virt-paréntah dina Debian - Computer Networking for SMBs

Indéks umum séri: Jaringan Komputer pikeun UKM: Perkenalan

Judul tulisan ieu ngarujuk kana séri paréntah konsol dimimitian ku «ampir- « sareng éta tiasa manpaat dina kaayaan anu tangtu. Kami ngan ukur bakal masihan pedaran singget pikeun masing-masing, sareng sababaraha conto panggunaan. Urang malikan deui yén: Kami moal tiasa ngagentos manual anu marengan unggal paréntah. Kami nyarankeun pisan parios halaman-halaman éta ku ngaji lalaki virt-parentah.

  • Tujuan utama tina tulisan ieu nyaéta teras-terasan nunjukkeun jagat raya anu Virtualisasi dina Linux ayeuna nganggo Qemu-KVM Hypervisor. Sanaos dina judulna urang nyerat nami sebaran «Debian«, Prinsip umum lumaku pikeun distribusi anu sanés ngalangkungan paréntah khusus masing-masing. Utamana anu aya hubunganana sareng pamilarian, pedaran sareng pamasangan bungkus, sareng anu sanésna.

Sateuacan teraskeun sareng bacaan, kami nyarankeun didatangan tulisan saméméhna: Qemu-KVM + Virt-Manager dina Debian - Jaringan Komputer pikeun UKM.

Iraha ngagunakeun paréntah?

Dina sababaraha kasempetan urang jarak jauh ngatur server pangrojong virtualisasi sareng Qemu-KVM dipasang, sareng sababaraha alesan urang teu ngagaduhan antarmuka grafis tina Manajer Mesin Virtual - Kabecikan-Manajer:

  • Kasus anu biasa, nalika urang ngaksés server jauh tina stasiun Windows ngalangkungan dempul, atanapi anu sanés tina seueur alternatif anu aya pikeun nyambungkeun via SSH sareng server Debian GNU / Linux, sareng anu terakhir henteu ngagaduhan pangrojong anu dipasang pikeun «X«, Atanapi dukungan grafis.
  • Kami ngan saukur hoyong ngatur mesin virtual dina sérver lokal atanapi jauh nganggo paréntah konsol.

Dipasang sareng libvirt-klién

dina artikel saméméhna urang masang iket kabébasan-bin, sareng salaku bagian tina prosés éta dipasang libvirt-klién. Upami urang ngajalankeun dina konsol:

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo dpkg -L libvirt-client | grep / tong sampah
/ usr / bin
/ usr / bin / virsh
/ usr / bin / virt-host-validate
/ usr / bin / virt-login-shell
/ usr / bin / virt-xml-validate
/ usr / bin / virt-pki-validate
  • virsh: program virsh mangrupikeun panganteur pangguna utama pikeun manajemén lengkep Tamu Tamu - sémah. Ieu dianggo pikeun daptar, nyiptakeun, ngareureuhkeun, sareng mareuman domain. Paréntah ieu kedah dipasihan idin ti akar. Éta ngagaduhan dua cara pikeun ngajalankeun: dina modeu paréntah sareng dina modeu interaktif. Urang bakal ngahaturanan tulisan salajengna ka virsh.
  • virt-host-ngavalidasi: alat anu ngamungkinkeun pikeun méré konfirmasi konfigurasi Host - nu boga imah, sahingga tiasa ngadukung sadayana supir Hypervisor - Hypervisor. Pikeun kéngingkeun hasil anu leres, paréntah kedah dijalankeun kalayan idin ti akar.
  • virt-login-cangkang: paréntah ngaéksekusi a kerang khusus pikeun a pamaké normal dina wadah LXC, anu namina sami sareng pangguna anu nyungkeun éta. Upami wadahna henteu jalan, paréntah virt-login-cangkang bakal nyobian ngamimitian éta. Paréntah ieu henteu tiasa disebat ku idin pangguna akar. File konfigurasi anu jelas pisan pikeun program ieu nyaéta /etc/libvirt/virt-login-shell.conf.
  • virt-xml-validasi: validasi file XML tina kabébasan ngabandingkeun aranjeunna ka skéma - schema sah. Kami nampi daptar nami skema anu sah upami urang ngaéksekusi lalaki virt-xml-validate.
  • virt-pki-validasi- Dipaké pikeun méré konfirmasi naha file PKI tina kabébasan Éta leres-leres ngonpigurasi, boh dina sisi server anu aman ogé dina klien anu bakal nganggo protokol énkripsi TLS pikeun aksés jauh tina sérver. Pelaksanaanana bakal diperyogikeun upami urang parantos ngaktipkeun administrasi jauh kana TLS sareng SSL. Bab 22.2 dokumén Pitunjuk Penempatan sareng Administrasi Virtualisasi, didaptarkeun pikeun leyuran ieu. Kami nyarankeun yén jaringan bisnis urang nganggo administrasi jarak jauh ngalangkungan SSH, metodeu saderhana sareng paling aman pikeun LAN Bisnis, anu kami bakalan nyungkeun tulisan engké.

