Virtualisasi dina Debian: Perkenalan - Jaringan Komputer pikeun SMB

Indéks umum séri: Jaringan Komputer pikeun UKM: Perkenalan

Virtualisasi

Pangbasajanna nyaéta anu pangsaéna

Dina gambar lulugu tina halaman utama tina XtratuM, Hypervisor dirancang khusus pikeun Embedded atanapi Embedded Systems dina Real Time, urang mendakan gambar ieu: xtratum

"Kami Prinsip Dasar pikeun pamasangan, konfigurasi, sareng administrasi jasa, kalebet tangtosna Virtualisasi, sapuk pisan sareng pesen «Anu saderhana, langkung saé", nyaéta, Pangbasajanna nyaéta anu pangsaéna. "

perkenalan

La Virtualisasi  éta mangrupikeun poko anu jembar sareng rumit. Kami moal nyerat seueur ngeunaan anjeunna. Kami ngan ukur bakal ngalaan sababaraha definisi sareng tautan ka halaman anu kami nyarankeun kedah dibaca sareng / atanapi diulik, numutkeun minat anu dipiboga ku unggal pamaca. Kami nyarankeun maca halaman tina Wikipedia dina basa Inggris, sareng tina sumber séjén.

  • Kami henteu kersa masihan pangiriman khas How To ku ​​sababaraha paréntah, sareng sajabana, tanpa masihan heula sakedik pedoman bubuka pikeun subjek. Kami terang yén sababaraha Pamiarsa Teu Sabaran Aranjeunna henteu maos perkenalan sareng langsung kana kumaha ciptana. Peta anu kahanjelu sabab, engké muncul patarosan konseptual anu sababaraha kali urang teu tiasa ngajawab sacara cekap, sabab mustahil pikeun urang terang sadayana.

Kami arepkeun, saatos maca sakedik sacara sakedik ngeunaan tulisan ieu, anu maca bakal ngagaduhan ideu ngeunaan naon éta Virtualisasi sareng deuih Kaayaan ayeuna. Ogé, éta ngagaduhan séri tautan anu ngamungkinkeun anjeun ngajembaran langkung seueur dina padamelan sadidinten ieu saha waé anu ngagunakeun komputer dina waktos ayeuna.

Harti sareng tautan numutkeun Wikipedia sareng sumber sanés

Virtualisasi

Dina Élmu Komputer, Virtualisasi nujul kana polah nyiptakeun vérsi hiji hal virtual tinimbang hiji hal nyata, anu kalebet kana pakakas komputer virtual, Sistem operasi, alat panyimpenjeung sumberdaya jaringan komputer. Virtualisasi dimimitian taun 60an, salaku padika anu ngabagi sumber sistem a komputer mainframe, antara aplikasi anu béda. Saprak harita, hartos istilah na Virtualisasi éta terus ngembang.

La Virtualisasi o Platform Virtualisasi nujul kana nyiptakeun mesin virtual, anu polah sapertos anu asli, kalayan sistem operasi. Parangkat lunak anu dijalankeun dina mesin virtual pisah sareng pakakas anu ngadasarna atanapi sumber daya fisik. Conto: mesin fisik anu ngajalankeun Debian 8 "Jessie" tiasa janten tuan rumah mesin virtual nganggo sistem operasi Ubuntu Trusty 14.04.

Dina Virtualisasi disebatna «Host - nu boga imah»Ka komputer nyata atanapi fisik dimana virtualisasi nyalira lumangsung. Ka mesin virtual Disebut "Tamu - tatamu«. Saratna nu boga imah y tatamu aranjeunna dipaké pikeun ngabédakeun antara parangkat lunak anu ngajalankeun mesin nyata sareng parangkat lunak anu dijalankeun dina mesin virtual. Pikeun parangkat lunak atanapi firmware anu nyiptakeun mesin virtual dina hardware Host, éta disebat Hypervisor - Hypervisor.

Béda jinis Virtualisasi:

  • Total Virtualisasi - Virtualisasi lengkep: Éta ngarujuk kana Simulasi Sakabéh Hardware Asli, anu ngamungkinkeun parangkat lunak virtualised - ilaharna diwangun ku sistem operasi - pikeun ngajalankeun tanpa modifikasi.
  • Virtualisasi parsial - Virtualisasi parsial: lingkungan udagan Éta henteu lengkep disimulasikeun, tapi sawaréh. Hasilna, sababaraha program anu dijalankeun dina Tamu panginten kedah dirobih.
  • Paravirtualization - Paravirtualisasi: Teu aya lingkungan hardware anu disimulasikeun. Unggal Program Tamu - tatamu dijalankeun dina a Terasing Domain, saolah-olah aranjeunna ngajalankeun dina sistem anu misah. Modifikasi khusus pikeun unggal program Tamu anu penting pikeun dijalankeunnana dina jinis lingkungan ieu.

