Vgaswitcheroo ngeunaan sebaran basis Debian

Kusabab sababaraha anjeun parantos tiasa maca dina forum, kuring parantos ngusulkeun masang grafik hibrid (ATI / Intel) dina salah sahiji seueur distribusi anu aya, kumargi anjeun anu terang kana kajahatan ieu, anjeun bakal terang yén sistem na nyéépkeun duanana grafik sanajan ngan ukur nganggo salah sahiji, sahingga ngirangan umur batre sacara signifikan, sareng masihan PC anjeun kakuatan super anu énggal, nyaéta ngagoréng endog di luhurna.

Teu matak hanjakal pisan, kuring kedah nyerah tungtung éta, kumargi, teu aya distribusi anu kuring uji (Debian, OpenSuse, Xubuntu y linux mint) Kuring ngagaduhan sababaraha hasil anu saé. Ieu nyababkeun pernyataan masalah anu sanés:

Kumaha kéngingkeun salah sahiji tina dua grafik, upami kasus abdi ATI, tetep pareum?

Solusi na, sapertos anu anjeun tingali di handap, diterapkeun dina inti distribusi favorit urang sareng disebut vgaswitcheroo. Sareng di handap anjeun gaduh prosés, di mana urang nganggap paket éta firmware-linux-nonfree dipasang, kanggo panggunaan sareng kanikmatan anjeun:

Mimiti urang kedah terang upami urang inti anjeun gaduh pilihan pikeun dianggo vgaswitcheroo:

$ grep -kuchercher / boot / config- *

Naon anu bakal balikkeun garis dina terminal kami sapertos kieu:

CONFIG_VGA_SWITCHEROO = y

Upami kaluaranana benten, anjeun kedah nyusun deui inti pikeun nambihan pilihan pikeun vgaswitcheroo. Kadua, urang tingali naha file «/ sys / kernel / debug / vgaswitcheroo / switch » aya. Dina titik ieu bedana kedah dilakukeun:

Dina distribusi dumasarkeun kana Ubuntu file ieu tiasa diaksés atanapi kedah diaksés sacara standar. Sedengkeun dina sebaran sapertos Debian, polder debug anjeun teu gaduh telepon sanés vgaswitcheroo sareng kedah ngalakukeun sababaraha léngkah deui.

Pikeun salawasna ngagaduhan folder anu tiasa diaksés sareng tiasa ngaaksés file na sakelar, urang kedah masang folder debug sapertos kieu (sok ti superuser):

  1. # mountpoint -q / sys / kernel / debug
  2. # dipasang -t debugfs euweuh / sys / kernel / debug
  3. # kamandang "euweuh / sys / kernel / debug debugfs standar 0 0" >> / jsb / fstab

Léngkah 3 urang tiasa ngalakukeun sacara manual. Éta ngeunaan nambihan garis euweuh / sys / kernel / debug debugfs standar 0 0 kana file / Jsb / fstab sahingga folder vgaswitcheroo sok tiasa diaksés bahkan saatos dibalikan deui.

Sakali ieu parantos urang tiasa parios file kami sakelar di jero folder vgaswitcheroo, ngaliwatan:

# ucing / sys / kernel / debug / vgaswitcheroo / switch

sareng ieu ngasilkeun kaluaran sapertos dina gambar:

vgaswitcheroo
Kaluaran anjeun tiasa béda (Sadayana aya dina modeu Pwr, contona). Dina file ieu kami gaduh sababaraha hal anu kedah dikoméntaran. Syaratna dis pakait jeung grafik dedicated (bisi kuring, ATI). Syaratna IGD pakait jeung grafik terpadu dina CPU (Intel). Salib, +, cek éta grafik Ieu ngagunakeun dina waktos éta. Sareng tungtungna, tungtungna pwr o Pareum, tingal status grafik.

Kalayan ieu, urang tiasa mareuman atanapi ngaktipkeun grafik anu urang hoyongkeun ngalangkungan sababaraha paréntah:

  • Pareuman grafik anu didaptarkeun:
# kamandang OFF> / sys / kernel / debug / vgaswitcheroo / switch
  • Hurungkeun grafik khusus:
# kamandang ON> / sys / kernel / debug / vgaswitcheroo / switch
  • Ganti antara terpadu sareng khusus:
# gema DIGD> / sys / kernel / debug / vgaswitcheroo / switch # gema DDIS> / sys / kernel / debug / vgaswitcheroo / switch

Akhirna, kanggo ngabulkeun idin ka pangguna biasa urang sahingga tiasa ngaéksekusi skrip di awal, contona, urang kedah ngaéksekusi:

# chmod -R 705 / sys / kernel / debug # chown -R user: user / sys / kernel / debug / vgaswitcheroo
Ngarobih idin tina polder naon dina sistem tiasa nyandak résiko. Kuring nyarankeun ngalakukeun éta ku résiko anjeun nyalira. Dina hal panduan ieu, prosés na dilakukeun dina Pangujian Debian, janten sababaraha léngkah tiasa bénten di dieu tibatan distribusi anu sanés.