Dipasang sareng virtisnt

Dina tulisan samemehna, kami ogé masang bungkus manajer. Salaku bagian tina prosés éta, ikét dipasang ngalangkungan. Upami urang hoyong terang mana paréntah anu dimungkinkeun aya, urang jalankeun:

byzz @ sysadmin: ~ $ sudo dpkg -L virtinst | grep / tong sampah
/ usr / bin
/ usr / bin / virt-ngarobah
/ usr / bin / virt-gambar
/ usr / bin / virt-xml
/ usr / bin / virt-install
/ usr / bin / virt-clone
  • virt-ngarobah- paréntah anu ngarobah definisi mesin virtual kana format VMX y Ovf kana format libvirt asli XML. Format VMX ilaharna dianggo ku VMware, sedengkeun OVF «Buka Format Virtualisasi»Tiasa dianggo ku saha waé Hypervisor ngadukung eta.
  • virt-gambar- Nyiptakeun mesin virtual tina file deskriptor gambar dina format XML. Alat khusus ieu bakal dihapus tina vérsi hareup tina ngalangkunganKukituna Kami henteu nyarankeun panggunaan na.
  • virt-xml: Ngidinan éditan file XML asli anu dianggo ku kabébasan, ngagunakeun pilihan garis paréntah.
  • ampir-masang: alat paréntah anu ngamungkinkeun nyiptakeun mesin virtual anyar dina Hypervisors sapertos KVM, Xen atanapi Linux Containers anu nganggo perpustakaan manajemén hypervisor "Libvirt". Alat ieu ngadukung pamasangan grafis upami urang anggo, contona, anu VNC Komputasi Jaringan Virtual, O el SPICE. Éta ogé sacara lengkep ngadukung konsol atanapi modeu téks. Nganggo panggunaanna urang tiasa nyiptakeun mesin virtual sareng salah sahiji atanapi langkung hard drive, hiji atawa sababaraha kartu jaringan, alat sora, USB fisik atanapi alat PCI, sareng sajabina. Média instalasi tiasa lokal, jauh, diterbitkeun nganggo protokol Sistem File Jaringan UNIX NFS asli, HTTP, FTP. jsb.
  • virt-klon- alat paréntah pikeun mengkloning mesin virtual anu aya nganggo perpustakaan manajemén hypervisor "Libvirt". Dasar nyalin gambar mesin virtual sareng nyiptakeun Tamu anyar - tatamu kalayan konfigurasi hardware anu sami. Barang pakakas anu kedah unik, contona, alamat pakakas tina kartu jaringan, bakal diénggalan pikeun nyegah tabrakan atanapi noise antara anu lami sareng anu énggal tatamu.

panempo

Alat ieu ogé dipasang nalika anjeun ngalakukeun manajer. panempo éta bungkusan misah.

  • panempo: ngamungkinkeun urang nunjukkeun konsol grafis, ngalangkungan VNC atanapi SPICE, mesin virtual khusus, naha éta lokasina lokal atanapi jarak jauh. Urang tiasa ningali tatamu anu urang hoyong tampilkeun ngalangkungan nami, KTP, atanapi UUID. Upami mesin virtualna henteu jalan, virt-viewer bakal ngantosan éta ngamimitian.