La hardware ditulungan virtualization éta mangrupikeun cara pikeun ningkatkeun efisiensi sakabéh prosés virtualisasi. Éta nunjukkeun yén prosesor atanapi CPU kedah ngagaduhan dukungan anu diperyogikeun pikeun virtualisasi, ogé komponén-komponén hardware anu sanésna.

Virtualisasi Hardware Henteu Sarua Sareng Élmu Hardware. Dina Émulasi, hiji bagian tina perangkat keras niron anu sanés, nalika dina Virtualisasi, Hypervisor - anu mangrupikeun parangkat lunak - niru sapotong perangkat atanapi kabinangkitan.

Mesin virtual

Dina komputasi, a mesin maya Éta parangkat lunak anu nyimulasikeun komputer sareng tiasa ngajalankeun program saolah-olah éta komputer anu saéstuna. Parangkat lunak ieu asalna diartikeun "duplikat épisién mesin fisik anu terisolasi." Ayeuna, anu hartosna istilahna kalebet mesin virtual anu henteu ngagaduhan kasetaraan langsung sareng pakakas anu asli.

Hypervisor

Un Hypervisor - Hypervisor o Monitor Mesin Virtual - Mesin Virtual Monitor VMM mangrupikeun platform anu ngamungkinkeun panerapan sababaraha téhnik kontrol virtualisasi dianggo, dina waktos anu sami, sistem operasi anu béda (henteu diropea, atanapi dirobih sapertos dina kasus paravirtualization) dina komputer anu sami.

Buka Virtualization Alliance (OVA)

La Buka Virtualization Alliance, ngahargaan judulna dina basa Inggris, éta mangrupikeun Proyék Kolaborasi tina Yayasan Linux. Konsorsium ieu komitmen pikeun nyoko kana Software Gratis sareng Software Open Source - Open Source pikeun solusi virtualisasi kalebet KVM, sareng ogé pikeun parangkat lunak anu diperyogikeun pikeun Administrasi na, sapertos oVirt. Konsorsium ngamajukeun carita kasuksésan palanggan anu béda, ngadorong interoperabilitas, sareng ngagancangkeun ékspansi ékosistem solusi Partai Katilu, sakitar KVM.

Parangkat lunak Gratis dipromosikeun ku OVA:

  • KVM mangrupakeun hypervisor. Didamel ku Qumranet, Inc., perusahaan parangkat lunak Israél anu dina waktos éta narik ati pisan pikeun ditampa gancang modul KVM anu dilebetkeun kana kernel Linux. Éta nawiskeun «Platform virtualisasi desktop ICE padet»Dumasar kana Mesin Desktop Virtual basis Kernel na, sareng dikaitkeun ngalangkungan protokol na SPICE. Tanggal 4 Séptémber 2008 perusahaan red Hat, Inc. kaala Qumranet pikeun nilai $ 107 juta.
  • kabébasan mangrupakeun API «Antarmuka Program Aplikasi"sumber terbuka, setan - daemon, sareng alat pikeun ngatur platform virtualisasi. Anjeun tiasa ngatur KVM, Xen, VMware ESX, QEMU sareng téknologi virtualisasi sanés. API anu béda na seueur dianggo dina orkestrasi lapisan hypervisorkabébasan nyaéta toko buku anu ditulis dina basana C, sareng tiasa dikaitkeun sareng bahasa anu sanés sapertos Python, Perl, OCaml, inten beureum, Jawa, JavaScript (via Node.js) jeung PHP.
  • oVirt mangrupikeun parangkat lunak pikeun ngatur platform virtualisasi. Éta mangrupikeun parangkat lunak gratis sareng sumber terbuka. Didirikeun ku red Hat salaku proyék komunitas anu di Virtualisasi Perusahaan Red Hat. oVirt ngamungkinkeun manajemén terpusat mesin virtual, sumber jaringan, panyimpenan sareng komputasi, tina antar muka wéb anu gampang dianggo, kalayan platform bebas pikeun ngaksésna. Hiji-hijina Hypervisor anu sacara resmi didukung kana arsitektur X86 64 nyaéta KVM, sanaos upaya pikeun ngadukung arsitéktur PPC y ARM dina vérsi salajengna.
  • libguestfs nyaéta perpustakaan anu ditulis dina basana C sareng sakumpulan alat pikeun ngaksés sareng ngarobih gambar disk virtual dina platform virtualisasi. Alatna tiasa dianggo pikeun ningali sareng ngédit mesin virtual anu dikokolakeun ku libvirt sareng file anu cicing di jero na. Ogé tiasa dianggo pikeun nyerat naskah -scripting- pikeun ngarobih atanapi ngadamel mesin virtual.
  • Manajer Mesin Virtual - Manajer Mesin Virtual nyaéta parangkat lunak Red Hat anu kawanoh ogé salaku manajer, nami anu paketna ogé aya dina Repositori Debian. Mangrupikeun aplikasi Desktop pikeun ngatur mesin virtual. Éta dianggo pikeun nyiptakeun, konfigurasi sareng penyesuaian domain anyar. Éta ngagaduhan klién VNC anu ngalangkungan kami aksés kana konsol grafis tina domain tamu. Dina paket virt-manager anu sumping sareng Debian Jessie, protokol SPICE ogé kalebet pikeun ngaksés konsol grafis mesin virtual.

xen

xen Éta Hypervisor anu nganggo desain mikro-inti, sareng nyayogikeun jasa anu diperyogikeun pikeun sababaraha sistem operasi pikeun ngajalankeun sakaligus dina hardware komputer anu sami. Anjeunna Laboratorium Komputer Universitas Cambridge, ngembangkeun versi mimiti Xen, anu ogé parangkat lunak gratis. Debian 8 "Jessie" ngagaduhan di repositori na paket xen-hypervisor-4.4-amd64.

