Virtualisasi: Ngarobih GNU / Linux Distro anjeun kana lingkungan anu cocog pikeun éta

Virtualisasi: Ngarobih GNU / Linux Distro anjeun kana lingkungan anu cocog pikeun éta

Virtualisasi: Ngarobih GNU / Linux Distro anjeun kana lingkungan anu cocog pikeun éta

La Virtualisasi Salaku konsép téknologi, éta mangrupikeun topik anu éksténsif, anu kadang rumit pikeun dijelaskeun, nanging, dina kasempetan anu sanés parantos dibahas dina Blog, cukup nyugemakeun.

Akibatna, ieu publikasi dimaksudkeun pikeun ngabahas masalah sakedik deui kana aspek téknis tina Sistem Operasi GNU Linux / BSD, nekenkeun pangpangna, ka anu leutik solusi software terpadu di aranjeunna pikeun ngalaksanakeun padamelan ieu.

Sistem Operasi Virtualisasi: Sadayana Téknologi pikeun 2019

Sistem Operasi Virtualisasi: Sadayana Téknologi pikeun 2019

Naon ari Virtualisasi?

Sakeudeung, kami bakal nyebatkeun konsép ti urang pos patali saméméhna, janten, upami aya pihak anu mikahoyong hoyong saatos maca publikasi ieu pikeun langkung jero dina hal éta, aranjeunna kedah langsung gaduh:

"Virtualisasi Sistem Operasi dasarna diwangun ku tiasa ngabagi kana Parangkat Lunak anu sami sababaraha Sistem Operasi anu tiasa dianggo sacara mandiri, tapi sadayana fokus kana mempermudah tingkat anu langkung ageung atanapi kirang tina virtualisasi ampir tina OS pribadi (tamu) atanapi OS gratis (host ), pikeun nguji aranjeunna henteu nganggo hard drive khusus."

"Sadaya téknologi anu sayogi ayeuna ngagaduhan tingkat kasusah anu béda dina hal pamasangan, konfigurasi, panggunaan sareng kasadiaan sareng aksés dokuméntasi anu diperyogikeun pikeun ngawasa éta."

Tulisan anu aya hubunganana:
Virtualisasi: Sadayana Téknologi pikeun 2019

Virtualisasi: VirtualBox, Boxes, Virt-Manager, Qemu / KVM

Virtualisasi: Aplikasi Sederhana sareng Paket Anu sayogi

Dihandap ieu kami bakal nyebatkeun sababaraha aplikasi anu paling dikenal sareng sadunya sareng / atanapi aplikasi anu dianggo dina Sistem Operasi GNU Linux / BSD, boh dina bidang pribadi, nyaéta, Distros dianggo pikeun kaperluan pribadi (bumi), sareng dina bidang profesional, nyaéta, dina bidang server organisasi sareng perusahaan.

Penting pikeun dicatet yén daptar ieu moal kalebet daptar éta téknologi virtualization anu sumping salaku solusi terpadu, sadayana-dina-hiji atanapi turnkey, sapertos Promox.

Virtualisasi: VirtualBox

VirtualBox

concepto

VirtualBox mangrupakeun Tipe 2 Hypervisor multiplatform, nyaéta, éta kedah na ngan tiasa dieksekusi (dipasang) dina Host mana waé (Komputer) kalayan salah sahiji vérsi anu ayeuna atanapi anu lami Sistem operasi Windows, Linux, Macintosh, Solaris, OpenSolaris, OS / 2, sareng OpenBSD.

Anu gaduh a daur pangembangan anu kontinyu sareng progresif kalayan sering diluncurkeun, anu ngajantenkeun alternatif anu saé pikeun solusi anu sanés, tapi kalayan pisan sajumlah fitur sareng fungsi anu manpaat, Sistem operasi tamu anu dirojong sareng platform anu tiasa dijalankeunnana.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Dina kalolobaan GNU Linux / BSD Distro aplikasi cenah kaasup kana gudang, janten, sareng ieu paréntah paréntah biasana dipasang dina sadayana:

«sudo apt install virtualbox»