Paréntah "virt-" sanés anu tiasa dipasang tina bungkus anu sanés

  • virt-goodies- Kumpulan pakakas anu aya hubunganana sareng virtualisasi. Ngawengku plugin pikeun «Munin«, Sareng skrip pikeun ngarobih mesin virtual anu didamel nganggo VMware Workstation atanapi VMware Server, kana format anu dianggo dina Qemu-KVM.
  • luhur-luhur: Némbongkeun statistik tina domain virtualisasi. Sajenis puncak o htop pikeun mesin virtual

Dipasang sareng qemu-utils

Sanaos nami alat ieu henteu dimimitian ku ampir-Pasti urang kedah nganggo sababaraha diantarana dina hiji waktos, khususna anu aya hubunganana sareng gambar disk mesin virtual.

Urang tiasa ngagungkeun aranjeunna saatos masang Platform virtualisasi Qemu-Kvm, sakumaha anu dituduhkeun dina tulisan saméméhna. Upami urang hoyong terang mana anu maréntahkeun bungkusan kénca pikeun urang qemu-util, urang kedah ngaji:

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo dpkg -L qemu-utils | grep / tong sampah
/ usr / bin
/ usr / bin / qemu-img
/ usr / bin / qemu-nbd / usr / bin / qemu-io

Upami tibatan diskriminasi ku / tempat sampah urang bakal ngalakukeun éta pikeun / sbin, kami bakal kéngingkeun hasil anu sanés anu urang atos dipertimbangkeun.

  • qemu-img: ngamungkinkeun urang ngadamel, sareng ngarobih sareng / atanapi ngarobih gambar cakram anu teu tiasa dianggo atanapi anu leres Kaluar tina garis.
    Kami nyarankeun ngajalankeun paréntah lalaki qemu-img. Kami ngan ukur bakal nekenkeun yén urang TEU kedah ngagunakeun paréntah ieu ngarobih gambar naon waé anu dianggo ku mesin virtual naon waé atanapi prosés anu sanés, sabab tiasa ngancurkeun gambarna. Atan teu kedah urang konsultasi data gambar anu aya dina prosés modifikasi, sabab urang tiasa mendakan kasaluyuan dina kaayaan na.

Conto panggunaan sababaraha paréntah

virt-host-ngavalidasi

buzz @ sysadmin: ~ $ virt-host-validate 
  QEMU: Mariksa virtualisasi hardware: PASS QEMU: Mariksa alat / dev / kvm: PASS QEMU: Mariksa alat / dev / vhost-net: WARN (Muat modul 'vhost_net' pikeun ningkatkeun kinerja jejaring virtio) QEMU: Mariksa alat / dev / net / tun: PASS LXC: Mariksa Linux> = 2.6.26: LULUS

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo virt-host-validate 
[sudo] kecap akses pikeun buzz: QEMU: Mariksa virtualisasi hardware: LULUS QEMU: Mariksa alat / dev / kvm: PASS QEMU: Mariksa alat / dev / vhost-net: PASS QEMU: Mariksa alat / dev / net / tun : PASS LXC: Mariksa Linux> = 2.6.26: LULUS

virt-xml-validasi

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo virt-xml-validate /etc/libvirt/qemu/dns.xml 
/etc/libvirt/qemu/dns.xml validates

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo virt-xml-validate /etc/libvirt/qemu/networks/default.xml
/etc/libvirt/qemu/networks/default.xml validates

qemu-img

buzz @ sysadmin: ~ $ qemu-img cek /tera/vmware/omicron/omicron.vmdk
Henteu aya kasalahan dina gambar.

