjeun tiasa mendakan bagian-bagian pikeun tiap distribusi Linux anu didukung (pikeun sérver). Sedengkeun pikeun klien tautan pikeun sistem anu béda ditawarkeun sistem operasi desktop sareng seluler. Link na ieu.

Perkawis paket sérver, Kami ditawarkeun bungkus kanggo Ubuntu, Debian atanapi RHEL, salian ti pilihan implementasi sareng Docker, tapi pikeun kéngingkeun bungkusna urang kedah nyayogikeun email urang.

Anjeun tiasa nuturkeun pituduh instalasi ieu, éta ngan ukur béda dina pamasangan paket, tapi konfigurasi wijaksana éta sami pikeun distro nanaon. Link na ieu.

Di sisi klien, pikeun Linux kami ditawarkeun paket deb atanapi paket tar.gz (kanggo panggunaan umum dina Linux).

DEB

wget https://releases.mattermost.com/desktop/4.4.0/mattermost-desktop-4.4.0-linux-i386.deb
wget https://releases.mattermost.com/desktop/4.4.0/mattermost-desktop-4.4.0-linux-amd64.deb

TAR.GZ

wget https://releases.mattermost.com/desktop/4.4.0/mattermost-desktop-4.4.0-linux-ia32.tar.gz
wget https://releases.mattermost.com/desktop/4.4.0/mattermost-desktop-4.4.0-linux-x64.tar.gz

Masang paket deb tiasa dilakukeun ku manajer paket favorit anjeun atanapi tina terminal nganggo:

64-bit

sudo dpkg -i mattermost-desktop-4.4.0-linux-amd64.deb

32-bit

sudo dpkg -i mattermost-desktop-4.4.0-linux-i386.deb

Dina hal pakét tar.gz, cukup buka pakét bungkus sareng ngajalankeun file "mattermost-desktop" dina folder.

tungtungna pikeun Arch Linux paket parantos disusun pikeun distribusi atanapi turunanana, dina Repository AUR.

Pikeun kéngingkeunana, aranjeunna ngan ukur kedah gaduh repository AUR diaktipkeun dina file pacman.conf sareng parantos dipasang.

Pamasangan parantos dilakukeun ku paréntah:

yay mattermost-desktop


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.