Perhatoskeun pikeun VirtualBox éta, nalika nganggo aplikasi ieu, pamasangan «Tambihan Tamu» jeung "Extension Pack". Kusabab kitu, pikeun ieu sareng bentuk pamasangan sanésna, idéalna nyaéta nganjang di handap ieu Tautan resmi VirtualBox. Sedengkeun, pikeun langkung jero kana sababaraha fitur VirtualBox anjeun tiasa ngadatangan publikasi kami anu aya hubunganana sareng éta:

Tulisan anu aya hubunganana:
Virtualbox: Terang jero kumaha ngagunakeun aplikasi ieu

Virtualisasi: Buleud GNOME

Buleud GNOME

concepto

Buleud GNOME mangrupikeun aplikasi asli lingkungan Desktop GNOME, anu dianggo pikeun ngaksés sistem jauh atanapi virtual. Buleud atanapi Buleud, nganggo téknologi virtualisasi tina QEMU, KVM sareng Libvirt.

Salaku tambahan, éta meryogikeun yén CPU cocog sareng sababaraha bentuk virtualisasi anu dibantuan ku hardware (Intel VT-x, salaku conto); Kukituna, Buleud GNOME henteu jalan di CPUs kalayan prosésor Intel Pentium / Celeron, kumargi, aranjeunna kakurangan ciri ieu.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Dina kalolobaan GNU Linux / BSD Distro aplikasi cenah kaasup kana gudang, janten, sareng ieu paréntah paréntah biasana dipasang dina sadayana:

«sudo apt install gnome-boxes»

Éta pantes disorot pikeun Buleud GNOME anu mangrupakeun alat anu saderhana pisan anu ditujukeun pikeun pangguna anu anyar sareng anu énggal di dunya Linux, Kusabab éta henteu ngahijikeun teuing pilihan konfigurasi anu biasana dipikaterang sareng dianggo di batur, sapertos VirtualBox. Pikeun langkung seueur terang ngeunaan panawaran ieu, idéalna nyaéta nganjang di handap ieu Tautan resmi GNOME Box. Sedengkeun, pikeun langkung jero dina Blog kami, anjeun tiasa ngadatangan publikasi kami anu aya hubunganana sareng éta:

Tulisan anu aya hubunganana:
Gnome Box mangrupikeun alat virtualisasi sumber kabuka anu hadé

Virtualisasi: Virt-Manager

Kabecikan-Manajer

concepto

Kabecikan-Manajer mangrupikeun panganteur pangguna desktop pikeun administrasi Virtual Machine Manager ngalangkungan kabébasan. Utamana ditujukeun pikeun mesin virtual anu dikelola ku KVM, tapi ogé nanganan anu dikokolakeun ku xen y LXC.

Kabecikan-Manajer nampilkeun pandangan kasimpulan tina ngajalankeun domain, kinerja langsung, sareng statistik pemanfaatan sumberdaya. Tukang sihir ngamungkinkeun nyiptakeun domain anyar, sareng konfigurasi sareng penyesuaian alokasi sumberdaya domain sareng hardware virtual. Panempo klién VNC y SPICE Integrated nampilkeun konsol grafis anu lengkep pikeun domain tamu.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Dina kalolobaan GNU Linux / BSD Distro aplikasi cenah kaasup kana gudang, janten, sareng ieu paréntah paréntah biasana dipasang dina sadayana:

«sudo apt install virt-manager»

Éta pantes disorot pikeun Kabecikan-Manajer éta, éta ogé alat saderhana, sanaos langkung lengkep tibatan Buleud GNOMEKu alatan éta, éta tiasa dianggap pikeun pangguna sedeng atanapi tingkat lanjut ti tingkat munggaran, sabab gampang sanggup ngamungkinkeun manajemén sadaya siklus kahirupan mesin virtual anu aya. Pikeun langkung seueur terang ngeunaan panawaran ieu, idéalna nyaéta nganjang ka handap Tautan resmi Virt-Manager. Sedengkeun, pikeun langkung jero dina Blog kami, anjeun tiasa ngadatangan publikasi kami anu aya hubunganana sareng éta:

Tulisan anu aya hubunganana:
Qemu-Kvm + Virt-Manager dina Debian - Jaringan Komputer pikeun UKM

Virtualisasi: Qemu / KVM

Qemu/KVM

concepto

Qemu mangrupikeun virtualizer sareng émulator mesin sumber umum sareng kabuka, sanggup ngajalankeun sistem operasi sareng program anu didamel pikeun hiji mesin dina mesin anu béda kalayan performa anu saé pisan, sareng sanggup ngahontal performa anu caket asli ku ngajalankeun kode tamu langsung dina CPU ti host.