buzz @ sysadmin: ~ $ qemu-img info /tera/vmware/omicron/omicron.vmdk
gambar: /tera/vmware/omicron/omicron.vmdk
format file: vmdk ukuran virtual: 20G (21474836480 bait) ukuran disk: 3.6G cluster_size: 65536 Format inpormasi spésifik: cid: 1473577509 parent cid: 4294967295 create type: monolithicSparse extents: [0]: virtual size: 21474836480 filename: / tera / vmware / omicron / omicron.vmdk cluster size: 65536 format:

buzz @ sysadmin: ~ $ qemu-img info /tera/vms/omicron.raw 
gambar: /tera/vms/omicron.raw
format file: ukuran virtual atah: 20G (21474836480 bait) ukuran disk: 3.4G

buzz @ sysadmin: ~ $ qemu-img info /tera/vms/miweb.qcow2
gambar: /tera/vms/miweb.qcow2
format file: qcow2 ukuran virtual: 10G (10737418240 bait) ukuran disk: 4.5G cluster_size: 65536 Format inpormasi spésifik: compat: 1.1 males récount: palsu

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo qemu-img ngarobah -p /tera/vms/omicron.raw -O qcow2 /tera/vms/omicron.qcow2
    (27.56 / 100%)

buzz @ sysadmin: ~ $ qemu-img info /tera/vms/omicron.qcow2 
gambar: /tera/vms/omicron.qcow2
format file: qcow2 ukuran virtual: 20G (21474836480 bait) ukuran disk: 3.5G cluster_size: 65536 Format inpormasi spésifik: compat: 1.1 males récount: palsu
buzz @ sysadmin: ~ $ sudo qemu-img create -f qcow2 /tera/vms/hyp2.qcow2 20G
Pormat '/tera/vms/hyp2.qcow2', fmt = qcow2 size = 21474836480 énkripsi = pareum cluster_size = 65536 lazy_refcounts = pareum 

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo qemu-img info /tera/vms/hyp2.qcow2
gambar: /tera/vms/hyp2.qcow2
format file: qcow2 ukuran virtual: 20G (21474836480 bait) ukuran disk: 196K cluster_size: 65536 Format inpormasi spésifik: compat: 1.1 maluruh deui: palsu

virt-xml

Mimiti, urang ngadamel albeum anyar:

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo qemu-img create -f qcow2 /tera/vms/dns2.qcow2 10G

Teras we gabungkeun kana domain "dns" anu aya:

buzz @ sysadmin: ~ $ virt-xml --sambungkeun qemu: /// system dns --add-device --disk /tera/vms/dns2.qcow2 --confirm
--- XML ​​Asli +++ XML Ngarobih @@ -128,5 +128,10 @@  + + + + +

Nangtoskeun 'dns' sareng XML anu dirobih? (y / n): y
Domain 'dns' ditetepkeun sacara suksés.

Dina akhir tulisan kami masihan struktur lengkep file anu nembé dirobih /etc/libvirt/qemu/dns.xml.

virt-ngarobah

Hayu urang ngarobih mesin virtual anu didamel nganggo VMware Workstation nuju formatna kabébasan, tapi henteu sateuacan nyatakeun yén format hard disk anu dirobah nyaéta qsapi2, sareng ogé gambar mesin virtual anyar didamel dina Repository utami / tera / vms. Kami ogé hoyong kaluaran paréntah saolah-olah eksplisit, janten kami nganggo pilihan -d.

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo virt-convert -d / tera / vmware / miweb / --disk-format qcow2 --destination / tera / vms

Saatosna, virt-viewer sacara otomatis nyambung ka Tamu anu nembé dirobih, sareng urang tiasa ningali prosés boot na sadayana. ampir miweb02

virt-klon

Hayu urang clone mesin virtual «DNS":

buzz @ sysadmin: ~ $ virt-clone - sambung qemu: /// system -o dns --auto-clone
Nugaskeun 'dns-clone.qcow2' | 10 GB 00:20 Nugaskeun 'dns2-clone.qcow2' | 10 GB 00:01     

Klon 'dns-clone' parantos didamel suksés.

Urang parios nganggo paréntah virsh, anu mangrupikeun tinjauan tina tulisan salajengna:

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo virsh list
 Id Ngaran Nagara ----------------- -----

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo virsh list --all
 Id Ngaran Nagara ----------------- ----- - dns pareum - dns-clone pareum - miweb pareum

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo virsh ngamimitian dns-clone
Domain dns-clone dimimitian
buzz @ sysadmin: ~ $ virt-viewer - sambung qemu: /// system dns-clone

dns-klon

ampir-masang

Kami hoyong ngadamel mesin virtual anu namina «WordPress»Pikeun host situs anu Intranet Usaha. Éta moal diterbitkeun dina Internét. Yén éta ngagaduhan 1024 megabyte RAM, hard disk 80 gigabytes pertumbuhan dinamis, anu dumasar kana Debian Jessie, sareng nyambung kana jaringan «standar".