OpenVZ

OpenVZ mangrupikeun solusi sistem virtualisasi tingkat sistem operasi pikeun Linux. Éta ngamungkinkeun anjeun ngadamel sérver virtual anu terasing, aman sareng swasta dina sérver fisik anu sami, anu nawiskeun panggunaan langkung saé sumberdaya hardware. Éta ogé mastikeun yén aplikasi anu dijalankeun dina unggal sérver henteu bentrok. Masing-masing Server Swasta Virtual - Maya wasta Server (VPS), éta ngalir persis sapertos sérver mandiri. Éta tiasa dibalikan deui, sareng kéngingkeun aksés ku pangguna root sareng pangguna normal anu sanés. Aranjeunna gaduh alamat IP, memori, prosés, file, aplikasi, perpustakaan sistem, sareng file konfigurasi masing-masing.

Debian ngaluarkeun kernel dirobah kanggo dukungan OpenVZ ti gudangna sapertos Debian 7 "Wheezy".

Wadah Linux LXC

Wadahna aranjeunna mangrupikeun daérah anu terasing dina sistem operasi. Unggal daérah ngagaduhan ruang nami nyalira pikeun sistem file, jaringan, PID, CPU, sareng alokasi memori. Éta tiasa didamel ngalangkungan fitur Groups Control sareng Namespaces anu kalebet dina kernel Linux. LXC Mangrupikeun téknologi anu sami sareng anu sanésna dumasar kana virtualisasi dina tingkat kernel sapertos OpenVZ sareng Linux-VServer.

Nusantara

Nusantara mangrupikeun jalan kaluar pikeun manajemén sareng pengawasan mesin virtual anu dijalankeun dina KVM, Xen, OpenVZ atanapi VMware. Debian Jessie kalebet di gudang na ngalangkungan sababaraha bungkus anu nunjuk ka agénna atanapi inti Archipel. Kanggo inpormasi lengkep, milarian "archipel" via Synaptic atanapi via kapuloan milarian aptitude.

Tautan anu dipikaresep

  • Buka vSwitch- Parangkat lunak sumber kabuka anu ngamungkinkeun nyiptakeun saklar virtual.
  • OpenStack:
  • Buka QRM: Platform Sumber Terbuka Generasi Salajengna pikeun Manajemén Pusat Data - data Center.
  • Docker: proyék open source sanggup ngajadikeun otomatis panerapan aplikasi dina wadah parangkat lunak.
  • salajengnamox: open source server kanggo lingkungan virtualisasi.
  • VMware- Anak perusahaan EMC Corporation (milik Dell Inc) anu nyayogikeun perangkat lunak virtualisasi anu sayogi pikeun komputer X86 anu cocog
  • Virtualbox: software gratis pikeun nyiptakeun mesin virtual. Debian mindahkeun bungkus anu aya hubunganana sareng parangkat lunak ieu ka cabangna «kontrib".
  • OpenNebula: SATU ngalegaan manpaat platform virtualisasi tina sumber daya fisik hiji ka bank sumberdaya, ku cara ngaleupaskeun server, sanés ngan ukur tina infrastruktur fisikna, tapi ogé tina lokasi fisikna.

Pamiarsa anu parantos bageur pisan pikeun merhatoskeun tulisan dugi ka garis ieu bakal sadar kumaha jembar sareng kompleksna alam semesta Virtualisasi ayeuna. Kami arepkeun éta janten pedoman dina perjalanan anjeun.

Pangiriman salajengna?

Ayeuna Qemu-KVM aya dina Debian!

Émut yén ieu bakal janten rangkéan tulisan ku Jaringan Komputer pikeun UKM. Kami bakal ngantosan anjeun!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Zodiak Carburus cenahna

    Perkenalan anu saé pisan pikeun virtualisasi sacara umum. Nuhun kana padamelan dina nyerat tulisan ieu. Kami ngantosan anu salajengna.

  2.   mario cenahna

    Nuhun Fico kanggo perkenalan.

    Saé pisan dipedar na ku cukup tautan pikeun leuwih jero kana subjek.

  3.   Federico cenahna

    Éta tujuan Mario. Saur kuring seueur anu henteu jelas ngeunaan ruang lingkup masalah virtualisasi ayeuna.