KVM mangrupikeun solusi virtualisasi lengkep pikeun Linux dina hardware x86 anu ngandung ekstensi virtualisasi (Intel VT atanapi AMD-V) diwangun ku modul kernel anu tiasa dimuat, anu nyayogikeun infrastruktur virtualisasi inti sareng modul prosesor khusus. Sareng ayeuna damel dilebetkeun dina Qemu.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Dina kalolobaan GNU Linux / BSD Distro aplikasi cenah kaasup kana gudang, janten, sareng ieu paréntah paréntah biasana dipasang dina sadayana:

«sudo apt install qemu-kvm»

Éta pantes disorot pikeun Qemu-KVM anu ogé alat anu lengkep pisan, kumargi éta henteu ngan ukur nyonto tapi ogé sacara virtual, henteu sapertos anu sami anu maju sapertos wmware, anu ngan ukur ngamungkinkeun virtualisasi. Pikeun langkung seueur terang ngeunaan panawaran ieu, idéalna nyaéta nganjang di handap ieu Tautan resmi Qemu-KVM. Sedengkeun, pikeun langkung jero dina Blog kami, anjeun tiasa ngadatangan publikasi kami anu aya hubunganana sareng éta:

Tulisan anu aya hubunganana:
QEMU 5.1 aya di dieu sareng aya sakitar 2500 parobihan sareng ieu anu paling penting

Perpustakaan sareng Paket Anu aya hubunganana (kagumantungan)

3 bungkus terakhir ieu anu disebatkeun biasana masang anu sanés (patali) salaku kagumantungan, janten, upami diperyogikeun, aranjeunna tiasa dipasang, kalebet katergantunganana sareng bungkus mangpaat anu sanésna, ngalaksanakeun paréntah ieu:

«sudo apt install gnome-boxes virt-manager virt-goodies virt-sandbox virt-top virt-viewer virtinst libvirt-clients libvirt-daemon libvirt-daemon-system qemu qemu-kvm qemu-utils qemu-system qemu-system-gui qemu-block-extra freerdp2-x11 bridge-utils ovirt-guest-agent systemd-container»

batur

Bisi anjeun hoyong masang anu sanés téknologi virtualization sayogi dina Linux / BSD anjeun tiasa milih pikeun:

xen

Masangna ku paréntah paréntah ieu:

«sudo apt install xen-system-amd64 xen-utils-4.11 xen-tools»

LXC

Masangna ku paréntah paréntah ieu:

«sudo apt install lxc»

Docker

Masangna nuturkeun urang pos patali saméméhna sareng topik:

Tulisan anu aya hubunganana:
Docker: Kumaha carana masang vérsi stabil panganyarna dina DEBIAN 10?

Catetan penting

Émut yén nami sadaya bungkus anu disebatkeun di dieu tiasa rada beda-beda tergantung kana GNU Linux / BSD Distro dianggo ku anjeun, janten upami anjeun henteu ngajalankeun pamasanganana, talungtik nami anu leres atanapi anu sami dina Distro anjeun.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan «Tecnologías de virtualización» disebatkeun di dieu, kusabab kesederhanaan pamasangan sareng kasadiaan dina kalolobaan GNU / Distros Linux; dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   voider cenahna

    Kuring ngan ukur hoyong nyatet yén nyatana Gnome Boxes tiasa dianggo, sahenteuna, nganggo Celeron 3350, kalayan versi aplikasi anu disayogikeun ku Arch Linux.
    Salam.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Voimer. Hatur nuhun kana koméntar anjeun sareng nyumbangkeun pangalaman anjeun ngeunaan Gnome Boxes.

  2.   José Luis cenahna

    Alternatip anu saé pisan, anu kuring anggo, nyaéta GNU / Debian sareng Proxmox VE: https://pve.proxmox.com/wiki/Install_Proxmox_VE_on_Debian_Buster
    Hatur nuhun pisan kana tulisanana!

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, José Luis. Hatur nuhun kana koméntar anjeun. Kami bagja pisan éta parantos mangpaat sareng ngeuyeuban pikeun anjeun.

bool (leres)