Pikeun ngagampangkeun hirup urang, urang mimiti ngadamel gambar disk nganggo qemu-img:

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo qemu-img create -f qcow2 /tera/vms/wordpress.qcow2 80G
Pormat '/tera/vms/wordpress.qcow2', fmt = qcow2 size = 85899345920 énkripsi = pareum cluster_size = 65536 lazy_refcounts = pareum

Teras, urang ngadamel mesin sareng ngamimitian prosés instalasi:

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo virt-install - sambung qemu: /// system --virt-type = kvm \
--nami wordpress --ram 1024 --vcpus = 1 \
--disk /tera/vms/wordpress.qcow2 \
--cdrom /home/buzz/isos/Linux/debian-8/debian-8.0.0-amd64-CD-1.iso \
--os-type linux - jaringan jaringan = standar \
-déskripsi wordpress.fromlinux.fan

wordpress

luhur-luhur

buzz @ sysadmin: ~ $ virt-top - sambung qemu: /// system
ampir-luhur 15:39:21 - x86_64 2 / 2CPU 1600MHz 3863MB 2 domain, 2 aktip, 2 ngajalankeun, 0 angon, 0 reureuh, 0 teu aktip D: 0 O: 0 X: 0 CPU: 0.7% Mem: 768 MB ( 768 MB ku tamu) ID S RDRQ WRRQ RXBY TXBY% CPU% MEM TIME NAME 22 R 0 0 104 0 0.3 6.0 0: 11.49 dns 21 R 0 0 104 0 0.3 13.0 0: 13.42 miweb

Struktur file dns.xml

Mimitina sigana rada sesah ngartos struktur file definisi mesin virtual atanapi tatamu, sakumaha anu dipikaharti ku Qemu-KVM hypervisor sareng perpustakaan anu aya hubunganana salaku kabébasan. File na dina format standar.XML. Éta terstruktur ku blok definisi, aya dina blok utama «domain".

....

Dina blok éta kami bakal mendakan definisi tina mesin virtual sadayana:

  • ngaran tim
  • uuid tina tim
  • jumlah RAM
  • jumlah prosesor
  • jenis sistem operasi sareng arsitéktur na. alat tina sapatu bot.
  • Fitur anu didukung sapertos ACPI "Otomatis Control Power Interface", APM "Otomatis Power Management", sareng PAE.
  • Modél CPU sareng ciri-cirina
  • setting jam: naha éta UTC "United Time Cordinate" atanapi henteu.
  • réspon kana kajadian sapertos mareuman, reboot, atanapi sistem kacilakaan
  • upami PM «Manajemén Daya» parantos ngaktipkeun kajadian «ngagantungkeun nyerat kanggo mémori» sareng «ngagantungkeun nyerat kana hard disk»
  • jinis émulator alat anu béda atanapi Alat KVM
  • pikeun sadaya hard drive: supir, jinis disk, jalur file gambar, alat target, jenis beus, slot «slot»Pci anu nyambungkeunana, sareng sajabana, gumantung kana disk virtual: IDE, SATA, SCSI, USB atanapi Virtio.
  • alat optik sapertos CDR
  • jumlah sareng jinis konektor USB
  • slot pci pikeun IDE disk
  • konektor serial pikeun komunikasi
  • konektor paralel pikeun printer
  • kartu jaringan sareng alamat MAC anu unik, jinis kartu jaringan, anu slot pci na disambungkeun, sareng jaringan virtual mana anu bakal nyambung
  • konsép séri pty
  • alat input sapertos pad «tablét", Keyboard Mouse"beurit", jsb.
  • kartu vidéo sareng RAM na, jinis, modél, slot, beus, jsb.
  • sareng anu sanés panjang jsb

Pondokna, La Mar Océana ngeunaan definisi sareng alat anu diperyogikeun sareng dirojong ku Qemu-KVM hypervisor sareng perpustakaan anu aya hubunganana, pikeun ngagaduhan mesin virtual anu fungsina saolah-olah éta mesin anu nyata.