Kuring miharep éta ngabantosan anjeun pikeun memeres sakedik kinerja laptop anjeun atanapi sahenteuna ngirangan panas anu aranjeunna pasihkeun.

Salam!

Fuentes: Daptar Surat Debian | patarosan linux


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

23 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ivan Barra cenahna

    Data anu saé pisan, sahenteuna, pikeun Nvidia (kasus kuring), aya proyék Bumblebee, anu dianggo saé dina OpenSUSE 12.3, Fedora 1x sareng distro basis RPM anu sanés, di Ubuntu éta tiasa dianggo saé, tapi anu sanésna dumasar kana .deb, kadang éta ngagantung sareng anjeun kedah lebet pikeun ngabalikan deui.

    Salam sareng hatur nuhun pikeun ngabagi.

    1.    Carlos Saldaña cenahna

      punten, naha anjeun terang yén éta tiasa dianggo pikeun debian 7 64bits ??

      1.    Ivan Barra cenahna

        Leres, upami éta hasil, kuring parantos nyobian nganggo debian sareng éta tiasa dianggo saé.

        http://wiki.debian.org/Bumblebee

        Sanaos kuring nyarankeun ngagunakeun proprietary driver enya atanapi enya. Openource masihan bug.

        Salam.

        1.    Carlos Saldaña cenahna

          Nuhun kana inpormasi na

  2.   oksigén cenahna

    Abdi bogoh ka anjeun tesla, dina ubuntu kuring berhasil nganggo vgaswitcheroo tapi dina debian éta nyatakeun yén kuring henteu dipasang, kuring bakal nyobian siang ieu

    1.    Tesla cenahna

      Mudah-mudahan aya tuah.

      Sigana mah sakumaha tina kernel 3.2 éta parantos diaktipkeun. Tapi atoh upami anjeun henteu aktipkeun anjeun tiasa teras nyusun kernel sareng ngaktipkeunana.

      1.    oksigén cenahna

        Abdi parantos debian sareng uji coba tutorial aya kontradiksi, dina léngkah munggaran éta masihan kuring kaluaran yén kuring parantos vgaswicheroo diaktipkeun, tapi nalika kuring badé nganggo éta ngaluncurkeun pesen

        bash: / sys / kernel / debug / vgaswitcheroo / switch: file atanapi diréktori henteu aya

        Kuring parantos ngalaksanakeun léngkah pikeun méréskeun ieu ku dua cara sacara manual sareng paréntah (kuring badé ngalakukeun éta sacara manual tapi nalika kuring ningali file na kuring parantos gaduh garis, tapi dina file éta kuring ngan ukur ngagaduhan garis)

        Sareng saatos ngaléngkah éta ngalungkeun kuring kasalahan anu sami

        1.    Tesla cenahna

          Kuring otomatis, éta henteu kéngingkeun ngédit tulisan, sabab éta masihan kasalahan fatal sareng hal-hal sanés anu kuring henteu tiasa ngartos. Meureun sababaraha admin tiasa masihan urang.

          Ngeunaan LANGKAH 3: Édit FAIL Sacara manual JEUNG TEU DIKETAPKEUN KANA komando komando !!!!

          Hapunten bilih aya kasulitan anu nyababkeun anjeun. Pokokna, éta sok disarankeun nalika file penting dirobih pikeun nyalin upami leres-leres!

          1.    oksigén cenahna

            Kalayan paréntah barisna didamel. Masalahna nyaéta milik kuring, kumargi kuring langsung ka situs konstruksi sareng hilap masang firmware-linux-nonfree sareng salian ti éta dina bagian ka 3 anjeun kedah nambihan garis dina file rc.local

            # chown your_user: your_user / sys / kernel / debug / vgaswitcheroo / switch

            Kuring parantos masang driver amd proprietary sareng tiasa dianggo sapertos pesona langkung saé tibatan dina windows anu flashna teras-terasan ngahalangan kuring

            hatur nuhun

          2.    Tesla cenahna

            Abdi bungah yén sadayana sampurna pikeun anjeun! 🙂

            Sedengkeun pikeun file rc.local, kuring henteu nyimpen éta kusabab kuring henteu yakin kana résiko anu ditimbulkeun ieu. Sareng terasna, kuring percanten yén unggal jalma bakalan nurut kana kriteria sareng karesepna. Sababaraha mungkin resep rc.local sareng anu sanés masihan idin dina unggal sési. Éta pikeun rasa masing-masing jalma!