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo cat /etc/libvirt/qemu/dns.xml 
<!--
WARNING: THIS IS AN AUTO-GENERATED FILE.  PERUBAHAN KA ANJEUN BISA DITUNGGUL JEUNG LEUNGIT.  Parobihan konfigurasi xml ieu kedah dilakukeun nganggo: virsh edit dns atanapi aplikasi sanés nganggo libvirt API.

Pangiriman anu bakal datang

  • Paréntah Virsh
  • Jauh manajemén hipervisor sareng mesin virtual na nganggo SSH

Émut yén ieu bakal janten rangkéan tulisan ku Jaringan Komputer pikeun UKM. Kami bakal ngantosan anjeun!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

15 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Diego cenahna

    Anjeun naros ka kuring pikeun eupan balik sareng kadieu ... 🙂

    Serialna pikaresepeun pisan, lengkep pisan. Abdi diajar seueur ti dinya, sanaos teu acan nyobian "dina produksi".

    Ayeuna kuring nuju ngarengsekeun proyek anu kuring sibuk pisan, tapi pastina bakal nganggo séri ieu salaku rujukan. Hatur nuhun kana usaha anu ageung pisan.

    1.    Federico cenahna

      Nuhun Diego kanggo tanggepan. Sahenteuna kuring mendakan yén naon anu diterbitkeun mangpaat pikeun anjeun. Sareng anjeun leres-leres dina usaha anu urang laksanakeun di DesdeLinux pikeun nganteurkeun tulisan anu berkualitas dina basa Spanyol ka anjeun. Kami terang yén jinis tulisan ieu henteu seueur sareng éta sababna kami nyeratna.

  2.   Zodiak Carburus cenahna

    Artikel komprehensif sareng didaktik amigo Fico, anu ngumpulkeun dina postingan paréntah virt- * anu dianggo dina KVM. Hésé pisan pikeun mendakan bahan sapertos kieu dina basa Spanyol. Jigana paréntah ampir-naon anu leungit. Upami henteu saé

    1.    fico cenahna

      Hatur nuhun parantos mairan, rerencangan Zodiac. Bener yén paréntah ampir-naon anu leungit. Kuring sadar ngaleungitkeun éta kusabab rekomendasi ngeunaan panggunaan na numutkeun manual na ninggalkeun kuring rasa anu goréng. Tungtungna naon anu kuring ngartos nyaéta aranjeunna henteu nyarankeun panggunaan na

  3.   Federico cenahna

    Leres pisan babaturan Zodiak. Sakumaha Diego nyatakeun dina koméntarna, éta mangrupikeun upaya anu hébat anu urang lakukeun di DesdeLinux pikeun nganteurkeun anjeun tulisan anu berkualitas sareng dina basa Spanyol. Lian ti salinan cd témpé klasik tina tulisan anu réa di Kampung WWW. Yén aranjeunna ngabantosan dina palatihan Sistem Administrator. Sing saha anu nuturkeun séri ieu bakal sadar yén kami badé nutupan komprehensif, sareng dina urutan anu logis, solusi pikeun jaringan bisnis format leutik atanapi sedeng. Nuhun deui sadayana kanggo koméntar anjeun.

  4.   crespo88 cenahna

    Kuring parantos ngalakukeun sababaraha hal sareng smartphone android, sareng kuring henteu gaduh kasempetan kanggo maca tulisan anu saé, waktos ayeuna kuring ngan ukur hoyong nyarios nanaon. Buka lemes. Paham anu saé ...