            Salam terasrasakeun pc anjeun!

  3.   Root87 cenahna

    0.0 tulisan anu pikaresepeun sanaos henteu dianggo pikeun kuring kuring bakal tumut kana akun nalika kuring mésér ATI (nvidia ngarugikeun panangan sareng suku)

    1.    yukiteru cenahna

      NVIDIA dina Linux juta langkung dipikaresep tibatan ATI, sareng aya anu langkung mirah. GT 210, henteu mahal teuing pikeun nyarios, sareng saé pikeun maénkeun kaulinan sareng ningali hal-hal kalayan kualitas sareng résolusi anu saé.

  4.   Carlos Saldaña cenahna

    Kuring ngagaduhan xps 15 i7 sareng nvidia 2gb video, kami milih getforce GT 640m sareng dina bagian anu nyatakeun éta ngagaduhan kakuatan super pikeun ngagoréng endog, persis hal anu sami kajadian ka kuring, kuring ngagaduhan debian 7 64-bit .. Abdi badé nyobian nganggo tuto ieu, kumaha kabar kuring?

    1.    Tesla cenahna

      Pikeun Nvidia aya, sakumaha ceuk Iván Barra, Bumblebee. Anjeun anu nganggo Nvidia kedah nyobian ngajantenkeun Bumblebee dianggo sateuacan nyobian ieu, kuring gaduh rerencangan anu parantos hasil.

      Pos ieu mangrupikeun pilihan terakhir upami sadayana gagal. Masih, anjeun bébas milih cara ngagoréng anti endog! 😉

  5.   eliotime3000 cenahna

    Pos anu saé. Mudah-mudahan nalika kuring masang Debian 7 dina PC anu nganggo vidéo NVIDIA, éta henteu janten fryer endog.

  6.   Jacob cenahna

    Nya, kuring tumaros di luhur sareng kuring ngahapus data tina "fstab" ayeuna kuring kedah masang partisi / bumi sareng swap sacara manual. Nya éta ngabantosan kuring diajar anu anyar sapertos "mkswap" sareng "swapon". Ayeuna kanggo mulangkeun file anu tos disebatkeun.

    1.    Tesla cenahna

      Kuring henteu ngartos naha data fstab anjeun dihapus. Pokokna, kuring pikir kuring bakal ngédit léngkah 3 sareng ngalaksanakeunana sacara manual, sabab éta nunjukkeun yén kalepatanana tiasa aya!

      1.    Jacob cenahna

        Sanés ogé kuring sareng kuring nyéépkeun hal anu sami sareng oksigénasi. Jigana kasalahan kuring nyaéta nuturkeun léngkah-léngkah surat sareng mopohokeun dasar ngaganti nami "file.old" tapi éta ngabantuan kuring sabab ayeuna kuring terang yén paréntah anu sateuacanna aya !!!

      2.    adrian15 cenahna

        Éta jelas :).

        Anu> kedahna janten >>.

        1.    Tesla cenahna

          Hatur nuhun kana klarifikasi.

          Nanging kuring henteu tiasa ngédit tulisan kusabab aya bug dina blog. Meureun éta bakal dilereskeun dina sababaraha dinten ka hareup atanapi meureun henteu, upami éta dibereskeun kuring bakal ngarobah éta.

          Salam sareng hatur nuhun!

  7.   Dakar cenahna

    Kuring tetep kéngingkeun "/ sys / kernel / debug / vgaswitcheroo / switch: file atanapi diréktori henteu aya"
    Kuring maca koméntar sareng nyobian ngalakukeun naon anu aranjeunna nunjukkeun, tapi henteu, éta tetep sami ...
    Kuring parantos ningali dimana-mana, tapi kuring henteu mendakan solusi D:

    1.    Tesla cenahna

      Naha anjeun ngagaduhan paket firmware-linux-nonfree? Naon paréntah balik: grep -i switchcheroo / boot / config- * ??

      1.    Rigel Ricardo Valladares Mendez cenahna

        halo wilujeng enjing, siang atanapi wengi hal anu sami kajadian ka kuring sapertos dakar sareng nalika kuring ngajalankeun paréntah kuring nampi ieu kuring miharep anjeun masih ngajawab patarosan ieu
        root @ Rigel-PC: ~ # grep -i Switcheroo / boot / config- *
        /boot/config-3.16.0-4-amd64:CONFIG_VGA_SWITCHEROO=y
        /boot/config-3.16.0-5-amd64:CONFIG_VGA_SWITCHEROO=y

bool (leres)