  5.   Federico cenahna

    Crespo88, tulisan éta tiasa rada panjang, tapi kuring sanés rerencangan motong topik khusus sapertos ieu dina sababaraha postingan, upami éta anu anjeun hartosna. Kompléksitas relatif tina konténna, kuring henteu nempatkeunana, éta masalah virtualisasi sorangan. 😉

    1.    crespo88 cenahna

      Kuring henteu ngarujuk kana éta, tulisan anu saé sapertos biasa. Maksad abdi anjeun maénkeun lagu anu saé pisan, nyaéta, kalayan alat anu mangpaat pisan. "Pasihkeun lemes" hartosna anjeun kabur. Hehehe, lanceuk rangkulan.

      1.    fico cenahna

        Nuhun lanceuk parantos masihan koméntar

  6.   peterczech cenahna

    Pos anu saé ... Didactic, kumplit sareng sampurna sampurna.

    Ayeuna, pikeun anu resep ngagunakeun jinis virtualisasi ieu, langkung saé nganggo oVirt (http://www.ovirt.org/), proyék anu didamel Red Hat Virtualization sareng Open Source. Ku cara kieu dimungkinkeun pikeun ngakses pilihan anu canggih pisan ku cara anu gampang pisan, anu cukup rumit dina konsol :).

    http://www.ovirt.org/download/
    http://www.ovirt.org/documentation/introduction/about-ovirt/

    Surak :).

  7.   Federico cenahna

    Hatur nuhun pisan, Petercheco kana koméntar anjeun. Dina tulisan saméméhna "Virtualisasi dina Debian: Perkenalan", dina paragrap anu didédikasikeun pikeun Open Virtualization Alliance, kuring nyebatkeun oVirt salaku salah sahiji perangkat lunak anu dipromosikeun ku OVA. Jigana oVirt kanggo panyebaran ageung. Di sisi anu sanésna, anjeunna nyungkeun workstation anu didékasikeun ka anjeunna nganggo 4 gigs RAM salaku jumlah mémori anu disarankeun. Réréncangan sareng réréncangan kuring Eduardo Noel "enoel.corebsd@gmail.com" parantos masang sababaraha server virtualisasi dumasar kana CentOS 7, sareng ngatur aranjeunna kalayan éndah kalayan oVirt.

  8.   Denis Cantillo cenahna

    artikel unggulan pasangan kuring, conto séjén ngeunaan kualitas anu anjeun anggo

  9.   Federico cenahna

    Hatur nuhun rerencangan Denis kana koméntar sareng pujian anu teu pantes pikeun kuring. Urang ngalakukeun naon anu urang tiasa.

  10.   Ismael Alvarez Wong cenahna

    Sanaos kuring ngantosan uji coba paréntah-di bumi-lab kuring, kuring henteu tiasa ngabantosan yén tulisan éta saé pisan, praktis pisan sareng mangpaat pisan kumargi éta museur kana terminal anu saleresna karesep kuring pikeun profil kuring sysadmin.
    Hébat sagala hal anu aya hubunganana sareng administrasi VM lokal atanapi jarak jauh tanpa nganggo antar muka grafis "Virt-Manager".
    Sakali deui réréncangan Fico, anjeun ngagedekeun diri ku nyalira ngabagi élmu ngeunaan dunya Linux.
    SLDs effusive Wong sareng kuring teras-terasan diajar séri Virt Qemu-KVM kalayan langkung rajin.

    1.    Federico cenahna

      Sobat Wong: Koméntar sapertos anjeun mangrupikeun anu maksa kuring teras-terasan nyerat ngeunaan Jaringan SME. Seueur anu heran naha tinekanan kuring ka Qemu-KVM, sareng jawaban na aya dina tulisan kuring https://blog.desdelinux.net/virtualizacion-debian-introduccion-redes-computadoras-las-pymes/#Open_Virtualization_Alliance_OVA. Kirang perkawis anjeunna oVirt, anu kuring anggap pantes pikeun skénario anu langkung ageung tibatan Jaringan UKM, kuring parantos ngungkulan program sanés anu dipromosikeun ku OVA. Éta saderhana

      Naha milarian di luar repositori program unggal distribusi anu kuring lebetkeun, upami naon anu kuring kedah virtualisasi dina tingkat perusahaan aya di dinya?

      Hatur nuhun tulus pikeun koméntar anjeun, sobat Wong!